PDA

צפייה בגרסה מלאה : חידת מקום ואם אפשר- מה זה מסמל

דידין
12-11-17, 11:52
כי אני לבושתי- לא יודע

117396

amitaikl
12-11-17, 20:23
אזור גבעות גורל/להבים?

דידין
12-11-17, 22:59
דווקא מהצד השני של באר שבע.
אזור חירן/חורה

117407

נמרוד
13-11-17, 07:54
מעניין. אני מסתובב באזור הזה מדי פעם, לא נתקלתי, אבדוק בהזדמנות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

דידין
13-11-17, 09:50
קולגה כתב לי שיש עמוד זהה במשלט 16 (רכס שיירות)ובתוך העלים רשומים שמות הנופלים בקרבות באזור.
מעניין אם אנדרטה זאת באה להנציח את נופלי מבצע יואב לשחרור באר שבע.
כמובן שששמות הנופלים הושחתו-המקום קרוב ל.. אום חירן.

איל מ
13-11-17, 10:11
הרבה פעמים שילוב של שיבולת בא להנציח יחידות של הפלמ"ח (שסמלו שיבולת וחרב). גם בקרבות שנערכו אחרי הקמת צהל ובהשתתפות יחידות פלמח (לשעבר).

נמרוד
13-11-17, 10:35
היו קרבות משמעותיים באזור הזה? לא מכיר. תקן אותי אם אני טועה, אבל העמוד נסתר מהנוסעים בכביש?

דידין
13-11-17, 11:55
היו קרבות משמעותיים באזור הזה? לא מכיר. תקן אותי אם אני טועה, אבל העמוד נסתר מהנוסעים בכביש?

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
למען האמת , ברגע שהקולגה כתב שיש עמוד דומה ב רכס שיירות ליד משלט 16 , חפשתי ברשת במבצעי מלחמת השחרור קרבות באזור המדובר ולא מצאתי .הכי קרוב - מבצע יואב לשחרור באר-שבע כשהכוחות הגיעו מצפון .
אנסה לברר בעוד מקומות.

העמוד נסתר הן בגלל צמחייה והן בגלל תוואי הקרקע (הכביש עובר למעלה), אנו הגענו מצד דרום ולכן ראיתי אותו.

אפרופו, אני רוצה לשתף אתכם במסלול -חלקו שעשינו ראו מפה מצורפת .

117409

מיער יתיר (חלמוניות) עלינו על השחור במטרה להגיע לכיוון ערערה כי "הכינו לנו שם פיצות" !, מאחר ולא ערכנו סיור מקדים (הנסיעה האחרונה לפני כמה שנים הייתה דווקא על התוואי הכחול), הגענו להר אביאסף , "בומבה" כנחשון בזמנו ניסה לעלות ראשון עם לנדקרוזר , קצת לפני הפיסגה ראה מדרגה גבוהה והחליט לוותר ולרדת ברוורס.
בנהיגה מקצועית , קור רוח ושליטה מוחלטת ברכב, ירד לאיטו בשופי ובנחת כאילו לא היה בסכנת התהפכות (שפ"ץ) בכל רגע נתון- כבוד ! ! !

בומבה בלנדקוזר-הנקודה הלבנה במעלה ההר.

117410

החלטנו לעקוף את ההר ודה עקא בחזרה לשחור נתקע סוברו פורסטר (הנקודה הירוקה) ולקח הרבה זמן עד שחולץ (ללא פגע).
בגלל הזמן שחלף והאפשרות שניכנס לחושך, החלטנו ל"וותר על הפיצה" לחתוך צפונה וכך "פגשתי" את העמוד.

דידין
13-11-17, 12:12
ואם כבר אז כבר

1 חלמונית "בודדת" ביער יתיר.
א. מחפשים

117412

ב. מוצאים.....- ישששש חלמונית

117413

2. צילום נוסף של העמוד/אנדרטה.

117411

assafy
13-11-17, 20:43
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
למען האמת , ברגע שהקולגה כתב שיש עמוד דומה ב רכס שיירות ליד משלט 16 , חפשתי ברשת במבצעי מלחמת השחרור קרבות באזור המדובר ולא מצאתי .הכי קרוב - מבצע יואב לשחרור באר-שבע כשהכוחות הגיעו מצפון .
אנסה לברר בעוד מקומות.

העמוד נסתר הן בגלל צמחייה והן בגלל תוואי הקרקע (הכביש עובר למעלה), אנו הגענו מצד דרום ולכן ראיתי אותו.

אפרופו, אני רוצה לשתף אתכם במסלול -חלקו שעשינו ראו מפה מצורפת .

117409

מיער יתיר (חלמוניות) עלינו על השחור במטרה להגיע לכיוון ערערה כי "הכינו לנו שם פיצות" !, מאחר ולא ערכנו סיור מקדים (הנסיעה האחרונה לפני כמה שנים הייתה דווקא על התוואי הכחול), הגענו להר אביאסף , "בומבה" כנחשון בזמנו ניסה לעלות ראשון עם לנדקרוזר , קצת לפני הפיסגה ראה מדרגה גבוהה והחליט לוותר ולרדת ברוורס.
בנהיגה מקצועית , קור רוח ושליטה מוחלטת ברכב, ירד לאיטו בשופי ובנחת כאילו לא היה בסכנת התהפכות (שפ"ץ) בכל רגע נתון- כבוד ! ! !

בומבה בלנדקוזר-הנקודה הלבנה במעלה ההר.

117410

החלטנו לעקוף את ההר ודה עקא בחזרה לשחור נתקע סוברו פורסטר (הנקודה הירוקה) ולקח הרבה זמן עד שחולץ (ללא פגע).
בגלל הזמן שחלף והאפשרות שניכנס לחושך, החלטנו ל"וותר על הפיצה" לחתוך צפונה וכך "פגשתי" את העמוד.העליה של אביאסף לא כזו קשה. לעומת זאת לרדת את זה ברוורס זה מאוד מאוד מסוכן.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

נמרוד
14-11-17, 09:53
הדמיון למשלט 16 הוא כללי מאד, רחוק מלהיות זהה. אגב, מה הגודל של העמוד הזה? באף תמונה שלך אין קנה מידה.

דידין
15-11-17, 15:09
הדמיון למשלט 16 הוא כללי מאד, רחוק מלהיות זהה. אגב, מה הגודל של העמוד הזה? באף תמונה שלך אין קנה מידה.

הנה התמונה של העמוד /אנדרטה במשלט 16

117443

מצטער שאין קנה מידה לעמוד בנחל בכרה , אבל אני מניח שגובהו כ2.5 מטר.

-->