PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה בעל מקצוע אני צריך? - פירוק דוד שמש ישן על עמודים

יגאל81
13-06-17, 16:10
יש לי בחצר דוד שמש ישן שנמצא על שלושה עמודי ברזל בגובה של 4-5 מטרים.
הקולטים גמורים לגמרי, חלודים ושבורים. הדוד נראה שלם.
עשיתי כבר דוד חדש על הגג והדוד הישן מנותק וריק ממים.

איך אני מעיף את זה מהחצר?
איזה מקצוע אני אמור לחפש בשביל זה? איש הדודים שהתקין לי את החדש לא הסכים לגעת בישן.

מישהו מכיר מישהו שמתעסק עם דברים כאלה?

בעיקר אני צריך להוריד את הדוד והקולטים. אם על הדרך לוקחים גם את העמודי ברזל אז סבבה. אם לא אז אותם אני כבר אוכל להוריד לבד.

ואם כבר - איך אחרי זה אני מוציא את היציקות בטון בקרקע?

ishc
13-06-17, 16:13
לא צריך בעל מקצוע, צריך דיסק :)

de fox
13-06-17, 16:44
אני מוכן לבוא לקחת את הדוד. איפה אתה נמצא?

נדב42
13-06-17, 16:56
אחרי שהשועל לוקח את הדוד, תחתוך את הקונסטרוקציה בין העמודים עם דיסק כך שכל עמוד יהיה עצמאי, ותמשוך אותם החוצה אחד-אחד עם הג'יפ ורצועת גרירה (חבר את הרצועה כמה שיותר גבוה על העמוד ותרחיק את כולם מטווח ההצלפה של הרצועה).
אם הג'ימני לא שוקל מספיק, אוכל לקפוץ אליך עם הצ'רוקי ...

כמובן שכדאי להשקות היטב את סביבת היציקה כבר כמה ימים לפני החילוץ ...

lizard
13-06-17, 17:02
אני יכול לפרק לך. יעלה שעות עבודה+נסיעות.

יגאל81
13-06-17, 20:37
תודה על התגובות.

דיסק זו לא הבעיה. ובהחלט הדבר הראשון שחשבתי זה לעשות את זה בעצמי.
אבל כמו שאמרתי כל המבנה הזה בגובה של 4-5 מטרים באוויר.

הדוד הוא החלק הלכאורה פשוט. אפשר אולי לדחוף אותו ולהפיל אותו. זה עדיין להפיל כמה עשרות קילו מגובה 5 מטרים. קצת מסוכן לטעמי.
אין לי מושג לאן אפשר לתפוס או לקשור. אולי דרך השכן שהבית שלו גבוה יותר.

הקולטים זה כבר מורכב הרבה יותר. זה זוג קולטים. נפילה לא מבוקרת שלהם תפזר לי זכוכיות שבורות בכל האזור. ובמזל לא תהרוג אף אחד.

הוצאת העמודים פחות קריטית לי כרגע - בכל מקרה הכל נמצא מאחורי הבית ואין גישה עם רכב בכלל. הלוואי שהיה.

אני אצלם תמונות באור ואעלה מחר.

מיכה - אני אשלח לך הודעה פרטית אחרי שיהיו לי תמונות.

שועל - אני בכפר סבא. אם רלבנטי שלח לי הודעה.

DANI1
14-06-17, 17:16
יש דרכים נכונות להוריד דוד על מתקן 3 רגלים .
האם המתקן צמוד לגג רעפים/שטוח?
בהנחה שכן ,בטוח שיש לך 2 קולטים ,מפרידים את שני הקולטים ולשני צדדי הקולט הראשון מחברים שני קצבות של חבל ארוך ,ואז מחליקים את הקולט הראשון למטה , וכך עושים עם השני וזה עושים שאתם עומדים על הגג.
את הדוד חובקים בשני הצדדים של הדוד ומרימים אותו לגובה של כ-25 ס"מ שהצינורות של הדוד יצאו מחוץ למתקן ,ומחליקים למטה בבטיחות .
ככה הייתי עושה בתקופה שהתקנתי דודים .

בהצלחה ובזהירות

יגאל81
15-06-17, 16:08
אתה צודק. זה באמת שני קולטים שמחוברים ביניהם.
אני מצרף את התמונה. המתקן יושב ליד גג רעפים. ושני עמודים מחוזקים גם אל הקיר עצמו.
הבעיה שנראית לי היא הזווית. אם אני עומד על הגג זה יוצא שאני צריך להוריד את הקולטים אל הצד.

תחתית הקולט היא בגובה 4 מטרים מהקרקע. בגלל שבחלק הזה של הבית הוא על עמודים.
לא רואים בתמונה אבל הדוד נמצא בקצה הקולטים - זה כבר 5 מטרים בערך.

בינתיים הצטיידתי בסולם רציני יותר ממה שהיה לי ואני אטפס לשם להבין מקרוב איך הכל יושב.

115364

טל חסיד
17-06-17, 20:45
הפרוק צריך להיות מבוקר מכיוןן שבתמונה רואים שיש למטה קווי ביוב וכו במידה ונופל עליהם קולט, דוד או ברזל אתה עלול לשבור צנרות וליצור נזק מיותר, מה שכן בכל מיקרה גם בפרוק מבוקר חפש דלת ישנה או דיקט שתכסה את הצנרת בעת הפרוק למנוע נזקים.
חוץ מיזה לא ניראה בעיה מיוחדת לפרק את המתקן. (הכוונה לבעל מקצוע מסגר, איש אחזקה)

טל

-->