צפייה בגרסה מלאה : הפאג'רו הלך בתאונה. מה עדיף (חדש. דיזל) פאג'רו? לנד קרוזר? גראנד צ'ירוקי?
הפאג'רו - כ 320 אש"ח על הכביש כולל הכל (דקאר)
הלנד קרוזר - כ 345 אש"ח על הכביש כולל הכל (לאקשרי 5)
הג'יפ - כ 360 אש"ח (עוד לא בדקתי מחיר מדוייק.
הרכב נוסע בעיקר בכביש הצפון, גורר מדי פעם עגלה ונכנס מדי פעם לשטח (לאחרונה לצערי לא מספיק).
מסיע בעיקר את רעייתי ואותי, משמש כרכב עיקרי.
את הפאג'רו אני מכיר לטוב (מחיר, טיפולים כל 20,000, פינוקים) ולרע (רעש, מראה מיושן, דגם שעומד כנראה להיעלם)
את הלנד מכיר פחות ואת הג'יפ, ממש לא.
האם שווה להשקיע עוד כמעט 30 אש"ח בעבור הלנד (או יותר בעבור הג'יפ?)
אשמח לעצות - תובנות.
אמיר
בקשר לפאג'רו בדיוק היום ראיתי זאת:
http://wheel.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7% A9%D7%99-%D7%A4%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%95-%D7%91%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8%D7% 94-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%98/
בברכה - רפי לין
ממה שאני נוכח בקבוצות שאני מכיר, משיקולי שטח, אם אתה לא מטייל הרדקור, ההבדל לא גדול, בסוף כולם עוברים. מבחינה שמירה על ערך הכסף, לנדקרוזר מנצח בגדול.
בשיטת האלימינציה, אם מגיע עם גלגל מעל 17", הייתי פוסל.
למיטב זכרוני במפרט שנמכרים היום, ישאר אותך רק עם הלנדקרוזר.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לנד קרוזר ללא דילמה בכלל. במשוואה של מחיר קניה פחות מחיר מכירה וטיפולים הוא הכי זול. ובנוסף גם יכולת שטח עדיפה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5029127,00.html
כל אחד והצרכים והעדפות שלו וכמובן הדגשים החשובים לו יכולות שטח? יכולות כביש? אמינות? עלות תחזוקה שוטפת (לרבות צריכת דלק)? שמירת ערך (סחירות)?
בתקציבים האלו הייתי מוסיף למועמדים רנגלר ארוך (כ- 290,000₪) או אפילו עדיף רנגלר ארוך רוביקון ( כ- 320,000₪).
מבחינת יכולת שטח עדיף ובהרבה על שלושת המועמדים שציינת בפתיח. עדיף עליהם ובהרבה גם בעניין שמירת הערך. אבל נחות מהם ביכולות הכביש במובן איכות החיים בתא הנוסעים ונחות מהם בצריכת הדלק ( פתיר על ידי התקנת מערכת גז).
בעיני הרנגלר הרבה יותר מיוחד וסקסי משלושת המועמדים ובמיוחד אם מנצלים גם את האופציה לנסוע ללא גג. הוא גם יותר זול משלושת המועמדים שציינת.
זה הרכב שאני הייתי קונה ברמות התקציב האלו.
האם זה נכון שהלנד קרוזר הרבה פחות זריז בהאצה (עקיפה)?
על פניו נראה שהוא חלש יותר בכ"ס...
מניסיון אישי על הכביש, דווקא הלנד קרוזר מרגיש הרבה יותר זריז על הכביש.
אני נוסע בעבודה ביום יום עם לנד קרוזר 2015 אאל"ט. לפני מספר חודשים קיבלתי פאג'רו כרכב חלופי לשבוע. ההבדל מורגש מאוד. הלנד קרוזר הרבה יותר נוח, מהיר שקט ומפנק (בגרסה הבסיסית ביותר, אני מניח שבמפואר אפילו עוד יותר). תנוחת הישיבה בטויוטה גבוהה יותר, וההרגשה היא שהרכב יותר גבוה. או לפחות אתה יושב יותר גבוה מהכביש, בשונה מהפאג'רו שמרגיש נמוך יותר.
שוב, בביצועי כביש בלבד, לדעתי הלנד קרוזר לוקח בהליכה לדעתי.
מבחינת אחזקה, עד היום כמעט 100k ללא שום תקלה למעט מצבר שנפח נשמתו. טיפול כל 10,000 במוסך מורשה.
אני חושב שהקישור של נדב + הכתבה על הדאקאר "פרו" (עאלק) כאן באתר, באו לך בול בזמן ודי סוגרים לך את הפינה.
אם אתה בעיקר על הכביש, גרנד צ'רוקי באמת לועס ויורק את שני הטרקטורים הכמעט פרימיטיביים הנ''ל.
כוח, ביצועים, התנהגות כביש, נוחות, שקט... אין מה להשוות. פשוט אין.
מצד שני מנוע הבנזין שתיין, הדיזל נורא יקר והאמינות הכללית תמיד בסימן שאלה כי זה רכב משוכלל ומורכב מאוד.
את הפאג'רו אתה מכיר והוא מתנהג על הכביש ועל שבילים הרבה יותר טוב מלנדקרוזר. כדי להשתוות להתנהגות של פאג'רו סטנדרטי צריך לשפר את הקרוזר לא מעט.
אם רק יכולת השטח חשובה לך - לנדקרוזר עדיף בגלל שהוא בנוי נכון יותר לשטח למרות שהאלקטרוניקה של גרנד צ'רוקי עדיפה.
בשורה התחתונה לטויוטה יש גם יתרון כלכלי מובהק - בגלל סחירות ושמירת הערך. כל החסרונות הדינמיים המסורתיים של טויוטה כמותג כמו ריסון לקוי, היגוי מעורפל והתנהגות נחותה בכל השוואה ומול כל מתחרה, מתגמדים ומתפוגגים מול היתרונות האלה. זה רכב שהוא קנייה בטוחה. וזה פרמטר חשוב שלא הייתי מזלזל בו.
אם אתה בעיקר על הכביש, גרנד צ'רוקי באמת לועס ויורק את שני הטרקטורים הכמעט פרימיטיביים הנ''ל.
כוח, ביצועים, התנהגות כביש, נוחות, שקט... אין מה להשוות. פשוט אין.
מצד שני מנוע הבנזין שתיין, הדיזל נורא יקר והאמינות הכללית תמיד בסימן שאלה כי זה רכב משוכלל ומורכב מאוד.
את הפאג'רו אתה מכיר והוא מתנהג על הכביש ועל שבילים הרבה יותר טוב מלנדקרוזר. כדי להשתוות להתנהגות של פאג'רו סטנדרטי צריך לשפר את הקרוזר לא מעט.
אם רק יכולת השטח חשובה לך - לנדקרוזר עדיף בגלל שהוא בנוי נכון יותר לשטח למרות שהאלקטרוניקה של גרנד צ'רוקי עדיפה.
בשורה התחתונה לטויוטה יש גם יתרון כלכלי מובהק - בגלל סחירות ושמירת הערך. כל החסרונות הדינמיים המסורתיים של טויוטה כמותג כמו ריסון לקוי, היגוי מעורפל והתנהגות נחותה בכל השוואה ומול כל מתחרה, מתגמדים ומתפוגגים מול היתרונות האלה. זה רכב שהוא קנייה בטוחה. וזה פרמטר חשוב שלא הייתי מזלזל בו.
http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.png
חוץ מזה בקרוב מאוד מגיע לנדקרוזר חדש.
היתרונות שלו על שאר ה-SUVים בשטח אמורים להתעצם.
צפו לכתבת צבע מגניבה.
ראשית, תודה לכל העונים והמייעצים עד כה.
היום נסעתי נסיעת מבחן בגראנד צירוקי הבסיסי (לארדו - בנזין) ומאד נהניתי מהשקט, הנוחות והתחושה.
מאחר ולרכב כזה יש צידוק עבורי (50,000 ק"מ בשנה) רק עם מנוע מוסב לגז, אשמח לקבל תובנות של החברים:
האם המערכות אמינות? מי היצרן המוביל לרכב כזה? למה לשים לב במידה ואני רוכש את הרכב (חדש) ומתקין מערכת גז? מה ההתייחסות האמיתית של היבואן למערכת מבחינת התנערות מאחריות?
ובכלל, בהנחה שרכב כזה כולל ערכת הסבה לגז יעלה "על הכביש" כמו הלנד קרוזר, ובהנחה שאנחנו נוסעים 95% מהנסיעות על הכביש (השטח הוא רק בטיולים), מה עדיף?
ועוד שאלונת: איך הוא מבחינת סחירות (כשהוא עם מערכת גפ"מ) אחרי 3-4 שנים?
ראשית, תודה לכל העונים והמייעצים עד כה.
היום נסעתי נסיעת מבחן בגראנד צירוקי הבסיסי (לארדו - בנזין) ומאד נהניתי מהשקט, הנוחות והתחושה.
מאחר ולרכב כזה יש צידוק עבורי (50,000 ק"מ בשנה) רק עם מנוע מוסב לגז, אשמח לקבל תובנות של החברים:
האם המערכות אמינות? מי היצרן המוביל לרכב כזה? למה לשים לב במידה ואני רוכש את הרכב (חדש) ומתקין מערכת גז? מה ההתייחסות האמיתית של היבואן למערכת מבחינת התנערות מאחריות?
ובכלל, בהנחה שרכב כזה כולל ערכת הסבה לגז יעלה "על הכביש" כמו הלנד קרוזר, ובהנחה שאנחנו נוסעים 95% מהנסיעות על הכביש (השטח הוא רק בטיולים), מה עדיף?
ועוד שאלונת: איך הוא מבחינת סחירות (כשהוא עם מערכת גפ"מ) אחרי 3-4 שנים?
אם אני לא טועה בלארדו חסר מערכת נעילות לשטח , אם אתה מחפש חסכון גש ליבואנים מקבילים וקנה BMW X5 חשמלי ב350K, נוחות פאר חיסכן ללא אופציית שטח .
לדעתי אם כבר אתה קונה רכב חדש תקנה יפנית, וחדש עדיף לקנות לנד קרוזה , שמירת הערך של הרכב הזה פשוט לא נורמלי , הביקוש מטורף גם אחרי 5 שנים על הכביש ו200K קילומטר הוא יחטף מעל המחירון.
לגבי הפאגרו תבדוק לדעתי הם עושים הנחות ובגדול , פעם בשנה הם יוצאים במבצעים לחברי מועדון חבר או כרטיס אשראי הוט , במאי 2017 ההנחה היתה כ30K לדקר , מחיר של 305K .
בהצלחה
משיחה עם JGAZ לפני מספר ימים (אמנם ביחס למודל 2011-2012):
- אין בעייה להתקין גז.
- קריזלר מצהירים שהמנועים שלהם מתאימים למגוון דלקים, כולל גז.
- עלות 7500 ש"ח.
- לא צריך לקדוח בטמבון, ברכב זה פתח התדלוק צמוד לפיית התדלוק של הבנזין מתחת למכסה.
אינני יודע כיצד יגיב היבואן לאחריות במקרה זה.
אחי נסע עם קומנדר 4.7 4 שנים עם מערכת גז ללא כל בעיות או תקלות.
עד שנדב יגיע ויגיב, אני אכתוב רק שהוא תמיד ממליץ על ערן המסוקס מבאר שבע...
אני מבין שזה לא בדיוק האזור שבו אתה גר, אבל....
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
בתור בעלים של פג'רו בציר 2011, אני מאד מאוכזב מהעובדה שהדגם הנוכחי לא השתנה כעשור.
וזה כנראה מה שיגרום לי להחליף ללנדקרוזר מהדגם החדש בשנה הבאה.
הצ'רוקי יפייפה, אבל אני צריך את שורת המושבים ה3, ולצערי לג'יפ אין כרגע שום דבר בהיצע.
בשורה התחתונה, הייתי הולך על הלנד או הג'יפ, לא רואה איך להצדיק מעל 300 אלף על רכב שלא השתנה כבר עשור והיום מציע פחות מהמתחרים (לא נכנס לדיון על דיפנדרים ודומיהם). הגבהה וצמיגים יש לי מהיום הראשון, לא צריך לחכות 6 שנים עד שיציעו את זה מהסוכנות.
עכשיו ראיתי שהתחדשת בצ'רוקי חדש. מזל טוב, אשמח לשמוע על ההבדלים בשטח.
ממתין לגראנד צירוקי (מקווה שאקבלו בשבוע הבא או בתחילת השבוע שאחריו)
הנסיעה הראשונה תהייה ל ג'י גז להתקנת מערכת
הנסיעה השניה תהיה לאספיר או אחד ממתחריו / סוכניו להתקנת מערכת הגבהה (המיגונים והוו כבר יורכבו על ידי היצרן)
הנסיעה השלישית תהיה לשטח :)
תתחדש 😊
ג'יי-גז נחשבים למתקינים טובים, והם גם היבואנים של מערכות הגז עצמן. אני מניח שיתקינו לך omvl - זה מה שיש אצלי ואין לי שום תלונה 😊
בכל מקרה, אחרי ההתקנה, הייתי ממליץ לתאם עם ערן בהזדמנות שאתה יורד דרומה, כדי שיעבור על הכיול של מערכת הגז. קח בחשבון שעה עבודה בערך.
בהצלחה והנאה רבה 😊
ממתין לגראנד צירוקי (מקווה שאקבלו בשבוע הבא או בתחילת השבוע שאחריו)
הנסיעה הראשונה תהייה ל ג'י גז להתקנת מערכת
הנסיעה השניה תהיה לאספיר או אחד ממתחריו / סוכניו להתקנת מערכת הגבהה (המיגונים והוו כבר יורכבו על ידי היצרן)
הנסיעה השלישית תהיה לשטח :)
אולי אני שמרן ואולי אתה לא ממש התכוונת לזה, אבל בכל רכב, ביחוד בחדש ויקר ותחת אחריות, הייתי נוסע קצת (או אפילו טיפה יותר מקצת) במצבו המקורי כדי שאוכל להשוות להתנהגות אחרי השינויים ובעיקר כדי שאם יש בעיה, היא לא תתגלה אחרי שמישהו חיצוני, מקצועי ככל שיהיה, התעסק עם הרכב ונתן ליבואן מוצא להתחמק מלתקן אותו ומשאיר אותך באמצע בין היבואן לבין המתקין.
האם אין בעיה עם האחריות על מנוע ברגע שמסבים לגז?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני נוסע על דיזל 2012, לא חדש ונוצץ כמו שלך אבל רכב מדהים לדעתי.
תתחדש!
אולי אני שמרן ואולי אתה לא ממש התכוונת לזה, אבל בכל רכב, ביחוד בחדש ויקר ותחת אחריות, הייתי נוסע קצת (או אפילו טיפה יותר מקצת) במצבו המקורי כדי שאוכל להשוות להתנהגות אחרי השינויים ובעיקר כדי שאם יש בעיה, היא לא תתגלה אחרי שמישהו חיצוני, מקצועי ככל שיהיה, התעסק עם הרכב ונתן ליבואן מוצא להתחמק מלתקן אותו ומשאיר אותך באמצע בין היבואן לבין המתקין.
מסכים לגמרי, סע קודם כמה אלפי קילומטר...
מסכים לגמרי, סע קודם כמה אלפי קילומטר...
תודה לכולם על הברכות והעצות. בהחלט מקבל את העצה להמתין קצת עם מערכת הגז, למרות שנציג היצרן טען בפני שהם לא פוגעים באחריות של מתקיני מערכות כאלו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.