PDA

צפייה בגרסה מלאה : בניית מעשנה - מבקש חוות דעת

זוהר לב
01-08-17, 11:31
הרעיון הוא דוד בתוך דוד כהעשן עלה ברווח שבניהם, יורד, ויוצא דרך פתח תחתון.
הקונספט שונה ויוצא דופן מכל מה שראיתי ומתוכנן בהשראת תנור רקטה שבניתי.

אז לפני שמתחיל בעבודה, מבקש חוות דעת לתכנון הנ"ל. יתרונות חסרונות וכל מה שעולה בדעתכם.

boaz avrahami
01-08-17, 12:29
תבדוק את הפרוייקט הבא.
נראה לי דומה למה שאתה מכוון אליו

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95509-בנית-מעשנת-Reverse-Flow

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

זוהר לב
01-08-17, 14:15
תודה בועז.
קראתי שרשור זה כמה פעמים.
כל המעשנות שמצאתי ברשת, זרימת העשן היא במגמה כלפי מעלה. (או אופקית ומעלה)
במקרה זה מאולץ העשן כלפי מטה, ולכן שתי הבעיות שמטרידות אותי הן:
1. האם לא ייוצר כאן מה שניקרא "עישון יתר"?
2. האם לא הפכתי מעשנה חמה למעשנה קרה, או חצי קרה?

מה שהיה חשוב לי זה ניהול האש שבמקרה זה נראה לי פשוט. אין לי ת'סבלנות והזמן לרחוש סביב המעשנה. רוצה לשים בשר,
לחזור אחרי מס' שעות ולהוציא.

boaz avrahami
01-08-17, 14:22
יענו לך המנוסים ממני אבל לעניות דעתי הזרימה בשל החום מחוייבת לשאוף כלפי מעלה . ככה מתנהג חום והעשן רוכב עליו

lizard
01-08-17, 17:52
בשביל מה כל ההתעסקות הזו?
יצא לך לעשן בעבר? יש לך נסיון בזה? כי נראה לי שאין לך ואם כן, סליחה.
מה שיהיה לך זו מעשנה קרה במקרה הטוב או משהו שלא יעבוד ולא יהיה חם (בגלל הדוד הכפול) במקרה הרע.

אתה לא רוצה להתעסק עם המעשנה? בעיקרון אתה לא צריך. אם השליטה שלך בחום טובה ויש לך גחלים טובים אז אתה לא צריך להתעסק עם זה יותר מידי.

זוהר לב
02-08-17, 22:24
תודה על תגובתך המפורטת המנומקת והעניינית.

lizard
03-08-17, 04:17
בבקשה

opl
03-08-17, 06:30
אישית אם הייתי הולך על איזה קונספט הזוי שכזה (שלדעתי לא יעבוד) הייתי הולך להתייעץ בפורום אמריקאי לנושא לדוגמא:

http://www.smokingmeatforums.com/f/

מעולם לא ראיתי תכנון של מעשנה שכזו...

מיכה - מהצד זה כמעט נראה כאילו שאתה כועס.

zagi
03-08-17, 09:22
אין בעיה של יניקה - כל עוד הארובה תהייה ארוכה מספיק .

כמה זה מספיק ? , לא יודע , זה תלוי בנפח ובגובה הדוד ...

זיף
03-08-17, 10:39
ברשותך אני לא הבנתי עד הסוף את הרעיון שלך. אני גם לפני בניית מעשנה וחופר על זה ברשת הרבה לאחרונה. לדעתי מהלך העשן ארוך מדי ולא ברור מה תרצה להשיג בזה.
אגב אם אתה הולך על דוד בתוך דוד היתי אולי חושב על מהלך עשן סטנדרטי יותר , אבל על לסדר איזה בידוד בתווך בין הדוודים ולהשיג שמירת חום טובה יותר- אם כי יהיה קשוח מבחינת עבודת המסגרות.

זוהר לב
03-08-17, 14:46
הייתי צריך להסביר בתחילת השרשור למה תכנון כזה רדיקלי.
תחילה, אבולוציה של מעשנות.
הראשונה היתה דוד במבנה הפשוט והמקובל ביתר. אש מבוקרת למטה, קערת נוזלים, בשר, וארובה.
התוצאות לא היו משהו, בשר כהה עד חרוך מבחוץ, בפנים אפרפר עד נא. לא אהבתי.(עניין של טעם.) מה גם שהיתה התעסקות מרובה בבקרת חום, ולטעמי, גם בזבוז רב של פחם.
השניה היתה עם תא אש תחתון נפרד, כמו בתכנון הנוכחי, וגם זו היתה חורכת הבשר, אבל השליטה בחום היתה מדויקת יותר וקלה.
משתי אלו הגעתי למסקנות הבאות:
1. צריך לייצר יותר עשן ושישהה יותר זמן בתא העישון.
2. כדי לייצר יותר עשן, צריך יותר אש , יותר אש יותר חום, וחום לא טוב לבשר, אז נקרר לפני שמגיע לבשר. לכן דופן כפולה.
3.אין צורך ביניקת עשן. רובד העשן החם שמגיע , דוחף את אלו שהגיעו לפניו, והתקררו, כלפי מטה ולכן ייתקבל מסך עשן צפוף יותר.
4. המסקנה הסופית מכל אלו, צריך יותר עשן ופחות חום, ולעניות דעתי יהיה גם חסכון בפחם ואם לא, זמן העישון ייתקצר.

אכן, חום ועשן שואפים תמיד כלפי מעלה, אבל כשאין מוצא הם יצאו בפתח הראשון שנקרה בדרכם.
העמידו פחית שימורים הפוכה נתמכת ע"י אבנים, על מדורה קטנה, העשן ייצא מלמטה. הגיון פשוט.

יכול להיות שאני טועה בגדול, לכן פניתי לפורום לשמוע דעות, אבל טיעונים שזה לא יעבוד מבלי לנמק, לא מקובלים עליי.
ולסיום, בניית מעשנה כזו לא מצריכה השקעת משאבים גדולה יותר מאשר בניית מעשנה בזרימה הפוכה, אולי אפילו פחות.

עכשיו בת'כלס, יש למישהו באיזור קרית גת דוד מים ישן של 100 עד 120 ליטר בעל קוטר של 40 ס"מ?

איל מ
03-08-17, 20:06
אתה פשוט מדבר על עישון קר והם על עישון חם.
אישית, אני מעדיף קר למרות שזה יכול לקחת המווון זמן.
זה גם הרבה פחות בריא אבל פאק איט.
צריך להזהר מעישון יתר כי אז מקבלים בשר מר-חמצמץ.

זוהר לב
03-08-17, 22:11
אני מתכוון לעישון חם .
עישון קר אינו מתאים לתנאים בארץ מפני שאורך לפעמים כמה ימים,(הבשר ירקיב לפני שיתעשן) ומעורב בו סוג של מלח שימור
שניקרא בעגה המיקצועית סלפטר, ואכן הוא אינו בריא.
ייתכן שאני שוגה בהערכות והעשן שיגיע לתא העישון יהיה קר מידיי, אז יצא שכרי בהפסדי, אבל אם לא,
והבשר יהיה יותר מעושן ופחות חרוך אזי אין מאושר ממני.

lizard
03-08-17, 22:58
מיכה - מהצד זה כמעט נראה כאילו שאתה כועס.

כועס??? חס וחלילה. משועשע מאוד. אנשים מנסים לחפש פתרונות לבעיות שלא באמת קיימות. שיהיה לו בהצלחה. אולי יש לו רעיון טוב. אני לא יודע. אני כן יודע שבשביל שלא להתעסק עם המעשנה יותר מידי צריך להשתמש בגחלים טובות, מעשנה אטומה ומבודדת טוב ואם ממש רוצים להגזים, אפשר מעשנה עם מחסנית פחם או, חלילה וחס, מעשנה חשמלית. אבל מה אני יודע.

lizard
03-08-17, 23:07
הייתי צריך להסביר בתחילת השרשור למה תכנון כזה רדיקלי.
תחילה, אבולוציה של מעשנות.
הראשונה היתה דוד במבנה הפשוט והמקובל ביתר. אש מבוקרת למטה, קערת נוזלים, בשר, וארובה.
התוצאות לא היו משהו, בשר כהה עד חרוך מבחוץ, בפנים אפרפר עד נא. לא אהבתי.(עניין של טעם.) מה גם שהיתה התעסקות מרובה בבקרת חום, ולטעמי, גם בזבוז רב של פחם.
השניה היתה עם תא אש תחתון נפרד, כמו בתכנון הנוכחי, וגם זו היתה חורכת הבשר, אבל השליטה בחום היתה מדויקת יותר וקלה.
משתי אלו הגעתי למסקנות הבאות:
1. צריך לייצר יותר עשן ושישהה יותר זמן בתא העישון. אז יהיה לך אוכל מעושן יתר על המידה. די מגעיל לפי כל אמות המידה המקובלות בתחום.
2. כדי לייצר יותר עשן, צריך יותר אש , יותר אש יותר חום, וחום לא טוב לבשר, אז נקרר לפני שמגיע לבשר. לכן דופן כפולה. זה לא נכון. אם אתה משתמש בשבבים מתאימים וגחלים מתאימים אז לא צריך יותר אש. למעשה אתה לא צריך אש (גלויה) בכלל. יותר מזאת, את הגחלים אתה בכלל לא מדליק במעשנה אלא בגריל או מקום אחר, ליד.
3.אין צורך ביניקת עשן. רובד העשן החם שמגיע , דוחף את אלו שהגיעו לפניו, והתקררו, כלפי מטה ולכן ייתקבל מסך עשן צפוף יותר. והאוכל יהיה בעל ארומה נוראית של עשן. מה עשית בזה?
4. המסקנה הסופית מכל אלו, צריך יותר עשן ופחות חום, ולעניות דעתי יהיה גם חסכון בפחם ואם לא, זמן העישון ייתקצר. אז אתה טועה. לדעתי.

אכן, חום ועשן שואפים תמיד כלפי מעלה, אבל כשאין מוצא הם יצאו בפתח הראשון שנקרה בדרכם.
העמידו פחית שימורים הפוכה נתמכת ע"י אבנים, על מדורה קטנה, העשן ייצא מלמטה. הגיון פשוט.

יכול להיות שאני טועה בגדול, לכן פניתי לפורום לשמוע דעות, אבל טיעונים שזה לא יעבוד מבלי לנמק, לא מקובלים עליי.
ולסיום, בניית מעשנה כזו לא מצריכה השקעת משאבים גדולה יותר מאשר בניית מעשנה בזרימה הפוכה, אולי אפילו פחות.

עכשיו בת'כלס, יש למישהו באיזור קרית גת דוד מים ישן של 100 עד 120 ליטר בעל קוטר של 40 ס"מ?

אתה רוצה לדבר תכל'ס? כנס לקבוצת הפייסבוק על העצם. דבר עם ברק היינה ותרשם לסדנא שהוא מעביר. ברמלה. עולה 300 שקל. שווה כל רגע. מלא אוכל (אבל מלא אוכל) מעושן כמו שצריך. הוא יסביר לך בדיוק מה אתה לא עושה בסדר. אני לא מדבר על זה שאולי באמת המעשנות שהיו לך לא היו בנויות נכון. לפי ההערות שלך, אתה לא מבין את הקטע. אולי אני טועה ואם כן אז סליחה אבל אני חושב שלפני שאתה הולך להמציא מחדש את הגלגל (וכנראה לא בצורה נכונה) אז אני מציע שתדבר עם מומחים לעישון שיש להם מעשנה כמו שלך או אפילו "פחותה" משלך אבל בנויה כמו שצריך. רק לסדר את האוזן, הוא הגיש לנו אסאדו ובריסקט שהיו 12 שעות במעשנה.

opl
04-08-17, 08:30
הייתי וקניתי דברים מברק.

ממליץ על:
https://www.facebook.com/groups/hamaashena/?ref=br_rs
יש להם יותר שנים בחגורה - הם ברמה מעל לדעתי.

זוהר לב
04-08-17, 16:58
lizard חזרת. יפה.
לא היתה אצלי שום בעיה בעישון, כמו כן לא היתה שום בעיה במעשנה. הכל רק בראש שלך.
חברים ומשפחה שאכלו אצלי ליקקו את האצבעות ורצו רק עוד ועוד. אני רציתי טוב יותר ויודע שניתן להשיג זאת, אולי באמת כדאי ללכת למקצה שיפורים
אצל ברק כהמלצתך, ואיני פוסל זאת.
אך במקביל עלו רעיונות לגישה שונה במקצת שתוצאתה היא תחילת דיון זה.
מלא כלום התחלת להסיק מסקנות ובמקום להגיב לגוף העניין התחלת להגיב עליי אישית.
לכל רצף הדיון חזרתי והדגשתי בעיות שאני רואה והטלתי ספק ביעילות המתקן ואתה רכבת על הגל והמשכת להטיח בי כך וכך.. לא חשוב, העיקר שהשתעשעת.
כשאמרתי "אש" הבהרת שלא צריך אש גלויה והבערת הפחם נעשית מחוץ למעשנה, ואילו אני מרוב טמטום הייתי אוסף שאריות עץ מעובד
מנגריות בעיר, שם במעשנה, שופך על זה סולר, ומבעיר, ואת הבשר הייתי מכניס בשיא הלהבה..... קצת הערכה ידידי.
לגבי כמות העשן, לא לך ולא לי יש הערכה מדויקת כמה יישאר בתא העישון בזמן נתון, אבל הבחנתי במגמה שבה במעשנות זרימה הפוכה
משאירים חלל מלא עשן. הם פשוט ממקמים את פתח יציאת העשן כמעט צמוד לרשת הבשר, מאוד דומה לרעיון שלי.
את חוקי הפיסיקה אי אפשר לכופף. הוספת שבבים/כפיסים ספוגי מים על גחלים לוחשות דורש יותר אנרגיה לאיוד הנוזל. בטווח זמן קצר מה שאמרת נכון,
אבל אם תבחן במהלך העישון כולו אתה משקיע סה"כ יותר אנרגיה.
ואסכם את הבדלי הגישות שלנו בנימה פילוסופית.
לפני כמה מאות שנים, אנשים כמוני היו מועלים על המוקד בגלל חריגה ממוסכמות, ובגלל רעיונות לא מקובלים. אם הם לא היו, היית צד עד היום בחנית וחץ וקשת, ומייבש את בשר הציד שלך ליד מדורות עשנות.

lizard
04-08-17, 20:38
אתה צודק. תעשה מה שאתה חושב לנכון.

אני לא בטוח שאתה יודע איך מעשנת זרימה הפוכה עובדת אבל ניחא. תעשה מה שאתה רוצה.
כנ"ל לגבי השבבים.

opl
05-08-17, 10:21
עד כמה שזכור לי השריית השבבים/כפיסים במים לא תורמת מאום. אבל גם כאן יש דעות לכאן ולכאן

https://www.grillbeast.com/blog/the-great-grill-debate/wet-wood-vs-dry-wood-is-soaking-necessary/

זוהר, לפני מאוד שנים אולי... היום - לא. למי איכפת מה תבנה... מצידי תעשן בתוך מיכל בנזין משומש, אם היית כותב מפורט כמו שנזכרת בדיעבד לעשות כנראה שחלק מהתגובות היו נחסכות.
לדעתי את הייעוץ האמיתי תקבל מהפסיכים, כמה כבר אנשים בגיפולוג בנו מעשנה על בסיס דוד והתעמקו בבניה מעבר בקונספט הבסיסי שמוכח ועובד?

האם אתה מכיר את השיטות השונות לעישון 3-2-1 וכו?

כבר שני עמודים ואין תמונה אחת של בשר...
116155

זוהר לב
05-08-17, 17:08
opl, אענה במתינות. היו מספיק חיכוכים ועפו הרבה ניצוצות. ולא זאת היתה כוונתי.
תקופה ארוכה הייתי אורח בפורום , קראתי הרבה תגובות של חברים ודווקא lizard משך את תשומת ליבי.
הערכתי מאוד את תשובותיו העניניות, כנותו, ההומור שלו וגם היותו מקצוען אמיתי. באמת צר לי על מה שקרה .

לגבי השבבים, אם יש דעות לכאן או לכאן אז מה הבעיה?
שמע, העלתי רעיון תיאורטי ובאמת רציתי לשמוע מה אומרים מומחים לנושא, שבנו והתנסו ובטח מכירים את המאטריה טוב ממני.
ציירתי, ורשמתי רק כמה מילות הסבר בכוונה ללא פירוט כדי שהתגובות יהיו אך ורק לנושא.

אני לא מחשיב עצמי למומחה, לא בעישון בשר בכל אופן . אמנם קבלתי תוצאות יפות(טעימות) אבל רציתי לשפר. מה לא בסדר?
נכון, היום לא תולים אנשים בכיכר העיר, החברה בכללותה פתוחה לשינויים מהירים ורעיונות חדשים אבל כנראה שיש תחומים
שבהם יש שמרנות יתרה.
#

אני לא ג'יפאי אבל כמעט כל מי שקונה היום 4x4 וגם חדש, רץ ישר לשיפורים. במתלים ומשככים,
שיפורי מנוע, הגבהות, תוספות למינהן וכו' , למה הם עושים זאת? שאלת את עצמך? למה אנשים משפרים מחשב חדש שקנו זה עתה?
למה אתה משדרג את הטלפון שלך? למה מחליפים כיריים גז לכירה חשמלית? ולמה מחליפים לאינדוקציה? למה??????
#
רציתי תשובות ממומחים, והם שלחו אותי שלא בעדינות יתרה, לדבר עם מומחים גדולים מהם.
אני טועה? תגידו היכן ולמה, אשמח לקבל כל ביקורת שהיא, והאמת שחשבתי שזה מה שיקרה.
#
אני לא מכיר שיטות עישון אפילו מעשנה בזרימה הפוכה איני מכיר.
אבל אם שאלת, ועיניתי, עכשיו תורי: באיזה סוג מעשנה קודחים חורים בקטרים שונים לפי סדר מסוים. היכן קודחים, ומדוע?
#
רק שיש לך לפני מי להתפאר אתה מצלם. לכן אין תמונות של בשר ואין תמונות של מעשנה. מישהו חמד אותה ואת כל ציוד הגן שלי כשעברנו דירה לכאן, למושב, לפני כמה שנים.

opl
05-08-17, 20:53
יותר קל לענות בתוך הציטוט:

opl, אענה במתינות. היו מספיק חיכוכים ועפו הרבה ניצוצות. ולא זאת היתה כוונתי.
תקופה ארוכה הייתי אורח בפורום , קראתי הרבה תגובות של חברים ודווקא lizard משך את תשומת ליבי.
הערכתי מאוד את תשובותיו העניניות, כנותו, ההומור שלו וגם היותו מקצוען אמיתי. באמת צר לי על מה שקרה .

לגבי השבבים, אם יש דעות לכאן או לכאן אז מה הבעיה? // הייתי מתון, המבינים בנושא אומרים שזה קישקוש. יש גם ניסוי האישהו ברשת שנעשה//

שמע, העלתי רעיון תיאורטי ובאמת רציתי לשמוע מה אומרים מומחים לנושא, שבנו והתנסו ובטח מכירים את המאטריה טוב ממני.
ציירתי, ורשמתי רק כמה מילות הסבר בכוונה ללא פירוט כדי שהתגובות יהיו אך ורק לנושא.

//אני לא חושב שיש כאן ממש מומחים לנושא, אולי בודדים (סליחה מכבודם), אם יש לך פייסבוק- נסה את הקבוצות שם - תקבל מעגל גדול יותר של אנשים שבאמת בנו, כולל כאלה שזה המקצוע שלהם//

אני לא מחשיב עצמי למומחה, לא בעישון בשר בכל אופן . אמנם קבלתי תוצאות יפות(טעימות) אבל רציתי לשפר. מה לא בסדר?

// הכל בסדר, ועל כן שאלנו אותך האם עברת קורס או שהכל בלימוד עצמי, אני לדוגמא בלימוד עצמי אבל לא ממש מחפש להשתפר (ויש הרבה במה). הציוד שלך יכול להיות מושלם אבל אם תתפעל אותו לא נכון לא תנצל את מלא היכולת שלו ושלך///

נכון, היום לא תולים אנשים בכיכר העיר, החברה בכללותה פתוחה לשינויים מהירים ורעיונות חדשים אבל כנראה שיש תחומים
שבהם יש שמרנות יתרה.
#

אני לא ג'יפאי אבל כמעט כל מי שקונה היום 4x4 וגם חדש, רץ ישר לשיפורים. במתלים ומשככים,
שיפורי מנוע, הגבהות, תוספות למינהן וכו' , למה הם עושים זאת? שאלת את עצמך? למה אנשים משפרים מחשב חדש שקנו זה עתה?
למה אתה משדרג את הטלפון שלך? למה מחליפים כיריים גז לכירה חשמלית? ולמה מחליפים לאינדוקציה? למה??????
///נכנסנו לפילוסופייה שנה א? "כמעט כל" ?? באמת?? אולי... 10%. אולי...
#
רציתי תשובות ממומחים, והם שלחו אותי שלא בעדינות יתרה, לדבר עם מומחים גדולים מהם.
אני טועה? תגידו היכן ולמה, אשמח לקבל כל ביקורת שהיא, והאמת שחשבתי שזה מה שיקרה. /// ואני חשבתי שתשובה מפורטת לא תקבל כאן, בינתיים מי צודק?///
#
אני לא מכיר שיטות עישון אפילו מעשנה בזרימה הפוכה איני מכיר.
אבל אם שאלת, ועיניתי, עכשיו תורי: באיזה סוג מעשנה קודחים חורים בקטרים שונים לפי סדר מסוים. היכן קודחים, ומדוע? /// אין לי שמץ///
#
רק שיש לך לפני מי להתפאר אתה מצלם. לכן אין תמונות של בשר ואין תמונות של מעשנה. מישהו חמד אותה ואת כל ציוד הגן שלי כשעברנו דירה לכאן, למושב, לפני כמה שנים.

lizard
05-08-17, 21:46
באמת שאני לא יודע מה לא היה בסדר בהודעה הראשונה שלי. כשכתבתי למה לך כל ההתעסקות הזו התכוונתי לתכנון. יצא לך לבנות משהו כזה בעבר? כי בתור מסגר אני אומר לך שזה קשה מאוד ללא עבודה מדוייקת וקשה.
חוץ מזה השיטה לא להתעסק יותר מידי עם המעשנה, אגב לא ממש אמרת מה זה יותר מידי. אולי הרצונות שלך לא מעשיים, היא בשימוש בגחלים שנשרפות לאט. אתה לא צריך חום רב אלא אחיד לאורך זמן.

זוהר לב
06-08-17, 18:17
lizard שמח שחזרת, ובלי ציניות.
לא יודע מה אקבל אם אחליט לבנות.רציתי חוות דעת זה הכל. התגלגל לאן שהתגלגל, מקווה שייפתח דף חדש.
קשר טוב עם אנשים חשוב לי יותר מכל מעשנה מחורבנת.
היו המון מחשבות לכלמיני כיוונים ולא תמיד הצלחתי לבטא במדויק את כל מה שעבר בראש,
והדברים שאמרתי היו בחלקם"עקומים" לכן גם בי האשם .
#

הפחם ששימש אותי היה פחם דחוס. היה לי גם מן קנקןמים מתכתי מחורר,שבו הייתי מבעיר את הפחם (מכיר?) גם הוא לצערי נגנב עם המעשנה. בעישונים ארוכים נאלצתי להכין עוד נגלות של גחלים, בקיצורהרבה התעסקות.
מצער אותי במיוחד מד הטמפ' שהיה על המעשנה,היתה לו רזולוציה גבוהה עד 120 c, ולקח ליהרבה זמן למצוא כזה.

#
בניתי לפני כשנתיים תנור חימום ביתי על עץ שאינו פולט עשן. ארובה פנימית ותא בעירה וכל זה בתוך דוד.
אם תהיה התענינות בפורום אוכל להעלות כמה תמונות .
ויש גם תיעוד מצולם על משהו שונה לחלוטין שנמצא ביוטיוב, נחמד, אבל לא בר ביצוע לרוב האנשים.

איל מ
06-08-17, 18:28
קודם כל יש התעניינות רבה בתמונות.
שנית,
לדעתי הכי רלוונטי לך הקישור שבועז העלה בתגובה הראשונה בפוסט. השאלות ששאלת בתגובה אליו נענו לדעתי במלואן.

זוהר לב
06-08-17, 19:06
תודה אייל.
מתגעגע לבשר מעושן, וצריך לבנות מעשנה חדשה.
לא החלטתי עדיין איזו ,כמו שהיתה לי, זרימה הפוכה, או זו שהעלתי בתחילת הדיון. האחרונה מאוד מסקרנת אותי ואולי אבנה
אותה ואם אכשל, אוכל לקחת צעד אחורה, ולחזור למעשנה רגילה.
בועז הפנה אותי לשרשור בנית מעשנה, אמרתי שראיתי, ופרשתי לפניו את לבטיי.
לגבי תמונות, נראה. אוליי כשירגעו ענייני המעשנה.

lizard
06-08-17, 22:14
אתה לדעתי השתמשת בגחלים לא מתאימות. שוב, קפוץ לסדנא של ברק היינה, 300 שקל וקילוגרמים של בשר לאכול. יין חופשי, סלטים ולחם. שווה. ממש שווה.
יש בחור בשם ברק שבונה מעשנות. אני לא זוכר מה שם המשפחה שלו אבל הוא מפרסם די הרבה בפייסבוק בעמודים כמו על העצם, סודות המעשנה והסו-וויד וכדומה. הוא גם מייבא גחלים. אתה תראה שהגחלים שלו מאוד כבדות, יחסית, לגחל רגיל או דחוס. הן בוערות הרבה יותר זמן.
אתה יכול לקנות גם שבבים מוכנים של איזה עץ שבא לך. כולל שבבים מחביות וויסקי, יין כדומה.
אתה לא צריך הרבה עשן כי אז יהיה לך אוכל מעושן בכבדות וזה מעיק ופשוט לא טעים. עשיתי את זה כמה פעמים, כי חשבתי כמוך, וזה ממש לא זה. צריך קצת עשן עם ארומה וזהו. בתחילת העישון. אחר כך, העשן של הגחלים וזהו וגם לא צריך שיהיה הרבה. הוויסות אוויר/חום זה בשביל להגיע לזמני בישול וטמפרטורת עבודה ולא בשביל טעם. מקווה שאני מובן.

אם בכל זאת אתה רוצה מעשנה קרה (לא קרה כמו שאתה חושב כזו לגבינות וכדומה שהיא ממש קרה) אלא REVERSE FLOW אז אני בטוח שיוכלו לעזור לך. אם בקבוצות פייסבוק ואם פה.

זוהר לב
07-08-17, 00:30
פחם אבן.
רעיון מעולה. יחסוך זמן התעסקות. מרבצים גדולים נמצאים ב U.K. כנראה שמשם מייבאים.
נהגתי להשרות בבירה או יין ל24 ש' לפני העישון, לפעמים מזגתי גם לתוך קערת הנוזלים, קבלתי טעמים ארומטיים.
שבבי העץ היו מפקאן, זה מה שהיה בהישג יד. לא קניתי, הכנתי לבד עם משור סרט.
השליטה בחום היתה די יציבה, תלוי בסוג המעושן. 90-110 c. יצא מעט עשן כמעט בלתי נראה,
אבל מפני שאני לא אוהב נא, הוספתי זמן עישון וכך
חרכתי מבחוץ, שגם את זה איני אוהב, ולא מצאתי פשרה בין השניים.
אקפוץ לסדנא כהמלצתך. מה גם שנראה לי שאביו של ברק היינה שירת איתי בצבא. אתה יודע במקרה את שם האב?
אם יש להם אתר אמצא בגוגל כי אין לי פייסבוק.
לגבי בניה של מעשנה חדשה, עדיין לא החלטתי איזו, אבל זו השנויה במחלוקת עדיין קורצת לי.

המשוטט
07-08-17, 07:36
אבל מפני שאני לא אוהב נא, הוספתי זמן עישון וכך
חרכתי מבחוץ, שגם את זה איני אוהב, ולא מצאתי פשרה בין השניים.
י.
בד״כ לאחר עישון יש שנוהגים לסיים את הבישול במעשנה/תנור כאשר הנתח עטוף בנייר כסף או בשקית קוקי.

לדעתי זה הכיוון שאתה צריך .

ולא לשכוח חיישן טמפ׳ בנתח.

או שתשלב סו וייד בתהליך יש הרבה מבצעי קניה משותפת בקבוצות השונות ,ורף ההשקעה הראשונית ירד.

lizard
07-08-17, 08:09
פחם אבן לא יעזור לך. הוא צריך אוויר כדי לבעור. יש לי כאלומבנפחיה. כדי לכבות אני פשוט מכבה את המפוח. אחרי חמש דקות כבר אין אש או גחלים בוערות.
אין לי מושג איך להשיג את ברק חוץ מפייסבוק. אתר בטוח אין לו לדעתי. מה הבעיה בלפתוח פייסבוק?

opl
07-08-17, 11:16
ברק היינה
0542259020

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

זוהר לב
07-08-17, 18:56
חושב שמיצינו.
רוצה להודות לכולם.
בועז- על גישתך העדינה.
zagi- צדקת. תהיה יניקה.
זיף- יש תובנות?
איל מ- לא שכחתי התמונות. ראה בסוף .
המשוטט- תודה על הטיפ.

opl- " אם היית כותב מפורט כמו שנזכרת בדיעבד לעשות כנראה שחלק מהתגובות היו נחסכות"
אם היית נותן לי טל' של ברק בהתחלה, כל התגובות היו נחסכות.:cool:
lizard- תודה רבה על כל הטיפים. העבר לבודדת לפני שאתה יורה, ורצוי עם משתיק קול.

איל מ. לבקשתך.

116180116181116182116183116184116185

boaz avrahami
07-08-17, 19:17
גרמת לי לחזור לחפש את כל התגובות שלי בשרשור ולוודא שלא פגעתי בך חלילה ואתה לא ציני... [emoji41]

תסביר בבקשה את התנור עץ הזה.
הנחת העבודה שלי היא שבשביל שלא יהיה הרבה עשן צריך חום מאוד גבוה שיאפשר שריפה נקיה ונטולת הרבה עשן עד כמה שניתן.
לא מסתדר לי כל כך עם התכונות של עץ טיבעי מה שאני רואה כאן.

בבקשה הסבר איך העסק הזה עובד כי לכאורה זה אמור להפוך את הבית למעשנת אחת גדולה

זיף
07-08-17, 21:25
אני חושב שקודם כל העבודה שלך יפה- בלי קשר לתפקוד של המעשנה. אז סחתיין.
ולענייננו- איפה הולך להיות הבשר? לא הבנתי מה גודלו של תא העישון עצמו וממבט ראשון הוא נראה לי קצת קטן ביחס לשטח הכולל.
בנוסף עיינתי שוב בתרשים שלך מההתחלה. נראה שחום יגיע בצורה עקיפה לבשר שזה טוב, והעשן ייאלץ לעבור את כל המהלך שזה גם טוב בהינתן היניקה שיש לך שם (מה אורך הארובה מחוץ לבית? נראה שתהיה לך יניקה רצינית מאד.)
לדעתי אין מנוס מניסוי וטעימה.

ואם אתה (או כל מישהו אחר שקורא) מעוניין- מצאתי את המחשבון הזה לחישוב קופסת בעירה ביחס לגודל המעשנה
http://www.feldoncentral.com/bbqcalculator.html
זיו

זוהר לב
07-08-17, 22:52
זיף, זה אמנם המשך דיון המעשנה אבל זהו תנור חימום. אל תתבלבל. ביקש איל מ. לראות תמונות וקיבל.
תודה על הקישור, יש לי אותו או משהו דומה באיזה מקום.
בועז,
התנור הזה יעיל יותר מכל אח או קמין. הבעירה מתרחשת בתא התחתון והאש עולה בארובה הפנימית במרכז התנור.
כאן נשרפים כל הגזים הנפלטים מהעץ, ולכן הבעירה כמעט מושלמת וצריכת העץ פחותה .
החום שנוצר בארובה הפנימית פוגע בתקרת הדוד, ויורד מטה לכל ההיקף ומחמם. בימי החורף הכי קרים הגעתי לטמפ' בבית 25 c.
כשהוא מתחמם אחרי כ-10 דק' מתחילה להשמע איוושת יניקת האוויר כמו מנוע רקטי ולכן הוא נקרא תנור רקטה
או rocket stove heater. היניקה כל כך חזקה שאין טיפת עשן בבית, בקושי יש ריח של אש .יצאתי החוצה לראות את פתח הארובה, וגם שם לא רואים עשן. אם מעניין אותך, חפש מושג זה ביוטיוב, יש המון חומר.

יש המגדילים לעשות ואת צינור הארובה החיצוני הם מוליכים בתוך הבית,
ומעליו הם בונים דרגשי שינה או ספה מחומרים בעלי קיבול חום רב, הנפלט לסביבה גם כשהתנור כבה.

החסרון שלו הוא שתא הבעירה קטן וצריך להוסיף עץ לעיתים קרובות.

זיף, התנור הזה הוא שהוליד את רעון המעשנה המטורף שלי. עדיין לא ויתרתי עליו.

זיף
07-08-17, 22:57
מכיר את הרעיון. חשבתי שזה קונספט של המעשנה....
אני אגב שוקל לבנות משהו דומה על בסיס תנור העצים הקיים אצלי.

hitoy
09-08-17, 14:43
זוהר שלום
אני בעל המעשנה מהפרוייקט שבועז העלה בהתחלה, עברו כמעת שנתיים פעילות מאז שבניתי אותה והיום אני יכול להגיד שאומנם בחרתי בעיצוב שנחשב יותר מסובך לבניה אבל זה הוכיח את עצמו, יש לה ניצולת מדהימה של האנרגיה, ניהול חום מדויק ואחיד. למי שיבנה בעתיד אני ממליץ לבנות תא בעירה מבודד לפחות בחלק העליון.

לגבי העיצוב שלך, נראה מעניין מאוד אבל,,
לדעתי העשן יהיה יחסית קר וסמיך מידי.
אומנם המקום הקלאסי והנכון מבחינת הזרימה של הארובה זה באמצע הדוד אבל זה חרע של מיקום מבחינת השימוש.
הרבה מאוד עבודה יחסית לתוצאה (בתאוריה), ומצד שני העיצוב מענין ומסקרן.

בהצלחה
יואב

זוהר לב
09-08-17, 21:57
שלום יואב,
התרשמתי עמוקות מהחשיבה המוקדמת, התכנון, ומאיכות הביצוע שלך, עבודה מרהיבה, תודה על כל המידע והידע ששיתפת.
עדיין מתלבט לגבי סוג מעשנה, אחליט רק אחרי שאהיה אצל ברק היינה, ישנם עדיין רסיסי מידע שעליי לאסוף.
לגבי התכנון שהצעתי, מטורף לכל הדעות,(גם לדעתי) ומצד שני מאתגר ומסקרן. כישלון? אפשר יהיה לסגת צעד אחורה
ולחזור למעשנה הסטנדרטית.

שוב תודה. זוהר.

-->