צפייה בגרסה מלאה : מאוורר תקרה מהום סנטר... איזה חרא....
קודם כל אקדים ואומר שבמסגרת שיפוץ הדירה השכורה שעברתי אליה הבנתי עד כמה המצב הכללי של בעלי המקצוע ושל המוצרים השונים התדרדר בלי ברקסים בעשור האחרון במהלכו שיפצתי שתי דירות.
אבל אני הפעם בעניין מוצר ספציפי - מאוורר תקרה. לפני עשור קניתי מאוורר תקרה בקצת פחות מ200 שקל של ״ווסטינהאוס״ התקנתי לבד הכל הלך פיקס והוא עובד בלי דופי עד היום. חזרתי לאותו הום סנטר ועל יד אותו ״ווסטינגהאוס״ עומד מוצר סיני חיקוי די מדוייק חסר מותג באיזה 50 שקל פחות. מה כבר יכול להיות ההבדל... אז לקחתי את הסיני.
אז בגדול אין הבדלים זה בדיוק אותו מוצר באריזה אחרת.
אבל בקטן יש הרבה הבדלים. הדבר שהכי עיצבן אותי זה שיש שישיית ברגים שמחברים את המנוע לפעמון שעליו העסק תלוי. ובתוך האריזה חסרים שני ברגים ודיסקית. הם בכלל לא ארוזים אלא מונחים בשקע בקלקר. ואחד מהברגים שיש דפוק. בקיצור זה מעצבן. יכול להיות שזה מוצר שמישהו פתח והחזיר יכול להיות שככה זה הגיע מצ׳יינה. אבל זה לא מקובל וזה חרא. מזל שהדביל שכותב אליכם שומר ברגים ספייר מכל מיני דברים. אז הסתדרתי.
הלקח הוא לא ״מה שזול עולה ביוקר״ אלא שלא תתביישו לפתוח את האריזה בחנות ולספור ברגים יחד עם הקופאית.
וגם שטוב שיש אתכם כדי לפרוק מנת עצבים אחת לפחות.....
אסף.
עולה ״בזוקר״...
ככלל, משתדל לקנות מוצרים איכותיים מחברות מוכרות בתקווה שיחזיק לאורך שנים (לצערי גם זה לא תמיד עוזר).
אגב, בהום סנטר ודומיו, מתקשה למצוא מוצרים מהסוג שהזכרתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
GodsFather
30-08-17, 21:40
כפי שציפית כך התאכזבת...
גם מותג הבית של מחסני תאורה שנקרא פסיפיק הוא דראק גמור. ההבדל בי עובד לכבוי הוא בעיקר ברעש ולא ברוח. לעומת זאת, סטאר שנקנה עכשיו בהרבה מאוד כסף עושה עבודה נהדרת.
שנה שעברה קניתי שני סיניים במחיר רצפה, עלו כל אחד בערך רבע ממאוורר סטאר.
הם באמת פחות אפקטיביים וכדי להרגיש ממש רוח צריך לשים על המהירויות הגבוהות, ואז יש רעש (של מאוורר כמובן), אבל מי שרק צריך שהאוויר יזוז קצת יסתפק בהם בהחלט. אני סה"כ מרוצה מהעלות-תועלת, והם עובדים בלי בעיות מיוחדות. (אשתי פחות מרוצה מהם).
אגב,
גם בסיניים, הברגים הגיעו בשקיות ניילון אטומות, כך שנראה לי שקנית מאוורר שמישהו פתח והחזיר.
boaz avrahami
31-08-17, 09:19
מה רע במזגן, במיוחד באזור כמו תל אביב והחוף כשבקושי יש אוויר בלחות.
מאוורר תקרה זה מזכיר לי משהו משנות הקמת המדינה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אצלי יש 4 סטארים שעובדים קבוע מעל 10 שנים(אחד מהם מעל 15), מדי פעם מכבה לניקוי ואו החלפת כיוון. היה לי פעם נסיון רע עם סיני ומאז רק סטאר. ולגבי מיזוג או חימום המאווררי תקרה רק משפרים משמעותית את העבודה של המיזוג/חימום,
סליחה שאני מתעלק אבל...
אני מחפש להתקין מאוורר תקרה בפרגולה בחוץ.
המלצות ? טיפים?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מה רע במזגן, במיוחד באזור כמו תל אביב והחוף כשבקושי יש אוויר בלחות.
מאוורר תקרה זה מזכיר לי משהו משנות הקמת המדינה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
יש לא מעט אנשים (לא משנה מאיזו תפוצה מזרח-אירופית ובאיזה גיל גריאטרי) שמזגן עושה להם ממש רע - יובש בעיניים, ברונכיט, אנגינה, שעלת, נזלת, אפצ'י, כאבי גרון וסתם רע על הנשמה כשהם (בעיקר הן) רואים מישהו אחר נהנה.
חלקם מהסוג ששותה מרק עוף רותח בצהרים בשיא אוגוסט ''כי זה טוב להזיע'' והם לעולם לא ירשו לכם לשתות מים אחרי שאכלתם פרי ''כי זה עושה סמטוחה בבטן''.
אם יהיה להם קריר ונעים - לא יהיה על מה לקטר. אבל כשחם כמו בגהינום ולח מסביב כמו המרק שהם הרגע לגמו והם מזיעים עם כתמים ירקרקים ודוחים מתחת לבית השחי - יש על מה לקטר. ומבחינתם זה כבר טוב.
לא יודע מה אתם רוצים, אצלי יש שניים סיניים כאלו שעלו 169 (ואפשר למצוא אותם גם ב-120 תלוי על איזה מבצע נפלת). אחד עובד כבר שנתיים + ואחד הותן בקיץ הנוכחי, בדירה הקודמת שניים סיני דרעק כאלו עבדו איזה 6 שנים בלי כל בעיה.
בבית שכור שלא בא לי להשקיע יותר מדי (כדי שלא אצטרך לפרק אם נעזוב) הם עושים יופי של עבודה. אם זה היה הבית שלי אולי הייתי משקיע בסטאר שהוא באמת מעולה אבל כל השאר הם סיניים באותו רמת זבל רק עם איזו מדבקת "מותג" שגורמת להם לעלות לפחות פי שניים.
יש לא מעט אנשים (לא משנה מאיזו תפוצה מזרח-אירופית ובאיזה גיל גריאטרי) שמזגן עושה להם ממש רע - יובש בעיניים, ברונכיט, אנגינה, שעלת, נזלת, אפצ'י, כאבי גרון וסתם רע על הנשמה כשהם (בעיקר הן) רואים מישהו אחר נהנה.
חלקם מהסוג ששותה מרק עוף רותח בצהרים בשיא אוגוסט ''כי זה טוב להזיע'' והם לעולם לא ירשו לכם לשתות מים אחרי שאכלתם פרי ''כי זה עושה סמטוחה בבטן''.
אם יהיה להם קריר ונעים - לא יהיה על מה לקטר. אבל כשחם כמו בגהינום ולח מסביב כמו המרק שהם הרגע לגמו והם מזיעים עם כתמים ירקרקים ודוחים מתחת לבית השחי - יש על מה לקטר. ומבחינתם זה כבר טוב.
זה די מתאר את המוטו של הזאנר: "אסור לי כיף"
''כי זה עושה סמטוחה בבטן''.
הרוב נכון למעט המילה סמטוחה, היא לא מתאימה לעדה. תחזור בך!
הערה, סטאר מזמן זה שם שיווקי של היבואן למספר יצרנים שהוא מוכר ובדרך כלל באיכות טובה.
המותג הנחשב שסאטר מוכרים זה הנטר וזה יצרן בפני עצמו.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בדירה שכורה פשוט חבל להשקיע במאוורר יקר כי זה מהדברים שלא מפרקים ומעבירים.
למה לא מזגן? כי מחיר של מאוורר על אחד שקול להפרש בחשמל על מזגן נוסף שיעבוד בלילה לחודש אחד.
אסף.
ברשותכם, כאחד שהתקין ומתקין מאות מאווררים ב20 השנים האחרונות...
כל המאווררים הפשוטים ב99-159 ₪ שנמכרים
ברשתות ה diy למינהם שווים לת*ת (צחי שתוק. אני יודע שאתה מרוצה. כנראה היחיד 😜 )
מאווררי סטאר הסטנדרטים. אלו שנמכרים
ב599 ₪ ל42" ו 699 ₪ ל52" פשוט מעולים ולא
השתנו כהוא זה ב15 השנים האחרונות.
מיוצרים בטייוואן. אחריות רשמית ל10 שנים. בפועל מתקנים
באחריות גם אחרי 12/14 שנים (מנסיון).
שקטים. אחלה תנועת אוויר. כמעט לא דורשים איזון. מקום ל2 נורות (חשוב! ברוב המאווררים הפשוטים יש מקום לנורה אחת בלבד).
המלצה חמה ממני כבעל מקצוע. ולא...אין לי מניות בחברה. לצערי...
איתי
- - - Updated - - -
אסף, מאוורר איכותי הוא בהחלט מוצר ששווה לפרק ולהעביר לדירה הבאה.
בניגוד להתקנה, הפירוק לוקח 10 דקות. ועוד 5 דקות
לפירוק הכנפיים מהמנוע לפני העברה (חשוב לשמירת האיזון.
כמו כן רצוי לסמן היכן כל כנף הייתה קודם ולהחזיר אותה לאותה תושבת).
2 האגורות שלי.
איתי
אני כבר מזמן בדעה שלא הכל דפוק במה שסיני או משהו לא ממותג, הכל תלוי בתמורה לאגרה.
כמעט כל מה שקניתי בשנים האחרונות כמוצרים ״סיניים״ זולים התגלו כתמורה מצוינת לכסף.
נקנו לפני שלוש שנים 7 מאווררי תקרה זולים פחות ממאה ש״ח ליחידה. עובדים מצוין שניים בפרגולה בחוץ שרדו שני חורפים
במחיר של אחד אולי הייתי קונה סטאר אחד.עוד דוגמא, לאשתי לילדי הבוגרים יש ניידים מאד ממותגים. לבני הצעיר שהנייד מחובר לו לוריד קניתי
שיומי סיני שעובד לא פחות טוב בחלק מהדברים אפילו*יותר טוב הממותגים.
מכסחת דשא סינית זולה עלתה בזמנו רבע מחיר. עובדת מעולה כבר חמש שנים.
בקיצור יש עוד הרבה דוגמאות. כך שלא חייבים לפסול ישר בגלל המחיר הזול וארץ היצור.
...ושימו לב שהתלונה שלי לרגע לא היתה בתחום האמינות. נסיון של עשור עם מאווררים כאלו ואחרים מהצד הזול - הם עובדים.
החרא היה בגלל הברגים.
ועל הדרך קניתי עוד מאוורר במחסני תאורה ב400 שקל. נראה מה הוא שווה...
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.