צפייה בגרסה מלאה : מחפש חומר חיבור לצמרת ביוב
אהלן, בין הצינור 4 צול פלסטיק לבור ביוב בטון נשברו חתיכות בטון מפעם ואני רוצה לסתום ולבטן את העסק.
חוץ מבטון, יש המלצות לחומר שהיישום שלו יותר קל מיציקה - שיהיה יותר כמו פלסטלינה שאפשר למלא וגם לעצב ולהדביק ?
זה כמות של איזה 5-8 ליטר בגדול.
תודה.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171208/445ce0ea7f81dbe4614e5ae69b353506.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171208/f78ef1d34f44cc40c49e82a97b623c0b.jpg
שים לב לשורשים שמאיימים להכנס לתוך השוחה...
במקומך לא הייתי מקל ראש - חופר עוד חצי מטר מסביב, מסלק את כל השורשים שצמודים לדופן שוחת הבטון, גם מתחת לצינור הפלסטיק, מנקה טוב-טוב ויוצק להם את הצורה. גוש בטון כמה שיותר גדול ודביק.
השורשים האלה מתחתרים אל עבר הלחות של הביוב, דרך סדקים הכי קטנים, וברגע שמגיעים למים אתה מקבל "תפרחת" של שורשונים, שסותמים לך את הביוב.
ואז ממשיכים הלאה לתוך המערכת, ומוצאים עוד סדקים להאחז בהם. ועוד סתימות, מעוגנות היטב, במקומות מסתוריים והרבה פחות נגישים.
אה, ואם תנסה לטפל בתופעה הזו בדרך של כיבוי שריפות, ע"ע הזמנת ביובית מדיי כמה חודשים כדי לפרוץ מחדש את הדרך בתוך הצנרת, השורשים שישאבו מים מתוך הביוב יתחזקו ויתעבו מספיק, וגם ידאגו להזיז/להרים/להוריד לך (קצת) את צינור הביוב. ומכאן דרך קצרה לסתימות חוזרות ובילתי פתירות, ולחפירה ארכאולוגית.
לשיקולך
בוקר טוב
לפי התמונה ששלחת , תחליף את הצינור האפור שיבלוט לפחות 8-10 ס"מ בתוך הבריכה , תנקה טוב את הלכלוך בתוך ומחוץ לבריכה באיזור הצינור , שים קצף פאולירטן בחיבור הצינור לבריכה , לאחר יבוש תנקה את השאריות של הקצף , לאחר מכן תיקח מלט וחול ( לא טיט) ותמלא טוב מסביב לצינור בתוך הבריכה , מחוץ לבריכה כדאי למלא בטון כמות בריאה .
קצת עבודה אבל שקט נפשי לזמן .
יש פיתרון יותר מקצועי וזה להחליף את הבריכה פלסטיק עם חיבורי אטמים למניעת חדירת שורשים .
מלט וחול בלי להכין בטון ?
מלט וחול לתוך הבריכה.בטון (מלט חול וחצץ)מחוץ לבריכה.
דבק קרמיקה, לא המוכן אלא זה שמגיע כאבקה ומערבבים עם מים.
תכין תערובת שלא תהיה דלילה מדי כדי לסתום את המרווחים, אחרי שזה יתייבש קצת (משהו כמו חצי שעה) תכין עוד כמות דלילה יותר "לסגור את הפינה".
אם אתה בוחר באופציה הזו, תעבוד עם בגדי עבודה שלא אכפת לך לזרוק אח"כ. אם זה נדבק לבגד זה לא יוצא.
ליאור
תודה. יש לך שם של חומר ?
הייתי רוצה חומר שמתייבש גם בסביבה רטובה.
תודה. יש לך שם של חומר ?
הייתי רוצה חומר שמתייבש גם בסביבה רטובה.
אם השאלה מופנית אלי אז נדמה לי שאני השתמשתי בזה של מיסטר פיקס אבל לא חושב שיש הבדל גדול בין היצרנים.
אני חושב שזה יתייבש גם בסביבה לחה\רטובה רק יקח לזה יותר זמן.
אם אתה הולך על האופציה הזו אני חושב שיש לי את החלק הזה שמחברים למקדחה כדי לערבב את החומר (רצוי מאוד כשמכינים כמות גדולה).
אם אתה רוצה שלח לי ה"פ ואחפש אותו.
ליאור.
היי, החומר שאתה צריך הוא מונופלג של חברת סיקה.
מגיע כאבקה בפח (הקטן של 5 קילו) , אתה מערבב אותו עם מים ידנית ומורח אותו .
כמה שהחומר מקבל יותר מים הוא מתקשה יותר מהר, ניתן לסתום עד 3-4 סמ של חור בצנרת מים (זורמת) לדוגמא...
בהצלחה!
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אתה רוצה פעןלה מהירה , יש חומר שנקרא מלט מהיר שאיתו עובדים בחדרים רטובים כמו מטבחים .
DANI 1
היי, החומר שאתה צריך הוא מונופלג של חברת סיקה.
מגיע כאבקה בפח (הקטן של 5 קילו) , אתה מערבב אותו עם מים ידנית ומורח אותו .
כמה שהחומר מקבל יותר מים הוא מתקשה יותר מהר, ניתן לסתום עד 3-4 סמ של חור בצנרת מים (זורמת) לדוגמא...
בהצלחה!
Sent from my iPhone using Tapatalkהזמנתי. תודה !
מצויין. החומר לא זול אבל הוא פשוט מעולה (אני לא מוותר עליו בעת ביצוע איטום חדרים רטובים).
תעדכן...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.