התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מדינת ישראל נגד אזרחיה #6554542341

דרור ברלי
02-11-17, 13:10
תתכוננו:

במליאת הפתיחה בוועידת תחליפי דלקים של משרד ראש הממשלה היום (ד'), אמר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר: "2200 אנשים מתים כל שנה מוות מוקדם בגלל זיהום אויר, כאשר יותר מ- 50 אחוז מהמקרים נובעים מזיהום אוויר מתחבורה. לכן פתחנו בהובלת השר להגנת הסביבה חה"כ זאב אלקין בתכנית לאומית להפחתת זיהום אוויר מתחבורה בהשקעה של מאות מיליוני שקלים. במושב הכנסת הקרוב נעביר תקנות איסור שימוש ברכב דיזל מזהם ונסבסד גריטה והתקנת מסנני חלקיקים.
דנציגר הוסיף: "במסגרת מהפכת הרכב הנקי שאנו מובילים, נוסעות כבר יותר מ- 400 מוניות היברידיות, אוטובוסים חשמליים עלו על הכבישים, הותקנו מסננים על משאיות ישנות ומיזם הרכבים השיתופי החשמלי יתחיל בשבוע הבא בחיפה. עוד יוכרז לראשונה אזור אוויר נקי בחיפה ובירושלים אליו אסורה כניסת רכבים מזהמים. פעולות אלו יפחיתו ב 30 אחוז את זיהום האוויר מתחבורה, אך אנחנו חייבים לעבור מהשקעה בכבישים להשקעה בתשתיות תחבורה ציבורית בריאה נקיה וחכמה. אני קורא מכאן לכל שותפינו למשימה זו להירתם מהר ובמלוא המרץ.
"הנדבך המשלים לרכב נקי ולתחבורה ציבורית חכמה הוא טכנולוגיה. אין סיבה שהממציא הישראלי שפורץ דרך ומקים חברות בינלאומיות לא יעשה זאת בתחבורה נקיה בריאה וחכמה. אנחנו משקיעים רבות לכוון את האנרגיה היזמית לטכנולוגיות בריאות ונקיות. אין לי ספק שמובילאי היא סנונית ראשונה במהפכה שתצא מציון", אמר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה.

אז כן. הכוונה טובה לכאורה. אוויר נקי וכו'. עאלק. כמו כל ''כוונה טובה'' של הממסד.

וזה מין הסתם גם יתחיל ממשאיות ואוטובוסים. אבל מהר מאוד יירד כלפי מטה.

מספיק זיתים אכלנו בחיים אז שלא ינסו להאכיל אותנו קקי של עיזים. כי כולנו יודעים כמה דברים:

1. המדינה מאוד לא מרוצה מהעניין הזה שנקרא מנועי דיזל. הם יספרו לנו על פליטת מזהמים וחלקיקים וכו' וההגינות מחייבת לציין שחלק מזה (רק חלק) גם נכון. אבל הסיבה האמיתית לאנטגוניזם של המחוקק כנגד דיזלים היא שהם חסכוניים בדלק - הם יעילים יותר ונוסעים יותר קילומטרים לליטר - ולכן גורמים למדינה הפסדי עתק מהכנסות ממיסוי על דלקים.

2. הכי קל להטיל רגולציות ואיסורים על מי שחלש/לא מאורגן/נטול כוח ושררה ולא יכול להתנגד לכל מיני מהלכים דרקוניים. ואלה כמובן בעלי הרכב שכבר מזמן היו צריכים להתאגד ולתבוע את זכויותיהם. לשים בצד את חילוקי הדעות בין שמאל וימין ובין יהודים למיעוטים - ולהתמקד בעניין האזרחי/כלכלי. יש כאן פוטנציאל לסקטור בעל כוח פוליטי עצום שכבר מזמן היה צריך להיות מנוצל ללא בושה על מנת להוריד את מנוולי השלטון מהגב, מרשיונות הרכב ומהארנקים שלנו.
כל עוד זה לא קורה - נמשיך לשלם והרבה יותר עד כדי איסור שימוש מוחלט במכוניות האלה.

אז כל מיני דיזלים מהניינטיז - תתכוננו. אתם הראשונים על הכוונת.
ותורם של כל היתר יגיע גם הוא מין הסתם.

כי מי שטיפש ושותק - משלם.

רק דעתי האישית כמובן.

amitaikl
02-11-17, 13:36
במקרה יצא לי להיות בפגישה עם דנציגר לפני שנה וחצי - שנתיים, כאשר אבי גבאי עדיין היה השר הממונה והתוכנית הזו היתה כבר אז על השולחן.
לפחות במקרה הזה נראה לי שאתה מעניק פרשנות לדברים בראיה של "איך המדינה הולכת לפגוע לי בכיס עכשיו".
כל המסים שהמדינה מפסידה מדיזל לא מדגדגים את ה1% שהולך לרדת ממס החברות בינואר הקרוב.

דרור ברלי
02-11-17, 13:59
זה כנראה נכון.

את דנציגר אני בכלל לא מכיר. יכול להיות שהוא בחור טוב ואני משוכנע שהוא מחוייב לתפקידו ולמקום העבודה שלו.
אבל אני מוכן להמר שכפקיד-מדינה בכיר הוא כבר שכח מזמן איך נראה אוטובוס מבפנים ושהוא מתנייד ברכב ת''ש חדיש שאני ואתה מממנים לו, חונה בחניות שמורות שמחכות רק לו ובאופן כללי הכי קל לו להסתכל עלינו מלמעלה. מאנשים כאלה אני לא רוצה לשמוע סיפורים על תחבורה ציבורית. כששרים, ח''כים ופקידים בכירים יסעו באוטובוס לעבודה - אז אסכים להקשיב להם.

לחברות הגדולות יש כוח ואמצעים להילחם על האינטרסים שלהן. והאזרחים?... למדינה הכי קל להתעמר באזרחים והכי-הכי קל לה להתעמר בחלשים. כי הטמבלים לא מתאחדים כנגד העושק ותמיד ימשיכו לשים את אותו פתק שהם מתוכנתים אליו על ידי שלטון שזריעת שינאה ופילוג הם ההתמחות שלו. עוד דוגמאות למי ואיך מנהלים את חיינו כאן כולנו ראינו ושמענו וקראנו בשבוע האחרון.

ונכון שאין לי רכב דיזל ישן. אז מה אכפת לי? כי לרבים אחרים כאן יש - וזה לא ייעצר אצלם. גם תורם של מנועי הבנזין יגיע.

אתה בטח מכיר את הסיפור:
כשבאו לקחת את השחורים לא צעקתי. כי אני לא שחור.
כשבאו לקחת את הג'ינג'ים לא צעקתי. כי אני לא ג'ינג'י.
כשבאו לקחת את המלוכסנים לא צעקתי. כי אני לא מלוכסן.
כשבאו לקחת את הקומוניסטים לא צעקתי. כי אני לא קומוניסט.
כשבאו לקחת את ההומואים לא צעקתי. כי אני לא הומו.
כשבאו לקחת את היהודים - לא צעקתי. כי אני לא יהודי.
כשבאו לקחת אותי - כבר לא נשאר מי שיצעק.

זו תמצית העניין ידידי. המדינה נגד האזרחים. אז אולי עדיין לא לוקחים אותנו לשום מקום (אבל במציאות שהולכת ומתהווה מול עינינו אל תבנה על זה לאורך זמן) אבל כן לוקחים לנו את כל הכסף. רומסים אותנו ואנחנו שותקים. וזו הבעיה - שאנחנו שותקים.

boaz avrahami
02-11-17, 14:12
אתה חושב שיש כזה תיאום מופרז בין משרדי הממשלה?!
הצחקת...

שוחחתי במקרה על הנושא עם המהנדס הראשי של משרד התחבורה ( שם טוב).
הם מעונינים לקדם תעשיה חכמה של תחבורה בארץ.
מכוניות אוטונומיות ודלקים חכמים שיורידו תלות בנפט שמגיע אתה יודע מהיכן.

הם בכלל לא מכווני מיסים

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX

amitaikl
02-11-17, 14:25
גם אני לא מכיר את דנציגר מעבר לאותה פגישה של שעתיים (היה בביקור במועצה ולסיום הגיע לישיבה של ועדת קיימות שאני חבר בה [כמתנדב]).
אבל לפני הפגישה אספתי מל"מ.
הוא עשה הרבה כסף בכמה סטראפים ואז החליט להכנס לתפקיד בשוק הממשלתי.
עכשיו אפשר לפתח ספקולציות מפה עד מחרתיים על זה שהוא עובד מבפנים עבור כל מיני טייקונים וכו'...
לי הוא הצטייר כבחור טוב שהחליט שעשה מספיק כסף בעסקים פרטיים ועכשיו הגיע הזמן לדחוף קצת את הספינה מבפנים (טוב, אולי לא אנאלוגיה הכי טובה, אבל זה מה שרץ לי בראש.)
מצד שני, גם XX (השם המלא שמור) עשתה עלי רושם כבחורה נפלאה עד שהיא שברה לי את הלב לפני 30 שנה כמעט :mad:

דרור ברלי
02-11-17, 14:45
הם בכלל לא מכווני מיסים

Honda TRX300EX

ברוררררררר.....
הם רק רוצים את טובתנו.

נמרוד
02-11-17, 14:50
ברלי מה זה.... אתה חמוץ [emoji1]

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

יאיר_א
02-11-17, 15:15
סינגפור תאסור עליית רכבים חדשים לכביש החל מ-2018. ההחלטה תבחן שוב ב-2020.

http://uk.businessinsider.com/singapore-ban-cars-february-2018-2017-10?r=US&IR=T

גם היום רכישת רכב בסינגפור היא סיפור מאוד מאוד יקר.

קצת פרספקטיבה.

יאיר

lizard
02-11-17, 15:24
דרור אל תדאג, כל זה זה רק הסחת דעת מהבעיה האמיתית...

בעוד 20 שנה המדינה הזו תהיה מדינת הלכה. ובגלל פרזיטים החרדים (לא כל החרדים פרזיטים) ומדיניות ההדתה של הממשלה, כנראה שאף אחד לא יהיה בסביבה כדי להגן על האזרחים. הכי טוב זה ללמוד ערבית. אוטוטו יהיה לזה הרבה שימוש

boaz avrahami
02-11-17, 15:41
חמוצים ימניים שכמותכם..,

שנעשה רשימה מה משרד התחבורה עשה לנו טוב לעומת מה שרע?

תכין דרור את הרע ואני את הטוב וונראה מה המאזן

Honda TRX300EX

איל מ
02-11-17, 16:16
עזוב את ברלי, בשרשור לפני שבוע-שבועיים הוא אשכרה פירגן למשהו בלי לחפש איך מנסים לדפוק את הפולנים(אני כבר לא זוכר על מה אפילו).
הוא חייב לאזן את הסטטיסטיקה ולראות שחורות עוד איזה חמש שש שנים עד הפעם הבאה. 😉

דרור ברלי
02-11-17, 17:00
רק אני רואה את התהליך?

בהתחלה אסור לנסוע בחוף הים.

אחר כך אסור להיכנס לחיפה וירושלים

אחר כך איסור שימוש ב''דיזלים מזהמים'' שזה מה בדיוק? אולי זה הדיפנדר שבסמלון שלך איל?....

האיסור הבא מה?

כמו בסינגפור - בלי מכוניות בכלל חוץ מבכירי השלטון?....

וסינגפור זו באמת אחלה דוגמה לשאוף אליה.
בית סוהר נוצץ ומצוחצח מלא ברובוטים מאושרים ומחייכים שאסור ללעוס בו מסטיק או לירוק, שאם לא תתחתן עד גיל מסוים המדינה תחתן אותך בכוח ומי שחורג ולו במילימטר מאיזשהו כלל - מקבל מלקות בכיכר העיר.

אבל העיקר ש''רמת החיים גבוהה''.

איל מ
02-11-17, 17:06
אתה צודק בכיוון שאליו זה הולך. רק שהמניעים האפלים שאתה מצייר, לא תמיד שם.

נמרוד
02-11-17, 17:08
להיפך דרור, התהליך ברור. בשנת 2050 פלוס מינוס עשור, נהיגה במכונית עם מנוע בעירה פנימית תהיה תחביב איזוטרי שרוב האנשים יתגעגעו אליו כמו לרכיבה על פרדות. ולפלוצים שלהן.

boaz avrahami
02-11-17, 17:29
מה קשור איסור לנסוע בחוף הים לעניין הזה.
האיסור נולד כי חבורת ברברים באדיבותה הרבה הפקיע את החוף משאר העם בכח מנועיה.

תהליך לגיטימי עבור רוב העם שרוצה לשהות בחוף בביטחה.

לדעתי אתה קצת מתעב שינויים ורואה יותר מדי שינויים במשקפיים שחורות שלא לומר מבוהלות...
אפילו בארופה שמקדימה אותנו במגמות מטופשות עדיין אין סימנים כאלו ושם לרוב גם השטח אסור.

אל תשכח, אנחנו במזרח התיכון.
אם מדינת ישראל תתעלל בנו נוכל לעבור לרש״פ בכל רגע ולהנות מהחופש, לא? [emoji41]

Honda TRX300EX

דרור ברלי
02-11-17, 18:13
להיפך דרור, התהליך ברור. בשנת 2050 פלוס מינוס עשור, נהיגה במכונית עם מנוע בעירה פנימית תהיה תחביב איזוטרי שרוב האנשים יתגעגעו אליו כמו לרכיבה על פרדות. ולפלוצים שלהן.

2050? הגזמת. שכחת שאני כבר לא ילד. אני לא מתכנן לחיות עד אז.

ב-2050 מצדי שכולכם תהיו עבדים של טכנולוגיה חשמלית-אוטונומית-שיתופית ושאחרי שיאסרו עליכם לנהוג - לא רק בשטח אלא בכלל - התחביב האחרון שלכם יהיה ישיבה בשירותים - אולי המקום האחרון שיישאר לבנאדם שרוצה קצת פרטיות בלי שטכנולוגיה מתקדמת תבלוש אחריו ותטיל אגרה על הפלוצים שלו. וגם זה לא בטוח...

ברצינות? מה שהרבה יותר מדאיג אותי זה שחזון העיוועים הזה יקרה הרבה קודם. אולי כבר ב-2030 אם לא הרבה לפני זה.

טכנולוגיה מתקדמת בשירות שלטון שהולך ויורד מהפסים לכיוון הטוטליטרי. תגידו לי, יש גרוע מזה?...
אני מעדיף פלוצים של פרדות מאשר את הצחנה הפיזית והמילולית שיוצאת חדשות לבקרים מחורי האוכל של פוליטיקאים שמתנהגים בסגנון של תגרנים מהשוק. בזיהום אוויר מתעסקים כאן?.... הנבלות האלה מזהמים אווירה. זה גרוע בעיני אפילו מפלוץ של פרד...

נמרוד
02-11-17, 18:14
אז אכפת לך רק מעצמך. ואחריך המבול.

אני מבין נכון מה שכתבת?

boaz avrahami
02-11-17, 18:25
אם לא אחריו אז אחרי המבול.

מבחינתי אני לא אתלונן אם ב 2030 אסור יהיה לנהוג.
ממילא מי רוצה כל כך לנהוג על כביש?
בתור זקן בין 65-70 בשנים האלו אני מוותר על התענוג המפוקפק. בעצם גם היום אני כבר בשל לוותר!

אגב, אותה כמות מזערית שנהנית היום מנהיגה בכביש בטלה בשישים לעומת כל אלו שיקבלו באחת תחבורה וניידות זמינה.

אגב דרור, בלי להעליב כי אני באמת אוהב אותך, תבחן את הסגנון שלך כשאתה מתבטא על הממסד.
הוא לא שונה מהותית מאלו שיצאת נגדם [emoji41]

Honda TRX300EX

דרור ברלי
02-11-17, 18:28
העיניים שלכם פקוחות אבל אתם לא רואים.
אנשי הייטק כמו פרופסור שעשוע שמוכרים את החופש העתידי של כולנו תמורת בצע אקזיט. שותפים לפשע.

אין לי כלום בעד או נגד טכנולוגיה מתקדמת. אבל מה שאני חרד לו זה חופש ומה שאני מתעב ממש זה את המימסד ומשרתיו. במיוחד את הפוליטיקאים. מכל צבע, מין ושיוך מפלגתי. נבלות זו מחמאה עבורם.

וברצינות - מהבחינה הרפואית נטו, הסיכוי שלי להמשיך לחיות חיים בעלי משמעות ב-2050 לא מאוד גבוה אז באמת שכבר לא משנה לי אם אחרי שאני אמות אתה תיסע ברכב אוטונומי-שיתופי ושיתקעו לך שבב בעורף כמו לכלב - שינטר כל נשימה שלך ויטיל עליך אגרות על כל פלוץ שתקעת.

כן מטריד אותי שהדברים הנוראים האלה יקרו הרבה קודם.

דרור ברלי
02-11-17, 18:40
אם לא אחריו אז אחרי המבול.

מבחינתי אני לא אתלונן אם ב 2030 אסור יהיה לנהוג.
ממילא מי רוצה כל כך לנהוג על כביש?
בתור זקן בין 65-70 בשנים האלו אני מוותר על התענוג המפוקפק. בעצם גם היום אני כבר בשל לוותר!

אגב, אותה כמות מזערית שנהנית היום מנהיגה בכביש בטלה בשישים לעומת כל אלו שיקבלו באחת תחבורה וניידות זמינה.

אגב דרור, בלי להעליב כי אני באמת אוהב אותך, תבחן את הסגנון שלך כשאתה מתבטא על הממסד.
הוא לא שונה מהותית מאלו שיצאת נגדם [emoji41]

Honda TRX300EX

מי אתה או מי הפוליטיקאי שיחליט עבורי או עבורך מה טוב לי או לך?
מי אתה שתקבע לי מה יהיה התחביב שלי?

אני אוהב לנהוג.
אחרים אוהבים לאכול במסעדת גורמה.

מחר יבוא איזה פקיד ויחליט שנהיגה אנושית היא מסוכנת ושארוחה במסעדת גורמה זה מותרות.
הוא יקבע שבשביל להגיע ממקום למקום מספיק מין קפסולה אוטונומית שיתופית שמגיעה אליך הביתה ולוקחת אותך.
שכדי לחיות מספיק שתאכל גלולות של מזון מרוכז עשיר בויטמינים כמו של אסטרונאוטים. או שסתם תסתפק בלחם שחור ותפוח אדמה שעומדים בתור בשבילם חצי יום.
אם תהיה בעייתי ותפריע תמיד יוכלו לשלוח אותך למחנות לחינוך מחדש.
כבר היה ניסוי כזה ברוסיה הסובייטית. נמשך איזה 75 שנה בכיף. היה מה זה מדהים. מיליונים עוד נזכרים בערגה בגולאגים ומתגעגעים.
עכשיו תוסיף לזה טכנולוגיה מתקדמת שתסייע למנוולים לשלוט בכל נשימה שלנו.

ואם עוד לא הבנת בועז, אתם מדברים על נהיגה ואני מדבר על חופש.
עודף רגולציה + טכנולוגיה מתקדמת בידי שלטון סמי-טוטליטרי הם סכנה לחופש.

boaz avrahami
02-11-17, 20:52
מזתומרת דרור?
אנחנו כולנו בעולם המודרני נתינים.
הממסד מחליט על פי דין איך תחיה . לא פקיד אחד וגם לא ראש ממשלה לבד...

נהיגה, מעבר לזה שהיא ב 90 אחוז מהזמן לא חופש אלא מטלה, היא גם מסוכנת וגוזלת משאבי חיים , אנרגיה, תשתיות ומה לא בעצם.
את הנהיגה התעבורתית צריך לחסל ואין לזה כמעט חסרונות למעט כמה בודדים שנהנים מזה.
שולי

Honda TRX300EX

talw
02-11-17, 21:25
מזתומרת דרור?

נהיגה, מעבר לזה שהיא ב 90 אחוז מהזמן לא חופש אלא מטלה, היא גם מסוכנת וגוזלת משאבי חיים , אנרגיה, תשתיות ומה לא בעצם.
את הנהיגה התעבורתית צריך לחסל ואין לזה כמעט חסרונות למעט כמה בודדים שנהנים מזה.
שולי

Honda TRX300EX

תגיד את זה לעצמך כשהיית בן 16 ... להזכירך ,העולם שייך לצעירים, אנחנו בגילנו, סתם מושכים את הזמן.
בכל מקרה ,הייתי משנה את המילה הראשונה בציטוט לנסיעה, מנגד , במילה נהיגה יש הרבה הנאה כל עוד יודעים להתנהג.

boaz avrahami
02-11-17, 22:00
התחלתי לנהוג הרבה לפני 16 וזה היה מאוד כיף.
גם לקבל תעודת זהות היה מאוד מרגש בגיל 16 עד ששניה אחרי נפל האסימון שכל מפגר מקבל ת.ז.

בכל מקרה, כמות השטויות שצעירים עושים על הכביש רק מחזקת את הטענות שלי.

מי שרוצה להנות מנהיגה, בבקשה... שינהג שלא לצורך תעבורתי במקומות שהם לא נתיבי תעבורה.
בשטח למשל.
בדרכים כפריות צדדיות.

ברור שרכב אוטונומי לא ינהג בכל דרך גם בעציד

Honda TRX300EX

talw
02-11-17, 22:12
בלי שטויות לא היינו חיים,אלא רק שורדים,מה הטעם ?
ברגע שהמכוניות האוטונומיות ישלטו, נהיגה עצמית תהיה שייכת לעשירים בלבד, כן ,בשטח. -איזה משהו אקזוטי כזה .

boaz avrahami
02-11-17, 22:46
שיxדינו העניים [emoji23]

Honda TRX300EX

ronen7k
03-11-17, 20:51
בכלל לא מצחיק הדיון הזה , להפך , זה עצוב מאוד
מסכים עם דרור , אנחנו לא שמים לב , אבל לוקחים לנו את החופש לאט לאט
בלי שנשים לב , בשיטת הסלאמי עם תרצו , כל פעם בתחום אחר ומובילים אותנו להיות תלויים
בעולם וממשל טכנולוגי מהסוג החדש*

אביב3
03-11-17, 23:20
מבין את החשש של רוב המגיבים פה וגם אני שותף לו במידה מסויימת ,
אך זכור לי שרשור שבו התלוננו כולם (כולל אותי) על חוסר האכיפה בכבישים והנהיגה הפרועה .
מוסר ההשכל הוא תתפרעו בכבישים , אל תאותתו , סעו בכביש 6 בשעות העומס 80 קמ"ש בנתיב השמאלי ובשעות הפנויות 180.
תהנו ממה שנשאר .
שבת שלום

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

-->