התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הזזת מושב אחורי בג'ימני בכמה סנטימטרים

הרון
21-09-17, 20:05
שלום.
האם אפשרי בג'ימני להזיז מושב אחורי בכמה סנטימטרים בכדי להרחיב קצת את הצפיפות ע"י שינוי פרופיל ?

GodsFather
22-09-17, 16:56
ומה ישאר מהאין מטען?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

הרון
22-09-17, 17:31
4 נפשות והילדים גדלו וממש לא רוצה למכור אותו בגלל זה ומרוצה ממנו
הרכב שנת 2015 השקעתי עליו הרבה,אם זה הגבהות וו גרירה מיגונים ולדים ויש לי גגון עריסה ואין לי בעיה עם הציוד,
השאלה אם אפשרי מבחינה טכנית להזיז את הכסאות עוד טיפה אחורה ?

TopGuy
22-09-17, 17:54
זה יכול להיות פתרון נהדר שישפר מאוד את הנוחות ברכב הזה לנהג.

מבדיקה שלי במוסך מורשה בעבר אי אפשר ולא רוצים, והסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח.
מבדיקה אצל אחד מהמומחים לסוזוקי גם לא קיבלתי תשובה שאפשר ולא רצו להתעסק.
אספיר מציעים כיסא רקרו עם מסילות ארוכות יותר ועם תמיכה נהדרת לגב ולרגליים, אבל הכיסא הזה כנראה תופס יותר נפח בחלל הרכב וכן מחירו כמה אלפי שקלים.

אם תמצא פתרון או מישהו שעשה או מוכן לעשות שינוי כזה, אשמח לשמוע.

מבחינת 'אין מטען' - אפשר לפרק את הספסל האחורי לשים פלטת עץ ולקבל תא הטענה נוח, פרקטי ודי מכובד לזוג מטייל בשטח.

בהצלחה.

erezgur
22-09-17, 20:14
השרשור מדבר על הזזת הספסל האחורי ולא על כסא הנהג

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

הרון
23-09-17, 12:19
נכון
התכוונתי על שני המושבים האחוריים בג'ימני שהם מאוד צפופים לבנים המתבגרים
והאם ניתן טכנית להזיז אותם אחורה בכמה סנטימטרים ע"י איש רתך או בעל מקצוע אחר ?

yoni_0000
23-09-17, 12:31
הכל אפשר.. צריך לשנות את התושבות או לבנות חדשות. פתרון מדף אין, צריך פה פבריקציה של מסגר. בשלב ראשון, משהו שאתה יכול לעשות בכוחות עצמך זה לפרק את המושב האחורי, ולראות מה העניינים שם. אם יש לך קצת חוש טכני, תבין פחות או יותר מה צריך להזיז ותדע להסביר לבעל מקצוע מה אתה רוצה.

Mor Gurevich
23-09-17, 15:15
החלק הקדמי של הספסל בג'ימני יושב בקו אפס על החלק הקדמי של בית הגלגלים האחורי (צריך לקרוא את המשפט כמה פעמים כדי להבין). גם אם תסיט את הספסל אחורה, עדיין תשאר ה"בטן" של בתי הגלגלים.

הרון
23-09-17, 16:37
הבנתי אותך ונכון שהרגל תבלוט בזוית אבל לפחות הברכיים לא ייגעו בגב של המושב הקדמי,
בקיצר אנסה להתייעץ עם איש מסגר לגבי הפרוייקט.

lizard
23-09-17, 18:07
צריך לפרק לגורמים ולראות. אני מניח שהכול אפשרי אם ממש רוצים

tom1105
23-09-17, 21:52
קח בחשבון את נושא הבטיחות...
חלילה תאונה מאחורה...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ishc
23-09-17, 23:06
קח בחשבון את נושא הבטיחות...
חלילה תאונה מאחורה...

ראית פעם איך נראה חלק אחורי בג׳ימני?
גם במצב המקורי... חלילה תאונה

Sent from my iPhone using Tapatalk

tom1105
24-09-17, 06:11
ראית פעם איך נראה חלק אחורי בג׳ימני?
גם במצב המקורי... חלילה תאונה

Sent from my iPhone using Tapatalkבדיוק... להזיז עוד מילימטר אחורה זה לא שפוי

הרון
24-09-17, 06:27
את הבטיחות לקחתי בחשבון אך רציתי לציין שהרכב הוא רכב שני בבית ומשמש לטיולי שטח בעיקר בסופשים והרכב עולה על הכביש לשם הגעה לשטח ולא לשימוש יום יומי,
תודה לכם על התגובות היפות ועל העיצות והטיפים (:😊

נדב42
24-09-17, 08:13
נשמע לי קצת כמו אונס של הרכב להיות מה שהוא לא... בד"כ כשהמשפחה של בעלי ג'ימני גדלה (ולא חשוב באיזה מימד...), לרוב עוברים הלאה לג'יפ גדול יותר

אם אתה בכל זאת רוצה להמשיך באונס של הג'ימני, אני מכיר מומחה אחד לעניין הזה בארץ - מורי. אם מישהו ידע (וגם יעז לעשות את העבודה), זה האיש...

נמרוד
24-09-17, 08:55
שלום.
האם אפשרי בג'ימני להזיז מושב אחורי בכמה סנטימטרים בכדי להרחיב קצת את הצפיפות ע"י שינוי פרופיל ?

מה שאפשר ונכון לעשות זה להזיז את המושבים הקדמיים כמה ס"מ, לחלק את המרווח המוגבל בין הנוסעים מקדימה ומאחור. גם לגבי הנהג זה נכון - הרבה נהגים גבוהים (גם אני מעל מטר שמונים) נוטים לקחת את מושב הנהג אחורה יותר ממה שבאמת צריך.

yoni_0000
24-09-17, 12:47
בג'ימני אין ממש ברירה. גם כשהמושב נוסע עד הסוף אחורה הברכיים שלי נוגעות בדש.. המושבים האחוריים בג'ימני פשוט לא בנויים לאנשים מעל מטר וחצי.

-->