צפייה בגרסה מלאה : האם סרנים של אביר מתאימים לדיפנדר 110 ?
הבעיות -
1. הסרנים של הדיפנדר ובעיקר האחורי נוטים להתקלקל ,אם מדובר בציריות או ברכיבים אחרים שהולכים בעקבותיהן .
2. חלקי החילוף יקרים (אני מניח שזה עיניין של היצע וביקוש :-) )
3. ע"מ לצמוח במידת הצמיגים נדרשים שינויים בסרן - חיזוקים ,שינוי יחסי העברה בדיפ'.
4. חופש מעצבן בסרן האחורי.
הפתרון המתבקש ? ? ?
החלפה לסרני אביר - נפוצים ,חסונים ,מגיעים עם יחסי העברה המתאימים והנעילות בזול.
נניח שמכוונים לצמיגי 37" (גלגל האמר) ונתעלם ממהתאמות הנדרשות - היגוי בלימה וכו'.
בשיחת טלפון עם חנן עלתה השאלה איך יגיב הסרן הקדמי עם הצלבים במקום פעמונים ל 4X4 קבוע , חוץ מזה יש את עינין הפרשי המשקל בין הסרנים (אני מחפש מספרים מדויקים ברשת).
אז בעצם למה לא ? במקום להחליף חלק אחרי חלק ולקבל סרן שעולה כמו אוטו (כל אחד מהם בנפרד :lol: ) ,להשקיע פעם אחת בהחלפה לשגר ולשכוח.
נתחיל מזה שבלנדרובר הדיפ' מוסט ימינה ואינו במרכז הסרן (האחורי), הדיפ' הקדמי בלנדרובר ובאביר הוא למיטב זכרוני בצד הפוך. תצורת בלמים שונה בסרנים האחוריים (דיסק לעומת תוף) צריך להתאים פרופורצית בלימה קדימה /אחורה.
אני הייתי מכוון לסרנים קצת יותר קלים. הסרנים של אביר יהיו כבדים לדיפנדר.ואני חושש שגם מבחינת הרוחב הם לא ממש יתאימו.
אתה בטח יודע שנעשו לא מעט הסבות שהתבססו על סרנים של יונימוג- אבל זה בטח משהו שאתה לא מחפש כי זה לא ממש זמין וזול.
אולי סרנים אמריקאים של בליזר יתאימו? GM10 קדמי וGM14 אחורי?
בהצלחה
אלי
אני סבור שמדובר בהבל הבלים. ב US נוסעים אם אני לא טועה במידת צמיג של 38 עם הסרנים המקוריים. הדבר היחיד שמחזקים זה את הציריות.
חכו שארז יחזור, הוא מכיר את הנושא לעומק.
חזרתי....
נחלק את התשובה לכמה סעיפים.....
1 הסרנים המקוריים עם חיזוקים והחלפת יחסי העברה מסוגלים לסחוב גם 38/12.5 בתנאי עבירות קשים ללא שבירות, החסרון זה העלות הכספית הגבוהה, היתרון זה סרן קטן וקל ומאוד חזק.
2 סרנים תחליפים- אם רוצים לשמור על הרוחב המקורי של הרכב זה כבר מבטל את כל סרני הפול סייז(ובכללם האביר), סרנים של טויוטה(מלבד הלנדקרוזר 100) מתאימים מבחינת מיקום הביצה אבל צריך לעשות בהם שינויים רבים כגון ריתוכי תושבות, ספייסרים, הסבה לברקס דיסק ועוד....
סרנים של לנדקרוזר 100 מתאימים הרבה יותר, וצרכים שינויים קטנים יחסית, אבל הם מאוד נדירים.
יש דגמים של דנה 44 שמתאימים וכמובן ניתן לקחת כל סרן שקיים ולהתאים אותו(חיתוך הסרן וחריטת הציריות).
הלהיט האחרון בUS זה סרני ל"ר עם דיפ' של טויטה, הדיפ' של הטויוטה חזק מאוד ומאוד זמין שם, יש לו מגוון גדול של יחסי העברה ונעילות.
באופן כללי מה דעתכם על זה -
בשיחת טלפון עם חנן עלתה השאלה איך יגיב הסרן הקדמי עם הצלבים במקום פעמונים ל 4X4 קבוע ?
ומה הפרש המשקל בק"ג ?
האם התקנת סרן רכב עלולה להזיק לשילדה ?[/quote]
ארז,
ציריות של ל"ר נכנסות as is לדיפ של טוי? אם כך אני מניח שלא של הסולסברי או שמדובר רק על האחוריות?
למה להחליף לבלם דיסק? לא יותר פשוט להישאר עם התוף המקורי ולהוסיף שסתום פרופורציה?
יוני5
ואני שמעתי על ציריות של טויוטה שחורטים כדי שיתאימו לדיפ' של לנדרובר.
הי ,
היות והחלטה צריכה להתקבל ובקרוב אשמח להתיחסויותכם המלומדות בנוגע ל -
1. צלבים בסרן קדמי ברכב עם 4X4 קבוע .
2. כמה לעזאזל שוקל סרן קדמי של דיפנדר ? זה נראה כאילו הפנטגון הטיל איפול על הנתון הזה והשמיד אותו מכל הרשת ...
ד.א
הביצב בסרן הקדמי במקום ...
עוד נקודה חשובה....אם אתה שם סרן דנה 60 מקדימה עם הצמיגים המקוריים יהיה לך מרווח גחון של פורשה 911 אולי....(והדגש הוא על אולי...), זה סרן כבד מאוד וגדול מאוד.
עוד נקודה שלא חשבת עליה זה יחסי העברה, בסרנים של אביר למשל זה 1:4.88 למעות היחס בסרני רובר 1:3.54, ההבדל עצום ,עם צמיגים מקוריים הרכב יהיה יותר איטי מטרקטור, גם עם צמיגי 35" אתה לא תסע מעל ל80 קמ"ש(אני למשל על צמיגי 35" ויחס של 1:4.7 ,הרכב משייט על 90, מהירות מקסימלית 100 פלוס קצת...)
עוד....
בגלל משקל הסרנים הגדול אתה צריך מוטות רדיוס מחוזקים ודרייבשפטים אחרים(גם במידות שונות).
הסרן האחורי הוא עם ברקס תוף.
אגב אם אתה מתכנן לעבור לצמיגי 37" אני בהחלט איתך ובעדך!
דווקא על זה חשבתי :-)
למיטב הבנתי עוד מעט לא יהיו יותר עודפים של אביר ,מה שמשאיר רק האמר ...
ד.א
היחס הוא לא 4.55 ?
(כרגע אני על צמיגים של אביר)
היחס המקורי של דיפנדר הוא 1:3.54.
זה שאתה עם צמיג של אביר זה לא אומר הרבה(אתה על מידה 255/85/16 שהיא קרובה מאוד למידה המקורית33" צרים במקום 32" צרים...)
שינוי כזה גדול ביחס העברה בלי לגדול באופן משמעותי במידת הצמיג תפגע לך אנושות ביכולות הרכב של הכביש(לא יודע אם זה חוקי בכלל להגדיר את ההתנהלות של הרכב הזה על כביש כיכולות...)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.