PDA

צפייה בגרסה מלאה : ניתוק הגלגלים הקדמיים מהדרייב שאפט בJL החדש?

KOOKE
21-01-18, 18:09
אני מניח שעוד מוקדם מדיי לפתוח תת פורום חדש ל- JL. לכן מפרסם/ שואל כאן.

מרייר דרך קבע על המידע והסירטונים על ה- Jl החדש. פשוט נראה שהיצרן היה קשוב לכל מה שהיה לקוי בקודם ושיפר ושירג זאת משמעותית אפילו בפרטים הכי קטנים. פשוט רכב מדהים- מתחיל לחסוך מעכשיו לרכב הבא שלי....

בכל אופן- במסגרת הגלישה והחיפוש אחר מידע נתקלתי בסירטון המעניין הבא שמפרט מהם השינויים בסרנים- שינוי בולט זה מין מנגנון שמנתק את הגלגלים מהדרייב שאפט הקדמי במצב 2x4..

https://youtu.be/sJHOMm3tCN0

אודה להסבר של מבינים ממני לגבי המנגנון. האם זה מנתק את הציריה ?

boaz avrahami
21-01-18, 19:45
הניתוק הזה שקול ללוקרים מבחינה תפקודית. לפי מה שהם מספרים זה משהו שכבר היה ברכבים אחרים של הקונצרן בעבר.
מעבר לכך נראה שהשקיעו מאמץ בהקשחה.

לגבי המחיר- עולה כ 40 אלף דולר.
פחות או יותר כמו הגיפ שלך.

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX

yoni_0000
21-01-18, 19:48
ממה שאני מצליח להבין כן. העיקרון דומה ללוקר אוטומטי.

חנן-ג'יפולוג
21-01-18, 20:00
מנגנון נפוץ במגוון גדול של רכבים אמריקאיים ויפנים.
חוצה את הציריה הארוכה לשניים, וכשהוא לא משולב, הציריות מסתובבות בנסיעה, אבל הקורונה, הפיניון וגל ההינע עומדים.
זה לא מקביל לנועלי טבור. נועלי טבור מנתקים את הציריות מהגלגלים, וכשהם מנותקים, הציריות עומדות בנסיעה.

asafk
21-01-18, 20:03
זה מנגנון שבכל רכבי השטח שהוא מותקן בהם הוא גורם לנהגים לקלל.
החל בג׳ימי וכלה בגרנד ויטרה. (וריאציות שונות, עיקרון דומה)

אסף.

yoni_0000
21-01-18, 20:05
כביכול בציריה הארוכה "חצי" ציריה מסתובבת והחצי השני סטטי.. מה שאני לא מצליח להבין זה איך הניתוק של ציריה אחת מנתק את השניה?
הציריה השניה מסתובבת ללא התנגדות אז הסטליטים מסתובבים והקרונה לא זזה?

asafk
21-01-18, 20:07
מה קורה כשיש גלגל אחד באוויר?

אסף.

דרור ברלי
21-01-18, 20:20
Jeep כבר שיחקו במערכת דומה בדגמים קודמים. קשה לומר שזה היה מוצלח.

בואו ונאמר שלא על זה תהיה תפארתו של ה-JL.
אין ספק שזה תורם לשיפור בצריכת הדלק בנסיעה על הכביש בגלל שזה חוסך במכלולים מכניים שמסתובבים לריק ובולעים אנרגיה.
בתיאוריה זה גם אמור לחסוך בבלאי מכני בדיפרנציאל הקדמי.
מצד שני זהו אחד מכמה פיצ'רים/באגים שאתם ממש לא רוצים ברכב שטח, בגלל תוספת הסיבוך וסתם כי זה עוד משהו מורכב שעלול להתקלקל (ומהנסיון המצטבר עם דברים כאלה, זה יתקלקל והרבה... וחוק מרפי אומר שזה יתקלקל בדיוק ברגע הלא נכון - כלומר בשטח).

אז אין מה להתלהב. ואם שואלים אותי? אם זו רק אופציה ואפשר לוותר על זה - אני הייתי מוותר בלי לחשוב פעמיים.

לוקרים ידניים הם פתרון מוכח, אמין ומוצלח בהרבה מכל פטנט אחר שנועד להפריד בין הגלגלים הקדמיים למכלול הסרן. אבל לך תשלח לקוחמעושר שזה עתה שילם 40K$+++ על רכב שטח פרימיום חדש, לפתוח ולסגור לוקרים (!), שומו שמיים - בידיים (!!!!......) וכבר יצא לי להכיר את אחד מהנובו-רנגלריסטים שהצהיר בלי להתבייש שגם אם ייתקע עמוק בבוץ, הוא לא יוצא מהאוטו ולא מוכן להתלכלך וללכלך לעצמו את הנעליים והשטיחים ''כי זה אוטו יפה וחדש ויקר''... הוא אשכרה מצפה שאחרים יתלכלכו בשבילו בזמן שהם מחלצים אותו!...

lizard
21-01-18, 20:37
אף פעם לא ממש הבנתי איך בדיוק זה חוסך.
אני מבין את העקרון המכני אבל למה זה חוסך? הכביש רואה בסופו של דבר את אותו כוח לא? מה זה משנה אם הוא מגיע מ4 גלגלים או 2?

yoni_0000
21-01-18, 20:40
מה קורה כשיש גלגל אחד באוויר?

אסף.

כל התנועה עוברת אליו.. אז הצירה ה"מחוברת" מסתובבת, מסובבת את הספיידר גירס סביב צירם בלבד, ומסובבת את החצי הפנימי של הציריה ה"חצויה" בכיוון ההפוך.. אני בכיוון?

boaz avrahami
21-01-18, 22:12
מנגנון נפוץ במגוון גדול של רכבים אמריקאיים ויפנים.
חוצה את הציריה הארוכה לשניים, וכשהוא לא משולב, הציריות מסתובבות בנסיעה, אבל הקורונה, הפיניון וגל ההינע עומדים.
זה לא מקביל לנועלי טבור. נועלי טבור מנתקים את הציריות מהגלגלים, וכשהם מנותקים, הציריות עומדות בנסיעה.

לא אמרתי שזה כמו נועלי טבור אלא נותן את אותה הפונקציה- ז״א שהם יכולים להחליף אחד את השני עבור אותה מטרה.

בין אם באמצעות נועלי טבור או באמצעות ניתוק ציריה גורמים לדפרנציאל לנוח ב 2x4.

Honda TRX300EX

KOOKE
21-01-18, 23:00
אז הבנתי נכון. גם מאשש את ההשערה שלי שמנגנון כזה ברכב שעושה שטח קשה, מועד לפורענות. גם ככה מחפשים איך לחזק ציריות... אז לחתוך אחת מהן ... וואלה לא חכם.

שימו לב שגם החברה מדיינטראק לא מתלהבים מהעניין אבל מסבירים שלליצרנים שם שפועלים תחת תקנות פדרליות שמנסות להפחית צריכת דלק / פליטת מזהמי אויר זה מאד משמעותי מבחינה כספית וככל שהרכב יותר חסכוני ופחות מזהם כך הם משלמים פחות.

לטענת החברה מדיינאטראק ניתוק הגלגלים חוסך כ1% עד 2% בצריכת הדלק וזה חיסכון אדיר מבחינת היצרן בעלויות המיסוי הירוק.

בגדול ניתוק הגלגלים מהדיפ׳ והדרייבשאפט אכן רק עושה טוב, פחות רעידות, פחות בלאי למיכלולי הנעה וכמובן צריכת דלק מופחתת אבל הדרך הנכונה יותר ( אבל כנראה יקרה יותר) הייתה באמצעות לוקרים ( יש גם אוטו׳ ולא צריך לרדת מהרכב).

הסרן שבסירטון זה דנה 30 של דגם הספורט. מקווה שבדנה 44 בדגם הרוביקון לא הכניסו את השטות הזו. אם לא הבנתם זה אכן (בתיקווה...) יהיה הרכב הבא שלי.

חנן-ג'יפולוג
22-01-18, 01:15
לא אמרתי שזה כמו נועלי טבור אלא נותן את אותה הפונקציה- ז״א שהם יכולים להחליף אחד את השני עבור אותה מטרה.

בין אם באמצעות נועלי טבור או באמצעות ניתוק ציריה גורמים לדפרנציאל לנוח ב 2x4.

Honda TRX300EX
דווקא מנגנון הדיפרנציאל, שזה למעשה הסטליטים, עובד בשיטה הזו שעות נוספות, בניגוד לסרן שבו אין נועלי טבור, וגם בניגוד לסרן שבו יש נועלי טבור, שבהם הסטליטים לא עובדים או כמעט ולא עובדים.
כאן מה שנח זה רק הקורונה ו פיניון וגל ההינע, שהם לא דיפרנציאל, כהגדרתו. הם מעבירי כח פשוטים ומשני כיוון תנועה.

פה הגג"ש שמחובר לציריה הקצרה מסתובב כל הזמן ביחס לקייס, שהוא עומד, הסטליטים מסתובבים ביחס לקייס, והגג"ש שמחובר לציריה הארוכה, בכלל מסתובב כנגד הקייס, אבל אחורה. כל הזמן.

בסרן כמו של הסופה, למשל, שבו אין כל מנגנוני ניתוק, כל גלגלי השיניים הפנימיים בדיפ' אמנם נמצאים בתנועה אבסולוטית ביחס לעולם, אבל ביחס לקייס הם נייחים ואין להם כל חיכוך ו\או בלאי.

נמרוד
22-01-18, 09:10
כמעט כל רכב 4X4 "אמיתי", שההנעה הבסיסית שלו היא אחורית, שאין בו לוקרים פיזיים (ידניים או אוטומטיים, שהיו שלב ביניים לא ממש יעיל מבחינת היצרנים) באמצע הגלגל הקדמי - יש בו מנגנון שילוב כזה שמנתק את הצירייה הארוכה. אין פה שום חידוש.

הסיבה שירדו מלוקרים - הנאבה הרבה יותר פשוטה (=זולה). השווה בין נאבה דנה 30 של סיקס (הרבה חלקים, כבדים יותר, נאבה חלולה, מיסבים גדולים יותר, אבל ניתן לשיפוץ) לנאבה דנה 30 של סופה (מכלול אחד, השתמש וזרוק וקנה חדש - מה שיש היום בכל רכב כמעט).

דרור ברלי
22-01-18, 09:55
יש קיטים של לוקרים ידניים עבור דנה 30 סופה/YJ עם מעגל חלוקה 5X4.5.
אבל לדעתי לא מצדיק את המחיר היקר אש (עולה כמו נעילה מאלה של הביוקר).

נמרוד
22-01-18, 10:06
יש קיטים של לוקרים ידניים עבור דנה 30 סופה/YJ עם מעגל חלוקה 5X4.5.
אבל לדעתי לא מצדיק את המחיר היקר אש (עולה כמו נעילה מאלה של הביוקר).

בדיוק. זה יקר כי זה חלקים רבים יותר וגדולים יותר. לא חושב שנשאר איזשהו יצרן שמצייד רכבי שטח רגילים וSUV בנאבות חלולות, למעט לנדקרוזר 70 וכאלו.

לעומת זאת, מזלג לניתוק ושילוב צירייה זה משהו זול משמעותית, שמופעל ללא ידיעת הנהג, בלי הצורך לצאת מהרכב, ומשיג את אותה השפעה על צריכת דלק.

חנן-ג'יפולוג
22-01-18, 10:09
ג'ימני, נמרוד?

נמרוד
22-01-18, 10:21
ג'ימני, נמרוד?

כתבתי "לנדקרוזר 70 וכאלו" :rolleyes:

yoni_0000
22-01-18, 11:44
פה הגג"ש שמחובר לציריה הקצרה מסתובב כל הזמן ביחס לקייס, שהוא עומד, הסטליטים מסתובבים ביחס לקייס, והגג"ש שמחובר לציריה הארוכה, בכלל מסתובב כנגד הקייס, אבל אחורה כל הזמן.

אוקיי.. ומה קורה כשאני משלב 4x4 בנסיעה? החצי שמסתובב הפוך צריך בצורה פתאומית לשנות כיוון ולהתאים את המהירות שלו לשאר החבר'ה.. איך לא נגרם נזק?

דרור ברלי
22-01-18, 12:03
לא ירדתי לעומק המנגנון המכני הזה ושיטת הפעולה שלו, אבל נראה לי שיש כאן תמימות דעים שזה עונש. פטנט מחורבן שרצוי להימנע ממנו....

ואם זה יהיה ''אלמנט'' שכל בעלי ה-JL יקבלו כציוד אורגינלי מהיצרן, אז מין הסתם תעשיית סרני האפטרמרקט נטולי מנגנון הניתוק תעלה ותפרח עוד יותר....

boaz avrahami
22-01-18, 12:20
לא נראה לי שמסובך לבטל את המנגנון ולשים ציריה ארוכה שלמה.
צריך לשים לב שהסקירה על דגם הספורט ולא ברור מה יש ברוביקון

Honda TRX300EX

yoni_0000
22-01-18, 12:25
לא כזה בעיה לעקוף אותו.. אני מתאר לעצמי שאפשר לנעול את המנגנון קבוע מכאנית או במקסימום להעיף אותו ולהחליף לציריה שהיא מקשה אחת.

KOOKE
22-01-18, 15:08
בעוד כחמש או שש שנים כשתקוותי תתגשם ויהיה לי רוביקון JL מבטיח לעדכן כאן אם אכן יש שם מנגנון כזה מקדימה ואם כן כיצד אדאג לבטלו.

בינתיים אני נאנח מכאב על המלח שזורה לי בועז על הפצעים.... כן רוביקון JL חדש עולה שם כ- 50,000$ - בערך מה שעולה הרנגלר סהרה המשופר שלי משנת 2010 - כוS אומו......תסלחו לי על השפה הבוטה...פשוט התיסכול גבר עליי....

דרור ברלי
22-01-18, 15:21
אם כבר אתה נוקט בשפה לא מנומסת בעליל, אז תן את המשפט בשלמותו:
''
בא בנאדם, רוצה לעבוד, באמא שלי רוצה לעבוד, אבל במקצוע שלו!!!!!
באים ואומרים לו 6 בבוקר, מה 6 בבוקר כוסאומו המדינה הזאת''.

חנן-ג'יפולוג
22-01-18, 15:33
אוקיי.. ומה קורה כשאני משלב 4x4 בנסיעה? החצי שמסתובב הפוך צריך בצורה פתאומית לשנות כיוון ולהתאים את המהירות שלו לשאר החבר'ה.. איך לא נגרם נזק?

אף פעם לא התעמקתי בלמידת המנגנון הזה, אבל אנסה לנחש את האופציות:
1. הנחייה לנהג שאין מצב לSHIFT ON THE FLY, אלא אך ורק בעמידה. לאור האוטומציה המתגברת והתאמת הנהיגה למכנה המשותף הנמוך ביותר של הנהגים, IDIOT PROOF, קשה לי להאמין שזה המצב.
2. סינכרון בסרן עצמו נשמע לי פחות סביר לאור המקום המוגבל.
3. סינכרון בטרנספר, כך שישלב קודם כל תוך כדי נסיעה את גל ההינע הקדמי, וכשהוא יסתובב, גם החצי המרכזי של הציריה הארוכה יחזור להסתובב עם כיוון הנסיעה, ורק אז יבוצע השילוב בציריה. אני מהמר שזו האופציה הנכונה.

ד ו ר ו ן
22-01-18, 16:23
למעט לנדקרוזר 70
ושם הלכו לקיצוניות, אפילו לשונית אין.. צריך מפתח גלגלים למעבר בין סגור, פתוח, או אוטומטי.

rantop
22-01-18, 16:32
בעוד כחמש או שש שנים כשתקוותי תתגשם ויהיה לי רוביקון JL מבטיח לעדכן כאן אם אכן יש שם מנגנון כזה מקדימה ואם כן כיצד אדאג לבטלו.

בינתיים אני נאנח מכאב על המלח שזורה לי בועז על הפצעים.... כן רוביקון JL חדש עולה שם כ- 50,000$ - בערך מה שעולה הרנגלר סהרה המשופר שלי משנת 2010 - כוS אומו......תסלחו לי על השפה הבוטה...פשוט התיסכול גבר עליי....

שלמה אני איתך, הjl עושה חשק בטירוף!
נזמין אותם במספרים עוקבים?:cool:

KOOKE
22-01-18, 22:52
היי רן

אני מתכנן על משומש או ביבוא אישי.

להערכתי הJL רוביקון יתומחר בארץ כחדש בכ- 400,000₪. זה כנראה יהיה מחוץ לתקציב שלי גם עוד חמש שנים.

דרור ברלי
23-01-18, 00:59
400K?

JK רוביקון משומשים בני שנה-שנתיים, משופרים בצורה כזו או אחרת, בכל מיני גרסאות מיוחדות בייצור מוגבל, מתומחרים כמעט ככה ....

מדינה משוגעת.

boaz avrahami
23-01-18, 01:07
תצביעו לי בבחירות הבאות ואני מתחייב להוריד את המיסים אם אהיה ראש הממשלה.
מילה שלי

Honda TRX300EX

KOOKE
23-01-18, 11:43
400K?

JK רוביקון משומשים בני שנה-שנתיים, משופרים בצורה כזו או אחרת, בכל מיני גרסאות מיוחדות בייצור מוגבל, מתומחרים כמעט ככה ....

מדינה משוגעת.

את השוק המטורף של הרנגלרים יד שנייה חוויתי על בשרי לאחרונה.

אבל תכלס כיום JK רוביקון ארוך דנדש מהחברה עולה 319,000 ש"ח לפני מיקוח/הנחות- מכאן הערכת השווי שלי לגבי עלות ה- JL בארץ ואני אפילו קצת הפרזתי כלפי מעלה. בארצות הברית הפער בין ה JL ל- JK מסתכם בכ- 2,000 עד 3,000$ .

rantop
06-02-18, 17:30
היי רן

אני מתכנן על משומש או ביבוא אישי.

להערכתי הJL רוביקון יתומחר בארץ כחדש בכ- 400,000₪. זה כנראה יהיה מחוץ לתקציב שלי גם עוד חמש שנים.

רובי חדש ביבוא אישי- 330. (כבר בדקתי, לא עמדתי בפיתוי)
ספורט- 290

ariel-ro
06-02-18, 18:03
שמעתי ממישהו מתוך סמל"ת שתחילת שיווק הJL הוא באפריל, מחיר התחלתי 280אש"ח
מעניין אם אכן יהיה כך..

KOOKE
07-02-18, 13:42
רובי חדש ביבוא אישי- 330. (כבר בדקתי, לא עמדתי בפיתוי)
ספורט- 290

מחיר פצצה. יחסית כן.

שיערתי שהמחיר יהיה גבוה יותר.

טוף...אז יהיה עליי לחסוך קצת פחות...

-->