צפייה בגרסה מלאה : קמין לשטח - איך זה נראה ואיפה קונים?
במפגש ג'יפולוג במתחם הראשי היה קמין שטח או משהו בסגנון, לא ראיתי במו עיני כי השאירו אותי לשמור על הרכבים, אבל חברים סיפרו לי..
מי יכול להעלות תמונה של זה, איפה קונים או עוד פרטים כמו גם התרשמות מהמוצר?
תודה!
אלעד.
https://www.google.co.il/search?q=fire+pit&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2ivDTy6fYAhVCKuwKHUT9AM0Q_AU ICigB&biw=1680&bih=919
לשימוש בשטח, כאשר פחות חשוב המראה האסטטי, חבית ריקה עם מספר חורים לכניסת חמצן (לטובת הבעירה) תספק מענה מצוין.
מתוך התמונות שהעלה אמיר מהמפגש:
https://photos.google.com/share/AF1QipPgQaKB2Zd5j6lUo3RIy4NOgr7UTednL36K GDeNi7nWHU9t0b-hF_0gQcKVk4FL6A/photo/AF1QipNPvjn9j1Cd_y6af7D-S2VmGuqP7xCmbNXa1vnF?key=c1BGemdzMkthdTV YZWVYSTlEYkhSYXNXaW9LVTl3
https://photos.google.com/share/AF1QipOUummSoXy3rkimkSNJbacjxRxasO5i4lNV zFjM_-med6wHwa9-LSLKvmCNY6eNOA/photo/AF1QipMLqzWK0X6rx4FfDFH5nY2p8Fyh14MCkg_9 1wF5?key=anczVkxiTVl3b0F4NlAzaWVkeklXcXA xUVFaOV9B
הראשון לא טופ.. צריך משהו מתקפל, מי יסחוב חבית לטיול
אהה אז רוק סוליד הכינו את זה, כמה עולה?
liontamer84
26-12-17, 13:58
ארנון שושני מייצר כאלה .
יש לו כמה כאלה, למיטב ידיעתי יש אחד אצל נדב42. אולי הוא יעלה תמונה בהמשך.
התמונות שהעליתם (מגוגל, לא מהמפגש) זה fire-pit.
חסר משמעות בשטח.
התמונות שהעליתם (מגוגל, לא מהמפגש) זה fire-pit.
חסר משמעות בשטח.
ומה היתרון של הפתרון השני? למעט נושא האפר והשאריות בשטח
לדעתי גם תיחום של האש בצורה נוחה יותר ואולי (ויתקנו אם אני טועה אותי אלה שהשתמשו בזה) העשן לא מתחיל מגובה 0 אלא מגובה המתקן ויעבור לנו מעל הראש במקום לתוך העיניים?
השאלה שלי היא לגבי החום שהוא מפיק - עד כמה המתקן מגביל את הפצת החום לעומת מדורה פתוחה?
לפני כשנתיים שלוש בניתי אל ה"אל קמינו" שבתמונה. בחורפים מתאסף סביבו הפרלמט השבועי. מעליו מונח קומקום התה. בעירה נקיה ללא עשן לאחר ההתנעה. לועס עץ בקצב.
117925
117924
אוקיי, בסוף הגעתי (מהעבודה ...), הנה קצת תמונות:
אז קודם כל, זה אכן הגיע מרוק-סוליד כפי שניתן לראות :)
117927
המוצר עדיין לא מוגמר, ומה שהבאתי למפגש הוא אב-טיפוס שקיבלתי מארנון כדי להתנסות ולהחזיר לו משוב.
117928
רושם ראשוני:
קודם כל, העסק כבד. 18 ק"ג ע"פ ארנון.
המתקן מתקפל לתוך הבסיס, במידות 50 על 50 על 4 ס"מ.
אחרי שימוש אחד הדפנות מתעוותות, אבל זה לא מפריע לפירוק, הרכבה ואריזה בחזרה.
אני קיבלתי את המתקן בלי התיק שלו (כי עדיין לא הגיע מהמתפרה). למזלי היה לי תיק מתאים, שהוא חובה אם לא בא לכם שהג'יפ יתמלא באפר בדרך חזרה אחרי המדורה.
המתקן יציב מאוד, אפשר לשים בו גזעים גדולים באלכסון והוא לא מתהפך (אפשר לראות בתמונות).
מבחינת פיזור חום, אפשר ונעים לשבת יחסית קרוב ולהינות מהקרנה של החום מהדפנות בלי להשרף ובלי משבי חום פתאומיים. יש פתחי כניסת אוויר בתחתית הדפנות אשר תורמים להדלקה קלה ובעירה טובה עם אפקט ארובה קל, ובסה"כ העסק עובד נהדר.
מבחינת גימור: המתקן עשוי בחיתוכי לייזר, כך שהוא מדוייק מאוד, אבל גם בעל פינות חדות שישמחו לקצת יד אוהבת, אחרת זה לא נעים בזמן פירוק והרכבה. בנוסף, פינות הבסיס לא מרותכות מה שמשאיר חריצים לאפר להתפזר. אני ריתכתי את הפינות עוד לפני השימוש הראשון.
בשיחה עם ארנון נראה שהוא לא יעשה שינוי בשני הנושאים האלו, כך שזה יישאר לעבודה עצמית לקונה המאושר.
יש מעט קשיים בהרכבה של אב הטיפוס כי החיתוכים והמידות מדוייקים מאוד, מדי. זה יטופל במוצר המוגמר.
117926
117929
117930
מבחינתי הערך המשמעותי במוצר הזה הוא היכולת להשאיר אחרי אתר קמפינג ללא סימנים לכך שהייתי בו. בשביל זה חשוב מאוד להרכיב גם את התומכות לבסיס שמגביהות אותו מעט מעל פני הקרקע (לא הורכבו במפגש ולכן לא נמצאות בתמונות), ולכבות את המדורה באופן יזום עם מים כדי שהמתקן והאפר יספיקו להתקרר עד הבוקר. במפגש האפר היה חם מדי בבוקר לאריזה בשקית ניילון ולכן נקבר באדמה. למדתי ...
מבחינת הישיבה סביב המדורה, נראה לי שיותר נעים להשתמש במתקן מבחינת תחושת החום וכמות העשן בגובה העיניים לעומת מדורה פתוחה, אבל זה כבר כנראה יותר סובייקטיבי ויהיה שנוי במחלוקת בין חובבי הגימיקים לחובבי ה-"נטורל".
אצלי המוצר הזה בהחלט מצטרף לארסנל הטיולים כאחיו הגדול של התנור המונגולי של רכס, והבחירה ביניהם תהייה תלוייה בעיקר בכמות האנשים => גודל המדורה. באינטימיות של עד 4 אנשים, המונגולי לוקח. מעבר לכך המוצר הזה משלים את הטווח הגדול יותר.
שאלות ותהיות אפשר כאן, בפרטי, או לבוא לראות בעיניים ...
GodsFather
27-12-17, 14:03
לפי איך שזה נראה והמסיביות, זה גם יכול לשמש כשפאלה לחילוץ.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
, ולכבות את המדורה באופן יזום עם מים כדי שהמתקן והאפר יספיקו להתקרר עד הבוקר. במפגש האפר היה חם מדי בבוקר לאריזה בשקית ניילון ולכן נקבר באדמה. למדתי ...
..
לקבור את האפר רק ייטיב עם הקרקע.
לקבור את האפר רק ייטיב עם הקרקע.גם לזרוק קליפות של תפוזים ושאר ירקות, אבל זה לא כיף למי שבא אחריך ...
גם לזרוק קליפות של תפוזים ושאר ירקות, אבל זה לא כיף למי שבא אחריך ...
מה הקשר בין מחט לישבן?
כתבתי לקבור, לא לזרוק.
זה אפילו עדיף על להשאיר מעגל מדורה.
ואחרי שהרוח מעיפה את הכיסוי ?
ואחרי שהרוח מעיפה את הכיסוי ?
מה שנקרא:
״את סבתא שלך תקבור בשקע הזה, אני רוצה בור בור!״
״את סבתא שלך תקבור בשקע הזה, אני רוצה בור בור!״
:)
יש לך מזל שאני אוהב אותך, ויצטום ...
ועכשיו ברצינות, אפשר לחטוף את השרשור הזה ולהתפלסף איתו מכאן ועד הירח. אני לא בא לחנך אף אחד או להגיד למישהו מה לעשות או לא לעשות. מי שמטייל איתי יודע שאני לא נותן סטרטר בבוקר בלי שוידאתי שהמקום נקי לפחות כפי שהיה כשהגעתי, ולרוב נקי יותר ...
עד עכשיו נמנעתי ממדורות גדולות בחניוני לילה מהשיקול של השיירים שאני משאיר אחרי, ומבחינתי המוצר הזה מאפשר לי את הכיף של מדורה בלי נקיפות מצפון.
למוצר ייתרונות נוספים (פיזור חום נעים יותר, פחות עשן בגובה נמוך בגלל אפקט הארובה, מונע דריכה על גחל טועה וכיו"ב), ומחיר (בכסף, ומשקל), וכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אפשר לחזור לנושא השרשור המקורי ...
שלא תבין אחרת.
אחלה מוצר, היה נעים מאד לשבת לידו.
הצעתי לך שאחרי השימוש במוצר ,במקום לסחוב את האפר באוטו עם פוטנציאל ג׳יפה, פשוט תקבור אותו.
גם הסביבה תרוויח דשן איכותי.
אפילו מארק בשיחה הציע לקבור את שרידי המדורה.
בכל הכבוד, מבחינתי מארק הוא לא אמת המידה. היו עוד כמה הצעות שהוא הציע ולא באו לי טוב ...
אז יש נושאים שבהם אני יותר צדיק ממארק, ויש כאלו שפחות... אבל אני מאמין גדול ב"חייה ותן לחיות" ולכן אני משתדל להשאיר אחרי מקום נעים לבאים אחרי, וגם משתדל שלא להטיף לאחרים, מאמין יותר בדוגמא אישית ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.