PDA

צפייה בגרסה מלאה : הזדקנות לא יפה של צמיגי Maxxis 771?

Mushu
12-12-17, 00:09
צמיגי ה Maxxis Bravo 771 מותקנים שנה וחצי שבמהלכה הם עשו לא יותר מכמה מאות קילומטרים של נסיעת שטח.
בכל כניסה לשטח אני מוריד את לחץ האוויר ל 20-25PSI אחרת הנסיעה לא נוחה, כנראה תוצאה של צמיגים בעלי קוד עומס גבוה ומתלי Dobinsons קשיחים למדי.
ברור לי שעם הורדת לחץ האוויר אז גם הדופן הופכת להיות רגישה ופגיעה יותר, אבל הבלאי הזה מרגיש לי קצת מוגזם ביחס לשטח, הקילומטרז', המהירות והזהירות שאני נוקט.

1. האם ללא "מתאם שירות" הצמיגים יכשלו בטסט הקרוב? על פניו מדובר בפגיעות קוסמטיות בלבד שאינן פוגעות במבנה וחוזק הצמיג, השאלה איך הבוחנים מסתכלים על זה.

2. האם התופעה הזו מתרחשת במותגים נוספים? למשל ב Toyo Open Country A/T Plus? כבר לקחתי את הארנק לשיחה ואמרתי לו שהחודש הקרוב עלול להיות קשה עם הטסט המתקרב וחידוש הביטוח, אני תוהה איך לבשר לו שיש סיכוי שגם צמד צמיגים חדשים הולך להתעלק עליו ולמשוך אותו לשאול האוברדראפט.

תודה.

amirmoshe
12-12-17, 07:31
תרכיב אותם כשהכיתוב הלבן כלפי פנים..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
12-12-17, 07:37
תופעה מוכרת של צמיגים עם כיתוב לבן.
יש שכבה לבנה, ומעליה שכבה שחורה דקה ועדינה, שמתקלפת בקלות משפשוף באבני שפה ושטח.

לא בהכרח מעיד על בלאי או נזק.

בגלל זה, מתקינים צמיגים כאלו עם הכיתוב בצד הפנימי ולא החיצוני.

בנימה אחרת,
יש דברים שאפשר לחלוק על חשיבותם בטסט, אבל לא צמיגים.
אם אתה מתחיל לחשוב על סיוע חיצוני בטסט בגלל מצב צמיגים, אז תחליף אותם.

יש ספק?
לך לצמיגאי שאתה סומך עליו ותקבל חו״ד.

נדב ש.
12-12-17, 07:49
קבל חוות דעת מצמיגאי שאתה סומך עליו, ומקסימום קצת ספריי שחור פותר הכל.
תהפוך את הצמיגים כמו שנאמר למעלה.

assafy
12-12-17, 08:40
היו לי גם צמיגי מקסיס 771 ואחרי 30k ק"מ נשחקו לי מאד (ואני לא מדבר על כיתוב לבן אלא על הסוליה).
העמידות בהחלט איכזבה אותי.
לאחרונה החלפתי אותם בטויו at. כרגע הם מרגישים מצויין אבל ימים יגידו לגבי העמידות.

נדב ש.
12-12-17, 10:22
השחיקה (ורעש) של מקסיס יותר גבוהה ממותגים אחרים.

sam1g
12-12-17, 11:33
שלושים אלף קילומטר על סט צמיגים - אשריכם

Mushu
12-12-17, 12:16
תרכיב אותם כשהכיתוב הלבן כלפי פנים..

אני לא חושב שזה פותר את הבעייה, אולי זה יעבוד על הבוחן שמסתכל מבחוץ, אבל בבור זה בטוח ימשוך את תשומת ליבו של הבוחן.

תופעה מוכרת של צמיגים עם כיתוב לבן.
יש שכבה לבנה, ומעליה שכבה שחורה דקה ועדינה, שמתקלפת בקלות משפשוף באבני שפה ושטח.

לא בהכרח מעיד על בלאי או נזק.

בגלל זה, מתקינים צמיגים כאלו עם הכיתוב בצד הפנימי ולא החיצוני.

בנימה אחרת,
יש דברים שאפשר לחלוק על חשיבותם בטסט, אבל לא צמיגים.
אם אתה מתחיל לחשוב על סיוע חיצוני בטסט בגלל מצב צמיגים, אז תחליף אותם.

יש ספק?
לך לצמיגאי שאתה סומך עליו ותקבל חו״ד.

מעולם לא נזקקתי לשירותיו של קומבינטור ואין לי שום ספק באשר למצב הצמיגים, ואם היה לי החשד הקטן ביותר תהיה בטוח שהייתי רץ להחליף. העניין הוא שיש כאן צמיג תקין מבנית אך פגום קוסמטית, ועל זה אני לא יודע איך הבוחנים מסתכלים.

בכל מקרה מאוד מאכזב לגלות שההזדקנות של הצמיגים הללו לא להיט, וכל זה שהם עדיין לא עברו 20,000 ק"מ. חבל.

ד ו ר ו ן
12-12-17, 12:18
אם זה קוסמטי זה לא הזדקנות..

Mushu
12-12-17, 12:25
הזדקנות בצמיגי שטח כמעט אף פעם לא תהיה בגלל גיל או קילומטרז', השחיקה היא זו שקובעת, ואם הצמיגים האלה הולכים לפח אחרי שנה וחצי והחיים המאוד מאוד קלים שעברנו יחד אז בהחלט ניתן לומר עליהם שהם מזדקנים לא יפה.

ד ו ר ו ן
12-12-17, 12:29
אמרת שפשוף בדופן, לא שחיקה.

ronen7k
12-12-17, 15:07
אני יכול לתרום לך מהנסיון שהיה לי עם מקסיס שטח מלא , נדמה לי היו 751, השכבה הדקה השחורה התקלפה ממש מהר והשכבה הלבנה התגלתה מהר משפשוף יומי במדרכה בעיקר בצד ימין.
4 שנים עם 7000 קמ׳ בממוצע לשנה ,
לא היתה לי אפעם בעיה בגלל זה בטסט , עובי הסוליה היה עדיין טוב גם אחרי 4 שנים , אבל זה מספיק זמן לצמיג על הכביש.
בטסט בזמנו עניין אותם יותר האוקולונים שהיו לי בקפיצים, ושאר קטנות בשביל להציק.

shmil
12-12-17, 17:21
מקסיס 751
ארבע שנים זוג וחמש שנים זוג, 30 ו40 אלף ק"מ ודי.
עוד היה המון בשר.
הוחלפו כי חלף זמן, וכי 2 צמיגים הצריכון כבר החלפה עקב פיצוצים בדופן מברזלים חולפים.

אין טענות.

נדב ש.
12-12-17, 17:48
מקסיס ביגהורן לפני כמה שנים, צמיג חדש דנדש טיול ראשון מערד ציר הגז ופנצ׳ר בדופן (היכן שכולם עברו לפני).
הסט לא החזיק אפילו 20k.

עכשיו על הטרופר אותו סט(ככה ניקנה) 15k ק"מ והולכים לעוף, מהבושה אני אפילו לא מפרסם אותם למכירה, הולכים ישר לפח.

עוד חבר, וגם גיסי סבלו מאותו דבר, לא מתקרבים יותר.

יונימוג אדום
13-12-17, 18:58
מקסיס טראפדור - 8060 , עם 60000 ק'מ על סיקס , כוב הנסיעות שטח - הצמיגים עדיין בשרניים ומאוד שקטים בכביש .
מאוד מרוצה מהצמיגים האלו , על הסיקס - 31/10.5/15 .
על הסמוראי - 205/70/15 .
מאוד מרוצה משני הסטים .

אילן

נדב ש.
13-12-17, 19:18
למיטב ידיעתי ה 8060 זה היחיד שלהם עם 3ply בדופן.

sam1g
14-12-17, 09:35
למיטב ידיעתי ה 8060 זה היחיד שלהם עם 3ply בדופן.

טעות

נדב ש.
14-12-17, 10:49
טעות

צודק, באתר שלהם יש עוד דגמים.

-->