התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התיעצות צמיגים - BF MT / BF AT / goodyear MTR

ofer_b
17-10-17, 17:25
הרכב גרנד ויטרה ישנה, נעול מאחור.
המידת צמיגים שלי היא לא סטנדרטית אלא 235/70/16, במידה זו מצאתי רק שני צמיגי שטח מלא, ו 50/50 יש מעט יותר.
בכמעט שש שנים האחרונות שהרכב אצלי הוא היה נעול עם BF MT שטח מלא, צמיג מעולה שנסע בסביבות 90000 ק"מ (רובם בכביש) ובהחלט הגיע זמנו (אם הייתי נוסע רק בשטח הייתי סוחב איתם עוד..)
הייתי מאוד מרוצה מהצמיגים הנ"ל, אבל כשהם בלויים הם מרעישים מאוד (פחות נורא) והאחיזה בכביש נפגמת (יותר נורא), במיוחד ברטוב.

ההתלבטות היא לגבי צמיג של גוודיר, לעומת ה BF, או בכלל ללכת על צמיג 50/50.
השטח שאני עושה הוא לא שטח קשה מאוד, אבל אני כן אוהב את השקט הנפשי כאשר אני יודע שיש לי צמיג שטח קשוח עם חשש מינימלי לתקרים וקרעים בדופן (ועד היום באמת עם אפס תקלות)
איך הצמיג BF AT, או משהו מקביל לו? האם הדופן שלו חזקה כמו צמיג שטח מלא? אני בטוח שבכביש (90% מהזמן) הוא יתנהג טוב יותר, אבל אני לא מעוניין "לפחד" עם צמיג 50/50 בשטח
מבחינת מחיר הגודייר MTR הוא הזול ביותר, וקראתי ביקורות טובות עליו.
מה אומרים?
בתמונה יש את כל צמיגי השטח שמצאתי למידה שלי

117113

boaz avrahami
17-10-17, 18:57
הגודייר צפוי להיות טוב יותר.
מספר הזוי משהו, 90 אלף על MT...
אם חותם על שליש מזה

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX

ofer_b
17-10-17, 19:10
הגודייר צפוי להיות טוב יותר.
מספר הזוי משהו, 90 אלף על MT...
אם חותם על שליש מזה

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EXיש לי אקסל עם כל הטיפולים תאריכים וקמ.
קניתי אותם ב 128 אלף, היום אני עומד על 216 אלף, והם לא ממש יבשים או שחוקים לגמרי. גם יש לי חמישה צמיגים שאני עושה רוטציה בינהם, + העובדה שלא טיילתי המון בטח תרם.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

דרור ברלי
17-10-17, 21:09
אני מאלה שמוכנים להשקיע יותר בצמיגים איכותיים של מותגים נחשבים.
אחרי נסיון קצר עם מותג לא מוכר וזול חזרתי לצמיגים איכותיים. זה יותר יקר אבל לדעתי משתלם.

היום אני מאוד מרוצה מה-BF MT.
אמנם רק כ-15K ק''מ אבל בינתים הם ממש אחלה. אחיזה מצויינת בשטח ומפתיעה לטובה גם בכביש.

הם לא גדולים בקוטר כמו הטויו MT שאני בד''כ מעדיף, ואולי רק קצת פחות שקטים בכביש וטיפ-טיפונת פחות טובים בשטח אבל ההבדל ממש קטנטן.
מצד שני הם גם פחות כבדים ומעט יותר אוחזים בכביש רטוב וזה חשוב.

את הגודייר MTR קוולר הא-סימטרי אני לא מכיר אבל הביקורות משבחות אותם וכמו ה-BF והטויו גם זה צמיג של ליגת העל. כנראה לא תתאכזב מהם. גם ב-AT הגודייר קוולר מצויינים.

לגבי אורך חיים - בישראל צמיג מתייבש לפני שהוא נשחק אלא אם אתה נוסע ממש הרבה ביומיום.
לא יודע מה מנעד השימוש אצלך אצלך אבל בתנאי השימוש שלי (מעט כביש ביומיום, שטח טרשי בכל סופ''ש) לא הייתי בונה על יותר מ-40-50K ק''מ לצמיג שטח מלא.

dice2
18-10-17, 05:55
הגודייר במידה שלך על הדיסקו שלי החזיקו 4 שנים ו15,000 וגם זה בקושי (רכב טיולים בלבד)
דופן מאוד אבל מאוד עדינה 2P
עברתי לBF שטח מלא ולא מצטער לשניה, קודם כל הם עם דופן 3P
בכביש הם רועשים יותר וקשים יותר, בגלל הדופן המחוזקת הם פחות נמרחים לעומת הגודייר
וגם האחיזה שלהם בשטח טובה הרבה יותר
אחרי שנה הם לא מראים סימני עייפות כמו שהראו הגודייר

בקיצר הגודייר טובים יותר לכביש ומחזיקים מים
לא ממליץ עליהם ומקווה שהBF טובים יותר

בועז

נדב ש.
18-10-17, 07:59
dice2, גודייר mt עם שכבת הקוולר, הם 3 ply בדופן, על רכב של גיסי כבר 20k קמ כל השבוע בכביש וכל סופ"ש בשטח, נותנים עבודה.

-->