התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טרופר 2002 שמן מנוע שחור וסמיך

סתיו סתיו
01-12-17, 15:38
אהלן לכולם ושבת שלום.
קניתי לפני שבועיים בערך טרופר דיזל מנוע 3000, עכשיו אני יודע לאן נכנסתי וערכתי המון עבודת מחקר לפני, היום בדקתי שמן בג'יפ והשמן שחור כהה וסמיך.
לא הצלחתי מחיפוש באינטרנט להבין בדיוק האם המצב טוב או לא.
אודה מאוד אם מישהו יכול להעיר קצת עיניי.
לגבי סוגי שמן וטיפולים אני כבר אספתי חומר רב ואני רק צריך ללמוד איך ליישם זאת בשטח, רק על צבע השמן אני לא סגור.
תודה רבה לעונים ולעוזרים.

נדב ש.
01-12-17, 16:51
השמן אמור להיות שחור, בטרופר דיזל סמיך הוא לא, כי הוא סינטטי מלא וזה שמן מאוד דליל שם אתה מוציא מדיד הוא מטפטף ממנו.
אם ערכת המון מחקר אז איך הטרופר תפס אותך "בהפתעה"?
אם בדקת את הרכב כמו שצריך אתה אמור לדעת באיזה פילטרים ושמן השתמש הבחור שקנית ממנו ומתי הוא טיפל בו בפעם האחרונה, ואם ביצע טיפולים באופן סדיר.

ואם לא בדקת כמו שצריך...
אז שכב מתחת הרכב ותבדוק אם הפילטרים מקוריים, אם לא אז כנראה שגם השמן הוא לא מה שצריך להיות, אם יש ספק אין ספק.
ואם עשית מחקר עמוק, השמן זה רק הצרה הקטנה שלך אם הרכב לא מטופל, מחכה לך יישור קו ארוך....

ד ו ר ו ן
01-12-17, 22:02
יש מצב שהמוכר שם תוסף ״דבש״ במנוע כדי להחביא משהו?

יש לך היסטוריית טיפולים מתועדת של הבעלים האחרון?
אם לא, או משהו נראה חשוד (כמו שמן סמיך מידי..), תתחיל ביישור קו, החלפת שמן ופילטר שמן.

סתיו סתיו
02-12-17, 11:38
תודה רבה על העזרה.
יש לי היסטוריית טיפולים, כמו כן הטרופר יצא לא מזמן מטיפול רציני, שמנים, פילטרים וטיימינג.
הכלי גם עבר בדיקה במוסך שלי והכל יצא תקין, פשוט רציתי לסגור את הפינה הזאת עם השמן.
יש כמה סוגים מומלצים ובכמה מקומות רושמים דברים קצת אחרים, לכן חשבתי שהכי טוב לשאול בעלי ניסיון.

ד ו ר ו ן
02-12-17, 11:51
מה שנקרא, ״פעם ראשונה עם דיזל?״

בדיזל השמן נהייה שחור אחרי הנסיעה הראשונה אחרי ההחלפה לשמן טרי, פשוט כי החדש שוטף משקעים ושאריות לא מנוקזות מהמנוע, וצריך מעט מאד שמן שחור כדי לצבוע את החדש כולו בשחור.
זה מוכר ותקין.

שמן סמיך?

תשווה לשמן חדש מהאריזה, יכול להיות שזה רק מרגיש סמיך, אבל אותו דבר?

נדב ש.
02-12-17, 14:06
שמנים מומלצים לטרופר דיזל רק סינטטי מלא:
קסטרול
ולווליין
ac delco
כמובן שכולם צריכים להיות 5w40
יש 2 פילטרים לשמן, קטן וגדול.

-->