PDA

צפייה בגרסה מלאה : מישהו התנסה במיגון מ umhw ?

Nirtzen
10-01-18, 01:09
Ultra-high-molecular-weight
פלסטיק קשיח מאוד , בארהב ממגנים איתו רייזרים, ריינג'רים, ועוד.
קשיח (מאד) , קל משקל, מחליק (לעומת אלומיניום ש"נדבק" לאבן/סלע/מכשול) . מקובל למגן בעובי כמעט 1 ס''מ.
מישהו ניסה אותו פה ? איפה ניתן לרכוש ? איך מכופפים ?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

אומי5
10-01-18, 08:10
השמועה מספרת על רכבי גרוטראלי שמוגנו בחלקי חביות פלסטיק (החביות הכחולות).
בנוסף היא מספרת שזה עבד לא רע בכלל.

לעניות דעתי לרכב שאינו "רכב עבירות" זה יחס משקל/תועלת מעולה.

dorbarkan
10-01-18, 08:41
השמועה מספרת על רכבי גרוטראלי שמוגנו בחלקי חביות פלסטיק (החביות הכחולות).
בנוסף היא מספרת שזה עבד לא רע בכלל.

לעניות דעתי לרכב שאינו "רכב עבירות" זה יחס משקל/תועלת מעולה.אני מכיר בגרוטאראלי גם שימוש במיכלי דשן שחור שכופפו בחימום.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

boaz avrahami
10-01-18, 09:01
התשובות שלכם לא עונות על השאלה שלו.
מחיפוש קצר בגוגל נראה שמדובר בחומר מעניין מאוד

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX

נמרוד
10-01-18, 09:20
UHMWPE - שתי האותיות האחרונות חשובות, פוליאתילן. זה אחד החומרים התרמופלסטיים הטכניים החזקים יותר. הסיב הסינטטי הטוב ביותר שקיים היום עשוי UHMWPE תחת השם המסחרי Dyneema.

אפשר לקנות בצורת פלטות בוירטהיים במפרץ חיפה - http://www.wirtheim.com/UHMW-HDPE/

קחו בחשבון שהניצול הנכון של חומרים פלסטיים כמיגון הוא לייצר בהזרקה צורות יעילות, לא סתם להשתמש בפלטות. מיגון גחון מקורי בהרבה רכבים כולל רכבי שטח עשוי מחומרים תרמופלסטיים, אם כי לדעתי לא מUHMWPE שהוא יחסית יקר.

ש01
10-01-18, 11:28
ואם כבר, למה לא מסיבי פחמן?
חזקים מאוד וחלקים.
ניתן לצקת לבד או עפ"י דוגמת אלומיניום ממיגון של רכב אחר
(אולי שבירים ממכות?)

Nirtzen
11-01-18, 08:45
חוזר לעדכן

דיברתי עם ורטהיים אספקה על מנת לברר עלויות. זאת לאחר שהתייעצתי בפורום פולאריס אמריקאי כדי להבין מה העובי
המתאים למיגון. בנוסף בדקתי בפורום איך ניתן לכופף את החומר מבלי לפגוע בו (באמצעות חימום מדויק - יש ביוטיוב סרטונים למכביר).
העובי המינימלי הוא 10ממ , ועלות פלטה של 2מ*1מ היא 1200 שח.

לא ביררתי האם יש פלטות קטנות יותר , או שאריות.
אני מכין סקיצה של המיגון הנחוץ לריינג'ר שלי , וכשבע"ה תיקנה פאג'רו אבדוק מיגון גם עבורה, ואחזור לעדכן.

יום טוב

zivo
11-01-18, 09:41
לא בטוח שאני מבין מה אתם אומרים.
אם זה חלק שמיוצר תעשיתי (תבנית), אז השיקולים ( כולל עלויות יצור) הם מסוג אחד.
אבל אם אנחנו בעולם של לעשות לבד, לקחת פלטה, לחתוך, ומעט כיפוף....
אני חושב שהשיקולים טיפה שונים.
מה ההבדל בין זה, לבין אלומיניום ( לפני מקרים מיוחדים שבהם גם ברזל \ פלדה , רלוונטי)?
שבירה? כיפוף? משקל? מחיר לפתרון?
אני חושב שדבר אחד ברור, זה יהיה יותר עבה מאלומיניום, ויותר מסובך לעבוד עם זה ( הלחמות? ניטים? מבנה).

boaz avrahami
11-01-18, 09:55
העובי המינימלי הוא מה שהאמריקאים המליצו או מה שוורטהיים מחזיק במלאי?

למרות שמדובר בחומר נחשק אני לא מוצא שום סיבה לעבוד איתו.
תשווה אותו מבחינת הדרישות שלך לאלומיניום 6061 בעובי 4 ממ .
תוסיף לאלומיניום את הנוחיות עיבוד ( נכון ש 6061 יותר חזק ופחות קל לעיבוד מה 5052 שמשמר לרוב למיגון) ולדעתי תגיע למסקנות לבד.

Honda TRX300EX

נמרוד
11-01-18, 10:07
דיברתי עם ורטהיים אספקה על מנת לברר עלויות. זאת לאחר שהתייעצתי בפורום פולאריס אמריקאי כדי להבין מה העובי
המתאים למיגון. בנוסף בדקתי בפורום איך ניתן לכופף את החומר מבלי לפגוע בו (באמצעות חימום מדויק - יש ביוטיוב סרטונים למכביר).
העובי המינימלי הוא 10ממ , ועלות פלטה של 2מ*1מ היא 1200 שח.

כדאי לבדוק את העלות של האלטרנטיבות - פלטה 1X2 מטר של:

אלומיניום 5052 בעובי 5 מ"מ
פח פלדה רגיל עובי 3 מ"מ
ואפילו פח נירוסטה עובי 3 מ"מ

כל האפשרויות האלו כבדות יותר, אבל יותר קלות לעיבוד, כיפוף, לא דורשות אינסרטים להברגות.

אם פלסטיק, ועלה נושא האינסרטים - הסוג המומלץ נקרא בשם הגנרי Ultrasert, מכינים לו קדח מכין ומשקעים אותו לתוך הפלסטיק בעזרת מלחם.
קישור לדוגמא:

https://www.ebay.com/itm/DODGE-6035-4BR300-ULTRASERT-II-1-4-20-THREADED-INSERTS-SET-OF-500-NEW-NO-BOX/391721992572?hash=item5b3473417c:g:6f0AA OSwXYtYvb0B

118135

boaz avrahami
11-01-18, 10:36
אם זה אותו החומר כמו שמשתמשים בפלסן ( ואני לא בטוח) אז לא כל כך פשוט לקדוח את זה. ממש לא.

לגבי ההשוואה,
נמרוד, ה 6061 לא השוואה יותר נכונה מאשר 5052?

Honda TRX300EX

נמרוד
11-01-18, 10:47
כל השוואה היא לגיטימית.

אל תבינו לא נכון - מדובר על פלסטיק חזק מאד, אבל עדיין פלסטיק, עם יתרונות וחסרונות.

asafk
11-01-18, 13:07
בועז, פרקטית סדרה 5000 זמינה בפחים תחת כל עץ רענן, סדרה 6000 לא.

אסף.

de fox
11-01-18, 15:04
בנושא האינסרטים.

אלו המוחדרים בחום ואלו באולטאסוני, בשביל להיות עמידים צריכים להיות מוחדרים מהכיוון ההפוך למשיכה עם מדרגה לפני פני השטח.

מניסיון שלי בעבודה, האינסרטים שהכי פחות "שליפים" מכיוון המשיכה הם אלו שמתברגים לתוך הפלסטיק (Self tapping for plastic), יתרון נוסף זה שקל להתקין אותם. משהו כזה:

https://www.tappex.co.uk/trisert-inserts

-->