PDA

צפייה בגרסה מלאה : מפות שבילים לאורוקסמפס לארה''ב

dorherz123
19-07-17, 01:57
שלום חברים איפה אני יכול למצוא הורדה של מפת שבילים באיכות טובה של ארהב אין בעית זיכרון אם צריך יש 64G העיקר שיהיה כמה שיותר
איכותית
וקשה אני באונליין באיזו מהמפות אני צריך לבחור (כמובן בקטגוריה של ארהב )

אשמח לתשובה תודה מראש

erezgur
19-07-17, 10:13
שלום חברים איפה אני יכול למצוא הורדה של מפת שבילים באיכות טובה של ארהב אין בעית זיכרון אם צריך יש 64G העיקר שיהיה כמה שיותר
איכותית
וקשה אני באונליין באיזו מהמפות אני צריך לבחור (כמובן בקטגוריה של ארהב )

אשמח לתשובה תודה מראש
אני לא בארץ ולא ליד מחשב, אבל הן כאן מספר שרשורים בעבר עם הסברים מפורטים כיצד לייצר מפות אוף-ליין ממפות אונליין ישירות מתוך תוכנת אורוקס או בעזרת כלים חיצוניים כמו mobac.
חפש שרשור הכולל הפניה לפורום גרופי של רוכבי האופניים, שם תמצא רוכבת מפות אונליין מעודכן שמתחזק פדלאון.... משם תוכל למצוא את כל המפות, osm ואחרות.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

dorherz123
19-07-17, 11:42
אני לא בארץ ולא ליד מחשב, אבל הן כאן מספר שרשורים בעבר עם הסברים מפורטים כיצד לייצר מפות אוף-ליין ממפות אונליין ישירות מתוך תוכנת אורוקס או בעזרת כלים חיצוניים כמו mobac.
חפש שרשור הכולל הפניה לפורום גרופי של רוכבי האופניים, שם תמצא רוכבת מפות אונליין מעודכן שמתחזק פדלאון.... משם תוכל למצוא את כל המפות, osm ואחרות.

ארז לא כל כך הבנתי מה לחפש ואיך להפוך את המפות לאופליין ואיזה מפות מתחזק פדלאון ואיפה

האם יש שירשור שמסביר את זה ? יש לי באלגן שלם בראש
תודה רבה מראש

tamir128
19-07-17, 15:21
תתחיל בלהתקין אצלך במחשב MOBAC ולהבין מה זה ומה עושים איתו.

dorherz123
19-07-17, 15:33
תתחיל בלהתקין אצלך במחשב MOBAC ולהבין מה זה ומה עושים איתו.

עברתי על הרבה שירשורים יותר ישנים והבנתי מה צריך להחליף ולמה ואיך עושים כל דבר אבל אני לא מוצא את האופציה
map creator
חיפשתי ביוטיוב וכניראה שמאז העדכון האחרון הוא עבר מקום אתה יודע איפה אני יכול למצוא את האופציה ?

tamir128
19-07-17, 15:44
למעלה משמאל?
atlas>create atlas

dorherz123
19-07-17, 16:00
למעלה משמאל?
atlas>create atlas

איפה ? אתה יכול לצלם מסך אני לא רואה ...

erezgur
19-07-17, 16:38
Map creator זה באורוקס, תמיר ענה לגבי mobac
באורוקס, תחת תפריט המפות map tools וגם נמצא כעת map creator
בעבר זה היה ישירות תחת תפריט המפות

שים לב שחייבים להיות במצב של מפות מקוונות כדי לראות זאת

dorherz123
19-07-17, 16:44
Map creator זה באורוקס, תמיר ענה לגבי mobac
באורוקס, תחת תפריט המפות map tools וגם נמצא כעת map creator
בעבר זה היה ישירות תחת תפריט המפות

שים לב שחייבים להיות במצב של מפות מקוונות כדי לראות זאת

אין אליך ארז
בגלל זה לא ראיתי את האופציה

אם כבר ענית אז אני אשאל אותך שאלה : איזו מפה הכי כדאי לחתוך ב
mobac כדי לקבל את השבילים הכי מפורטים ? ואיזו באורוקס?

erezgur
19-07-17, 16:56
בשתיהן את אותה המפה... אלו שני כללים שונים ליצירת מפה. אחרי שתבחר את המפה המתאימה ה לך, תוכל להשתמש באחת משתי השיטות ליצור מפה אוף-ליין.

הייתי בודק מה מצב השבילים בנות מבוססות osm, חפש למשל מפות אופניים משהו כמו cycle map
וגם מפות טופו של אנה שזמינות לך אם לקחת את הקובץ של פדלאון. מייד אעלה צילום מסך חלקי של המפות הללו, פשוט תעבור ולבדוק מה מכסה טוב את המסלול שלך

http://cloud.tapatalk.com/s/596f655cd3aa9/Screenshot_2017-07-19-16-56-25.png?
http://cloud.tapatalk.com/s/596f659183d65/Screenshot_2017-07-19-16-56-40.png?
http://cloud.tapatalk.com/s/596f65af40ec4/Screenshot_2017-07-19-16-56-56.png?

dorherz123
19-07-17, 16:59
בשתיהן את אותה המפה... אלו שני כללים שונים ליצירת מפה. אחרי שתבחר את המפה המתאימה לך, תוכל להשתמש באחת משתי השיטות ליצור מפה אוף-ליין.

הייתי בודק מה מצב השבילים בנות מבוססות osm, חפש למשל מפות אופניים משהו כמו cycle map
וגם מפות טופו של אנה שזמינות לך אם לקחת את הקובץ של פדלאון. מייד אעלה צילום מסך חלקי של המפות הללו, פשוט תעבור ולבדוק מה מכסה טוב את המסלול שלך

יש ב Mobile Atlas Creator כל כך הרבה מפות שאני כבר מבולבל לגמרי :cool:

erezgur
19-07-17, 17:03
ערכתי את התגובה הקודמת והוטעתי צילומי מסכים של רשימת המפות בקטגוריה טופוגרפיות, מהרשימה של פדאלון

dorherz123
19-07-17, 17:34
ערכתי את התגובה הקודמת והוטעתי צילומי מסכים של רשימת המפות בקטגוריה טופוגרפיות, מהרשימה של פדאלון

אוקיי אני מתחיל להבין את העניין עכשיו יש לי כמה נקודות

1. לפי אילו קטגוריות המפות מחולקות? ואיזו קטגוריה זו הקטגוריה של הסימון שבילים?

2. איך להבדיל בין כל הסוגים ?

3. איך להתמצא בין כל המפות ב MOBAC?

dorherz123
19-07-17, 18:31
אתם אולי יודעים למה המסלול ניראה ככה ?
העיקרון הוא אמור ליהיו מורכב מ 3 צבעים שונים אבל ממש לא ככה
הוא אמור ליהיות כמו בקישור
https://sites.google.com/site/gpskevin/adventurerides/trans-america-trail
115875

עוד שאלה האם אפשר להעלות אל MOBAC מסלול GPX ? ואם לא לאיזו תוכנה / אתר אפשר

dorherz123
20-07-17, 01:21
מישהו יודע לענות לי אל השאלות שלי?

erezgur
20-07-17, 23:04
MOBAC היא תוכנה ליצירת מפות מקומיות (לא מקוונות) מאתרי מפות מקוונות. MOBAC = Mobile Atlas Creator. לא מדובר בתוכנת ניווט ולא מעלים אליה מסלולים וכו'. ישנם הרבה אתרים אליהם אפשר להעלות מסלולים, החל מגוגל-ארץ דרך אתרים כמו GPSIES שאני מניח שהוא מומלץ לשימוש כמו שלך.

האם יש לך את הקובץ של פדלאון עם מקורות המפות המקוונות? כפי שראית בגרסה שלי הוא מחלק את האתרים לפי סוגים כאשר כמובן מפות טופוגרפיות נמצאות תחת הכותרת TOPO...

למה כוונתך "מורכב משלושה צבעים"? תוכל לתת קישור ישיר לתמונה? הקישור שלך מוביל לאתר שלא טרחתי לחפש בו את התמונה אליה אתה מתכוון.

dorherz123
20-07-17, 23:49
MOBAC היא תוכנה ליצירת מפות מקומיות (לא מקוונות) מאתרי מפות מקוונות. MOBAC = Mobile Atlas Creator. לא מדובר בתוכנת ניווט ולא מעלים אליה מסלולים וכו'. ישנם הרבה אתרים אליהם אפשר להעלות מסלולים, החל מגוגל-ארץ דרך אתרים כמו GPSIES שאני מניח שהוא מומלץ לשימוש כמו שלך.

האם יש לך את הקובץ של פדלאון עם מקורות המפות המקוונות? כפי שראית בגרסה שלי הוא מחלק את האתרים לפי סוגים כאשר כמובן מפות טופוגרפיות נמצאות תחת הכותרת TOPO...

למה כוונתך "מורכב משלושה צבעים"? תוכל לתת קישור ישיר לתמונה? הקישור שלך מוביל לאתר שלא טרחתי לחפש בו את התמונה אליה אתה מתכוון.

אני משתמש בקובץ של פדלאון

מורכב מ 3 צבעים (יותר נכון 4) זה אומר שהדרך הראשית בכחול דרכים יותר קלות בירוק דרכים קשות באדום ודרך לנק' תצפית בשחור
ראיתי שאנשים שהעלו את המסלול למכשירי GPS יעודיים קיבלו אותו כמו שצריך

עוד דבר שראיתי זה שבכל המכשירים המסלול מופיע בחיצים ולא כמו מסלול רגיל
האם אפשר להוסיף לקובץ GPX עוד קובץ נוסף כדי שהמסלול יראה ככה ? (לא באורוקס למכשירים היעודיים) (אני מאמין שזה מה שהוא עשה)
115917115918115919115920
115916

לזה אני מתקוון 3 צבעים

למה אורוקס לא מראה ב 3 צבעים את המסלול ? אורוקס מראה חלק קטן מהמסלול ציבעוני

הוא מראה את רוב כמסלול ירוק וחלק קטן צבעוני איו קשר בין הצבע המקורי לאיפה שהמסלול צבעוני (כלומר המסלול ציבעוני לא רק איפה שהמסלול המקורי אדום או שחור אלא בנקודות אקראיות לגמרי)
כזה :
115921

לא כמו בדרך כלל
ככה אני רואה את זה בדרך כלל :
115922

יש לך מושג למה זה קורה ?

מלא תודה מראש :cool::cool::cool:

dorherz123
22-07-17, 02:29
אתם יודעים למה זה קורה ?

erezgur
22-07-17, 08:24
האם אתה מתכוון לצבעים המייצגים את השיפוע לאורך המסלול?

אם כן - ניתן לשלוט על הצגת הצבעים לפי השיפוע (שימושי לדעתי בעיקר להולכי רגל / רוכבי אופניים) מתוך הגדרות התוכנה - כנס ל- Settings -> User Interface -> Tracks וחפש שם אופציה לצביעת מסלול לפי שיפוע (slope).

בכל מקרה, לא בכל תוכנה או בכל אתר המסלול ייראה זהה מבחינת עובי הקו, צורתו וצבעו. ישנם פורמטים שונים לייצוג מסלול (GPX, KML וכו', וגם להם יש מספר גרסאות) שהם קבצים המכילים מספר פרמטרים שהחשובים שבהם הם המיקומים, אבל ישנם מאפיינים נוספים שיכולים להיות בהם ולא כל אתר או תוכנה מתחייבים לתמוך בהם או להציגם בצורה זהה.

dorherz123
22-07-17, 12:27
האם אתה מתכוון לצבעים המייצגים את השיפוע לאורך המסלול?

אם כן - ניתן לשלוט על הצגת הצבעים לפי השיפוע (שימושי לדעתי בעיקר להולכי רגל / רוכבי אופניים) מתוך הגדרות התוכנה - כנס ל- Settings -> User Interface -> Tracks וחפש שם אופציה לצביעת מסלול לפי שיפוע (slope).

בכל מקרה, לא בכל תוכנה או בכל אתר המסלול ייראה זהה מבחינת עובי הקו, צורתו וצבעו. ישנם פורמטים שונים לייצוג מסלול (GPX, KML וכו', וגם להם יש מספר גרסאות) שהם קבצים המכילים מספר פרמטרים שהחשובים שבהם הם המיקומים, אבל ישנם מאפיינים נוספים שיכולים להיות בהם ולא כל אתר או תוכנה מתחייבים לתמוך בהם או להציגם בצורה זהה.

ראיתי שזה באמת קשור לשיפוע
אבל מה זה אומר האיזורים האלו ? ומה זה אומר האיזור הירוק ?

erezgur
22-07-17, 12:38
1. כתבתי לך איך לבטל בהגדרות את צביעת המסלול לפי רמות השיפוע, אם זה מפריע לך.
2. באותו מסך הגדרות, שורה מתחת, תוכל לראות את המקרא.

אין צורך לצטט בכל תגובה את כל ההודעה שמעליך - זה מיותר ומאריך את התגובה ללא צורך. משתמשים בציטוט כאשר רוצים להתייחס לתגובה ישנה יותר (כדי להקל על הקריאות של רצץ ההודעות) או כאשר אתה רוצה להתייחס למשפט מסויים מתוך התגובה, כאשר במקרה כזה - כדאי להשאיר רק את המשפט המסויים בציטוט.

valleyofdawn
25-07-17, 12:29
דרך אגב פרסמתי עדכון לקובץ המפות בקבוצת הפייסבוק של Israel Hiking Map (https://www.facebook.com/groups/994960670559126/files/).
מקור טוב למפות טופוגרפיות של ארה"ב, ומקור אפשרי למפות לאורוקס ולמובאק נמצא כאן:
https://caltopo.com/map.html

גיא (פדלאון)

erezgur
25-07-17, 20:06
גיא (פדלאון)

לא ידעתי מי עומד מאחורי הכינוי - חייב להרים את הכובע גבוה - כל הכבוד על ההשקעה הגדולה בעבודה על מפות OSM, תרומת הידע לקהיליה וכעת גם תודה על ניהול קובץ המקורות למפות אורוקס.

מעריך מאד את העבודה שאתה עושה.

ארז

valleyofdawn
26-07-17, 11:22
תודה!

-->