מצ"ב צילום צמח בעל משמעות רבה כאן ובכלל.
מישהו מזהה ?
116014
הצמח נראה כמו שומשום.
אך חוץ מהטחינה ברדיאטור לא עליתי על הקשר שכיוונת אליו...;)
שאפו לך דודו (עוסק בחקלאות ?).
אכן התמונה אנו רואים את שתיל השומשומין ממנו מייצרים את הטחינה והשמן שכל כך פופולארים במוצרי המזון (כולל השומשום שעל חלות השבת והבייגלה).
את השומשום זורעים בסוף אפריל / תחילת מאי וקטיף התרמילים (שבכל אחד מהם יש בין 80 למאה גרגירים)נעשה בתחילת אוגוסט.
כמה ימים לאחר הקטיף,התרמילים מתבקעים ואז אוספים את הגרגירים-מכאן הביטוי "סומסום היפתח" שבעלילות עלי באבא.
בארץ רוב השומשום מגדלים בשומרון,בעיקר בעמק דותן/סאנור,אבל גם בעמק בית נטופה יש חלקות קטנות (משם נלקח שתיל זה ברשות ובסמכות) ואולי בעוד כמ ה מקומות.
קילו גרגירי שומשום "תוצרת הארץ"עולה כ 25 שקלים ואילו ק"ג מיובא (בעיקר מטורקיה של ארדואן) עולה כ 15 שקלים.
אלה היו 6 דקות על שומשומין.
מי דיודע עוד ורוצה להרחיב-בבקשה.
הפרק הבא על פריחת צמח הבמיה