PDA

צפייה בגרסה מלאה : GMC יוקון,אהבה ממבט ראשון

יובל48
01-10-17, 16:38
לפני שיהפוך לאובססיה,רכב נפלא או צרה צרורה?

116920

itayhi
01-10-17, 19:50
אם אני מבין נכון זה מהדגמים החדשים יותר של סוף שנות ה90.
99?

מוזמן לדבר איתי בפרטי. אין לי כח לכתוב הכל.
הטלפון בחתימה. אני זמין היום מ22:00 ועד שעה אחר חצות.

איתי

GodsFather
01-10-17, 21:00
בחייך תכתוב. הידע הזה הוא אוצר ונשמח כולנו בג'יפולוג אם ירוכז כאן...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ishc
01-10-17, 21:24
בגדול הוא יכתוב שהאוטו נפלא ומדהים.
וכמה שזה כואב לכתוב הוא צודק. אני מטייל עם איתי והאוטו הזה מפתיע בגדול!!!
אם יש כאלו 2500 עם הסרנים החזקים יוצר בכלל טוב.
צמיגי 265/75/16 כמידה מקורית, מנוע בנזין גיבור ומלא מקום הם אחלה מתכון לרכב טיולים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

avikkllk
02-10-17, 10:08
אתה שואל לפני שרכשת או אחריי

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

שי קרנצלר
02-10-17, 10:33
בוקר טוב
עדיף לשאול בפורום פול סחחז.

בכל מקרה , רכב אמריקאי זה אהבה עם יתרונות וחסרונות.

יובל48
02-10-17, 13:59
למען הסר ספק,לא קניתי ועדיין לא מתכנן לקנות,נידלקתי והסקרנות
הביאה אותי לשאול.
בנתיים אני פוגש עוד כאלה ברחובות,תענוג לעיניים

116931

golyat
02-10-17, 14:15
גם אני משכנע את עצמי לא לקנות אחד.. הרבה אוטו בקצת כסף. ועם מערכת גז זה אפילו קצת פחות לא הגיוני..
רכב בסדר גודל כזה בן 20 שנה זו בטוח הרפתקה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ש01
02-10-17, 14:49
להורי היה כזה (סברבן) 1997.
המון אוטו, המון כח, המון מזגן, מאוד נוח.
היו כמה מחלות שאני מניח שאם היו מטופלות בזמן אז מבחינת אמינות לא ניתן היה לומר שלאוטו בגילו יש בעיות מסויימות.

בשטח - לא אצל אבא שלי. לא אישר לרדת איתו (אם כי נסעתי פעם בדיונות בין חדרה מערב לבין נחל אלקסנדר והאוטו להפתעתי שייט יפה ולא ניסה להתחפר).
פגשתי באחד הטיולים אחד מוגבה, ממוגן עם צמיגי שטח שטען שזה הרכב הכי הכי הכי לשטח כי המון מקום, המון כוח הכי נוח ועם ההגבהה אין בעייה לעבור בכל מקום.

itayhi
02-10-17, 19:08
אני אשתדל לעשות את זה קצר....

נתחיל בסוף, צריכת דלק 1:4.
שקל וחצי לקילומטר.
מי שלא מסוגל לחיות עם המחשבה שטיול בדרום יעלה
700-900 ₪ רק בדלק שלא יחשוב על זה בכלל.
כן כן. על כביש פתוח עם רכב ריק ורוח גב, כשאני זוחל
אחרי גרוטאות יפניות 😜😜 למינהן, ראיתי גם 1:6.5 על משאבת
התדלוק. זה לא סטנדרטי.
סהיום יום שלי כולל הרבה נסיעה בתוך העיר. הרבה מזגן, לא מעט גרירות וגם קצת נסיעות מחוץ לעיר.
השורה התחתונה, 400 ק"מ. 600 ₪.

נמשיך,
כל הקומפלימנטים שיש להגיד על האמריקאיות.
נוחות מדהימה (כן, גם בגרוטאה בת 22), אינסוף כוח בכל מהירות, קרוז קונטרול מדהים שמסייע לצלוח נסיעות הביתה
בסוף טיול במהירויות מאוד בלתי חוקיות על כביש 6 כשמאחור 3 ילדים צורחים מעייפות ואתה רק רוצה מקלחת אחרי 3 ימים בשטח.
מחירי חלקים סבירים (לא כמו פרייבט, אבל זול יותר מרוב הsuv היפניים) לרוב אין בעיית זמינות.
אמינות גבוהה. כל מה שתיקנתי עד היום היה כתחזוקה מונעת או בלאי של שנים (כל הגומיות בפרונט. בולמים. רדיאטור. ברקסים קומפלט כולל דראמים ומשאבה ראשית שהייתה כבר חלשה).
נתקעתי פעם אחת כתוצאה מ"עלוקת" אימובילייזר שהפסיקה לתפקד במהלך נסיעה על כביש מהיר ביום חם במיוחד בחודש יולי. העלוקה נוטרלה ע"י מכונאי של חברת הגרירה והמשכתי בדרכי.

מזגן מעולה (אין מזגן אחורי. רכב ענק. ליושבים מאחור לוקח זמן להתקרר)

בשטח,
הרכבים שהגיעו עם "חבילת גרירה" מהיצרן מצויידים בוו גרירה מקורי, מצנן נפרד לשמן גיר ו"נעילת דיפרנציאל" אחורית מקורית של eaton דגם g90.
נעילה בגרשיים כי זאת לא נעילה אמיתית. היא עובדת מעולה כשהרכב מאבד אחיזה תוך כדי תנועה בעליה. היא לא מתפקדת מעמידה במקום וכאן החיסרון שלה. אם לומדים לעלות תוך כדי תנועה איטית אך מתמדת שומעים את הנעילה נכנסת לעבודה ומקדמת את הרכב כאשר מאבד אחיזה. ברגע שעוצרים, כאן מתחילה המלחמה (כמו שכתבתי קודם, הרבה משקל על צמיגים קטנים יחסית לא מספקים מספיק אחיזה לטעמי)

צמיגים מקוריים שמגיעים עם הרכב הם 245/75/16 (30.5).
ברשיון ניתן לשנות (ושיניתי) לפי אוטודאטה ל265/75/16 (31.5).
בעיני זאת מידה קטנה מדי לרכב ואם הייתה אופציה ל33 הייתי קופץ עליה בשמחה. מורגשת בהחלט בעיית חוסר אחיזה ביציאה מהמקום בעליות דרדרתיות.

(הולך להכין אוכל לילדים. אמשיך בעוד כשעתיים...)

איתי

itayhi
02-10-17, 23:26
אז....איפה היינו

בשטח,
הגבהה קלה של מתיחת מוטות פיתול קדמיים וערגול עדין פלוס הוספת עלה אחורה מביאים את היוקון לגובה סביר לטיולים.
כמה סביר?
מעלה "כותים" בבקעה, מכירים? עלינו אותו פעמיים בלי יותר מדי דרמות (אם קריעת צמיג בן 4 ימים שעלה 850 ₪ ליחידה לא נחשבת דרמה). באחת מהפעמים משכתי כל הדרך למעלה ספורטאז׳ שה4*4 שלה היה תקול.
במעלה יאיר הייתי זקוק למשיכה קטנה במדרגה בגלל טעות מפגרת שלי. עם קצת יותר אסרטיביות גם את זה הייתי עובר לבד.
מעבר לכך אני בעיקר מושך תקועים. הרכב מפגין עבירות לא רעה בכלל ואני חושב שצחי היטיב לתאר זאת כשאמר " אם המהנדסים של GM היו רואים מה אתה עושה עם הרכב הסה הם היו מתהפכים בקברם..."
מהלכי מתלה בדיחתיים מה שגורר לעיתים שפ"צים לא נעימים בכלל. מזל שהרכב רחב מאוד מה שמרגיע קצת את הסיטואציות.

ואם כבר דיברנו על רחב (לא ההיא שמוכרת מזון...).
אז...זה רכב רחב. רחב מאוד. המון רחב.
רחב כזה שחבר טוב, גבר שבגברים, מעדיף לנהוג בוויאג׳ר הארוכה של האישה והעיקר שלא לנהוג על הבהמה הזאת שנקראת יוקון.
רחב שבחניות סטנדרטיות אי אפשר לחנות בלי לדרוך עם הגלגלים על אחד הפסים לפחות.
רחב שבחניות של בניינים "על עמודים" של שנות ה70-80 אני פשוט לא נכנס ברוחב. וגם אם כן, אס אי אפשר לפתוח את הדלת.
בקיצור, אם תכננתם עליו בתור רכב שני בבית. כזה שישמש את האישה לקחת את הילדים לגן ואת המצרכים מהמכולת, תשכחו מזה! (במהלך שיטוטי בחיפושים אחרי יוקון נתקלתי באקזמפלר חתיך (שירד מהפרק בגלל מערכת גז) שבעליו קנה אותו חודש לפני בתור רכב לאישה ליומיום וטיולי שבת למשפחה. לרישה לקח סיבוב אחד להטיל וט על השימוש שלה ברכב...)

מקום.
הנה היתרון הבאמת גדול של הרכב הזה. יש מקום לההההכככככלללל.
מושב אחורי רחב שמשאיר המון רווח בין ילד צורח #1 לילד משתולל #2 לילד מנוזל #3 פלוס מלא מקום ליד הרגליים בשביל הכלבה.
יש ברכב ארונית למקרר+מגירת מטבח גדולה. הארונית נבנתה במקור בדיוק למידות הבגאז׳ של ה"ג׳ימי" שהיה לנו קודם.
בין הארונית לגב המושב האחורי של היוקון נשאר רווח שמתאים למיכל מים צורני בנפח 100-110 ליטרים (בתכנון...)
בינתיים הבגאז׳ מכיל (פרט למקרר ולמגירת מטבח ענקית) חבית מים בנפח60 ליטרים. ארגזים עם אוכל ל5 נפשות, עוד צידנית ענקית לאוכל הצמחוני של האישה, ציוד חילוץ קומפלט כולל ג׳ק מוסכים מוקטן ו2 בוקים ועוד היד נטויה...
בקיצור, אין בעיית מקום. תעמיסו חצי בית וסעו לטייל.

נראה לי שכיסיתי הכל.

עוד שאלות?

איתי

avikkllk
03-10-17, 06:28
ואו איתי תמונה לא שאלות

יובל48
03-10-17, 09:06
תודה איתי על ההשקעה,באמת די התבאסתי כשהצצתי למתלה הקידמי
וראיתי מוטות פיתול,די מגביל מבחינת ההגבהה ומהלך המתלה.
אולי התאהבתי אבל קשה לי לראות את עצמי כרגע
ניכנס למערכת יחסים מחייבת....

avikkllk
03-10-17, 09:12
יובל אל תתבאס זה לא אתה זה היא

itayhi
03-10-17, 11:23
הוא. אני מבקש....הוא!
אתם לא יכולים לקרוא לנבל(ה) עם מנוע 5700....היא!
זה גבר גבר!!

-->