PDA

צפייה בגרסה מלאה : ג'יפ מתאים

יהונתן יחזקאל
19-09-17, 08:38
שלום רב
בשבת האחרונה נסעתי עם הילדים למעיין (אנחנו גרים בגולן). שביל הכניסה למעיין מתחיל בעליה קצרה לא תלולה אך מבוקעת, מלאת בורות ומסולעת (צילמתי אותה מכל כיוון אפשרי).
בקיצור אחרי שהלכנו כמעט שעה ברגל בחום החלטתי שדי! אני רוצה לקנות ג'יפ. ג'יפ ג'יפון, שמצד אחד ישמש אותנו בחיי היומיום, יהיה אמין והכי חשוב חסכוני בדלק (אנחנו נוסעים כ 40K בשנה) ויוכל לעלות את העליה הזו.
תקציב: עד 70-80K ש"ח (לנו יש ביד 30K שנוכל לתת כמקדמה).
העליה הזו היא המדד ליכולותיו הג'יפאיות, אנחנו לא נצטרך יותר.
אתמול עשיתי סיבוב על האיגניס החדש ומאוד אהבתי אותו, האם הוא יעמוד במשימת העליה?
אם לא על מה אתם ממליצים?
תודה
יהונתן והמשפחה

116770
116771116772116773116774

גיא
19-09-17, 08:58
איגניס זה לא 4 על 4 כמיטב ידיעתי.
יש מצב שיעלה שם אבל זה לא יהיה בריא לאוטו וידרוש התפרעות.

אם אתה רוצה לטייל בביטחון וגם לשמור על האוטו. מוטב לו שתיהיה הנעה כפולה. זה המינימום לטעמי.

לא אמרת מה התקציב לעניין. וזאת השאלה הראשונה. אבל יש לא מעט ג׳יפונים שיוכלו למשימה בקלות ובטיחות ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

יהונתן יחזקאל
19-09-17, 09:03
תודה על התשובה
עדכנתי את התקציב.
הבעיה ב 4X4 הוא צריכת הדלק הגבוהה.
האם יש ג'יפ שאפשר לשלב או שהוא משתלב אוטומטית ל 4X4 בעת הצורך?

נדב42
19-09-17, 09:46
עם קילומטראז' כזה שרק חלק קטן ממנו בשבילים, הייתי שוקל הפרדת רשויות, כלומר לקנות ג'יפון ישן לשיטוטים באזור, כזה שאם שברת משהו זה לא משבית אותך בשגרה, אותה תוכל לקיים עם פרייבט חסכוני.

סולי
19-09-17, 09:50
טעות

nirs
19-09-17, 10:07
בהנחה שהתמונות אינן מטעות (העליות נראות פחות מרשימות בתמונה מאשר במציאות), נראה שכל גיפון 4x4 יוכל להתמודד עם העליה שצילמת.
מגוון הגיפונים גדול והבחירה היא על פי הטעם...

יובל48
19-09-17, 10:26
זה שצילמת רק את המעלה ולא את המעיין(שלא לדבר את מיקומו)
לא מקנה לך זכות לתשובה..

יהונתן יחזקאל
19-09-17, 10:32
זה שצילמת רק את המעלה ולא את המעיין(שלא לדבר את מיקומו)
לא מקנה לך זכות לתשובה..ביקשת, קיבלת [emoji4]
עין אל פארס ליד מושב יונתןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170919/249f990d9007d1cc1eb65f28c997f6f2.jpg

Sent from my A0001 using Tapatalk

יובל48
19-09-17, 11:08
מוכר ויפה,לא זכורה לי עלייה בדרך למעיין.יש סוללת עפר
שלידה חנינו ומשם פחות מדקה ברגל.אבל כשאתה נוסע
ברכב שטח לא תמיד אתה לא מתייחס לכל עליה קטנה.
בקיצור כל ג'יפון 4X4 יצלח את העליה הזו ויתן לך יתרון
בגישה להרבה מקומות.הגבהה קלה חוקית ומיגון
יתנו גם שקט נפשי.

assafy
19-09-17, 11:22
כל רכב עם הנעה לארבעת הגלגלים יכול להיתמודד עם זה כולל רכבים שלא נחשבים כאן בכלל כגון אאוטלנדר, ספרטאג' או טוסון מהדגמים החדשים.
ההנעה האחורית משתלבת בדגמים האלה רק כשצריך אז לא יודע כמה הבדל יש בצריכת הדלק.
אם הם יקרים או גדולים, דיהטסו טריוס יכולה להיות חלופה לא רעה עם יכולת טובה לגבי ג'יפון.
כמובן גם פורסטר או סובארו xv מתאימים ויתנו יכולת שטח גבוהה בהרבה ממה שצילמת.
דאסטר דיזל ביכלל יתאים גם מבחינת צריכת דלק. השאלה אם נכנס לתקציב והאם מתאים לך גיר ידני.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

erezgur
19-09-17, 13:53
בדרך הזו, כפי שנכתב מעלי, כל רכב 4X4 יעשה את העבודה (ואני מעריך שנהג מנוסה לא יתקשה במיוחד גם עם רכב 2X4).
אבל אני "מנחש" שאתם אוהבים לטייל ואם תהיו פחות מוגבלים מבחינת היכולת להגיע לאתרים דומים - תהנו יותר, לכן הייתי באמת מחפש רכב שטח שיאפשר טיולים דומים וגם מעט קשים יותר.
אני לא יודע האם אתה כבר בשל מספיק לחפש רכב שטח קשוח לטיולים רציניים יותר, לכן או שבוחנים את האפשרות של הפרדת הרשויות בין רכב טיולים ספרטני המשמש לטיולים בלבד, במקביל לפרייבט לנסיעות היומיומיות או שבוחנים רכב שטח קל שלא יהווה פשרה גדולה מדי בנסיעת הכביש ויאפשר גם טיולים ברמת עבירות סבירה.

(דרך אגב - ג'יפ זה שם של יצרן רכבי שטח, אתה לאו דווקא נעול על הרכבים של יצרן זה).

דרך אגב - רכב שטח לא בהכרח צורך משמעותית יותר דלק מפרייבט, אבל ההוצעה האמיתית היא לא תמיד הדלק אלא דווקא התחזוקה השוטפת ועלויות הטיפולים.

הייתי בודק בלוחות מה מצב דאסטר דיזל 4X4 (גיר ידני) או דגמי סובארו (XV הפשוט יותר או פורסטר המרווח ומפואר יותר), גרנד ויטרה (דגם קודם) או אפילו טריוס דור שני (מתאים לעד 4 נפשות ויאפשר טיולים קלילים ללא בעיות).

רכב שטח אמיתי קטן במימדיו ועם עלויות תחזוקה סבירות - ג'ימני. אם זה מתאים לך מבחינת נוחות הישיבה בנסועה השנתית הגבוה שלך - תהנה מאד.

avikkllk
19-09-17, 14:31
אתה דורש הרבה בתקציב קשה בטח שאתה מנווט גם לרכב חדש.
פול את הקניה רכוש פרייבט ותקנה לך איזה נבלה ישנה לטיולים באזור מגורייך

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

גיא
19-09-17, 14:33
למה אתם מציעים לבן אדם שני רכבים ? מה ההגיון בזה ?

איל מ
19-09-17, 17:35
בתקציב שהוא נתן הוא יכול לקנות דאסטר 2*4 בנזין שנת 2015 ואולי אפילו 16.
הוא פירט בדיוק מה הצרכים שלו (פרייבט גבוה) ולא צריך לנסות לדחוף לכל אחד נבלת שטח מזדקנת.
אם יחליטו בהמשך לעלות רמה (תתפלאו, לא כולם ממשיכים הלאה) יוכלו למכור ולשדרג למשהו יותר שטח.

יהונתן יחזקאל
19-09-17, 18:04
בתקציב שהוא נתן הוא יכול לקנות דאסטר 2*4 בנזין שנת 2015 ואולי אפילו 16.
הוא פירט בדיוק מה הצרכים שלו (פרייבט גבוה) ולא צריך לנסות לדחוף לכל אחד נבלת שטח מזדקנת.
אם יחליטו בהמשך לעלות רמה (תתפלאו, לא כולם ממשיכים הלאה) יוכלו למכור ולשדרג למשהו יותר שטח.תודה
2X4 יספיק?

גיא
19-09-17, 18:08
בשביל הרבה כן. יש קבוצה בפייסבוק של דאסטרים. כולל 2/4 שנוסעים גם במדבר. אולי קצת יותר מידי לטעמי אבל לא שמעתי על נזקים גדולים שם ..

nirs
19-09-17, 18:09
תודה
2X4 יספיק?

הכל עיניין של רצון ונחישות של הנהג וכמה הוא מוכן ל״התעלל״ ברכב (ראה כתבות על מסעות של הגרוטאות)

יהונתן יחזקאל
19-09-17, 18:12
הכל עיניין של רצון ונחישות של הנהג וכמה הוא מוכן ל״התעלל״ ברכב (ראה כתבות על מסעות של הגרוטאות)

Sent from my iPhone using Tapatalkמה זה נקרא להתעלל? חשבתי לקנות איגניס חדש, השאלה אם הוא יעשה את העבודה או לא?

גיא
19-09-17, 18:13
להתעלל זה כשהאוטו נעצר. לתת פול גז בפראות ולקחת תנופה ולנסות לדלג על מכשול. פעמיים שלוש ארבע זה יצליח. בפעם החמישית תפוצץ משהו ויגמר האוטו.

assafy
19-09-17, 19:17
איגניס זה רכב מיני - כביש טהור שאפילו לא מתיימר להיות ג'יפון.
אין לו יותר גובה מלכל פרייבט אחר.
למה אתה חושב שזה יתאים יותר ממה שיש לך (שלא ציינת מה זה)?

גיא
19-09-17, 19:20
כי סוזןקי משווקים את זה בתור ג׳יפון. ומי שלא יודע. מאמין להם.

יהונתן יחזקאל
19-09-17, 19:52
איגניס זה רכב מיני - כביש טהור שאפילו לא מתיימר להיות ג'יפון.
אין לו יותר גובה מלכל פרייבט אחר.
למה אתה חושב שזה יתאים יותר ממה שיש לך (שלא ציינת מה זה)?

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalkלאיגניס יש מרווח גחון של 18 ס"מ, יותר מלטויוטה ראב 4 שהיה לנו פעם, בטח יותר מלהונדה שיש לנו עכשיו.

גיא
19-09-17, 20:38
אם איגניס נראה לך ובא לך ומתאים. לך על זה.

את העליה הזאת הוא כנראה יעלה.

yoni_0000
19-09-17, 20:42
בונא חפרתם..

דאסטר 4x4 או אחד הסוברואים יעשו כל מה שאתה דורש ויותר. אל תצפה לצריכת דלק של 1-15 כי לא תמצא כזו, בשום רכב שטח. זה המחיר של להחזיק רכב שטח, והרכבים שהומלצו הם באמת עוד נחשבים "בקטנה". אם אתה מוכן לשלם, אשריך, תהנה מכל רגע. אם לא.. תמשיך ללכת ברגל 😉

assafy
19-09-17, 21:57
גרמת לי לקרוא קצת ביקורות רכב על האיגניס ואכן הדור החדש קצת יותר גבוהה במקצת מפרייבטים אחרים. את העליה שצילמת כנראה שתוכל לעבור עם האיגניס בעזרת תנופה ותשומת לב איפה אתה מניח את הגלגלים. אבל קח בחשבון שעם כל רכב שטח כולל ג'יפון שיש לו 4x4, זה משהו שאפילו לא מקדישים אליו מחשבה ואין שום סיכון לנזק.
בלי קשר ליכולות שטח, ציינת שאתה גר ברמת הגולן ועושה 40K ק"מ בשנה. האיגניס יכול להיות רכב מיני עירוני טוב פחות או יותר. לגבי הפרופיל שלך הייתי חושב על רכב יותר רציני גם אם הוא משומש מאשר מכונית מיני עם 90 כ"ס.
אבל זו כמובן ההחלטה שלך.

asafk
19-09-17, 23:22
בגלל הנסועה השנתית שהיא לא קטנה הייתי בוחר ברכב חדש יחסית.
בגלל שבכל סאת התקציב מוגבל וגם חשוב שיהיה חסכוני, נראה שדאסטר משומש או חדש - ושיהיה כבר 4x4 ייתן מענה טוב.
גם סובארו XV יעלה את העליה הזו אבל באותו כסף תוכל לקנות רכב ישן יותר והוא פחות חסכוני.
לא מציע לך לוותר על ההנעה לכל הגלגלים. בחורף אותו שביל בדיוק מכוסה בוץ. ואיפה שכל מכונית פרטית עולה עם קצת נחישות בקיץ הופך ללא עביר אחרי הגשם הראשון.

עוד אפשרות וזה אם מדובר בטיולים קצרים בלבד ממש מאחורי הבית - שים יד על מיול משומש בנוסף למשפחתית שתמשיך לעבוד כרגיל. זול לקניה זול לתחזוקה ומיועד בדיוק לזה - נסיעות שטח קצרות.

אסף.

יהונתן יחזקאל
20-09-17, 13:25
טוב, חקרתי עוד קצת, מה דעתכם על סובארו XV ידנית?

גיא
20-09-17, 13:26
קצת פחות. אין הילוך כוח. אין הילוך נמוך. 1600 קצת חלש. אם אתה בקטע של ידני. דאסטר 4/4 זה האוטו בשבילך. עדיפות לדיזל.

יהונתן יחזקאל
20-09-17, 13:28
קצת פחות. אין הילוך כוח. אין הילוך נמוך. 1600 קצת חלש. אם אתה בקטע של ידני. דאסטר 4/4 זה האוטו בשבילך. עדיפות לדיזל.

Sent from my iPhone using Tapatalkלפי המבחן שקראתי ב"אוטו" דווקא יש לסובארו הילוך כח. חיפשתי דאסטר דיזל ולא מצאתי ואני גם קצת חושש מהמכירה/ירידת המחיר שלו

גיא
20-09-17, 13:35
בהצלחה. יש חצי מליארד סובארו איקס וי על הכביש. בטח לא תהיה שום ירידת ערך וכולם יחטפו.

יהונתן יחזקאל
20-09-17, 13:38
בהצלחה. יש חצי מליארד סובארו איקס וי על הכביש. בטח לא תהיה שום ירידת ערך וכולם יחטפו.

Sent from my iPhone using Tapatalkאתה ציני?

איל מ
20-09-17, 13:38
ההבדל בין דאסטר משומש 2*4 בנזין ל4*4 דיזל נע בין 20 ל30 אלף.
לדרישות שלו מספיק ה2*4.
מאותה סיבה בדיוק, גם אין לו צורך בהילוך כוח.
מכיוון שהנסועה גדולה, שווה לדעתי לרדת ביכולת שטח ולעלות בשנתונים.
כמו שאמרתי קודם. לדרישות שתיארת כרגע, מספיק לך פרייבט גבוה.

גיא
20-09-17, 13:45
ההבדל בין דאסטר משומש 2*4 בנזין ל4*4 דיזל נע בין 20 ל30 אלף.
לדרישות שלו מספיק ה2*4.
מאותה סיבה בדיוק, גם אין לו צורך בהילוך כוח.
מכיוון שהנסועה גדולה, שווה לדעתי לרדת ביכולת שטח ולעלות בשנתונים.
כמו שאמרתי קודם. לדרישות שתיארת כרגע, מספיק לך פרייבט גבוה.

כן ולא.

יש הבדל בין מה הוא רוצה. בין מה הוא צריך (לדעתו). בין מה הוא צריך (לדעתך או לדעתי או כל אחד אחר שהגיב פה). וכו ...

מה אנחנו חושבים זה לא תמיד מה הוא באמת צריך ובטח לא מה הוא רוצה.

אני עניתי לשאלתו. ולא אני לא ציני. יש באמת מליארד xv על הכביש. ואם ירידת ערך מטרידה אותך. תנסה למצוא דאסטר יד שניה למכירה.

elephant man
01-10-17, 03:51
לשימושים שתארת, והתקציב אני רואה שתי אופציות:
דאסטר 4על4 ידני דיזל.
פורסטר.
שניהם יתנו את מה שאתה מבקש.
במידה ותרצה לחסוך כסף ולקנות במה שיש (30) רק פורסטר. בכסף הזה תוכל למצוא אפילו שנתון 2004 במצב טוב.
אלו רכבים שיודעים לספוג את הק"מ הגבוה.
אני יודע. יש לי אחד כזה והנסועה השנתית שלי היא 40k. ושלי רואה שטח כמעט על בסיס שבועי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

-->