PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: טיפ לריתוך: תופעת "הזחל המתרומם" (?)

YosSima
11-12-17, 07:05
ניתן לצפות בעמוד זה ב

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3856

agabay
11-12-17, 08:46
כתבה מעניינת ומועילה, תודה!
רק הערה קטנה - למה אתה עובד עם חולצה קצרה? ידוע שהקרינה מהריתוך מסרטנת, שמור על עצמך

liontamer84
11-12-17, 08:58
אלוף!

zivo
11-12-17, 11:20
הסבר והדגמה מאלפים.

יוסי,
אתה יכול לתת איזה המלצה לייחס בין סוג הריתוך (קמץ או השקה), עובי החומר (נניח הכל ברזל שחור), עובי אלקטרודה, וכמה אמפר?
האם ברזל מגולוון מחייב התייחסות אחרת?

תודה

boaz avrahami
11-12-17, 14:44
תודה יוסי. אתה מסביר נהדר.

שמעתי גם פידבקים יוצאים מהכלל על הקורסים שלך

YosSima
11-12-17, 22:10
הסבר והדגמה מאלפים.

יוסי,
אתה יכול לתת איזה המלצה לייחס בין סוג הריתוך (קמץ או השקה), עובי החומר (נניח הכל ברזל שחור), עובי אלקטרודה, וכמה אמפר?
האם ברזל מגולוון מחייב התייחסות אחרת?

תודה

בחירת קוטר האלקטרודה , נעשית בהתאם לשטח (או פאזה) שאותו נרצה למלא.
ככל ששטח המילוי גדול יותר , אשתמש באלקטרודה עבה יותר, וכמובן אמפר גבוה יותר (לפי היכולת של הרתכת)
אומר שגם אם אני מרתך חומר עובד עבה ( נניח 8 מ"מ), לא אבחר בהכרח באלקטרודה בקוטר גדול.
יכול מאד להיות שאלק' 2.5 תספיק בהחלט.
בנוסף, בכל הנוגע לריתוכי שורש קונסטרוקטיביים, אני אישית אעדיף אלק' 6010 בקוטר 2.5 בכדי לייצר שורש עמוק וממוקד.
את ריתוך הכיסוי / חיפוי , אבצע עם אלק' שבקוטר מתאים לדרישת המתכנן (מהנדס או קונסטרוקטור) .
לדוגמה - נאמר ובמפרט הריתוך נדרש לבצע ריתוך ורטיקלי ברוחב של 10 מ"מ ואורך הריתוך הכולל הוא 250 מ"מ.
אתחיל בשורש עולה עם אלק' 6010 2.5 ואת הכיסוי אמשיך עם 7018 3.2 בכדי למלא יותר שטח בכל תנועה.

לגבי כוון האמפר - אני תמיד ממליץ לכולם לשכוח מהמספרים. כלומר לא להצמד לאמפר מסויים. לדעתי יש חשיבות גבוהה יותר להבנה של תהליך הריתוך- אומר לדעת לזהות שאנחנו מתיכים בצורה נכונה ומספקת (אבל לא יותר מידי) את שני חומרי העובד ולפי מה שאנחנו רואים לדעת אם צריך להוסיף חום או ההפך.
דבר נוסף שאני לוקח בחשבון זה שככל שאני מתקדם בריתוך , חומר העובד מתחמם ומותך ביתר קלות. התשובה לכך , בד"כ, היא להגביר מהירות תנועה. 2 הגורמים להתכה עמוקה הם חום (אמפר) וזמן . ככל שנשהה יותר זמן באותה נקודה , נייצר התכה רחבה או עמוקה יותר.
צריך גם לקחת בחשבון את טווח האמפר שהאלקטרודה הספציפית יודעת לעבוד איתה . זה כתוב בתווית שמודפסת על גבי חבילת האלק'
ולמרות מה שכתוב , עדיין אפשר "לגנוב" קצת לכל כוון.
שורה תחתונה - החום והמהירות צריכים להקבע בהתאם לאמבט הריתוך ותפר שאני אמור לייצר.
קח לדוגמה את הרתכות שאין בהם פרמטר של אמפר, אלא רק קליקים. איך מכוונים את החום ברתכות כאלו. בדיוק כמו שכתבתי מקודם.

לגבי פלדות מגולוונות - אם אפשר , כדאי לשייף את האבץ עד לפלדה בנקודות שאותן אנחנו מתכוונים לרתך. גם במידה ולא שייפנו , עדיין כל מה שכתבתי למעלה תקף. אני ארתך את החומר המגולוון עם כוון חום , מהירות התנועה והמניפולציה של האלקטרודה בהתאם למה שאני צריך להשיג ולמה שאני רואה תוך כדי הריתוך.

לסיכום - ברגע שאנחנו מבינים את התהליך של ההתכה , מזהים את החדירה והכיסוי , תוך כדי הריתוך עצמו ויודעים להתקדם בקצב הנכון (שליטה באמבט הריתוך) אנחנו גם יודעים לבחור את קוטר האלקטרודה והאמפר הרצוי.

יכול להיות שיבוא רתך אחר ויגיד משהו אחר וזה בסדר. יכול מאד להיות שלי עובד בצורה אחת ולאחר זה עובד בצורה אחרת. כל עוד הריתוך תקין אז הכל בסדר.

סליחה אם לא נתתי את ההסבר שציפית לו , אבל כמו שחיה , קשה ללמד ריתוך בהתכתבות.
אתה מוזמן להגיע לסדנה ואראה לך בפס אחד את כל מה שקישקשתי למעלה ;)

zivo
11-12-17, 23:31
תודה.
וכן אני מתכוון להגיע יום אחד (צריך קצת זמן).

סער
14-12-17, 21:18
מעולה! כמו שאומרים, ״מסבירים לי לאט, אני מבין מהר״...
מה לגבי הבעיה הכי גדולה עם השלאקה - איך למנוע ממנה לקפוץ ישר לתוך הצווארון במכת הפטיש הראשונה?
תודה!

ד ו ר ו ן
14-12-17, 22:03
מילא הצווארון, זה קופץ ישר לעין.

avikkllk
15-12-17, 04:42
כתבה מעולה יישר כוח

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

YosSima
16-12-17, 22:25
מעולה! כמו שאומרים, ״מסבירים לי לאט, אני מבין מהר״...
מה לגבי הבעיה הכי גדולה עם השלאקה - איך למנוע ממנה לקפוץ ישר לתוך הצווארון במכת הפטיש הראשונה?
תודה!

התשובה הכי טובה לשאלות "איך" היא:
באמת איך ?!
רמז-הדוגמניות שמחזיקות רתכת עם חוטיני וגופיה , לא באמת מרתכות :p

-->