PDA

צפייה בגרסה מלאה : קמין עצים , ארובה ?

foty
16-10-17, 10:45
שלום לכולם ,
קיבלתי במתנה קמין עצים מברזל יצוק , את הארובה לא קיבלתי לצערי .
הקוטר של הפתח ארובה הוא 130 מ"מ ,
* איזה עובי ברזל אני צריך ?
* צריך 2 מטר כדי להגיע לתחילת הפרגולה , כמה גובה אני צריך מעל הפרגולה ?
* האם ניתן לקנות ברך שהיא לא זווית 90 ? אלא יותר לכיוון 30 ואז שוב זוויות 30 ? (מנסה לא לעשות חור בפרגולה והבנתי שזווית 90 יכולה לפגוע בזרימת האוויר .)
הבנתי שנירוסטה עדיף אבל בגלל שאני גר בשכירות והקמין מיועד לפרגולה בחוץ אז מספיק לי ברזל (יחליד אני יודע .. ) .

עכשיו לקמין עצמו ,

* בתחתית שלו יש חיתוך של 20 על 10 , למה הוא שם ? קיבלתי גם מגירה מברזל שמניחים מתחת לקמין , האם להגביה אותה לגובה של תחילת הקמין ? (100 מ"מ תוספת ).
* הציר של הדלת נשבר , האם יש דגשים לריתוך הברזל היצוק ?

תודה רבה לעונים !

shachar
16-10-17, 13:09
צריך עוד לפחות מטר מעל המבנה הסמוך כדי שהרוח תשאב את העשן מעל המבנה ולא תפריע.
יש זויות שהן לא 90 ואפשר עם שתי זויות אחרות לשחק להתאמה לנקודת היציאה.

המגרה היא כדי לאסוף ולאפשר סילוק של האפר

זוהר לב
16-10-17, 14:03
שלום לכולם ,
קיבלתי במתנה קמין עצים מברזל יצוק , את הארובה לא קיבלתי לצערי .
הקוטר של הפתח ארובה הוא 130 מ"מ ,
* איזה עובי ברזל אני צריך ?

צינור 5" מפח מגלוון, הכי פשוט שיש בשוק 0.4-0.6 ממ. תצטרך כנראה גם מתאם לתנור.

* צריך 2 מטר כדי להגיע לתחילת הפרגולה , כמה גובה אני צריך מעל הפרגולה ?

מינ'ימום 1 מ', שיהיה פתוח לאויר שמסביב ללא חסימות. תצטרך גם ראש ארובה. או H או כובע סיני שאפשר להכין לבד.
את החלק החיצוני בארובה צריך לבודד, שתהיה שאיבת עשן טובה, וצריך לשמור על הבידוד מפני חדירת גשם.

* האם ניתן לקנות ברך שהיא לא זווית 90 ? אלא יותר לכיוון 30 ואז שוב זוויות 30 ? (מנסה לא לעשות חור בפרגולה והבנתי שזווית 90 יכולה לפגוע בזרימת האוויר .)

זה נכון. אבל לא יודע אם יש 30 מע' שזה מצוין, 45 מע' יש בטוח.

הבנתי שנירוסטה עדיף אבל בגלל שאני גר בשכירות והקמין מיועד לפרגולה בחוץ אז מספיק לי ברזל (יחליד אני יודע .. ) .

חיבור הצינורות יהיה הפוך ממה ש"הגיוני". הנקבה תהיה למטה, והזכר יורכב מעליה, כך שאידי המים המתעבים יישארו בתוך הצינור ולא
יצאו החוצה וייצרו פסי חלודה מגעילים. (צבע את הארובה בשחור תנורים)

עכשיו לקמין עצמו ,

* בתחתית שלו יש חיתוך של 20 על 10 , למה הוא שם ? קיבלתי גם מגירה מברזל שמניחים מתחת לקמין , האם להגביה אותה לגובה של תחילת הקמין ? (100 מ"מ תוספת ).

כנראה שהייתה שם רשת ברזל לפינוי אפר למגירה. מגירת אפר צמודה לתחתית תשמור על נקיון הסביבה בזמן פינוי.

* הציר של הדלת נשבר , האם יש דגשים לריתוך הברזל היצוק ?

לריתוך ברזל יציקה צריך אלקט' ליציקה, אבל היותר מסובך הוא שצריך לחמם את האיזור טוב טוב לפני הריתוך.
ממליץ לאלתר ציר חדש מברזל רך עם ברגים.

תודה רבה לעונים !

ועכשיו כשסיימת, צריך לדאוג לכמות נכבדה של עץ שיהיה יבש מספיק(עמד לפחות שנתיים- זוכר? עיבוי אדי מים) לאכסן אותו מוגן מגשם,
לשמור כמות זמינה בבית לשימוש יומי, לפנות אפר כל יום יומיים............אבל מנסיון אישי, אש בוערת בבית זהו תענוג צרוף.
בהצלחה.

amitaikl
16-10-17, 14:20
לגבי גובה ארובה, שים לב לתקן הישראלי בנושא:

על פי הוראות התקן הישראלי לארובות (ת.י. 1368 חלק 2) על הארובה לבלוט 100 ס"מ לפחות מגובה הגג ו-60 ס"מ מעל לכל נקודה גבוהה יותר באותו גג שמרחקה אינו עולה על 3 מ'. בנוסף על הארובה להיות בגובה 100 ס"מ לפחות מעל הקצה העליון של חלונותיהם העליונים של בתי מגורים שמרחקם אינו עולה על 10 מ' מהארובה. תקן זה הינו מחייב ע"פ תקנות התכנון והבניה )בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), תש"ל-1970 סעיף 11.01.

לגבי זויוית ארובה - אין בעיה להשיג זויות של 45.
לגבי קוטר - נראה שמדובר ב 6", לא צריכה להיות לך בעיה להשיג ארובה בקוטר כזה. שים לב שאם מדובר בפרוגלת עץ, אז חשוב בידוד טוב.
קח בחשבון שעלולים להפלט גיצים מהארובה. אם הפרגולה שלך עם קירוי דליק, שווה לחשוב טוב איך לעשות את זה

-->