התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי פונקציה בהרכבה

sizo
07-11-17, 23:36
שלום עשיתי בניה של כמה חלקים וכמה מהם עוברים אחד בתוך השני ואני מעוניין שברגע שהחלק יגע בחלק השני הוא יעצור אני יודע שיש את הפיצר הזה אבל לא זוכר איך עושים אותו.
אני ישמח להכוונה

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

aharon_a2
08-11-17, 06:51
אם אני לא טועה זו הדרך (ב- SOLID ..)

בלשונית ASSEMBLY
לחץ על MOVE COMPONENT
וב OPTIONS משמאל בחר PHYSICL DAYNAMICS

נמרוד
08-11-17, 08:52
שלום עשיתי בניה של כמה חלקים וכמה מהם עוברים אחד בתוך השני ואני מעוניין שברגע שהחלק יגע בחלק השני הוא יעצור אני יודע שיש את הפיצר הזה אבל לא זוכר איך עושים אותו.
אני ישמח להכוונה

move component, לסמן collision detection , stop at collision

117323

sizo
08-11-17, 18:17
תודה רבה

sizo
08-11-17, 18:28
טוב משום מה לא מצליח לי.
כול עוד התפריט פתוח זה באמת עוצר אבל ברגע שאני לוחץ אישור זה לא עוצר יותר.
מה אני עושה לא נכון?

נמרוד
09-11-17, 09:27
אם מה שאתה רוצה זה הזזה חופשית עד מגע, זו הדרך. אם אתה רוצה לקבע יחסי תנועה ריאליים בין חלקים נעים, אז זה מתבצע דרך mates, בכל mate שאתה קובע יש אפשרויות מתקדמות שמאפשרות להגדיר טווחים או מגבלות על התנועה.

אם תצרף תמונות מסך אולי אבין את הכוונה שלך יותר טוב.

sizo
10-11-17, 09:37
בסוף עשיתי דרך mates שהגדרתי לו מרחקי תזוזה.
אבל מה שאני התכוונתי זה שאני רציתי לעשות שהוא יזוז חופשי עד שהוא יגיע בגוף אחר ושם יעצור.
עשיתי מה שרשמתה כמובן ובאמת כול עוד התפריט של הפיצר הזה פתוח זה באמת עוצר שהוא נוגע בגוף אחר אבל ברגע שאני לוחץ ווי למעלה לאישור הוא חוזר לרוץ חופשי ללא עצירה במגע עם גוף אחר כאילו האישור מבטל את הבחירה ולא מבין למה?
ועוד שאלה אם אני עושה הרכבה ואחד מהגופים שאני משתמש בהם הוא הרכבה שכבר הרכבתי ושמורה לי כקובץ שונה.
עכשיו ברגע שאני שם אותה בהרכבה אחרת היא נהיית לי גוף אחד ללא תזוזה כמו שהגדרתי לה בהרכבה המקורית שלה.
יש דרך לשנות את זה או פשוט עדיף לבנות את ההמשך באותה ההרכבה המקורית וכך היו לי תזוזות של כול החלקים?

de fox
10-11-17, 12:30
במסך ההרכבה הגדולה, תעשה קליק ימני על תת ההרכבה בעץ הפעולות משמאל, תבחר באפשרות
Make subassembly flexible
ואז תוכל להזיז את תת ההרכבה לפי דרגות החופש כמו במקור

Sent from my iPhone using Tapatalk

sizo
14-11-17, 22:12
תודה רבה

-->