צפייה בגרסה מלאה : מטבח חוץ במרפסת בית משותף- בניה עצמית
היי
מחפש רעיונות לבנית מטבח חוץ למרפסת בית משותף. יש לי קיר באורך של כ-2 מטר שבו הייתי רוצה לבנות - מקום לגריל גז grand hall gti3, מקום לבלון גז (אין חיבור מקורי) ארון או שניים, משטח עבודה, כיור, תאורה.
אני מניח שכמה דברים חשובים - שלא יהיה כבד במיוחד על מנת שלא יעמיס על המרפסת (תקנו אותי אם אני טועה), שיהיה עמיד לרטיבות וכו, ושאוכל לבנות לבד או להזמין מנגר בעלות לא גבוהה (לי אין רתכת ולא תהיה בקרוב) . נניח שהתקציב הוא 2000 -גמיש (לא כולל הגריל והבלון).
116338
116339
מי בנה ויודע לייעץ?
מה אתה כן יכול לעשות בעצמך? לאיזה רמת גימור אתה שואף? הכי פשוט זה לחפש מישהו שזורק מטבח ולקחת לו את הארונות ואולי אפילו את השיש.
חשבתי אולי בכיוון של לשרטט משהו ולתת לנגר לבנות ארון עם ציפויי פורמייקה שאולי יהיה עמיד (?) ועל זה לבנות בעצמי את משטח העבודה מאלומניום או משהו דומה.
או להזמין ממחסן עצים קורות חתוכות, לבנות שלד לצפות בעץ מלא וכו
116342
116343
116344
116346116347
116348
מטבח חוץ בבניה עצמית עם גריל, כיור וכיריים.
מיכל הגז נמצא בארון השמאלי, מקרר קטן בארון הימני.
אורך 250 ס"מ
עומק 96 ס"מ
גובה 90 ס"מ בחלק הנמוך ו 120 בגבוה.
החלק הפנימי עשוי סנדביץ' מצופה מלמין (כמו מטבח פנים). משטח העבודה עשוי אריחים עם טיט אקרילי.
החיפוי החיצוני פורק משולחן חוץ ענק ישן שמצאנו.
את הכיסוי משמשונית הזמנו מבעל מקצוע כך שבפועל לא יורד גשם ישיר על המטבח.
המטבח נמצא בחוץ כבר כ 7 שנים, לא נראה שפגעי מזג האוויר משפיעים עליו (בינתיים...)
יאיר
GodsFather
19-08-17, 23:28
יש דברים כאלה ביד2 אגב... אולי יחסוך לך חלק מהליך היצירה בעלות נורמלית...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יפה מאוד יאיר אבל נראה כי קצת ספג סימני רטיבות לא?
לגבי יד 2 - אתה יכול להכווין אותי מה לחפש?. אני לא מוצא משהו דומה בחיפוש חופשי.
חשבתי אולי בכיוון של לשרטט משהו ולתת לנגר לבנות ארון עם ציפויי פורמייקה שאולי יהיה עמיד (?) ועל זה לבנות בעצמי את משטח העבודה מאלומניום או משהו דומה.
או להזמין ממחסן עצים קורות חתוכות, לבנות שלד לצפות בעץ מלא וכו
נגר יעלה הרבה יותר מ2000 שח. לכן מאחר ואתה לא רוצה להתתעסק עם ריתוכים אז עץ זו האופציה שלך. אני חושב שלהזמין ממחסן קורות עץ זה יהיה הכי פשוט אבל גם אז יש לי הרגשה שאתה תהיה מאוד לחוץ על התקציב.
אני הייתי מחפש מטבחים משומשים ביד 2 ומתחיל מזה. בדר"כ העץ אמור להיות עמיד בלחות שיש במטבח (אם כי אני לא בטוח בזה ב100 אחוז).
חנן-ג'יפולוג
20-08-17, 09:34
הראל בויארסקי עוסק במטבחי חוץ.
נסה לדבר איתו:
0505857707
אמור לו שהפניתי אותך.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אם אתה רוצה לבנות משהו שבאמת עמיד לתנאי חוץ,
אתה יכול לבנות ארונות מדיקט ימי - החיסרון זה המחיר היקר.
אפשרות זולה יותר - שלד מפרופילי פח של גבס, וחיפוי עם פלטות עמידות לתנאי חוץ כגון אקווה פאנל או גבס כחול.
משטח עליון עושים מפלטה כפולה (כלומר 2 פלטות אחת על השנייה) עם הרבה תמיכות
והדבקה של אריחי קרמיקה גדולים (להשאיר רווח בפוגות לרובה).
או לחלופין להשקיע באבן חברון או משהו דומה. (בערך 300 ש"ח למטר).
עוד דבר - לתכנן מראש אינסטלציה, נקודת מים עבור ברז וצנרת דלוחין לניקוז. (שיפוע אופטימלי 1.5%).
האפשרות של ארונות מטבח משומשים עם פורמייקה לא מתאימה לתנאי חוץ. חבל על הזמן ועוגמת הנפש.
אני יודע שזה לא נושא הדיון ומתנצל מראש... אבל גריל עושה הרבה עשן. בבית משותף זה לא נעים... אפילו מאוד לא מקובל. מציע שתחשוב על זה כדי שהשימוש במטבח יהיה יותר מחד פעמי.
אסף.
יש חברה שמייצרת מטבחי חוץ, עלות כ 10% יותר ממטבח רגיל. הכל אלומיניום!!
הכי עמיד ויפה לדעתי, אני גם אוהב לבנות לבד אבל אחרי שראיתי עבודה שלהם - אני גם אקנה אחד כזה לעצמי בשלב כלשהו
אלעד.
אני יודע שזה לא נושא הדיון ומתנצל מראש... אבל גריל עושה הרבה עשן. בבית משותף זה לא נעים... אפילו מאוד לא מקובל. מציע שתחשוב על זה כדי שהשימוש במטבח יהיה יותר מחד פעמי.
אסף.
אסף, האם אפשר לתת מענה לבעיה של העשן בעזרת ארובה?
עשן זה לא רק ''לא נעים''.
בואו נקרא לילד בשמו - זה מטרד.
כולנו כאן חובבי מנגלים ובשר אבל עשן ממנגל של מישהו אחר יכול להפריע מאוד.
בוודאי בבניין משותף שהשכנים בו הם בד''כ זאבים זה לזה ורק מחפשים על מה לריב.
תשקול שוב אם להיכנס לזה.
boaz avrahami
21-08-17, 11:41
אני משוכנע שאלירן הוא לא מסוג האנשים שיעשנו את שכינהם ללא התחשבות.
ממליץ לך לשוטט ביד 2 במדור ריהוט > מטבחים.
מטבח הוא אינו פריט שקל למכור ביד 2 מפאת היותו תפור למידותיו של הבית.
יש שם לא אחת מציאות של בוא תפנה, המטבח כבר מפורק ... הגברת החליטה להחליף עיצוב וכו'.
מספיק טוב לבסיס עבורך.
תדאג שיעמוד אצלך על רגלי פילוס מפלסטיק.
קנה צוקל לפי מטר רץ ותחפה את המרווח לריצפה.
קנה פח דק של אלומיניום או אפילו נירוסטה ותדביק על הפורמיקה מבחוץ כולל קנט מכופף לדלתות.
אמור לצאת לך ממש לא יקר ומראה יוקרתי.
GodsFather
21-08-17, 12:45
מנגל גז לא מעשן כמו פחמים. ואם אין טבעוניים בסביבה, ריח הבשר יכול להיות נעים. מקסימום מזמינים את השכנים לסטייק
[emoji38]
מנגל גז אולי לא מעשן כמו פחמים אבל הוא מעשן והרבה.
בשלב הבישול רוב העשן הוא משומן ונוזלים שמטפטפים על הפחמים/ברזל. ההבדל הוא בעיקר בזמן ההדלקה.
אם יש לך שכנים סבבה ואתה מעדכן אותם לפני כדי שלא יתלו בדיוק כביסה במרפסת, או שיסגרו חלון - סבבה. אם לא.... אל תתפלא אם תמצא יום אחד את הג'יפ עם ארבעה צמיגים חתוכים...
ממליץ לך לשוטט ביד 2 במדור ריהוט > מטבחים.
מטבח הוא אינו פריט שקל למכור ביד 2 מפאת היותו תפור למידותיו של הבית.
יש שם לא אחת מציאות של בוא תפנה, המטבח כבר מפורק ... הגברת החליטה להחליף עיצוב וכו'.
מספיק טוב לבסיס עבורך.
אולי עוד רלוונטי, נראה "10" - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104772-%D7%9C%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97
בדקתי מראש, לשכן מימין יש מנגל, לשכן מלמעלה יש מנגל ולשכן מלמטה יש מנגל והוא בכלל הוועד בית...
אני לא מחפש מטבח ברמה של בית למרות שזה כנראה יהיה דיי זול. אני בעיקר צריך עמדת עבודה וכיור קטן.
אם כל מה שאתה צריך זה משטח וכיור - לטעמי לך על הכי פשוט. פלטת עץ מסיבית ומטופלת. חור לכיור ולברז. כיור נירוסטה מאיקאה. כל הדבר הזה על ארבע רגלי שולחן מסיביות ובגובה הנכון או על שני לוחות צד וחיזוקים. אני בכלל הייתי מניח את המשטח המדובר על חמורים ובאין שימוש מנתק את החיבור המהיר של הצינור מים ושל הניקוז, מקפל ומעמיד בצד.
אסף.
אני בדיוק באיקאה וכנראה שאכן מכאן יגיעו הפתרונות.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
באיקאה היה פעם קיצ׳נט - נראה לי כיוון טוב. והיה גם יחידת ארון אמבטיה קטנה. גם יכול להיות.
אסף.
אם יורשה לי לשתף.
בניתי מטבח אחד לפניי שנתיים, דורש קצת ידע וכלים.
קונסטרוקציה אורן מוקצע 42/42 מ"מ 20 מטר פלוס מינוס, 4 ש"ח למטר.
שתי פלטות צמנט בורד לחיפוי וברגים 250 ש"ח (אם זיכרוני אינו מטעני).
בריקים, עולה 180 למטר + 80 ש"ח לשני שקי דבק קרמיקה. (אני קיבלתי שאריות מחבר).
פלטת בטון מוחלק + תבנית 200 ש"ח כולל עץ ושני שקי בטון.
דלתות, הייתי מעריך שמסגר ייקח 500 ש"ח, נבנה משאריות.
צבע דלתות 100 ש"ח.
כיור, 150 ש"ח מאיקאה פלוס ברז מפירוק שנמצא במחסן.
אופציה נוספת, לקנות רק שיש מפירוק ולבנות את הקונסטרוקציה לפי מידת השיש.
עוד אופציה, לחפות פלטה עליונה בצמנט בורד וחיפוי קרמיקה ( לא אידיאלי)
עוד אופציה (אני בשוונג) לקנות פלטת בטון אדריכלי (450 ש"ח לפלטה) ולחתוך לפי מידה.
מצרף תמונה (ביום ההרכבה, לאחר מכן הבטון התאחד וכיום נראה הרבה יותר טוב).
116414
אני מתכנן שימוש בפרופיל מבני (סימה), סגירה בצמנטבורד וחיפוי. מהיר, עמיד למיין ומקווה שמספיק חזק.
לכל המודאגים מהעשן- לגריל הגרנדהול יש רשתות ייחודיות המכונות אצלהם אינגריל שמפחיתות בצורה ניכרת את העשן לרמה אפסית מפני שרשתות אלו מונעות טיפטוף השומנים לאש. יודע כי יש לי כזה.
לפותח השירשור- אני עשיתי אצלי משהו פשוט וזול. הבסיס שולחן מטבח תעשייתי מנירוסטה. יש כאלו גם עם כיור מובנה - ניתן להשיג ביפו ליד שוק הפישפשים יש שם כמה וכמה חנויות שמוכרות ציוד למטבח תעשייתי.
את השולחן חיפיתי מסביב בשלוש פאותיו בלוחות עץ עם גימור פרופילים מאלומיניום. אתה יכול לחשוב יצירתית ולהרכיב עליו חיפוי אחר או דלתות ומה שתרצה.
אנסה מחר לצרף תמונות של התוצאה המוגמרת.
לזה הכוונה:
http://www.baronigaz.com/page_15308
בהתאם לשרשור הזה, אנסה לבנות "מטבח חיצוני" (די דומה לתמונה אולי בלי הגג) המשלב גריל גז קיים + משטח עבודה + כיור לשטיפה הכל על גלגלי אוקולון גדולים כדי שניתן יהיה להזיז אותו. המיקום בית במושב, כך שאין בעייה טכנית. הבנייה תהיה מעץ, למרות שאין לי בעייה לבנות ממתכת אך בעץ העבודה זורמת וקלה יותר, מה גם שאינני רתך מהולל.
שאלה בעניין בעניין הפלטה העליונה "השיש " : ראיתי כאן כל מיני רעיונות, מחפש חומר קל משקל ועמיד לא רוצה להתעסק עם פלטות צימנט וכו' ... הרעיון הוא שניתן לנייד את המטבח. ואולי גם הפלטה העליונה תהיה עץ מאסיבי ?
שיש - איקאה הוזכרה כאן, האם הם חותכים לפי מידה רק את החיפוי העליון? מה עלות למ"ר?
https://i.pinimg.com/564x/13/97/f8/1397f862f992873b16c5943c548892f6.jpg
אני לא יודע לגבי החיתוך אבל מציע אם אפשר ללכת בשעות מתות. איקאה מפוצץ אנשים בתקופה הזו. הכיור שלהם ממש נחמד וזול.
http://www.pro-hag.co.il/%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%99%D7% A0%D7%99%D7%95%D7%9D.html
אני לא יודע לגבי החיתוך אבל מציע אם אפשר ללכת בשעות מתות. איקאה מפוצץ אנשים בתקופה הזו. הכיור שלהם ממש נחמד וזול.
אתמול ביקרתי באיקאה - תובנות:
יש כיורי מתכת בסכומים שמתחילים ב כ 150 ש"ח לערך לכיור קטן אך שימושי , ברזים תואמים לכיור בערך אותו סכום.
הפלטות שלהם אינן מתאימות לסביבה חיצונית, יש גם שיש אבל הם חותכים למי שמזמין דרכם מטבח.
מטר רץ של שיש עולה שם בסביבות ה 800 ש"ח .
היום בררתי עלות של פלטת עץ אלון (שחפופיה במושב גבעתי ) , אבל המחיר יקר לי מאוד כ 2000 ש"ח ...
יכול להיות שאעשה זאת עם אורן אך לא פלטה אלא קורות זכר נקבה בסגנון של דק.
בנתיים, ממשיך לחרוש את הרשת לקבל רעיונות ועיצובים, ולברר עם עוד ספקי עץ \ פח לא מתחיל את העבודה על המטבח שכן יש לי לסיים כלוב תוכים בגודל של 2X1.5X1 - לא רוצה לעבודה במקביל.
אני מניח שהתכנון שלי יצא לפועל בעוד כחודש, או לאחר החגים, עד אז אברר אצל ספקים נוספים.
boaz avrahami
25-08-17, 16:14
תבדוק גם אצל אבו שפם.
אולי יתן הנחה לחבר אתר
http://eucalyptop.co.il/
מנסיון - יש להם פלטה מאלון מלא 3 שכבות של יאכטוורניש והיא כבר בחוץ כ4 שנים ללא בעיה. -מורכבת מחתיכות ולא יחידה אחת לכן חשוב לעגן אותה כל 40-60סמ
http://www.ikea.co.il/catalogue/Kitchen_first/Kitchen_Worktops/50299248
אני בניתי לפני כמה שנים בחצר קונסטרוקציה פשוטה מברזל, אחרי שיטוט ביד 2 מצאתי שיש פלוס כיור למסירה
התאמתי את השיש והכיור למסגרת הברזל ציפיתי בעץ יצא מעולה מחזיק שנים בחצר ללא טיפול . העלות מצחיקה .
שווה לחפש ביד 2 למסירה לתפור לפי מה שאתה מוצא.בהצלחה
"שוק הנירוסטה״ נמצא בצפון שוק הפשפשים. לחובבי משטחי הנירוסטה של המטבחים המוסדיים.
אסף.
אם כבר מדברים על מטבח חיצוני\עמדת גריל האם יש המלצה לגריל גז שניתן לשלבו במטבח הנייד?
לא סגור על תקציב אבל נניח בין 2000-3000 ש"ח - האם התקציב מאפשר לרכוש גריל גז איכותי? ראיתי בזאפ כל מיני הצעות והלכתי לאיבוד.
אני לא צריך את ה"כנפיים" המתלוות לגריל שכן במקומן יבוא "המטבח" עם משטח עבודה + כיור...
שילוב של גריל פחמים מעולה שיש לי נראה לי בעייתי בגלל החום הנפלט ..
רגע, אבל גם בגריל גז נפלט חום, וזה נתון נוסף שעלי לקחת בחשבון במידה ואבנה ארון מתחת למשטחים.
GodsFather
11-09-17, 21:58
לא מכיר אבל הנה דוגמה https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170911/a892f4cb136f2d1a01b196e9c2833dfe.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.