PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיול בחצבאני

מרים
04-06-17, 03:50
אהלן כולם😃
מתכננת טיול חברות וצריכה עזרה:
התכנון הוא לרדת לשביל ישראל לכיוון צפון איפה שקייאקי הגושרים (המפגש של כביש 99 עם הכביש גישה ליישוב מעיין ברוך)
מישו יודע מידע עדכני על המקום? אפשר להיכנס לשמורת טבע החצבאני מהכיוון הדרומי שלה או שיש שם שער נעול? ואפשר להיכנס שם למים? אם לא אז איפה כן?
חוצמזה מחפשת עוד המלצות למסלולים/מעיינות שווים באיזור, נגישים בתחצ ורצוי עם מים וצל😉

amotzg
06-06-17, 16:42
יש שם שער מסתובב שמונע כניסה חזרה לשמורה מכיוון הכביש. אני לא מכיר דרך נוחה לעקוף את הגדר, אבל הייתי מנסה מהמים. אפשר להתקשר לשמורה לשאול, נשמע הגיוני ששביל ישראל יהיה פתוח לשני הכיוונים.

לאורך השביל בתוך השמורה יש שלטים שהרחצה אסורה, אבל אין פיקוח הדוק... סמוך לכניסה עם הקופות יש בריכות שכשוך. מורד הנחל שאחרי השמורה (מדרום לגשר) פתוח, אבל לא מוסדר, אין שרותי הצלה וכאלו.

בקשר לזמינות תחבורה ציבורית (וגם לטיול רגלי באופן כללי) אני בטוח שיש פורומים יותר מתאימים. זה לא בדיוק מרכז הידע כאן.
אבל יש את מסלולי הבניאס ואת נחל עיון שהם גם יפים ורטובים. מעבר לזה יש דרומה יותר את מעיינות השוליים, מסביב למה שפה קוראים ציר המוסכים. מיד אחריהם הג'ילבון ואז נחלי דרום הגולן כמו הזוויתן והיהודיה.
יש הרבה מעיינות ובריכות קטנות בגולן, אבל כמסלול מוצל ורטוב הייתי הולך על אחד הנחלים הגדולים, בעיקר למתחילים.

-->