צפייה בגרסה מלאה : מתיחת שרשרת טרנספר גיפ קומנדר 2008 3.7
amitainaveh
13-09-17, 14:50
אהלן שואל את השאלה בשביל חבר הייתה לו בעייה כשהיה מתחיל נסיעה היו רעשים של דפיקות מהטרנספר כשפתחו במוסך גילו שהשרשרת רפויה.
המוסכניק שלו ישר אמר שצריך להחליף לשרשרת חדשה.
השרשרת נראית במצב פיקס והיא מברזל שהרי ידוע כחומר לא גמיש ולא נמתח השאלה המתבקשת היא איך מותחים אותה? לפי ההגיון המתיחה צריכה להיות על ידי הרחקה של הגגשים אחד מהשני וככה לקבל מתיחה אבל ממבט חטוף לא הצלחתי כל כך למצוא דרך.
האם המוסכניק שלו צודק שאם רפוי צריך להביא חדש או שיש דרך למתוח בצורה אחרת?
ֿלא נשמע לי הגיוני שצריך להחליף שרשרת שעולה הון כל פעם שהיא קצת רפוייה.
נשמע יותר כמו דרך לעשות כסף על הגב שלו.
אני לא מחזיק בכזה כלי ולא מבין בו כלום ולכן אפילו ספר רכב שלו אין לי.
תודה רבה
"ניראת" זה רק נראה לך בעין, שרשראות נמתחות וזה קורה הרבה בכל תחום כמעט שהם נמצאות בו, זה תלוי בעומס ובעוד דברים אחרים.
אם הטרנספר נקי משבבים ואין עדות לשחיקה של דברים אחרים כנראה שהשרשרת בלויה.
עמית,
בהנחה שהאבחנה נכונה והטרנספר באמת תקול, לידיעה זה בדרך כלל נובע משימוש משמן לא נכון בטרנספר, למרות שאני מניח שזה רכב ללא הילוך נמוך ואז כן ניתן להשתמש בשמנים אחרים חוץ מהנוזל הייעודי לתיבות העברה של קרייזלר.
לגבי השרשרת, אכן כאשר הטרנספר הולך, בדרך כלל זו השרשרת שהיא הבעיה, הדרך היחידה לתקן אותה זה להחליף אותה.
אין בארץ שרשרת, אז מעניין אותי צורת הפיתרון שהציע המוסך.
תן עוד פרטים, מי המוסך, כמה ק"מ עשה הרכב וכל מה שאפשר.
amitainaveh
13-09-17, 15:59
הוא שם אותו מאצל מוסך מקומי במושב ישעי באזור בית שמש.
אין לי הרבה פרטים מעבר למה שרשמתי אבל אני מבין שכנראה שהמוסכניק לא עירבב אותו.
למרות הנטייה הראשונית
מעניין אותי איך שרשרת ברזל יכולה להימתח מישהו יודע להסביר?
דבר נוסף מה אמור להיות מחיר סביר של שרשרת כזאת?
כמו שכתבתי, שרשרת נישחקת, זה תלוי בהרבה גורמים.
קח דוגמה את התחום של אופניים, רוכבים מקצועיים שוחקים שרשרת כמעט כל 1500 ק"מ תלוי בכוח הפידול והדיווש של הרוכב, אם לא מחליפים בזמן(יש מדיד למדוד מרחק חוליות) שוחקים גם את הגלגל"שים ואז גם אם תרכיב שרשרת חדשה היא תקפוץ במאמץ כי השיניים שחוקות ומחודדות.
https://m.ebay.com/itm/140J-Commander-Grand-Cherokee-Transfer-Case-Chain-2005-2009-Jeep-AWD-HV089-140-/152669149267?epid=1584998438&hash=item238bca5853%3Ag%3AjcYAAOSwTA9X2b rX&_trkparms=pageci%253A0ac11657-9888-11e7-88c0-74dbd18032af%257Cparentrq%253A7b713c0815 e0ab4deaedb4d2ffe59e23%257Ciid%253A3
כנ"ל באופנועים.
הפינים בין החוליות, והחוליות עצמן, נשחקים ונוצרים מרווחים שגורמים להתארכות.
בדכ יש גם שחיקה של גלגלי השיניים וצריך לראות שהם עדיין תקינים.
amitainaveh
13-09-17, 20:09
מעניין.
למה לא ממשיכים לייצר טרנספר גגש כמו לדוגמא הטרנספר של הסמוראי?
מה המגרעות שלו?
אני מסיק שכל זמן מסויים תצטרך לפתוח את הטרנספר כנראה ולהחליף שרשרת.
בשני הטרנספרים יש מיסבים ומחזירי שמן שפעם ב... צריך להחליף.
ההבדל היחיד הוא שבמקום שהגגשים יסתובבו ישירות אחד על השני הם רחוקים ומסתובבים על ידי שרשרת.
לכאורה זה נשמע רק חיסרון שרשרת איפה הקאץ?
שילוב יותר קל עם שרשרת
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
amitainaveh
13-09-17, 20:47
ובשביל זה שווה לאבד את האמינות העדיפה של הגגש?
אצלי בסמו מעולם לא נתקלתי בכאלה קשיים בשילוב שיצדיקו שרשרת במקום.
אבל קטונתי
המעבר לשרשרת בכל תיבות ההעברה של חברת ג'יפ נבע מהרצון לחסוך משקל ורעש, אלה היתרונות של תיבת ההעברה עם שרשרת, בטח גם עלויות.
תיבת ההעברה של ה XK (קומנדר) וכל משפחת ה WK, ידועות כאמינות ביותר, כשלים בתיבה נובעים מאי החלפת שמן (כל 50,000 ק"מ) או משימוש אסור בנוזל הילוכים ATF בתיבות מסוג 245/247 - תיבות אלו דורשות נוזל מיוחד של ג'יפ, שאין את הנוזל במלאי, מוסכים רשלניים, שמים נוזל ATF.
יש גם סמוראים עם שרשרת
Sent from my iPhone using Tapatalk
amitainaveh
14-09-17, 08:23
נכון רק בסליל אבל בסליל יש עוד כמה מכלולים פחות מוצלחים מאשר בעלים ושם להחליף לטרנספר גגש (עד 95) נחשב שידרוג ורק אז אפשר להתקין יחסי העברה.
אילן תודה רבה על ההסבר!
Sent from my m3 note using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.