צפייה בגרסה מלאה : מסקנות לאחר חילוץ טרופר ברמה"ג.
liontamer84
28-01-18, 09:27
רוצה להגיד תודה לכל החבר'ה מהוואטסאפ ומהאתר אתמול שנרתמו כדי לעזור.
סליחה אם טרטרתי מישהו לשווא. לא זו הייתה כוונתי.
אז זה מה שהיה... יצאנו לראות שלג, הגענו ישיר למרום גולן. שיחקנו קצת, נהנינו ואז אמרנו שנעשה סיבובון בשטח, אולי נמשוך קצת לכיוון יער אודם ומשם, ארוחת צהריים והבייתה. ביציאה ממרום גולן קלטתי שיירה של דיסקאברים, נראו לי חבר'ה רציניים אז נסעתי אחריהם, בכביש 959 הם נכנסו לשביל שחור ואני אחריהם. התעכבתי קצת אז נפתח פער. חלפנו על פני זוג חמוד בג'ימני ואז באנו לחצות איזו שלולית שהחבר'ה עם הדיסקו עברו לפנינו. כל הטיול הזה במהירות של 5 קמ"ש בגלל אלמושקה ול'. ואז בקצב איטי אך נכון תוך פחות משנייה נתקענו. אחרי שתי דקות בא הבחור עם הג'ימני, איתמר, הציע לתת משיכה... ניסה, ניסה לא צלח. לא קדימה לא אחורה. החבורה עם הדיסקו התקדמה אולי 300 מטר. הוא נסע אליהם לשאול אם הם מוכנים לתת משיכה והם סירבו. בשלב הזה כבר הבנתי שהמצב לא טוב. פתחתי קריאה בווטסאפ של ג'יפולוג (תודה אמוץ) ובתופעת טבע ובחילוצי ג'יפים התנדבות בפייסבוק. למזלי חבר שלי בוידק ראה את זה ושלח אליי חבר שלו מהמועדון לנד רובר - רון זעפרני (להבדיל אלפי הבדלות מהלוזרים שלא באו לתת משיכה ואני עוד אברר מיהם...) הגיע עוד בחור נחמד מתופעת טבע. אחרי קצת התקשקשויות בניווט שלהם בדרך אליי. רון (הבחור עם הדיסקו) ואבא שלו ישר נתנו שוקולד לבננות שיהיה להן מתוק ולאחר הערכת מצב הוחלט להזעיק את דוד של רון - אילן מיחידת חילוץ גולן. חיברנו רצועות, 2 רכבים, מושכים -וכלום... הממותה לא זזה. אילן מציע להזמין שופל, אני מסכים, אבל רוצה לנסות עוד משהו עד שהשופל בא. שולף מהבגאז' של הממותה את השני קרשי חילוץ שלי (7 על 7 באורך מטר), את ההייליפט ואת הליפטמייט. (ליתר דיוק זה הבנדוד של רון שולף מהבגאז' שלי).
חופר ליד הגלגל האחורי שמאלי כדי שיהיה אפשר לחבר את הליפטמייט, מחבר ומרים. רון ובנדוד שלו מתחילים להביא אבנים כדי להכניס בבור שהצמיג שלי השאיר. אחרי כל זה, נכנסים לרכבים, שוב רצועות, שוב שני רכבים מושכים. היי הופ - הממותה בחוץ. הולהההה! מתחילים לאסוף ציוד, אילן, שיומיים קודם ראה מה היפותרמיה עושה לבנאדם, מפציר בי להחליף בגדים. יצאנו מהשטח, חיבוקים, תודה רבה, ואנחנו בדרך הבייתה לראש העין. עוד עצרנו להחליף בגדים ולאכול. 2208. אנחנו בבית.
תודה רבה לכולם.
רועי.
118329118330
GodsFather
28-01-18, 09:30
חוויה!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בשם בעלי הדיסקברי באתר אני מתבייש.
שמח שהכל נגמר בשלום.
לגבי החפירות בווטסאפ.
חבר'ה, זה מאוד נחמד שכולם חכמים, כולם גיבורים וכולם יודעים את התורה, אבל כשאתה תקוע בבוץ עם ילדים, שאתה יודע שהסבלנות שלהם תיגמר מתישהו, הדבר האחרון שעוזר זה עצות ממישהו שראה חצי תמונה בפלאפון.
מי שתקוע ואובד עצות, ורוצה ייעוץ טלפוני שיבקש את זה במפורש (כאילו שזה אי פעם יקרה (-; ).
עריכה,
בקשר לתמונות היפות שעלו בווטסאפ,
לידיעה, שימוש באמצעי גרירה אלסטי (רצועה), עם אמצעי לא אלסטי עם פוטנציאל תנע הרסני (שרשרת), הוא לא מומלץ. ברור לי שבחילוץ משתמשים במה שיש (פאק איט, הייתי קושר גם ברוס עם רימוני רסס אם זה היה מה שהיה לי) אבל אם כבר פורסמה תמונה זאת הזדמנות לתת עליה מילה.
boaz avrahami
28-01-18, 09:39
היי
לא ראיתי מסקנות.
דובר על הבוץ ברמת הגולן ממש לפני סוף השבוע הסוער ועד כמה הוא עלול להיות קשה ואז אתה נוסע לטייל רכב בודד עם ילדה ואישה בהריון.
נראה קצת כמו לקיחת סיכון גדול בדיעה צלולה, לא?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
liontamer84
28-01-18, 09:50
היי
לא ראיתי מסקנות.
דובר על הבוץ ברמת הגולן ממש לפני סוף השבוע הסוער ועד כמה הוא עלול להיות קשה ואז אתה נוסע לטייל רכב בודד עם ילדה ואישה בהריון.
נראה קצת כמו לקיחת סיכון גדול בדיעה צלולה, לא?
Honda TRX300EX
לא תכננתי להכנס עמוק לשטח.
הופתעתי לרעה מהמהירות שבה הרכב איבד את היכולת תזוזה. (הבוץ תפס אותו חזק).
טעיתי כשחשבתי שזה שאני נוסע 5 קמ"ש ייתן לי את היכולת לחזור אחורה.
מוני אורבך
28-01-18, 10:29
למדת, בצורה הכואבת משהו, אבל למדת.
סטואציות בשטח יכולת להדרדר מהר מאוד, עד כדי סכנת חיים.
יש לנו (לכולנו) נטיה לזלזל בבוץ ובקור בכלל.
אנחנו חיים בארץ חמה ועל כן יודעים הכול על מכות שמש, התיבשויות וכו..
על היפוטרמיה אנחנו יודעים מעט מאוד וחבל.
אפשר למות (או יותר גרוע נכות) לא פחות מאשר מכות שמש והתיבשויות (ואולי יותר)
הסטואציה שהיתה אתמול ובמיוחד ברמת הגולן מאוד מסוכנת.
מאוד קר ואנחנו לא ערוכים למצבים כאלו.
רק מתי מעט עם הרבה ניסיון, וגם הם מצוידים היטב עם רכבים "גיבורים" יכנסו לשטח ביום קר כזה יום אחרי אירוע גשם חזק.
הבוץ ברמת הגולן ידוע לשימצא.
להיכנס לשם הוא בגדר הימור, יש מי שלוקחים את ההימור ואפילו נהנים ממנו, אבל הם מצוידים לאירוע ולא נוסעים לבד
בטח ובטח לא עם ילדים ואישה בהריון.
הייתי בדרך אליך מקצרין, שמח שחולצת בשלום...
את כל היום בילינו בסביבה שם, אם הייתי רואה לפני כן לא היית מגיע לחושך שם.
תמים מצידך לחשוב שג'ימיני יחלץ אותך... לא מזלזל בג'ימיני, אחלה אוטו אבל אין לו את המסה הדרושה למשוך טרופר מבוץ.
מציע לא לטייל לבד ואם כן לשמור טלפון של מישהו בסביבה שיכול לחלץ.. אלא אם יש לך את כל ציוד החילוץ כולל כננת עובדת.
אלעד.
מהתיאור של החילוץ נדמה שהרכב התיישב על הגחון במרכזו, אכן?
liontamer84
28-01-18, 14:50
מהתיאור של החילוץ נדמה שהרכב התיישב על הגחון במרכזו, אכן?
שלילי.
רק הגלגלים השמאליים נתקעו.
רק אחרי שהרמתי את הגלגל האחורי שמאלי עם ליפט מייט, ומילאנו את הבור עם סלעים, רק אז אפשר היה להוציא את הרכב.
אלעד (wonderd)
שוב תודה רבה על הרצון הטוב.
אפשר צילום טוב או לינק לליפט מייט ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
liontamer84
28-01-18, 15:31
https://www.amazon.com/Hi-Lift-LM100-Jack-LM-100-Lift-Mate/dp/B00042KGWG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1517146266&sr=8-2&keywords=lift+mate
זה לא מתלבש בבטחה על כל ג'אנט...
יש לי כזה קבוע בג'יפ, אתה מוזמן לראות אם הוא מתאים לגלגלים שלך ...
זה לא מתלבש בבטחה על כל ג'אנט...
יש לי כזה קבוע בג'יפ, אתה מוזמן לראות אם הוא מתאים לגלגלים שלך ...
יבוצע
תודה
מוני אורבך
28-01-18, 16:32
יש לי ליפט מייט בבית, אם אתה מעונין אתה מוזמן לקפוץ ולראות אם יתאים.
אפשר גם בטכניון אם יותר פשוט לך
GodsFather
28-01-18, 17:32
ליפט מייט ובעבר דובון בהם אחלה המצאה לחילוץ מבוץ/חול.
במקרה כזה אגב גם הגימני היה שולף כי בפועל הרכב היה תפוס בבוץ ולא עוצמה היא ששחררה אותו.
ליפט מייט ובעבר דובון בהם אחלה המצאה לחילוץ מבוץ/חול.
במקרה כזה אגב גם הגימני היה שולף כי בפועל הרכב היה תפוס בבוץ ולא עוצמה היא ששחררה אותו.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk+1
רק תמיד מפחיד שהרכב יפול לצד וההייליפט ימעך את הפח.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
+1
רק תמיד מפחיד שהרכב יפול לצד וההייליפט ימעך את הפח.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
זכרתי משהו על הדובון [emoji6]
עדיף מעיכה בדלת מאשה הריונית היפוטרמית
שמים מזרון בין הרכב וההיליפט.
ועל הדרך ..
מכיון שמכרתי את הייליפט שלי מזמן.
איפה קונים בימינו פארם ליפט קטן ?
או כל חיקוי אחר ..?
ל.כ., אולי אפילו נשארו להם מחודשים במאה ש"ח ...
טוב. תודה.
רואים את זה באתר ?
יבוצע
תודה
גיא, אחרי הבדיקות אל תשכח לעדכן בפורום דאצ'יה על הקומבינציה המתאימה לטובת הרומנים.
תודה!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
....למזלי חבר שלי בוידק ראה את זה ושלח אליי חבר שלו מהמועדון לנד רובר - רון זעפרני
...... ולאחר הערכת מצב הוחלט להזעיק את דוד של רון - אילן מיחידת חילוץ גולן.
רועי.
אני חושב שזה באמת חוסר מזל.
היה עדיף שהיית פוגש את אילן בנסיבות אחרות ונהנה מהיין שהוא יודע לייצר..
שלילי.
רק הגלגלים השמאליים נתקעו.
רק אחרי שהרמתי את הגלגל האחורי שמאלי עם ליפט מייט, ומילאנו את הבור עם סלעים, רק אז אפשר.
אז מה עצר אותו מלצאת?
אכן, עדיין, יחסית לתמונה, משהו לא ברור.
זו נראת תמונה של שקיעה קלה.
אבל..
מהרגע שהגיעו רכבים נוספים, והרושם הוא שאין חשש להיפוטרמיה ושאר מרעין בישין, אני חושב שדווקא הטיפול הסבלני מזער נזקים.
היו בוואטסאפ כאלו שהציעו לתת משיכה "קצת" יותר חזקה.
וגם פה, יש כאלו שלקחו קצת בקלות נזק פח וכו'.
ארועים כאלו, ברוב המקרים מתחילים מתקלה פשוטה, ועיקר ההסתבכויות הן בעצם חוסר סבלנות ואובדן עשתונות אחרי שהארוע התחיל.
לעומת נזקים של אלפי שקלים, עדיף ארוע של 4 שעות.
GodsFather
28-01-18, 20:04
ועל הדרך ..
מכיון שמכרתי את הייליפט שלי מזמן.
איפה קונים בימינו פארם ליפט קטן ?
או כל חיקוי אחר ..?
Sent from my iPhone using Tapatalkיש להייליפט גם דגם מקוצר מקורי.
boaz avrahami
28-01-18, 20:12
מי שלא מכיר את הבוץ של הרמה מקרוב לא מתחיל להבין איזה צרה הבוץ הזה אפילו אחרי גשם קל, קל וחומר אחרי סופה.
מלכודת אמיתית ולא סתם נכתבו האזהרות.
בנוסף לכך הבוץ הזה הוא נזק עצום לאוטו
Honda TRX300EX
אני כמו שכתבתי בוואטסאפ הייתי מושבת השבת ואם לא, לא הייתי מהסס לצאת לכיוון, ותאמינו לי שיש לי "כל טוב" על הרכב, מי שחושב שבמצב שהיה הטרופר ג׳ימיני היה שולף אותו טועה בגדול, הוא ישב כנראה גם על המתלה הקידמי וגם מאחורה, כל suv בגודל מלא ובטח אחד שעמוס יגיע לבוץ כזה ויכול בלי לשים לב להיתיישב על הגחון בשניה וחצי, השטח בגולן מטעה, רגע אחד מהודק באבנים(מכבסה) ורגע אחר בוץ עמוק.
שאפו לרון, לאלעד(שהגיע כבר לכניסה לשטח וחוזל"ש) ולכל מי שעסק בחילוץ.
liontamer84
29-01-18, 09:32
אכן, עדיין, יחסית לתמונה, משהו לא ברור.
זו נראת תמונה של שקיעה קלה.
אבל..
מהרגע שהגיעו רכבים נוספים, והרושם הוא שאין חשש להיפוטרמיה ושאר מרעין בישין, אני חושב שדווקא הטיפול הסבלני מזער נזקים.
היו בוואטסאפ כאלו שהציעו לתת משיכה "קצת" יותר חזקה.
וגם פה, יש כאלו שלקחו קצת בקלות נזק פח וכו'.
ארועים כאלו, ברוב המקרים מתחילים מתקלה פשוטה, ועיקר ההסתבכויות הן בעצם חוסר סבלנות ואובדן עשתונות אחרי שהארוע התחיל.
לעומת נזקים של אלפי שקלים, עדיף ארוע של 4 שעות.
התמונה לא משקפת את הואקום האדיר שהגלגל האחורי שמאלי היה בו.
סכנת היפוטרמיה לא הייתה ולו לרגע לגברת ולילדה. הן היו בפנים באוטו מונע משך כל הזמן הזה. הדבר היחיד שהציק להן זה הטרטור של הדיזל.
גם אני לא הבנתי כמה חזק הגלגל הזה תפוס, עד שחפרתי עם שתי הידיים שלי כדי לחשוף את הג'אנט ולחבר את הליפט מייט.
אני מאמין שאם הייתה לי נעילה קדמית, סביר להניח שהייתי עובר את זה בלי למצמץ.
היא כבר בדרך מאוקראינה. אפילו שלא יהיו לי טיולים בזמן הקרוב.
מניסיון דומה בשנה שעברה, באזור כפר רמתניה, רק "שפאלות" הוציאו אותי החוצה. שני קרשים, אחד מתחת לקדמי שמאלי ואחד מתחת לאחורי שמאלי, תפילת "המוציא" ויצאתי...
מאז אני נוסע מצוייד בקרשים 20X2.5X120 וכולם בטוחים שאני תמיד בדרך לקומזיץ
נעילה קדמית......היא כבר בדרך מאוקראינה.
זה נשמע לי מעניין... אולי שווה בשרשור נפרד.
מזכיר לכם את השירשור הזה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106367-Trac-Grabber-Tire-Traction-Mounts-%D7%9E%D7%94-%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D
לדעתכם, היה מוציא את הטרופר? היה חוסך את כל העבודות מע"צ?
וזה שכב אצלי בג׳יפ לא מאוד רחוק משם ...
וזה שכב אצלי בג׳יפ לא מאוד רחוק משם ...
נדב
בדקתי את המרחק שלו מאיתנו כשהתפרסמה ההודעה בווטסאפ. אווירית זה היה 39 ק"מ אבל בזמן כביש זה היה ארוך.... במיוחד שהיינו תקועים עוד שעה מאוחר יותר מאחורי הג'ימני האדום
GodsFather
29-01-18, 22:00
מזכיר לכם את השירשור הזה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106367-Trac-Grabber-Tire-Traction-Mounts-%D7%9E%D7%94-%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D
לדעתכם, היה מוציא את הטרופר? היה חוסך את כל העבודות מע"צ?כי בשביל זה לא צריך לחפור גלגל שקוע?
כי בשביל זה לא צריך לחפור גלגל שקוע?
לא, אפשר לחבר בצד העליון של הגלגל ...
לקחת בעירבון מוגבל כי קשה להבין מהתמונות - נראה שניסית לבצע "איגוף" מצד השביל. מאוד יכול להיות שאם היית מנסה לעבור במרכז השלולית שנסללה על ידי קודמיך היית מצליח..
liontamer84
30-01-18, 09:04
לקחת בעירבון מוגבל כי קשה להבין מהתמונות - נראה שניסית לבצע "איגוף" מצד השביל. מאוד יכול להיות שאם היית מנסה לעבור במרכז השלולית שנסללה על ידי קודמיך היית מצליח..
כנראה שהתמונה מטעה אותך.
נסעתי על הקוליסים של החבר'ה שעברו לפניי.
הם כאמור עברו את זה בלי שום בעיה, אחרת לא הייתי נכנס בעצמי.
מספיק שיש הבדל ברוחב של הקוליס של שני הרכבים. ואז גלגל אחד בקוליס והשני בבוץ הרך שנדחף הצידה מהגלגלים של הרכב הקודם ...
דיסקברי וטרופר ברוחב די דומה
מעבר לזה שאנחנו עוסקים בניחושים הכי רחוק מהשטח והסיטואציה..
אני חושב שזה לא רק עניין של בחירת נתיב. רוי כתב שהוא נסע בקצב איטי ... אלא אם כן זה בוץ דרדרלה ושיטחי... לפני מעבר שכזה רגל ימין דרוכה ולתקוף בנחישות גבוהה.
הרכב לא תמיד מצליח לייצר אחיזה כמו שאנחנו יודעים והמון פעמים המומנטום והזרימה במכשול. בטח בבוץ דביק שכזה וג'מוס גדול.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.