צפייה בגרסה מלאה : מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
boaz avrahami
05-07-18, 23:28
קראתי את ההודעה של הבחור.
לא ראיתי בשום מקום שביקשו ממנו את הבדיקה. נראה לי שהוא בנסיון לחסוך לעצמו זמן יזם את הבדיקה.
לו הייתה דרישה של משרד התחבורה לבדיקת הטכניון אז זה היה מדליק נורה אדומה.
בכל מקרה יש לך את הנוהל והוא מחייב אותם.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אין לי יותר פרטים ממה שרשום בפוסט שאליו קישרתי.
קצת גורם לי לחשוב פעמיים אם להיכנס להרפתקה של הזמנת קסדה, במיוחד אם המשלוח יהיה דרך הדואר, כי כנראה יהיה קשה להגיע לדבר שם עם מישהו במידה
וזה ייפול לידיים של פקיד שלא בקיא בנוהל
היחסית חדש.
boaz avrahami
06-07-18, 00:29
אני חוזר בי ממה שרשמתי קודם לכן.
יש צורך באישור מעבדה שתאשר את התקן.
ישבתי עכשיו לקרוא את הנוהל בעיון.
אסביר:
מדיניות היבוא לגבי קסדה ביבוא אישי דורשת עמידה בתקנים הבאים-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180705/e3186e59034c4427b96141cbce3abb23.png
כשניגשים לנוהל יש להתיחס לדרישות התקן ביבוא אישי לפי סעיף 2.3 במדיניות היבוא ( קישור למסמכים בהודעה #1 בשרשור זה).
מההסבר עולה שיש צורך באישור מעבדה מוסמכת ( יש 2 נוספות מעבר לטכניון).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180705/957ca03ab49e696a40d320176a7637ff.png
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
איזה באסה.:(
יש מצב שאולי ישנו את זה בעתיד הקרוב?
הרי לכולם ידוע שזה סתם עוד חסם יבוא, וסוג של מס ולא באמת בדיקה נחוצה.
מספיק שבודק של משרד התחבורה יראה שיש על זה סימון תקן.
כנראה שהלובי של יבואני קסדות הצליח להמשיך ולחסום את האופצייה לרכישת קסדות במחיר שפוי.
בועז, תודה על העזרה.
בועז, אשמח אם תעזור לי להבין את המסמך של משרד התחבורה.
כמו שרשמת יש את הסעיף 2.3 במדיניות היבוא:
"2.3 הצהרה:
אדם המבקש לייבא במסגרת ה'יבוא האישי' מוצר תעבורה שנדרשת לגביו עמידה
בדרישות תקן יידרש:
א. להצטייד באישור מעבדה מוסמכת לרכב המאשרת עמידת מוצר התעבורה בדרישות התקן או
באישור משרד התחבורה.
ב. לחתום על הצהרה אישית בטרם הבקשה לשחרור הטובין. טופס ההצהרה ראה נספח י"ב."
בסעיף א' רשום שיש צורך באישור מעבדה או אישור משרד תחבורה.
כלומר יש צורך רק באחד מהם.
אם ניקח לדוגמא "נורות לפנסים ראשיים לרכב"
120243
גם שם רשום "ביבוא אישי - סימון על פי דרישות התקן."
זה אומר שגם אם מזמינים נורת דרך לפנס ראשי, יש צורך באישור של מעבדת רכב?
לפי סעיף 2.3, איך אפשר לדעת איזה מוצר דורש אישור מעבדת רכב, ואיזה דורש רק אישור של משרד התחבורה?
תודה.
boaz avrahami
07-07-18, 14:57
צריך לקרוא היטב את מסמך המדיניות.
הוא בעיקרון די מאורגן ודי ברור אבל קצת מורכב.
אנסה להגיע לזה במהלך השבוע אבל ממליץ לך לקרוא הכול באופן רגוע.
יש לי הרושם שאתה מרוכז רק במסמך אחד מתוך השניים.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
היי,
אני מעוניין לייבא מיכל דלק חדש לג'יפ האספנות שברשותי.
קראתי בעיון את השרשור ואת שני המסמכים.
אני מבין שבעיקרון, מוצר תעבורה שמיועד לרכב אספנות יכול להיות פטור מתקן, אך אני צריך לבקש רישיון ייבוא ממשרד התחבורה.
הגשתי בקשה לרישיון ייבוא באופן מקוון, לפני ביצוע ההזמנה. כמובן שאין ברשותי חשבונית, אך צירפתי לינק למוצר באמאזון, בשדה המתאים.
קיבלתי תשובה תוך כמה שעות (שאפו!), שחסרים מסמכים.
האם אני צריך קודם להזמין ורק אז להגיש בקשה לרישיון? מה אני עושה אם הבקשה לא תאושר?
אודה לתשובה מבעלי הניסיון.
boaz avrahami
12-07-18, 15:14
אתה יכול ואף מומלץ לקבל אישור מראש!
אם לא יאשרו לך למרות הכל יש את המעכרים שאצלם תמיד מצליח.
תבדוק אם יש הוראות מיוחדות כמו שיש לטרקטורונים ולצ.מ.ה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
צירפת גם צילום רשיון הרכב (אספנות) לו אתה רוצה את החלק ואישור מוסך מורשה שהחלק מתאים לרכב והוא מתחייב להרכיב לרכב הספציפי?
boaz avrahami
12-07-18, 20:39
אגב בוזי, הם הזמינו אותי לפנות אליהם אם יש בעיות בשלב ההרצה.
אשמח לסיע אם אתה לא מסתדר איתם.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
צירפת גם צילום רשיון הרכב (אספנות) לו אתה רוצה את החלק ואישור מוסך מורשה שהחלק מתאים לרכב והוא מתחייב להרכיב לרכב הספציפי?
לא צירפתי אישור מוסך.
הגשתי את הבקשה באופן מקוון כאמור. בטופס אין שדה שמבקש אישור כזה. בטופס הישן (הלא-מקוון) נדרשת הצהרה שחלקים בטיחותיים יותקנו במוסך מורשה משרד התחבורה.
מיכל דלק הוא חלק בטיחותי?
האם קיים טופס אישור מוסך כנ"ל או שכותבים מסמך כזה בפריסטייל?
תודה
הכוכב הכחול
07-08-18, 20:19
מומלץ לנעוץ את השרשור.
ועדיף ב -
"
פורום רכב שטח 4X4 כללי"
ביחד עם - ' נעוץ: יבוא חלקים עצמאי- מוגש כשירות לציבור'
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/75947-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%A9-%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8
היי,
אני מעוניין לייבא מיכל דלק חדש לג'יפ האספנות שברשותי.
קראתי בעיון את השרשור ואת שני המסמכים.
אני מבין שבעיקרון, מוצר תעבורה שמיועד לרכב אספנות יכול להיות פטור מתקן, אך אני צריך לבקש רישיון ייבוא ממשרד התחבורה.
הגשתי בקשה לרישיון ייבוא באופן מקוון, לפני ביצוע ההזמנה. כמובן שאין ברשותי חשבונית, אך צירפתי לינק למוצר באמאזון, בשדה המתאים.
קיבלתי תשובה תוך כמה שעות (שאפו!), שחסרים מסמכים.
האם אני צריך קודם להזמין ורק אז להגיש בקשה לרישיון? מה אני עושה אם הבקשה לא תאושר?
אודה לתשובה מבעלי הניסיון.
הזמנתי באמזון גלובלשיפינג.
נחת אצלי בבית בלי אישור משרד התחבורה ובלי כלום. חבל שלא הזמנתי רוביקון אקספרס 4.5".
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
boaz avrahami
07-08-18, 22:59
דברים שהשתיקה יפה להם [emoji56]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
וואט ווז ווט - ווז וואט
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
שאלה של מתחילים: קראתי שיש לשלם מס קניה על חלקי רכב (בסכום של 75-500 דולר) של 39.2%. האם בנוסף לזה יש לשלם מע"מ ואם כן על איזה סכום - לפני או אחרי תוספת המס?
boaz avrahami
08-08-18, 12:12
מעמ הוא המסמר האחרון שנועצים באזרח והוא כולל את כל התשלומים והמיסים ששילמת בחישוב לפניו.
יש כפל מס ואין כפל הנחות.
אגב, אנשים בטוחים שהמיסים שהם משלמים זה מכס אבל בפועל המכס הוא בשיעור הכי נמוך מבין מסי היבוא
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מעמ הוא המסמר האחרון שנועצים באזרח והוא כולל את כל התשלומים והמיסים ששילמת בחישוב לפניו.
יש כפל מס ואין כפל הנחות.
אגב, אנשים בטוחים שהמיסים שהם משלמים זה מכס אבל בפועל המכס הוא בשיעור הכי נמוך מבין מסי היבוא
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
כלומר: התשובה שיש להוסיף מס קניה ואח"כ על הכל מע"מ.
אם כך, לא ברור לי מדוע אומרים שחלקי טויוטה יקרים בארץ ועדיף לקנות בחו"ל.
כרגע נראה שיעלה לי יותר לקנות בחו"ל מהצעת מחיר שקיבלתי עבור אטמי דלתות.
boaz avrahami
08-08-18, 12:49
כל פריט לגופו.
בדרך כלל על חלפים המחיר בארץ גבוה עשרות מונים על האלטרנטיבה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
שאלה של מתחילים: קראתי שיש לשלם מס קניה על חלקי רכב (בסכום של 75-500 דולר) של 39.2%. האם בנוסף לזה יש לשלם מע"מ ואם כן על איזה סכום - לפני או אחרי תוספת המס?
כפי שנכתב קודם - המע"מ הוא על המחיר הכולל (כולל עלות משלוח ומיסים).
לגבי הקביעה שיש מס של 39.2% אני מציע לבדוק שוב:
באתר - https://shaarolami-query.customs.mof.gov.il/CustomspilotWeb/UrlHash/SystemTables?hash=0Lz2rIjOJKMdfgVROlZYCa y4Xv7kHp9TinJW9bryDh2eRp1JeaqzxDmcrdWpKL 26Z7EjuBJz8wHYHyevMXcDAuCW6VFChT%2BL%2B8 7iL8uLgPQ%21 חפש את הטבלה האחרונה / לפני אחרונה ששמה "מיסים מרוכזים". מציע להוריד כקובץ אקסל / CSV. תוכל למצוא שם לגבי כל סוג פריט את המיסים (סה"כ) לפי לות המוצר. מבדיקה מהירה אני רואה שלחלק גדול מאביזרי הרכב אין מס קניה ואילו שיש להם - המס הכולל הוא כ-32% (וזה כולל מע"מ).
הנה הקובץ העדכני (מהיום):
כפי שנכתב קודם - המע"מ הוא על המחיר הכולל (כולל עלות משלוח ומיסים).
לגבי הקביעה שיש מס של 39.2% אני מציע לבדוק שוב:
באתר - https://shaarolami-query.customs.mof.gov.il/CustomspilotWeb/UrlHash/SystemTables?hash=0Lz2rIjOJKMdfgVROlZYCa y4Xv7kHp9TinJW9bryDh2eRp1JeaqzxDmcrdWpKL 26Z7EjuBJz8wHYHyevMXcDAuCW6VFChT%2BL%2B8 7iL8uLgPQ%21 חפש את הטבלה האחרונה / לפני אחרונה ששמה "מיסים מרוכזים". מציע להוריד כקובץ אקסל / CSV. תוכל למצוא שם לגבי כל סוג פריט את המיסים (סה"כ) לפי לות המוצר. מבדיקה מהירה אני רואה שלחלק גדול מאביזרי הרכב אין מס קניה ואילו שיש להם - המס הכולל הוא כ-32% (וזה כולל מע"מ).
הנה הקובץ העדכני (מהיום):
תודה ארז.
לא חושב שבקובץ הזה יש סיווג מתאים.
אני מצאתי כאן:
https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx#GovXParagraphTitle6
כתוב: "חלקי חילוף לרכב בטווח מחירים זה מחוייבים בשיעור מס אחיד וכולל של 39.2%"
האם אתה מבין שזה כולל הכל (אין עוד מע"מ על זה)?
תודה ארז.
לא חושב שבקובץ הזה יש סיווג מתאים.
אני מצאתי כאן:
https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx#GovXParagraphTitle6
כתוב: "חלקי חילוף לרכב בטווח מחירים זה מחוייבים בשיעור מס אחיד וכולל של 39.2%"
האם אתה מבין שזה כולל הכל (אין עוד מע"מ על זה)?
אני לא משפטן אבל להבנתי כן, זה כבר כולל מע"מ (גם לפי הניסוח וגם לפי גובה המס המוזכר). אפשר לשאול איזה אביזר אתה מתכוון לייבא?
אני לא משפטן אבל להבנתי כן, זה כבר כולל מע"מ (גם לפי הניסוח וגם לפי גובה המס המוזכר). אפשר לשאול איזה אביזר אתה מתכוון לייבא?
אני רוצה להחליף את האטם גומי של אחת הדלתות.
טוב, אז לשאלה הבאה. אני זוכר שהיו הרבה הודעות לגבי EMS.
האם לא לשלוח דרכם אפילו שהם הזולים מבין האופציות?
מצרף את האופציות (האופציה השנייה זה JP POST). מה עדיף?
DELIVERY FROM JAPAN
<label class="input-radio" style="position: relative; display: inline-block; overflow: hidden; width: 20px; height: 20px; margin: -2px 0px 0px -2px; vertical-align: middle;"><input type="radio" name="delivery[3]" value="5" id="delivery_3_5" class="js-delivery input-radio__input" data-shipper="3" checked="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; pointer-events: none; opacity: 0;"></label>
<label for="delivery_3_5" class="delivery__list-block-cell" style="padding-right: 50px; box-sizing: border-box; max-width: 400px; -webkit-box-flex: 1; flex-grow: 1;">Express Mail Service (EMS)Shipping Time: 5...10 business daysExpress door-to-door delivery by air with tracking number.</label>US $19.62
Express Mail Service (EMS)
<label class="input-radio" style="position: relative; display: inline-block; overflow: hidden; width: 20px; height: 20px; margin: -2px 0px 0px -2px; vertical-align: middle;"><input type="radio" name="delivery[3]" value="12" id="delivery_3_12" class="js-delivery input-radio__input" data-shipper="3" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; pointer-events: none; opacity: 0;"></label>
<label for="delivery_3_12" class="delivery__list-block-cell" style="padding-right: 50px; box-sizing: border-box; max-width: 400px; -webkit-box-flex: 1; flex-grow: 1;">AirmailShipping Time: 10...20 business daysExpedited delivery by air to your post office with tracking number.</label>US $30.15
Airmail
<label class="input-radio" style="position: relative; display: inline-block; overflow: hidden; width: 20px; height: 20px; margin: -2px 0px 0px -2px; vertical-align: middle;"><input type="radio" name="delivery[3]" value="10" id="delivery_3_10" class="js-delivery input-radio__input" data-shipper="3" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px; position: absolute; top: -100px; left: -100px; pointer-events: none; opacity: 0;"></label>
<label for="delivery_3_10" class="delivery__list-block-cell" style="padding-right: 50px; box-sizing: border-box; max-width: 400px; -webkit-box-flex: 1; flex-grow: 1;">FedEx EconomyShipping Time: 3...7 business daysExpress door-to-door delivery by air with tracking number.</label>US $46.89
FedEx Economy
טוב, אז לשאלה הבאה. אני זוכר שהיו הרבה הודעות לגבי EMS.
האם לא לשלוח דרכם אפילו שהם הזולים מבין האופציות?
אני אמנע מהם ככל האפשר.
דרשו ממני מס עננים על טיפול מכס במוצר שאין לגביו מכס, למרות שהיה אישור חד-משמעי כתוב של המכס שאין דרישת תשלום.
בהתחלה אמרו שזה שחרור מהמכס.
המכס טען שהוא לא צד כי זה פטור ממס, וסיפק אישור רשמי, וגם ידע להזהיר אותי שכדאי שאתכונן לדרישת תשלום של EMS בכל זאת, כלומר הם מכירים את ההתנהלות הזו.
אז EMS שינו תירוץ והתעקשו שהגבייה היא על הבדיקה שלהם שאין מכס..
לא עניין אותם שלא ביקשתי את סיועם בעניין כי מראש עלות המוצר הרבה מתחת לסף המס ואין בכלל סיבה לבדוק אותו (הרי הם יודעים בכל שלב מה סך הקנייה והמשלוח).
יותר מזה,
במשלוח בems אתה שורף יום שלם בהתרוצצויות בדלפקי בית הדואר והמכס (לי זה היה בתלאביב),
והחוצפנים עוד דורשים, בין כל מסי השקר שלהם, גם עמילות, למרות שאת כל התיזוזים אתה עושה😠
ישנם עשרות חלקים ומוצרים לרכב שלא הזמנתי רק בגלל שלחלק מחנויות האונליין באנגליה שיטת המשלוח היחידה היא בems.
לעתים מצאתי את אותו החלק במחיר כפול במקום אחר, והעדפתי לקנות שם.
boaz avrahami
08-08-18, 21:48
בואו נעשה סדר קצת עם המשלחים-
כל משלח למעט הדואר מפעיל עמילי מכס.
אם השולח לא שלח בתצורה שכל התשלומים שולמו מראש על ידי השולח ( DDP) - שזה רוב המוחלט של המשלוחים שמגיעים ללקוחות פרטיים אז יבקשו מהלקוח כמינימום דמי טיפול על ידי עמיל המכס.
כן, גם אם המוצר תחת רף המיסוי.
זה הנוהג בין כל המשלחים בארץ למעט הדואר.
נדמה לי שמבין כל חברות השילוח , EMS הם הזולים ביותר בעמלות אבל גם השרות שלהם פחות נח ונגיש לשרות לקוחות... בכל זאת הם מיוצגים על ידי הדואר.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז,
במקרה שלי המוכר טוען וכך מופיע, שהמשלוח לא היה דרכם.
לא ברור איפה בדרך נותב אליהם.
בסוף, זה תת-שיאות, תרתי משמע, של הדואר.
boaz avrahami
08-08-18, 23:49
סתם עוד נתון להרחיב את הדעת, חברת געש נותנת להרבה חברות מוכרות את שרותי עמילות המכס.
גם ל EMS וגם ליושופס.
שתי חברות שילוח שנעזרות באותו עמיל וכל אחת מהן נמצאת בקצה אחר של הסקאלה מבחינת חווית הלקוח...
http://www.gaash-customs.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=8&lang=he
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הצלחתם לבלבל.
אני מבין שבכל משלוח יהיה סכום כסף נוסף (לא ברור כמה) עבור עמילות מכס (למה??).
אז האם יש עדיפות לשלוח באמצעות JAPAN POST שאני מניח יגיע בסופו של דבר לדואר ישראל במקום באמצעות EMS ?
boaz avrahami
09-08-18, 02:24
בכל משלוח מלבד הדואר תשלם לעמילות המכס דמי טיפול בשביל הכנת הניירת והכשתה למכס לשחרור הפריט.
הסיבה היא שבמשלוחים עם חברות שילוח החברת שילוח מגישה מראש באופן קולקטיבי לכל החבילות שהיא יבאה באותו המשלוח רשימה מסודרת של מה מכילות החבילות כולל הסיווג מכס שלהם, המס ( או הפטור) לכל חבילה וכו׳.
המכס מקבל ומחליט אם לבדוק חבילות באופן מדגמי או לקבל את הרשימה.
המשלח משלם את המיסים עבור המשלוח.
( לפעמים מחיבים אותנו מראש ולפעמים משלמים וגובים מאיתנו במסירה- כל חברה עם המדיניות שלה)
על השרות הזה אתה משלם כסף
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הצלחתם לבלבל.
אני מבין שבכל משלוח יהיה סכום כסף נוסף (לא ברור כמה) עבור עמילות מכס (למה??).
אז האם יש עדיפות לשלוח באמצעות JAPAN POST שאני מניח יגיע בסופו של דבר לדואר ישראל במקום באמצעות EMS ?עד היום הזמנתי כמה משלוחים מאמימה דרך ems, עמילות מכס עלתה 35 שח, גם עכשיו יש משלוח בדרך עם ems.
כל ההזמנות היו חלקי פלסטיק ופילטרים מתחת לסף מס.
בנתיים הניסיון שלי עם ems הוא טוב
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בואו נפתח על זה שרשור נפרד?
כדאי שהשרשור הזה יישאר ממוקד. (וסליחה על ההסטה, אשמח אם תמחקו את ההערות הקודמות שלי).
היי
מקווה שזה השרשור המתאים ,
יש לי משלוח שצריך לצאת מגרמניה בתאריך 4.8.18
המשלח טוען שהמשלוח מתעקב במכס בגרמניה ואילו DHL גרמניה טוענים שזה נשלח לארץ בהתאריך הנ"ל
השאלה שלי
האם משלוח שמגיע לישראל מגיע ישר למכס או שנרשם קודם בדואר ואז מגיע למכס ואז משתחרר
אם מישהו יכול לתת לי כיוון ורעיון אחר איפה החבילה שלי אשמח מאוד
תודה.
boaz avrahami
20-08-18, 17:50
יש לך מספר מעקב?
מה הקשר בין המכס הגרמני לעניין הדואר והמכס הישראלי?
חבילה שמגיע לארץ מגיע לאתר הקליטה והמיון של החברת שליחויות דרכה בוצע היבוא ( דואר או כל חברה אחרת).
אם זה חברת שילוח היא אמורה לטפל בנושא השחרור מהמכס.
השחרור מתבצע על ידי הגשת ניירת של חברת השילוח , תשלום מס וקבלת התרה למשלוח. לעיתים המכס בודק פיזית את הסחורה.
במשלוח באמצעות הדואר אין ניירת והחבילות ממוינות ידנית ומה שנמצא כחייב מיסים או עניני חוקיות היבוא דורש הזמנה שלך לשוק עם המכס באתר הדואר.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
היי בועז
לא אמרתי שיש קשר בין המכס של גרמניה למכס שלנו
רציתי לברר איפה המוצר ולאיפה הוא מגיע בהתחלה כשהו נכנס
לפי שיחה אם דואר ישראל אתמול הוא מגיע קודם לבדיקת מכס ואז אליהם
כן, יש לי מספר מעקב - (שולח לך בפרטי) הסטאטוס לא השתנה כבר 15 יום
120820
התלוננתי כלפי אמזון ונפתחה חקירה בנושא
אני צריך להחליף BALL JOINTS במשולש האחורי:
https://www.ebay.com/itm/Rear-Upper-Lower-Suspension-Ball-Joints-For-Set-Nissan-Pathfinder-R51-2-5-05/231974755719?hash=item3602c5dd87:g:CCkAA OSwQupXWn1J
האם החלק מוגדר נספח א' כ- 87.08.8000 - מערכות מתלה וחלקיהם (כולל בולמי זעזועים) ולרבות כריות אויר במערכות שיכוך?
(ואז אין בעיה להזמין?)
boaz avrahami
22-08-18, 17:32
זה למיטב זכרוני מוגדר ככדור הגה או משהו עם כדור
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה למיטב זכרוני מוגדר ככדור הגה או משהו עם כדור
1. הכוונה היא ל- 87.08.9950: צלחת רתימה, ווי גרירה, ......מכלול כדור הגה?
2.אפילו שזה מיועד למשולשים האחוריים של הרכב?
boaz avrahami
22-08-18, 19:06
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180822/93a252252288ca472676051f7505c936.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180822/e541ab0041e19fa9f8d7b5a8286e6c84.png
פוטנציאל לבלבול מוח גדול
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
פוטנציאל לבלבול מוח גדול
בועז - תודה.
ממה שהבנתי, לא ניתן לרכוש את החלקים האלו בלבד בארץ, אלא רק כקיט עם המשולשים (שבהם אין לי צורך).
boaz avrahami
22-08-18, 21:05
חפש פתרון יצירתי שלא אציין בפורום.
אם יעצר לבדיקה אתה בבעיה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הזמנתי כמה וכמה פעמים בולג'ויינטים (זה לא סמים...) ומעולם לא היתה לי חצי בעיה.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ואהחנו כבר יודעים שזה לא מבטיח כלום לגבי הפעם הבאה ...
boaz avrahami
23-08-18, 01:07
הזמנתי כמה וכמה פעמים בולג'ויינטים (זה לא סמים...) ומעולם לא היתה לי חצי בעיה.
טל.
שיחקת אותה , אבל מי שמזמין חלק במאה דולר ראוי שידע מה הסיכונים...
יש לחרא הזה תקן משל עצמו
https://www.chamber.org.il/media/150809/si210-00-00-0-rev3-draft-2012.pdf
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
גאנטים עם אישור DOT האם זה מספק?
תודה
boaz avrahami
23-08-18, 08:11
תבדוק מה רשום ואם יהיה לך התלבטויות אשמח לעזור.
אם מופיע הפריט ברשימה שבתגובה 6 הוא יעצר לבדיקה לפי התנאים של משרד התחבורה.
רשימת התנאים נמצאת בקישור לאתר משרד התחבורה בקישור בתגובה 1
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
שלום רב,
הזמנתי חלק פלסטיק לטמבון בעלות של 63$ ו 49 משלוח.
למיטב ידיעתי יש דרישה לתשלום מס רק אם המוצר עצמו מעל ל 75$.
מדוע קיבלתי את ההודעה המצורפת? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180912/19941765a57a149b05a1d721144b9551.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180912/3090e7307b7e794c664bf0634b2e2d93.jpg
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אם מדובר במע"מ - כנראה שהם העריכו את עלות המוצר כגבוהה יותר.
בד"כ הם מקבלים את ההערכה אם היא רשומה בפירוט המחיר (חשבונית / טופס / מדבקה ע"ג האריזה) אבל אולי הפריט נשלח ללא חשבונית, למרות שהם רשאים גם לבצע שמאות עצמית ולהחליט שהשויי גבוה ממה שרשום על החבילה.
אני מנחש שפשוט לא הייתה חשבונית על החבילה.
הטיפול שלך יחסית פשוט - אל תיקח את החבילה (כלומר אל תשלם את המס) ותגיש טופס ערעור בצירוף חשבונית הקניה (פייפאל למשל) + צילום דף המכירה עם המחירים. חפש ברשת את הטופס הנדרש. אם לא תמצא אוכל לחפש עבורך מאוחר יותר
שלום רב,
הזמנתי חלק פלסטיק לטמבון בעלות של 63$ ו 49 משלוח.
למיטב ידיעתי יש דרישה לתשלום מס רק אם המוצר עצמו מעל ל 75$.
החישוב הוא לעלות הכוללת, מוצר+משלוח.
החישוב הוא לעלות הכוללת, מוצר+משלוח.במידה ומחיר המוצר נמוך מ- 75 דולר אזי לא אמורים לגבות מע"מ כלל (גם אם מחיר המוצר+עלות המשלוח גבוהים מ- 75 דולר).
אם מחיר המוצר גבוה מ- 75 דולר אזי המע"מ אכן מחושב על העלות הכוללת (מחיר מוצר+עלות משלוח).
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
תודה על העזרה,
למי מגישים את הערעור, לדואר?
אם מדובר במע"מ - כנראה שהם העריכו את עלות המוצר כגבוהה יותר.
בד"כ הם מקבלים את ההערכה אם היא רשומה בפירוט המחיר (חשבונית / טופס / מדבקה ע"ג האריזה) אבל אולי הפריט נשלח ללא חשבונית, למרות שהם רשאים גם לבצע שמאות עצמית ולהחליט שהשויי גבוה ממה שרשום על החבילה.
אני מנחש שפשוט לא הייתה חשבונית על החבילה.
הטיפול שלך יחסית פשוט - אל תיקח את החבילה (כלומר אל תשלם את המס) ותגיש טופס ערעור בצירוף חשבונית הקניה (פייפאל למשל) + צילום דף המכירה עם המחירים. חפש ברשת את הטופס הנדרש. אם לא תמצא אוכל לחפש עבורך מאוחר יותר
במידה ומחיר המוצר נמוך מ- 75 דולר אזי לא אמורים לגבות מע"מ כלל (גם אם מחיר המוצר+עלות המשלוח גבוהים מ- 75 דולר).
אם מחיר המוצר גבוה מ- 75 דולר אזי המע"מ אכן מחושב על העלות הכוללת (מחיר מוצר+עלות משלוח).
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
לדעתי אתה טועה.
מקניות שונות, החישוב הוא כללי.
במידה ומחיר המוצר נמוך מ- 75 דולר אזי לא אמורים לגבות מע"מ כלל (גם אם מחיר המוצר+עלות המשלוח גבוהים מ- 75 דולר).
Sent from my LG-H850 using Tapatalkזה גם מה שאני מכיר.
boaz avrahami
12-09-18, 19:28
מה שארז אמר.
מס משלמים אם המוצר ( מוצר בלבד) מעל 75$.
במקרה כזה החישוב הוא על המחיר המצטבר של המוצר והמשלוח ועל זה מיסים ועל זה מעמ.
בדואר לרוב לא שולחים עם חשבונית ובהינתן שאין למקבל עמיל מכס אז פועלים בהעדרו ולפי שיקול דעת המכס.
אפשר לערער לפני קבלת החבילה אבל בקצב שזה יטופל יש סבירות שתשלמו אחסנה יקרה מהסכום שתקבלו.
לשיקולכם
למעשה, אפשר לשלוח את הערעור במייל (לצלם או לסרוק את המסמך של הדואר, כתובת הדוא"ל רשומה בטופס).
אני קיבלתי פטור למחרת (שימו לב שהתשובה לא בספאם...) :)
כתובת להורדת טופס הערעור: https://mypost.israelpost.co.il/media/1087/iroor_missim_shlihim.pdf (https://mypost.israelpost.co.il/media/1087/iroor_missim_shlihim.pdf)
257 ש"ח (התשלום הנדרש) מתוך כ- 420 ש"ח (שווי המוצר+המשלוח) הם כ- 60%, לא מעט. לדעתי חבויות בסכום הזה אגרות ועמלות שקר כלשהו. שווה להתעקש ולבקש פירוט כיצד הגיעו ומה מכיל הסכום הנ"ל.
boaz avrahami
12-09-18, 20:15
אם זה כמו שנדב מתאר אז שווה בהחלט.
פקיד הדור שהסביר לי פעם מה הפרוצדורה העביר לי את החשק לנסות על סכום של כמאה שח וחלק שרציתי ביד מהר
זה ככה, לפחות בת"א.
יש גם מייל לסניף ירושליים, לא יודע מה זמני התגובה שלהם.
לחיפה אין מייל...
ואז אתם מדפיסים את האישור שקיבלתם במייל החוזר וניגשים איתו לאסוף את החבילה. כזה פשוט, מסתבר ...
חבל שלא ידעתי כשהזמנתי את הרדיאטור. הם תמחרו אותו 100% יותר מהמחיר שעלה, מה שגרר מס גבוה ב350 שח. חשבתי לערער אבל הייתי בטוח שזה יעלה לי בהרבה זמן ועצבים...נו שיהיה להם לתרופות אמן
הערעור נשלח.
במידה ולא יתקבל. אני יחוייב בדמי אחסנה לאחר 15 ימים מההודעה שהפריט נמצא ביחידת הדואר.
אמשיך לעדכן...
תודה על העזרה,
למי מגישים את הערעור, לדואר?
ראה את התגובה של נדב עם קישור לטופס. תשובה מגיעה מהר מאד (אבל אנחנו בתקופת חגים אז אולי יקח כמה ימים).
לדעתי אתה טועה.
מקניות שונות, החישוב הוא כללי.
אם מחיר המוצר פחות מ-75$ - אין מיסים. אם יותר מ-75$ - אזי התשלום מחושב על הסכום הכולל (עלות המוצר+משלוח).
אם אין חשבונית ברורה שבה מופיע סכום המשלוח בנפרד מסכום הקניה, אזי הם רשאים להסתכל על הסכום הכולל כעלות המוצר ולחייב במס אם הערך הכולל גבוה מ-75$
הנה קישור להסבר באתר רשות המיסים - https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/PersonalImport_guide.aspx#GovXParagraphT itle3
למעשה, אפשר לשלוח את הערעור במייל (לצלם או לסרוק את המסמך של הדואר, כתובת הדוא"ל רשומה בטופס).
אני קיבלתי פטור למחרת (שימו לב שהתשובה לא בספאם...) :)
כתובת להורדת טופס הערעור: https://mypost.israelpost.co.il/media/1087/iroor_missim_shlihim.pdf (https://mypost.israelpost.co.il/media/1087/iroor_missim_shlihim.pdf)
מעולה, זה הטופס!
טוב... מספר עדכונים:
22:00 נשלח הערעור במייל לסניף ת"א.
07:43 סניף ת"א מעביר את הערעור לסניף חיפה ואני בהעתקים.
07:57 טלפון, שלום אני X ממכס חיפה.
אנא גש לסניף הדואר( בכרמיאל)תמסור להם את כל מסמכי הערעור ותבקש שיחזירו את החבילה והמסמכים למכס לבדיקה.
לטענתו סכום הפריט ע"פ הצהרת המוכר הוא 177$.
לטענתו סכום הפריט ע"פ הצהרת המוכר הוא 177$.
כי המוכר דיווח על עלות העסקה כולה.. הוא לא הפריד בדיווח בין מוצר ומשלוח.
קרה לי בעבר, ולא הצלחתי להפריד את העלויות לטובת הורדת המיסוי.
בהצלחה.
תצטייד בצילום דף המכירה עצמו או בצילום החשבון שבו מופיע במפורש עלות המוצר וילות השילוח.
אם ניתן להבין בדיוק מה עלות המוצר וכמה השילוח בנפרד - יש לך סיכוי טוב.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
טוב.. הגשתי את הערעור בדואר עם כל המסמכים.
הם שולחים את החבילה והערעור למכס.
הבעיה היא המחיר שהצהיר השולח.
הוא כתב 177$ ללא פירוט של עלות הפריט והמשלוח כל זאת שמחיר הפריט הוא 63 $ והמשלוח 49.
אין לי מושג איך הוא הגיע ל 177$.
האם יש אפשרות לבקש מהמוכר לשלם את המס בשל הטעות שלו?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180913/addfeb2cbd7cc36e261e6ddf314431ff.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180913/db829e82863ce7dd186484f032367ab5.jpg
אם בחשבונית שלך יש הפרדה בין הפריט למשלוח, שלח להם אותה במייל, ככל הנראה הם יבטלו את חיוב המס.
אם גם בחשבונית זה ביחד אז יותר קשה, אבל אתה עדיין יכול להפנות אותם לקישור למכירת המוצר ע"י המוכר שלך.
מכאן כמובן תמשיך איתם במיילים ...
אם בחשבונית שלך יש הפרדה בין הפריט למשלוח, שלח להם אותה במייל, ככל הנראה הם יבטלו את חיוב המס.
אם גם בחשבונית זה ביחד אז יותר קשה, אבל אתה עדיין יכול להפנות אותם לקישור למכירת המוצר ע"י המוכר שלך.
מכאן כמובן תמשיך איתם במיילים ...צירפתי את החשבונית לערעור ויש בה הפרדה בין המשלוח לפריט.
אני מפחד שהמכס לא יקבל את זה מפני שהמוכר הצהיר על סכום גבוהה יותר מהפריט והמשלוח גם יחד.
יכיר, במיוחד אם תצרף לזה גם פירוט אשראי/פייפאל תואם ...
יש לך קבלות של פייפל/חברת אשראי על הקנייה? כשכתוב במפורש מה המוצר? מה אכפת לי מה המוכר מצהיר? אולי הוא טעה? הוא שולח ביום עשרות חבילות, אולי התפקשש לו. כמובן שאתה חייב ליצור איתו קשר, אולי הוא יכול לכתוב הסבר למה הוא הצהיר לא נכון.
הערעור התקבל https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180925/55f7079f72090769759a923caf8ed505.jpg
תצטייד בצילום דף המכירה עצמו או בצילום החשבון שבו מופיע במפורש עלות המוצר וילות השילוח.
אם ניתן להבין בדיוק מה עלות המוצר וכמה השילוח בנפרד - יש לך סיכוי טוב.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאותתתחדש!
מסתבר שהם לא כאלו נוראיים... מברוק ☺
מסתבר שהם לא כאלו נוראיים... מברוק ☺
לא רק לא נוראיים, אלא אפילו יעילים.
לפני כמה חודשים נשלח אלי צמיג DH לאופני הרים.
בגלל מידת הצמיג זה נראה למישהו כמו צמיג אופנוע, וסווג בהתאם כולל דרישת מיסוי גבוהה פי3 מעלות המוצר, שחרורים ובלגן.
תכתובת מייל קצרה עם המכס עם צילומי מסך של הרכישה והכל בוטל.
מאד מהר ומאד יעיל.
מה שכן,
במעמד הביטול, הם איחלו לי ״בהצלחה״ לבטל את 40שח עמלת טיפול שהדואר גובה על שחרור מהמכס שכאמור היה בטעות ובוטל..
המכס היו מאד יעילים.
הדואר לא הסכים בשום אופן לוותר על עמלת טיפול כי מבחינתו הוא ״טיפל״..
נשמע כמו העמלה של EMS, גם אני לא הצלחתי להתחמק ממנה, משתדל לא לשלוח עם משהו שמגיע ל-EMS, עדיף דואר רגיל.
izigwalker
25-10-18, 10:05
בוקר טוב חברים,
הותקלתי ב-UPS, לא רוצים לשחרר לי חלק משומש שהוא תחת הסיווג תיבת הילוכים וחלקיהן,
וטוען שם בחור בתפקיד 'המסווג' שכל "טבלה 4: מוצרי תעבורה משומשים" לדעתו מחייבת רישיון ואישור תחבורע גם בייבוא אישי,
אני מבין למה הוא חושב ככה כי רשום למטה שצריך רישיון ל'יבואן' וזה לא כל כך ברור מהמסמכים שבייבוא אישי לטבלה זו אין צורך באישור מיוחד ועמיל מכס רשאי לשחרר זאת,
האם אני טועה ? כבר הבאתי חלקים מהטבלה ללא בעיה בFEDEX וEMS
למישהו יש הצעות לאן אני יכול להפנות את ה'מסווג'?
יום גשום ונעים.
boaz avrahami
25-10-18, 11:30
אישור יבוא לחלפים משומשים צריך רק אם יש צורך באישור לאותו הפריט כחדש וגם אז לפי ההערות וההקלות ליבוא אישי.
אם הם לא מבינים תבקש אותם להתיעץ עם המסווג הראשי שלהם או עם ניסים שהוא הבודק של משרד התחבורה בשטח.
boaz avrahami
25-10-18, 12:01
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181025/c87fe85528210bdead99991c56c5fd02.png
יש הסבר גם במסמך שנקרא מדיניות היבוא.
עמוד 19 או 20.
אם גיר לא ברשימה ( ולמיטב זכרוני הוא לא) אז שלא יבלבלו את המח וישחררו בלי בדיקה אפילו
izigwalker
25-10-18, 12:25
הוא קורא את הסעיף הזה בנוסף לשאר הסעיפים שזה לא מחריג ייבוא אישי בלי אישורים,
קראתי בעיון את מסמך המדיניות, ובעמוד 20 ולא מופיע שם בצורה מספיק ברורה שמותר בייבוא אישי מוצרים בטבלה 4 בלי אישורים מיוחדים ורישיונות יבואן. אם קוראים את עמוד 19 ו-20, כמו עורך דין יהודי ניתן להסיק שמוצרים משומשים שלא נדרשים בתקן "מותרים בייבוא ללא התערבות רגולטורית......" אבל זה לא ממש ברור.
boaz avrahami
25-10-18, 12:42
תשאיר לי טלפון בפרטי.
אתם לא קוראים את הסעיף שסימנתי באדום נכון.
אם הפריט בכלל לא נדרש אישורים לפי הטבלה אז הוא משתרר בלי בדיקה ביבוא אישי ובמגבלת הכמות שיש ברכב.
שני גירים זה מסחרי.
גיר אחד זה אישי
izigwalker
22-11-18, 16:54
טוב עדכון לטובת החברים,
ההזמנה בוצעה דרך UPS מאוד הרגיש שם שהם לא רצו לעזור והיו נגדי מהיום הראשון, (בניגוד לניסיון שלי עם פד-אקס נגיד)
היה שם משאבת קלאצ' משנית משומשת, אני חשבתי שחלקים ב-טבלה 4: חלפים משומשים לרכב לא צריכים אישור כי הבאתי כאלה דרך חברות שילוח אחרות ללא התעכבות כלל, לאחר בירור בעזרת בועז פה מהפורום, עמדת משרד התחבורה היא שכל חלף משומש צריך להגיש אישור לייבוא באתר שלהם,
אז הגשתי בקשה לאישור, בהתלחה היה לא מאושר, אז בועז עזר לי ודיבר עם נציג שלהם, והם בסוף הסכימו לאשר תחת קטגורית תיבות הילוכים וחלקיהם.
אז תודה בועז, ושימו לב אם אתם לא רוצים התעכבויות ולגרז פקידים, אז ניתן להגיש את הבקשה באתר בקלות.
סופ"ש נעים
boaz avrahami
22-11-18, 16:59
תתחדש איציק.
רק לחדד, יש רשימת חלפים משומשים המותרים ביבוא ( טבלה 4 בנוהל היבוא).
האישור ניתן רק לקטגוריות הרשומות הטבלה ואכן מומלץ להכין אישור לפני היבוא.
האישור לוקח כמה ימים ומתבצע מקוון דרך אתר משרד התחבורה וזה מונע עיכובים כשהחלק בארץ.
האישור תקף לשלושה חודשים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
האישור ניתן רק לקטגוריות הרשומות הטבלה ואכן מומלץ להכין אישור לפני היבוא.
האישור לוקח כמה ימים ומתבצע מקוון דרך אתר משרד התחבורה וזה מונע עיכובים כשהחלק בארץ.
האישור תקף לשלושה חודשים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה מתכוון לאישור שהיינו נוהגים למסור לשומר בכניסה...?
אם כך זהו חידוש משמעותי...
טל.
boaz avrahami
22-11-18, 18:44
לא. היום הכול שונה.
ראשית כבר אין שומר- הכול מקוון מהמחשב, משלב הגשת המסמכים ועד לאישור ( תקף לעוד משרדי ממשלה הקידמה הזו).
מכאן יש :
א. חלקים חדשים > שם הכול מותר למעט מה שרשום בנוהל שאסור או שיש הערה לגביו.
ב. חלקים משומשים> שם הכול אסור למעט מה שמותר בטבלה 4.
בחלפים משומשים כדאי לקבל אישור מראש בלינק הבא-
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formtype=PartsImport@mo t.gov.il
אם אתם נתקלים בסרובים לא מוצדקים פנו אלי בפרטי ואנסה לסיע
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אחרי שקיבלתי אישור ליבוא חלק משומש (לפני שבועיים בערך)
קיבלתי את ההודעה הזו:
"התקבלה הודעה במערכת מסלו"ל ממשרד התחבורה
יבואן מסחרי (ישיר/עקיף/זעיר) נכבד,
להזכירך, יש לשלם את האגרה בעד רישיון היבואן לשנת 2018, ככל וזו לא שולמה, באמצעות שירות התשלומים הממשלתי תחת קטגוריית "יבוא מסחרי""
צריך לעשות עם זה משהו??
Sent from my mobile using Tapatalk excuse typos
boaz avrahami
06-12-18, 08:42
לא מוכר לי אבל מצד שני המערכת עוד חדשה.
כעיקרון כי ואן אישי אינך נדרש לשלם על רשיון יבוא אבל אולי אתה או הם הגדרתם לא נכון את הסטטוס שלך.
נסה לפנות לתמיכה שלהם
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
באישור שקיבלתי רשום "חלפים אישי" אז לא יודע למה קיבלתי.
ניסיתי לחפש את הלינק לשרות אבל לא ברור לאן לשלוח.
אשמח אם יש לינק/מייל שידוע שיגיע למטרה
תודה על העזרה!
boaz avrahami
06-12-18, 14:29
יכול להעלות את ההודעה עצמה?
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
זה ההודעה שקיבלתי
וצרפתי את האישור יבוא (מחקתי פרטים מזהים)
-------
שלום,*
התקבלה הודעה במערכת מסלו"ל ממשרד התחבורה
יבואן מסחרי (ישיר/עקיף/זעיר) נכבד,
להזכירך, יש לשלם את האגרה בעד רישיון היבואן לשנת 2018, ככל וזו לא שולמה, באמצעות שירות התשלומים הממשלתי תחת קטגוריית "יבוא מסחרי".
להלן קישור לטופס*https://ecom.gov.il/Counter/general/Homepage.aspx?counter=101
לאחר התשלום יש להעביר לתחום יבוא העתק מן הספח המשולם.
*הודעה זו אינה מתייחסת ליבואני הצמ"ה.
בברכה,
תחום יבוא*
פרטים נוספים במערכת מסלו"ל*
בברכה,*
מערכת מסלו"ל - מערכת סטטוס לרישיונות ואישורים ליבואן*
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181206/78c7c16f8e7abb285c0e23fb0d07fb27.jpg
boaz avrahami
06-12-18, 20:44
הייתי מתעלם.
אם תיתקל בבעיה בזמן היבוא צור קשר ואנסה לסייע.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הייתי מתעלם.
אם תיתקל בבעיה בזמן היבוא צור קשר ואנסה לסייע.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94תודה!!!
עברתי על הנוהל, לא הבנתי מה אומר הנוהל עבור צלחות בילום מקוריות(MOPAR) עבור רכבים מלפני 1998.
יש בנוהל הפנייה לנוהל 12/04, אבל נוהל 12/04 מדבר אך ורק על רפידות.
מישהו ניסה לייבא? נתקלתם בבעיות? המחירים מאוד מפתים.
andy.shaked
21-03-19, 09:45
קראתי את הנוהל ואני לא מצליח להבין האם האינטרקולר של טורבו ניתן לייבוא או לא?
כיצד אני משחרר אותו?
#המדען_המטורף
boaz avrahami
21-03-19, 10:22
חדש או משומש?
המוצרים עצמם נמצאים בטבלה הזו:
http://rishuy.mot.gov.il/download.php?f=29222117.pdf
אם חדש אז כל מה שמופיע בעמודים 3-33 דורש אישורים.
מקצתם בהערות פטורים מאישור וזה מצויין בהערות.
אם כחדש לא מופיע בטבלה אז אין מגבלות על הפריט כלל וניתן ליבא ללא חשש.
אם משומש אז גש לטבלה בעמוד 37.
שם מותר ליבא משומש רק אם מופיע בטבלה.
בהצלחה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
andy.shaked
21-03-19, 10:25
חדש או משומש?
המוצרים עצמם נמצאים בטבלה הזו:
אם חדש אז כל מה שמופיע בעמודים 3-33 דורש אישורים.
מקצתם בהערות פטורים מאישור וזה מצויין בהערות.
אם כחדש לא מופיע בטבלה אז אין מגבלות על הפריט כלל וניתן ליבא ללא חשש.
אם משומש אז גש לטבלה בעמוד 37.
שם מותר ליבא משומש רק אם מופיע בטבלה.
בהצלחה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94המוצר חדש,
ולא מצאתי אותו ברשימה
מדובר במצנן אוויר של הטורבו
למיטב הבנתי טורבו ואביזריו הם בשחרור מהיר.
#המדען_המטורף
boaz avrahami
21-03-19, 20:20
אין יותר מושג כזה שחרור מהיר.
לא ברשימה ז״א שאין עליו הגבלה והוא צריך להשתחרר כאילו הזמנת סכו״ם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
השר חתם על הצו המקל עוד על ייבוא מוצרים. בנוסף, יש אתר סימולציה המאפשר להבין בקלות מה הדרישות מהמוצר שאתה מעוניין להזמין.
(אמנם השץכתבה בליינט, אבל גם אם רק חצי נכון, הרי שיש התקדמות והנגשה):
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5507806,00.html
דוגמה לבדיקה במערכת, של ייבוא קסדה (שעד היום דרשה אישור טכניון והיום רק אישור משרד התחבורה שיש סימון לתקן הרלוונטי):
http://apps.moital.gov.il/PersonalImport/Product/Index/310
(וכן, למי שגם רוכב, הקרדיט לידיעה ולדוגמה הוא לא לי, אלא לגולש בעל היוזר YoniM בפולגז).
קישור למערכת החיפוש (ניסיתי קצת. ההקלדה החופשית לא משהו. עדיף דרך "חיפוש מתקדם"):
http://apps.moital.gov.il/PersonalImport/
boaz avrahami
12-05-19, 22:30
למרות שהיתימה התעכבה הצו היה בתוקף זמני כבר מהמועד שפירסמתי.
עכשיו הוא יקבל תוקף קבוע.
דווקא האתר סימולציה הזה הוא בשורה גדולה ויעזור להמון אנשים.
אני סיפקתי בהתנדבות סוג שירות כזה לחברים לפחות פעמיים בשבוע.
תודה על המידע!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לדעתי כל מי שיפעיל את הסימולציה, מאחורי הקלעים, בועז יקבל נתונים ויחזיר תשובה שתוצג בסימולציה...
חנן-ג'יפולוג
24-05-19, 09:35
הגיע תורי להסתבך.
הזמנתי חבילה מIMPEX עם צנרת מים ובנדים להיילקס בערך כולל של 52 דולר, לפני משלוח.
קיבלתי מכתב מהדואר שאני צריך לשלם 35.10 ש"ח.
כשאני ניגש לשלם את הסכום בMYPOST מופיע חיוב של 392 ש"ח, כולל 139 ש"ח מע"מ ו131 ש"ח מס קנייה.
בניגוד לפעמים קודמות שהזמנתי חבילה מIMPEX , לחבילה הזו לא התקשרו מהמכס לבקש חשבונית.
אגב, מספר תעודת הזהות והשם הפרטי בטופס החיוב שגויים.
התקשרתי לדואר, שהפנו אותי לEMS ששלחו לי טופס ערעור. מילאתי ושלחתי במייל ובפקס למכס תל אביב.
https://drive.google.com/drive/folders/1aHYSKhLcpEwam9VGm-ny_oUi17L5oHLp?usp=sharing
אני לא לחוץ על הפריטים בכלל, אבל במכתב מהדואר מה17 במאי רשום שאם תוך שלושה שבועות אני לא משלם, הם מחזירים את החבילה.
לשלם ולחכות לתוצאת הערעור?
תודה.
מכיוון שה"קנסות" גבוהים מהעלות, לא הייתי משלם.
אתה לא לחוץ, יחזירו לשולח - תזמין עוד פעם.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הגיע תורי להסתבך.
הזמנתי חבילה מIMPEX עם צנרת מים ובנדים להיילקס בערך כולל של 52 דולר, לפני משלוח.
קיבלתי מכתב מהדואר שאני צריך לשלם 35.10 ש"ח.
כשאני ניגש לשלם את הסכום בMYPOST מופיע חיוב של 392 ש"ח, כולל 139 ש"ח מע"מ ו131 ש"ח מס קנייה.
בניגוד לפעמים קודמות שהזמנתי חבילה מIMPEX , לחבילה הזו לא התקשרו מהמכס לבקש חשבונית.
אגב, מספר תעודת הזהות והשם הפרטי בטופס החיוב שגויים.
התקשרתי לדואר, שהפנו אותי לEMS ששלחו לי טופס ערעור. מילאתי ושלחתי במייל ובפקס למכס תל אביב.
https://drive.google.com/drive/folders/1aHYSKhLcpEwam9VGm-ny_oUi17L5oHLp?usp=sharing
אני לא לחוץ על הפריטים בכלל, אבל במכתב מהדואר מה17 במאי רשום שאם תוך שלושה שבועות אני לא משלם, הם מחזירים את החבילה.
לשלם ולחכות לתוצאת הערעור?
תודה.
באירוע דומה עם EMS, המכס הגיב מאד מהר, ימים ספורים וביטל את הדרישת תשלום.
EMS לעומתם יצאו מגעילים ולא ויתרו על עמלת השחרור למרות שהמכס אמר גם להם במפורש שזו הייתה טעות חיוב ואין דרישת תשלום.
המכס אף כתבו לי במייל החוזר שמבחינתם איי דרישה אבל שאהיה מוכן לכך ש-EMS לא יוותרו על עמלת העננים שלהם.
אז גם אם המכס ישחרר, קח בחשבון לפחות 35שח של EMS
מציע לך לחכות קצת ולא לשלם מיד.
Slowly..
חנן-ג'יפולוג
24-05-19, 10:01
לגבי ה35 ש"ח, שילמתי גם לחבילות הקודמות מimpex. כנראה לא אזרחות טובה, אבל אין לי כח להתווכח על זה.
- - - Updated - - -
אגב, לזכותי אציין, שבאחת מהחבילות הקודמות, כמה ימים קודם לזו, כשפקידת המכס ביקשה ממני חשבונית, נתתי לה באותה הזדמנות גם חשבונית לחבילה הזו, למפרע.
כנראה הקטינה ראש.
לגבי ה35 ש"ח, שילמתי גם לחבילות הקודמות מimpex. כנראה לא אזרחות טובה, אבל אין לי כח להתווכח על זה..
אין מה להתווכח איתם.
החבילה אצלם ולא ישחררו.
יש להם את כל הזמן שבעולם.
Slowly..
boaz avrahami
24-05-19, 13:09
נדב בזמנו רשם כיצד לערער וזה היה יעיל מאוד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נדב בזמנו רשם כיצד לערער וזה היה יעיל מאוד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מול EMS?
Slowly..
boaz avrahami
24-05-19, 15:19
מול EMS?
Slowly..
ראת תגובה 306
אם המיסוי נקבע שלא כהלכה תערער.
עמלה מסויימת תשלם על הטיפול המסור שלהם בתיק מכס שלך אבל לפחות מיסוי שגוי ירד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מכיר ש-35 לEMS לא ניתן להתחמק, זו עמלה שלהם גם אם לא נדרש כל טיפול.
ה35 זה חלק ממחיר ה ems - אין מה לעשות עם זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ה35 זה חלק ממחיר ה ems - אין מה לעשות עם זה.
אסף.
נכון, אם שלחת איתם.
במקרה שלי הם ״השתלטו״ של המשלוח והציגו כאילו עשו טובה שטיפלו במשלוח.
לא עזר שהמוכר לא שלח דרכם.
Slowly..
גם לי קרה במשלוח האחרון מיפן. שילמתי אקסטרא על השילוח כדי שלא יהיה איתם אבל...
אסף.
משלוח מאמיימה שאמור היה להישלח בדואר רגיל מעוכב במכס, ערך החבילה 74.5 דולר.
מקווה שייגמר באתנן ה35₪.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
24-05-19, 23:19
יש דרך לגרום לimpex להדביק את החשבונית עם פירוט המק"טים והמחירים על החבילה, כדי להקל על עבודת המכס?
יש דרך לגרום לimpex להדביק את החשבונית עם פירוט המק"טים והמחירים על החבילה, כדי להקל על עבודת המכס?
הם מדביקים....זה לא עוזר. אף אחד במכס לא טורח לקרוא את זה.
boaz avrahami
24-05-19, 23:51
זו עבודה של עמילי המכס לקרוא... בשביל זה הם מקבלים עמלה. במקרה הזה 35 שח.
לאנשי המכס יש תפקיד אחר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זאתי מהמכס כל פעם מתקשרת ואני אומר לה שיש על החבילה והיא אומרת שלא - למרות שתמיד כשהחבילה מגיעה הניירת שם. לא שזה בעיה - היא או מאמינה לי ומשחררת או שאני שולח מייל והיא משחררת.
חשוב לומר שהעצלנות היא של העמילות שאמורים להגיש את הניירת, לא של זאתי מהמכס.
אסף.
לדעתי לא. מה שקורה ברוב המקרים זה שהמוכר כלל לא נוגע או מחזיק במוצר. הוא שולח למפעל הוראה לשלוח את מוצר X ללקוח Y. למפעל אין את החשבונית וגם כנראה לא יכול בכלל להוסיף לחבילה כלום (זה 99.9% ארוז מראש ורק מחכה למדבקת משלוח).
אמר לי את זה מי שמכר לי את הרדיאטור אלומיניום לWJ. דנו איך אפשר לשפר את השירות שלו והסברתי לו שאם הוא היה מצרף חשבונית זה היה מקל לי על החיים והוא אמר שהוא בכלל בארה"ב והמוצר בסין או משהו כזה. אין לו שום גישה למוצר. הוא רק סוכן מכירות.
אבל שווה לדבר עם המוכר לפני. תודעת השירות, גם של הסינים, מאוד גבוהה כי אחרת אפשר בקלות להרוס להם את המוניטין או לסגור להם את החנות.
משרד התחבורה שינה את הדף עם דרישות התקנים ליבוא חלקים, מישהו יודע היכן זה?
boaz avrahami
24-10-19, 17:07
תזכיר באמצע שבוע הבא אם עד אז לא יסתדר אנסה לסייע.
או שתפנה לדוברות.
נראה שיש תקלה באתר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה בועז,
האם גם ידוע על החמרה בבדיקות? שינוי מדיניות? או הערמת קשיים נוספים בשחרור חלקים?
boaz avrahami
24-10-19, 19:59
אני לא שמעתי על כך.
כבר הרבה זמן שלא קיבלתי פניה לעזרה אז אני מניח שבסך הכול הדברים יציבים.
בסך הכול קרו כמה דברים יפים יחד-
המכס הרים את מנגנון ״שער עולמי״ מול כל משרדי הממשלה הקשורים ליבוא כלשהו.
משרד התחבורה הרים נוהל די סביר ומעל הכול מאוד ברור.
המשלחים הפנימו את השינוי ולרוב לא מציקים סתם.
אם יש שינוי לרעה עדכן ואנסה לסיע.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה בועז, החלו לרוץ בקבוצות שמועות על החמרה, שלא ידועה לי, דברים שהבאתי עברו ללא בעיה. פרסמתי השרשור בקבוצה.
הי,
הPDF בתגובה 6 איננו זמין, רוצה להביא זוג תפוחי הגה מקוריים מmegazip (המחיר מתחת לרף המכס בגלל הBF)
END,DRAG ROD,R Suzuki
END,DRAG ROD,L Suzuki
האם יעבור ע"פ התקנות העדכניות? השילוח הוא דרך Express Mail Service (EMS)
באמת שחיפשתי את הקובץ :) לא מעצלנות.
תודה!
מה לגבי ממיר קטליטי? הזמנתי ממיר אוניברסלי ממוכר באמזון זה עדיין בדרך, אני צפוי לבעיות?
Sent from my H3123 using Tapatalk
boaz avrahami
06-12-19, 12:41
ניר,
השאלה הזו באה אחרי שעיינת בנוהל ?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כן, רשום שזה עומד בתקן EPA וזה מוזכר בנוהל Federal register Vol. 51 No. 150 (EPA)
השאלה אם אני צריך להגיש בקשה מראש?
תודה בועז
boaz avrahami
06-12-19, 13:24
אם החלק נדרש בתקן ואין עבורו פטור ליבוא אישי אז התשובה היא שאתה צריך לבקש עבורו רשיון יבוא.
לרוב מומלץ בטרם הרכישה בכדי למנוע נזק בשל דחית הבקשה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מעדכן לגבי הממיר -
מילאתי בקשה ליבוא, התקבלה תשובה חיובית תוך שבוע לערך.
בנתיים החבילה עברה במכס ללא דרישה לאישור והגיעה אלי.
עוד לא הרכבתי את זה.
קישור:
https://www.amazon.com/gp/product/B071NN854M/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UT F8&psc=1
וגם:
https://www.amazon.com/gp/product/B07YDHN42Q/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UT F8&psc=1
לאיזה רכב הממיר הזה נקנה? מתוך סקרנות..
Sent from my iPhone using Tapatalk
פורד פוקוס mk1
מנחם רוזנבך
31-01-20, 12:38
מנסה להיכנס לכל מיני קישורים בכל מיני וריאציות שהועלו כאן של משרד התחבורה
(http://rishuy.mot.gov.il)
למשל:
http://redirect.viglink.com/?format=go&jsonp=vglnk_158046700834015&key=61aa0ea82608115c4b0a1f31c28f0e8e&libId=k620yeso0100mm10000DAbkyakezg&loc=http%3A%2F%2Fwww.jeepolog.com%2Fforu ms%2Fshowthread.php%2F106104-%25D7%259E%25D7%2593%25D7%2599%25D7%25A0 %25D7%2599%25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%2599%25D7%2591%25D7%2595 %25D7%2590-%25D7%25A9%25D7%259C-%25D7%2597%25D7%259C%25D7%25A4%25D7%2599-%25D7%25A8%25D7%259B%25D7%2591-%25D7%2593%25D7%2599%25D7%2595%25D7%259F-%25D7%2597%25D7%2593%25D7%25A9-%25D7%2591%25D7%25A2%25D7%25A7%25D7%2591 %25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%259B%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%25A1 %25D7%25AA%25D7%2595-%25D7%25A9%25D7%259C-%25D7%2594%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%2594 %25D7%259C-%25D7%259C%25D7%25AA%25D7%2595%25D7%25A7 %25D7%25A3%3Fhighlight%3D%25EE%25F9%25F8 %25E3%2B%25E4%25FA%25E7%25E1%25E5%25F8%2 5E4&v=1&out=http%3A%2F%2Frishuy.mot.gov.il%2Fhe% 2Fvehicle%2Fgoods-traffic%2Freplacement-parts%2F4480-policy&ref=http%3A%2F%2Fwww.jeepolog.com%2Fforu ms%2Fshowthread.php%2F106104-%25D7%259E%25D7%2593%25D7%2599%25D7%25A0 %25D7%2599%25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%2599%25D7%2591%25D7%2595 %25D7%2590-%25D7%25A9%25D7%259C-%25D7%2597%25D7%259C%25D7%25A4%25D7%2599-%25D7%25A8%25D7%259B%25D7%2591-%25D7%2593%25D7%2599%25D7%2595%25D7%259F-%25D7%2597%25D7%2593%25D7%25A9-%25D7%2591%25D7%25A2%25D7%25A7%25D7%2591 %25D7%2595%25D7%25AA-%25D7%259B%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%25A1 %25D7%25AA%25D7%2595-%25D7%25A9%25D7%259C-%25D7%2594%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%2594 %25D7%259C-%25D7%259C%25D7%25AA%25D7%2595%25D7%25A7 %25D7%25A3%2Fpage38%3Fhighlight%3D%25EE% 25F9%25F8%25E3%2B%25E4%25FA%25E7%25E1%25 E5%25F8%25E4&title=%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%99%D7% 95%D7%AA%20%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%9 0%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7 %99%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20-%20%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F%20%D7%97%D7% 93%D7%A9%20%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%9 5%D7%AA%20%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%AA %D7%95%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%94%D7%A0%D7% 95%D7%94%D7%9C%20%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%A 7%D7%A3&txt=http%3A%2F%2Frishuy.mot.gov.il%2Fhe% 2Fvehicle%2F...ts%2F4480-policy
מקבל כל הזמן את ההודעה הבאה: "לא ניתן לגשת לאתר הזה".
יש למישהו איזה שהן תובנות או מה הקישור הנכון כדי לראות את נושאי המדיניות.
תודה מנחם
boaz avrahami
31-01-20, 13:26
להלן הקישור המעודכן.
הקובץ התחתון הוא הטבלה עם הסיווגים
עדכון נובמבר 2019
https://www.gov.il/he/departments/policies/import-policy
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
boaz avrahami
21-02-20, 15:24
https://www.gov.il/he/departments/policies/import-policy
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.