צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה מס׳ 7656789658 - תיקון מכונת קפה
קיבלנו מכונת קפה של גאג׳יה דגם טיטניום. מכונה אוט׳ שיודעת לטחון קפה, להכין קפה מטחון, להקציף, לרקוד ולשיר סמבה [emoji23]
אבל... הקפה יוצא דלוח ומימי. עברתי על מיטב סרטוני ההדרכה והפורומים ברשת, פירקתי, ניקיתי, הרכבתי וחוזר חלילה ועדיין... הקפה יוצא דרעק.
אז רגע לפני שהמכונה עפה לפח, המלצה למתקן מכונות קפה, רצוי אחד כזה שבא אלינו הביתה או לחילופין אם למישהו יש רעיון מה לחפש אני אשמח לשמוע.
בתמורה אני אכין קפה [emoji12]
Sent from my iPhone using Tapatalk
לפני כמה חודשים קיבלתי כזו ממישהו שכמוך החליט לזרוק אותה.
פורקה לחתיכות, הוחלפו צינורות דולפים, תוקן ברז הקיטור.
ניקוי רציני לכל המנגנון כולל החלק שבו הקפה הטחון נדחס והמים זורמים עליו - כשיש שם לכלוך הוא לא ננעל עד הסוף (זה החלק שמתרומם תוך כדי סיבוב) ואז יוצא קפה מגעיל מימי וחלש. חוץ מזה תעשה כמה סיבובים של קפה ארוך עם בחירה של קפה טחון מראש - אבל בלי לשים קפה. זה מעביר מים חמים דרך החלק שממנו הקפה יוצא לכוסות וגם החלק הזה נסתם עם הזמן ואז יוצא קפה מגעיל.
עוד דבר שמשפיע על החוזק של הקפה זה דרגת הטחינה. אם הקפה זורם לספל מהר מדי (קפה מימי) אז צריך לסובב את הכיוונון תוך כדי הטחינה לעדינה יותר.
שורה תחתונה זו אחלה מכונה. מתקתקת אצלנו בערך 3 קילו פולים בחודש. ופעם בחודש עוברת ניקוי יסודי של כל המנגנון.
אסף.
- - - Updated - - -
וכמובן... רגע לפני הפח - אני בא לקחת. שיהיה או לחלקי חילוף או שנגרום לה לעבוד.
אסף.
אחד החברים כאן משווק מכונות קפה, לא זוכר מי.
boaz avrahami
22-07-17, 09:40
גלעד
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
http://www.espressimo.co.il/?page_id=22
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
מתעלק. אולי זה יהפוך לשרשור הכה את המומחה (אסף) בענייני קפה.
יש לי בעבודה Saeco Royal. ליסינג (קונים שלוש קילו קפה בחודש).
ממש בשבוע האחרון התחיל להיות קפה מגעיל. אין מילה אחרת - טעם לוואי מובהק, לא טבעי. לפני זה הקפה היה בסדר. יכול להיות שהייתה התדרדרות הדרגתית, אם כן אז זה לא משהו שאני שמתי לב אליו.
מה סדר הפעולות המומלץ?
מתי עשיתם ניקוי אבנית? האם מקפידים על מים מסוננים?
החלפת סוג קפה בלי לכייל את הטחינה? זה יכול להיות אבל קשה לי להאמין שההבדל כזה מורגש.
בהנחה שהמכונה עובדת בעקרון פעולה דומה.
ניקוי של המנגנון הנשלף מהמכונה - שטיפה בהרבה מים זורמים. לשים לב שאם כשאתה מוציא את המנגנון מהמכונה יש על ידו קפה טחון זה אומר שה״סל״ של הקפה באמת לא נסגר או בגלל שיש לכלוך במנגנון או שיש לכלוך בחלק שהסל נכנס אליו.
פירוק וניקוי של הפייה.
וכשהכל נקי הזרמת מים חמים דרך המנגנון בלי קפה עד שהם יוצאים נקיים. (בגג׳יה יש אופציה לקפה טחון אז בוחרים בה בלי לשים קפה ואז יוצאים רק מים)
...ואני ממש לא מומחה. רק נאלצתי ללמוד לעומק יחד עם עוד שני מהנדסים בכירים על חשבון שעות עבודה יקרות איך המכונה הזו עובדת ומה צריך לעשות לה כדי לוודא שהקפה יצא טוב. משימה הנדסית חשובה ורצינית.
אסף.
boaz avrahami
23-07-17, 12:41
מתעלק. אולי זה יהפוך לשרשור הכה את המומחה (אסף) בענייני קפה.
יש לי בעבודה Saeco Royal. ליסינג (קונים שלוש קילו קפה בחודש).
ממש בשבוע האחרון התחיל להיות קפה מגעיל. אין מילה אחרת - טעם לוואי מובהק, לא טבעי. לפני זה הקפה היה בסדר. יכול להיות שהייתה התדרדרות הדרגתית, אם כן אז זה לא משהו שאני שמתי לב אליו.
מה סדר הפעולות המומלץ?
נמרוד, הרויאל מאוד נוחה לניקוי והיא סוס עבודה. יש לי כזו בבית.
תגדיר מה זה קפה מגעיל?
אם רק הטעם ויש טעם לוואי אז הקפה עצמו כנראה אשם.
אם אין קרמה והוא דלוח אז תכוון את הטחינה.
יש בצד ליד תא הפולים מנוף.
המנגנון עצמו נשלף כולו ברויאל.
אתה פותח את דלת הצד מימין ולוחץ על הניצרה ושולף הכול היוץה ושוטף במיין זורמים בלי סבון ועם מטלית רכה ומיבש הייטב.
בהזדמנות זו אתה מנקה גם את החלל שבדלת הזו משאריות קפה ולכלוך.
אגב, הליסינג לא מתחזקים אותה בהסכם?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לא יודע איך ה"ליסינג" מתחזק אותה... לא ראיתי שום פעולת תחזוקה יזומה מאז שהמכונה פה, מצד שני אני לא נמצא במשרד כל הזמן. ומצד שלישי, איך שמתחזקים מכוניות ליסינג, למה אנחנו מצפים בהקשר של מכונת קפה?
בכל מקרה - שניכם כותבים על "כיול הטחינה". אנא הרחיבו מה בדיוק צריך לעשות.
לפני זה תנקה הכל כמו ששנינו כתבנו לך.
מכונה שאוכלת 3 קילו בחודש צריכה ניקוי יסודי כל חודש.
ועכשיו תסלחו לי אני הולך להכין קפה.
אסף.
boaz avrahami
23-07-17, 15:05
יש ידית/ מנוף שקוע בדופן הימנית אחורית של המכשיר.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=HD8930/01&dct=FAQ&faqview=1&refdisplay=QAD_87926&refnr=0087926&scy=SA&slg=AEN
אבל אחרי שאתה מנקה וקודם תספר מה הבעיה בקפה.
טעם רע זה יכול להיות גם מקפה מחורבן
אגב, יש כיוון טחינה עם הידית הזו ויש גם כיול שזה דרג ב׳ כבר.
לא ניסיתי מעולם אבל יש סרטונים ביוטיוב.
הייתי מזמין את השרות שלהם. הם בדרך כלל עושים עבודה טובה אחרת הצריכה של הקפה יורדת והם עפים מהמשרד. זה שונה מאשר ברכב לדעתי...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תודה בועז.
המנוף שמכוון את הטחינה (1-2 בציור) - לא קיים. הסקלה קיימת, המנוף איננו. פירקתי את מיכל הפולים, ואין מנוף. מנוף 3-4 שמכוון את כמות הקפה הטחון קיים, שיחקתי איתו, ההבדל מורגש.
115962
boaz avrahami
23-07-17, 16:27
אני מהמר על סוג קפה שהשתנה לרעה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מה רע בנספרסו?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ההבדל במחיר משמעותי.
בין 60 ל 85 אג׳ עבור 7 גרם קפה טוב (לא הדרעק שחלק מחברות הליסינג נותנות שהוא אפילו זול יותר) לעומת 2.20 ש״ח לאותם 7 גרם של נספרסו.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.