PDA

צפייה בגרסה מלאה : דרור, זו לא הסופה הישנה שלך?

tamir128
30-01-18, 17:10
http://reshet.tv/item/news/politics/security/newsitem-690549/

איל מ
30-01-18, 17:29
קודם כל, יש דברים שאסור להראות בלי אזהרה.
צריך לתפוס את האשמים באכזריות הזאת ולהוציא אותם להורג.
שנית, זה נראה כמו סופה 2.

omri_t
30-01-18, 19:22
זה התעללות בבע"ח...!!!

מוטי ג.
30-01-18, 20:13
קיבלתי בווטסאפ,
אפילו לא פירקו את הגלגל ספייר, הוא עדיין על הדלת האחורית!
בהחלט התעללות, וגם.... איזה תרגיל מוזר, מה הביאו ג'יפ לכל צוות, כמה ג'יפים מעכו שם?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

דרור ברלי
31-01-18, 11:41
זו סופה 2
וכן. כואב הלב.
כמה מכלולים טובים שממתינים למחזור חיים שני היו באוטו הזה...
הייתי מוכן לקנות אותו. לא לנסיעה - רק לפירוק.
סרנים מצויינים עם יחסי העברה נכונים. גיר 6 מהירויות, טרנספר עם אלימינטור. בלמי דיסק אחוריים. ג'נטים 16. מכלולים הקפיים מצויינים. הכל תואם סופה וצ'רוקי ו-TJ. כואב הלב. באמת.

ומכיוון שהסרטון ויראלי ומעלה המון תגובות זועמות, הצבא כהרגלו מפרסם כל מיני תגובות סותרות בנוסח ''אימון דריסת רכב'', ''דריסה של מטרה שלא נפגעה כדי שהבדואים לא יגנבו אותה'' ועד לבדיחות על הטנקיסטיות החדשות שמתקשות בחנייה של הטנק...

בפועל - עוד דוגמה לניתוק מהמציאות, לזילזול בכספי הציבור ולקהות החושים ששולטים בצבא האווילי הזה.

ג'יפ תקין וטוב מלא במכלולים יקרים וטובים שמושבת בגלל איזו שטות וכל מכונאי מתחיל בסדנא יכול להשמיש אותו בשעה-שעתיים של עבודה ויכל להמשיך לעבוד. אבל כשהתקציב ללא הגבלה ומפחדים מבדואים אז משמידים סתם ככה, היי, אפילו לא ירו עליו!...

אני מקווה שלצוללות החדשות מתייחסים ביתר רצינות.

נדב42
31-01-18, 12:26
מרתיח.

zivo
31-01-18, 14:46
דרור,

סליחה על השאלה (ואני לא אומר שב 100% אתה טועה), אבל מאיפה הבטחון בקביעה "
ג'יפ תקין וטוב מלא במכלולים יקרים וטובים שמושבת בגלל איזו שטות וכל מכונאי מתחיל בסדנא יכול להשמיש אותו בשעה-שעתיים של עבודה ויכל להמשיך לעבוד" ????

לא שאין מצב שאתה צודק, אבל גם יכול להיות שאתה טועה.
ואם היו לוקחים אותו לאיזה שטח אש זורקים עליו 250 ק"ג חנ"מ מהאוויר, ואז הייתה רואה אותו שרוף (כמו הרבה רכבים אחרים בשטחי אש..) אז הייתה יותר רגוע?
פעם אחת, אנשים פה פירקו סרנים ומכלולים מרכבים ששימשו מטרות?
מה ההתרגשות??? מה קרה?
וכן, אני יכול להבין, למה לגוף גדול כמו הצבא, שווה, בשלב מסויים, לקחת רכב כזה ולגמור אותו (בדריסה או כמטרה), ולא להתעסק אם הנצלה של פריט זה או אחר.

בקיצור,
מצטער, לא הבנתי על מה ולמה ההתלהבות

איל מ
31-01-18, 15:03
דרור,

סליחה על השאלה (ואני לא אומר שב 100% אתה טועה), אבל מאיפה הבטחון בקביעה "
ג'יפ תקין וטוב מלא במכלולים יקרים וטובים שמושבת בגלל איזו שטות וכל מכונאי מתחיל בסדנא יכול להשמיש אותו בשעה-שעתיים של עבודה ויכל להמשיך לעבוד" ????

לא שאין מצב שאתה צודק, אבל גם יכול להיות שאתה טועה.
רק מהמכלולים שאפשר לראות בעין, יש שם לא מעט חלקים טובים.
ואם היו לוקחים אותו לאיזה שטח אש זורקים עליו 250 ק"ג חנ"מ מהאוויר, ואז הייתה רואה אותו שרוף (כמו הרבה רכבים אחרים בשטחי אש..) אז הייתה יותר רגוע?
הרבה יותר מפעם אחת, והסיפורים מעניינים וצבעוניים, רק שלא יפורטו פה.
מה ההתרגשות??? מה קרה?
וכן, אני יכול להבין, למה לגוף גדול כמו הצבא, שווה, בשלב מסויים, לקחת רכב כזה ולגמור אותו (בדריסה או כמטרה), ולא להתעסק אם הנצלה של פריט זה או אחר.
אז שיוציאו למכרז (והקשקוש הזה של "אי אפשר להוציא רכב חום למכרז" זה בדיוק מה שהוא: קשקוש. קצת עבודת מטה, קצת יעוץ משפטי, וניתן למצוא פתרון להכל).

בקיצור,
מצטער, לא הבנתי על מה ולמה ההתלהבות
על זה שכואב לראות ג'יפ מצוין, שלא ניתן לקנות היום, שגם עומד בתקינה אזרחית, שהצבא מעדיף להפוך לצעצוע בלי שום מטרה הגיונית. ולא חסרות נבלות ישנות בעשור או שניים או חמישים שאפשר להתעלל בהן אם רוצים "לתרגל פינוי ציר" או איזה שקר שהם זרקו שם.

ובשורה תחתונה, גם כשממיתים כלב עזוב יש בזה הרבה "הגיון" עדיין כואב הלב לראות את זה...

התשובות בכחול

alto
31-01-18, 15:56
דרור,
מה ההתרגשות??? מה קרה?

למה לפרק?
אולי יש עוד שמכירים את הסיפור הזה: בזמנו חבר הסתובב בשטחי אש בערבה, ראה שם יונימאג במצב טוב, כמה בדיקות, קפץ הביתה הביא מצבר, חיבר ונסע הביתה עם היונימאג.

נדב42
31-01-18, 16:01
העיקר שלא מוכנים להחליף לאומי את הנעליים ...

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106994

איל מ
31-01-18, 16:50
למה לפרק?
אולי יש עוד שמכירים את הסיפור הזה: בזמנו חבר הסתובב בשטחי אש בערבה, ראה שם יונימאג במצב טוב, כמה בדיקות, קפץ הביתה הביא מצבר, חיבר ונסע הביתה עם היונימאג.

זה לא היה מצבר.
הדרייבשאפט היה מנותק.

asafk
31-01-18, 16:50

רק פעם אחת...??

אסף.

alto
31-01-18, 17:40
זה לא היה מצבר.
הדרייבשאפט היה מנותק.

בוא נצליב עדויות :p
אני שמעתי את הסיפור מזה שהביא את המצבר/דריישפט באחד הטיולים עם אותו הרכב.

יונתןמצפה
31-01-18, 18:33
איזה קטע...
בדיוק ראיתי באתר מקביל (רעבולוג...) סרטון דומה מסיום של איזה תרג"ד.
בסרטון רואים עשרות מנות קרב ומוצרי מזון יבש אחר, ארגזי תחמושת חצי מלאים ועוד, מושלחים בזלזול דומה לפח הקרוב.
לצערי אני לא מוצא את הקישור, אבל הנקודה ברורה.
לא שאני לא מתרגש ומתרגז מהסרטון של הסופה.
אבל פרופורציה...

צבא העם אומרים לא?

ש01
31-01-18, 22:09
לגבי היונימוג - אני מכיר אישית אחד מהם (כן, אני מניח שהיו יותר מאחד ששוקמו).

והנעליים - אני מקווה שמצאתי להן פתרון (כי אצלנו בחה"י - אם מתפוררות לך הנעליים לא תקבל חדשות - לא מאמינים לך שאתה עדיין במיל'...)

דרור ברלי
01-02-18, 02:30
התשובות בכחול

אי אפשר היה לענות על זה טוב יותר. תודה איל.

ובאופן אישי - וזה מיועד אליך זיו - יכול להיות שאני חושב אולד-סקול, כי התקופה בה אני שירתתי בצה''ל היא אי שם לפני יותר מ-30 שנה וגם מהמילואים כבר השתחררתי רשמית לפני יותר מ-12 שנה - אבל פעם טחנו לנו במוח שלא מבזבזים אוכל, ולא זורקים ציוד, ואוספים תרמילים להתכה וארגזי תחמושת למיחזור, ומנצילים כל מה שאפשר כי זה כל כך יקר. אנשים אצלנו בגדוד 433 זצ''ל היו נשפטים -בצדק גמור - ועולים למת''שים כי איבדו פאקינג מחסנית של גלילון או בוקסה 9/16.... וזה כי חינכו אותנו שצה''ל צבא עני שצריך לחסוך במשאבים - שזה בדיוק למה טנקיסטים ירו באימונים קליעי 0.5 במקום הפגזים היקרים. כטען-טנק במילואים לא החסרתי אף אימון - אבל עברו שנים רצופות בהן לא יצא לי לטעון ולו פגז אחד. לא היה אימון בו טנק שהמתין לעלות לקו עמדות לא היה מכבה מנוע כדי לחסוך בשע''מ. פשוט כי חוייבנו לחסוך בתחמושת ובשעות מנוע. ואולי זה גם למה לא מחליפים לאומי את הנעליים שלו...

אבל בצה''ל השמן והמסואב של היום חושבים כנראה אחרת. כנראה יש המון כסף מיותר ואפשר להשליך ציוד יקר כאבן שאין לה הופכין וסתם ככה להשמיד אותו כי זה נורא מגניב לדרוס ג'יפ עם טנק מרכבה 4. תקציב הבטחון נוגס בנו בכל פה ואנחנו משלמים מיסי עתק על מנת להאכיל את המפלצת הזו שלא יודעת שובע - אבל כל מי שמשרת במילואים רואה בעיניים כלות את ההזנחה וההפקרות. איך זורקים מאות ואלפי קופסאות של מנות קרב חדשות וטובות שחולקו לחיילים באימון ונפתחו והוציאו מהן רק קופסת שימורים אחת או שתיים - כי מישהו החליט שקרטון של חמישיה שנפתח כבר לא חוזר למחסן... בחיי שאני לא ממציא את זה. אני משתתף בתרגילים כאזרח עם הג'יפ שלי תמורת תשלום - ובסיום התרגילים ראיתי איך אוספים את הקופסאות שנשארו - מה שסגור אכן חוזר לאפסנאות, אבל הקופסאות שנפתחו לא נארזות מחדש!... זורקים אותן לזבל!!! מצאתי את עצמי אוסף מפחי האשפה עשרות קופסאות כאלה שמלאות בכל טוב, ו''מנציל'' אותן - אני מעביר את המזון הזה לאותם גופים אזרחיים שמסייעים לנזקקים. הם משתמשים במזון הזה לטובת אלה שבאמת זקוקים לו - ואין לי שום פחד לכתוב את זה כאן בריש גלי.

ולמה אני עושה את זה? כי כל זה מתרחש במדינה שנשלטת על ידי כנופיה בעלת אג'נדה כלכלית חזירית שדוגלת בהקפצה יזומה של יוקר המחייה, שדרדרה אלפי משפחות לפת לחם. משפחות עם עשרות ומאות אלפי ילדים שהולכים לבית הספר כל בוקר על בטן ריקה. ואתה יודע שאני לא מגזים ושזו האמת ויש בישראל מאות אלפי ילדים רעבים. אז כמו שפעם הצבא הכריז שמי שלא מצחצח נעליים ולא מתגלח כל בוקר גם לא ינקה את הנשק שלו ולא יטפל בטנק שלו - אז אני חושב שמי שזורק חמישית מנות קרב יזרוק גם ג'יפ. ועובדה, הנה זה קורה. עוד דוגמא לניהול הקלוקל של המשאבים הללו שיוצאים מהכיס שלנו וכן, זה כואב לי באופן אישי לראות את הבזבוז הזה.

בלי להיכנס לפרטים - אני יודע אישית שהרכבים הללו מושבתים לעתים על תקלות קלות בגלל מחסור בחלק כזה או אחר. מידיעה אישית - אלה כלי רכב מתוחזקים להפליא, מלאים בחלקים ומכלולים תקינים וטובים ויקרים במצב לא פחות ממעולה. יותר מזה? לעתים יש שם מכלולים שזה עתה עברו שיפוץ/החלפה בחדשים!... ושבוע/שבועיים/חודש/חודשיים אחר כך, בשם הבורות והזחיחות והטימטום והאדישות וקהות החושים והזילזול - בעיקר הזילזול - הם נזרקים להיות מטרות (!!!...) במקום לפרק אותם ולהנציל את החלקים הללו לטובת השמשת רכב מושבת אחר. ובמקום שבדואי מביר-הדאג' או פלסטיני מטובאס או ג'יפאי מחולון יפרק את המכלולים האלה, הם היו צריכים לחזור למחסן של הסדנא כחלפים.

להגיד משהו שלא אופייני לי? אני אשכרה מעדיף שטייס יתאמן בהטלת חימוש על המטרה הזו או שהג'יפ הזה ייפול לידיים של בדואי שינציל אותו מאשר לראות את מחזה האבסורד הזה - רכב שלא ירו עליו אפילו קליע אחד - אבל משמידים אותו בצורה הזאת עד שכבר לא יצלח להביא איזו שהיא תועלת אפילו בתור מטרה לאימונים!... מה בדיוק הרוויחו אותם שריונרים שדרסו את הג'יפ הזה?... האם זה הפך אותם למקצועיים יותר בתפעול הטנק?.... טירוף מערכות. בחיי. ואחר כך מתפלאים שצוות טנק הלך לישון בזמן מארב ארטישוק ושני מחבלים קטפו לו חייל שישב אחר כך בשבי 5 שנים תמימות וכדי שיחזור הביתה היה צריך לשחרר יותר מ-1100 מחבלים...

ומכיוון שאני מאמין שהכל קשור להכל - אני באמת גם לא מתפלא למה הצבא הזה, המודרני, הטכנולוגי, המצויד היטב במיטב הנשק המתקדם, צבא שכל קציני הקבע שלו אקדמאים, לא מצליח לשמור על הבסיסים שלו ולמנוע גניבות של ציוד לחימה בשטחי האימונים ולמה הוא מפקיר את חייליו בסיטואציות בלתי אפשריות באיו''ש, ובטח ובטח למה הוא מתבחבש חודשיים בהתכתשות מדממת מול כנופיה חמושה בקלצ'ניקובים וב''טילים'' שעשויים מצינורות השקייה... ולמרות העליונות הכמותית והאיכותית הבלתי נתפסת שלו - לכאורה - לא מצליח להכריע ולנצח. הכל קשור זיו. הכל קשור.

zivo
01-02-18, 08:46
דרור,
אני מסכים עם רוב מה שכתבת (ודרך אגב, שרפול שלח אותנו לאסוף תרמילים, כבר אז חשבתי שזה שטויות).
אבל...
כל מה שאני אומר, שהצבא מוציא מאות (עם לא אלפי) רכבים לסוף דרכם כל שנה (לא כולל מכרזים או מכירות לעולם שלישי).
חלק הופך להיות אנדרטאות (ניסת פעם לחשוב מה אפשר להנציל מכל מטוס שעומד בכניסה לבסיסי חיל אוויר? ה F15 בכניסה לתל-נוף, אתה יודע כמה טיטניום יש שם?), חלק מטרות, חלק נמכר כברזל.......
מה חדש? מה ראית הפעם שאתה לא יודע? על מה קפצת (ודרך אגב, איך אתה בכלל יודע שהיה שם מנוע? גיר? טרנספר?)?

בא רגע נעשה חשבון, כמה שווה סרן כזה (שמצבו בכלל לא ידוע)? כמה יעלה, לפרק אותו, להסיע אותו לאיזה מחסן מרכזי של הצבא, לנהל שם את המלאי והמחסן?
לא יעזור כלום, שאנחנו לוקחים עוד חבר, ונוסעים לשטח, ומשקיעים יום עבודה בלהנציל איזה חתיכת ברזל, אנחנו לא מחשבים, לא זמן, לא דלק, לא כלים, ולא פחות חשוב, לא מחסן והובלות.

כל מה שאני מנסה להגיד לך, יש בצבא ביזבוזים גדולים פי כמה.....בא ננהל את הדיון על הדברים החשובים באמת. המקרה הזה, כנראה מיותר, כנראה מטופש (טוענים על תירגולת פתיחת צירים, ושמים ג'יפ על דיונה. התירגולת צריכה להיות בכלל לעקוף....אולי הוא בכלל ממולכד?).

סיפור לסיום (לעשות לך את היום) -
ע"מ לשמור על כשירות מבצעית, טיס בח"א צריך X שעות טיסה בחודש (כולל קטגוריות של טיסת יום, לילה, מכשירים....). חלק מהטיסים לא נמצאים בטייסות ביום יום (או טיסי מילואים או מוצבים בקריה למשל), ומגיעים לטייסת רק לשם הטיסות של הכשירות.
אבל מה קורה עם החודש הולך להגמר, וכבר סוף שבוע? אם הוא לא יטוס עד כניסת השבת, עד יום ראשון הוא יוצא מכשירות, ואז יש סיפור שלם......
אז מה עושים??? ביום שישי, מסיימים את העבודה \ סידורים, ולקראת שתים שלוש בצהרים מגיעים לבסיס, נכנסים למטוס, עולים ל 30,000 רגל, מעל הבסיס, טסים חצי שעה בעיגולים ונוחתים.
אתה יודע כמה עולה חצי שעה כזו? הטכנאים המסכנים שצריכים להחזיר מטוס לכשירות בשישי שלוש אחה"צ?

איך ג'וג'ו היה אומר, "ותחשבו על זה"

דרור ברלי
01-02-18, 10:46
דרור,
אני מסכים עם רוב מה שכתבת (ודרך אגב, שרפול שלח אותנו לאסוף תרמילים, כבר אז חשבתי שזה שטויות).
אבל...

כשהתגייסתי רוב הגינונים והפקודות נראו גם לי כשטויות וטרחנות והתעללות לשמה. אבל אתה יודע למה איסוף התרמילים לא היה שטותי?... כי זה היה אקט מחנך. אל תשכח באיזה גיל אתה מתגייס לצבא ומה הבשלות האמיתית שלך בגיל הזה. אתה בשיאך הפיזי, אבל מנטלי תאתה עדיין ילד שצריך לחנך אותו ולהטמיע בו דברים. ולכן מי שאסף תרמילים גם לא השליך ארגזי תחמושת ריקים וגם לא שקיות של לחם פרוס שמישהו הוציא מהן כמה פרוסות. ממש כפי שחבישת הכומתה והחולצה בתוך החגורה והגומיות במכנסיים שנראו לנו אז כשיא ההתעללות, גרמו לנו להקפיד להיראות כמו חיילים. וכשאתה מקפיד בהופעה אתה גם מקפיד בכבודך כחייל ואם אתה מקפיד בכבודך אחרים יכבדו אותך - וזה דוחף אותך גם לתפקד כמו חייל. וכשאתה רואה איך חיילים נראים היום אתה מבין את הביצועים העייפים שלהם בזמן אמת. הם יודעים שלאף אחד לא אכפת, אז הם לא שמים זין. כי הכל קשור.

כל מה שאני אומר, שהצבא מוציא מאות (עם לא אלפי) רכבים לסוף דרכם כל שנה (לא כולל מכרזים או מכירות לעולם שלישי).
חלק הופך להיות אנדרטאות (ניסת פעם לחשוב מה אפשר להנציל מכל מטוס שעומד בכניסה לבסיסי חיל אוויר? ה F15 בכניסה לתל-נוף, אתה יודע כמה טיטניום יש שם?), חלק מטרות, חלק נמכר כברזל.......
והטנקים בכניסה לשיזפון?... זה בסדר זיו. הגרוטאות האלה שיצאו משירות ממלאות תפקיד אחד אחרון - אבל לפחות מכובד. לצבא צריך להיות גם כבוד ובפעם השנייה בתגובה שלי - הכבוד הזה צריך להיראות - ומי שלא מכבד את עצמו שלא יצפה מאחרים שיכבדו אותו. למשל כל ענייני הכומתות בתקופתנו?... כמה אנרגיה וזמן השקיעו בשטות הזו. איך רדפו ושפטו וכלאו אותנו בגלל זה. והרי כומתה מצמר היא חרא של דבר בתור כובע לראש. בטח בישראל. כי זה חם ומגרד ולא נוח וגם לא שומר על הראש מהשמש... אבל מה הכומתות האלה היו אם לא אקט של כבוד?...
והיום, כשהכומתה המסכנה הזו מידלדלת כמו סמרטוט על סיכת בטחון מהכותפת, זה נראה לא מכובד. מזלזל.

אז כן. שיכבדו את עצמם ואת הכסף שלנו שנשפך שם כמו מים מצינור מקולקל. שימכרו את הכלים שיצאו מהשירות. למכרזים. לפירוק. לאזרחים. למדינות אחרות. לברזל. רק שימכרו. מכיוון שמדובר בהרבה כלי רכב, זה שווה הרבה כסף. ושהכסף הזה שהוא שלנו, יחזור לקופת הצבא. לא חסרים דברים דחופים לעשות עם הכסף הזה.

מה חדש? מה ראית הפעם שאתה לא יודע? על מה קפצת (ודרך אגב, איך אתה בכלל יודע שהיה שם מנוע? גיר? טרנספר?)?
הו... חחח.... תאמין לי שאני יודע וחותם לך שהיה שם הכל מהכל. ובוא לא נפרט יותר מזה. בוא ונאמר שלא אתפלא אם הג'יפ הזה הגיע לשם בכלל בנסיעה. בכוחות עצמו. אני רציני.

בא רגע נעשה חשבון, כמה שווה סרן כזה (שמצבו בכלל לא ידוע)? כמה יעלה, לפרק אותו, להסיע אותו לאיזה מחסן מרכזי של הצבא, לנהל שם את המלאי והמחסן?
שוב. מנסיוני, מצב הסרנים מעולה. כחדשים. כי אלה כלי רכב מתוחזקים להפליא. בלי חשבון לעלויות של כל בורג כמו אצלנו. כל הבדיחות על תחזוקה צה''לית קלוקלת?... רק בדיחות. אתה פותח מכלול ורואה שלא מזמן שופץ בחלקים מקוריים חדשים. לא משחקים שם בתחליפים ולא מנסים לחסוך כמונו. רק הכי טוב. ולפעמים גם מודבקות שם התוויות הקטנות האלה שמציינות מתי שופץ ובאיזו סדנא ולעתים יש שם שמות של בעלי מקצוע אזרחיים ואז אתה יודע שצה''ל שילם כסף רב תמורת העבודה. וכשאתה רואה ששופץ רק לפני חודשיים ואז הושלך - הלב נחמץ. איזה ביזבוז. איזו קהות חושים. ואחר כך בגלל חסרונו של המכלול הזה - ייתכן שלא יתקנו רכב מושבת אחר - וישליכו גם אותו. וכן הלאה.

לא יעזור כלום, שאנחנו לוקחים עוד חבר, ונוסעים לשטח, ומשקיעים יום עבודה בלהנציל איזה חתיכת ברזל, אנחנו לא מחשבים, לא זמן, לא דלק, לא כלים, ולא פחות חשוב, לא מחסן והובלות.
אתה לא מחשב?... זכותך. ב''תקופת הפירוקים'' בהסטוריה הג'יפאית שלי אני חישבתי טוב מאוד. זה היה מזמן, אבל יצאנו לטייל - ועל הדרך גם פירקנו כל מיני דברים. חלק מחוויית הטיול. אני יודע שחסכתי המון כסף. כמובן שהיה שם גם האלמנט ההרפתקני והצבעוני ונשארו מהנסיעות האלה הרבה סיפורים מצחיקים וחומרים לשיחות ולבילוי לילי סביב מדורות על סטייקים ובירות - אבל בוא ונאמר שלאורך תקופה ארוכה נהניתי ממכלולים מצויינים שהנצלתי מהשמדה.

כל מה שאני מנסה להגיד לך, יש בצבא ביזבוזים גדולים פי כמה.....בא ננהל את הדיון על הדברים החשובים באמת. המקרה הזה, כנראה מיותר, כנראה מטופש (טוענים על תירגולת פתיחת צירים, ושמים ג'יפ על דיונה. התירגולת צריכה להיות בכלל לעקוף....אולי הוא בכלל ממולכד?).
יש בצבא המון בזבוזים והכל קשור. זה הזילזול והאדישות והזחיחות. את זה פשוט צילמו והפיצו. כי סרטון של טנק שמועך ג'יפ נראה יותר סקסי וצבעוני ומגניב מלצלם את פחי האשפה המלאים בקרטוני חמישיות-מנות-קרב חדשות וטובות שחסרות בהם קופסת תירס אחת או קופסת טונה אחת. אבל המסקנה אחת - הצבא מתנהל באופן מופקר.

סיפור לסיום (לעשות לך את היום) -
ע"מ לשמור על כשירות מבצעית, טיס בח"א צריך X שעות טיסה בחודש (כולל קטגוריות של טיסת יום, לילה, מכשירים....). חלק מהטיסים לא נמצאים בטייסות ביום יום (או טיסי מילואים או מוצבים בקריה למשל), ומגיעים לטייסת רק לשם הטיסות של הכשירות.
אבל מה קורה עם החודש הולך להגמר, וכבר סוף שבוע? אם הוא לא יטוס עד כניסת השבת, עד יום ראשון הוא יוצא מכשירות, ואז יש סיפור שלם......
אז מה עושים??? ביום שישי, מסיימים את העבודה \ סידורים, ולקראת שתים שלוש בצהרים מגיעים לבסיס, נכנסים למטוס, עולים ל 30,000 רגל, מעל הבסיס, טסים חצי שעה בעיגולים ונוחתים.
אתה יודע כמה עולה חצי שעה כזו? הטכנאים המסכנים שצריכים להחזיר מטוס לכשירות בשישי שלוש אחה"צ?
אבל הוא טס? הפעיל את האווירון?... הוכיח שהוא כשיר?... אז הכל בסדר. לא ניכנס לענייני השבת שבה הצבא הזה פשוט נסגר ובאמת אפשר לעשות ליד גדרות הבסיסים כל מה שרוצים מבלי שהחיילים ינקפו אצבע, שזה בעיני טירוף אחד גדול. גם כל העניינים האלה שבסופו של דבר הם רק ענייני ניירת ובירוקרטיה - לבני אדם יש חוקים וכללים כדי שיהיה סדר, אבל מי שמוכן לפגוע בבטחון ובכשירות הצבא או בכלל בבני אדם גם באזרחות רק בשם קדושת הבירוקרטיה - הוא הפושע הכי גדול לדעתי.
ובגלל ענייני ניירת ובירוקרטיה פשוטים טכניים ומטופשים להפליא לעתים, אנשים נרמסים וחייהם נהרסים. אבל זה לא רק במדינה הזאת.

איך ג'וג'ו היה אומר, "ותחשבו על זה"
אוהו. כמה צריך לחשוב על דברים. על המון דברים. עד שייצא עשן.

katsirz
01-02-18, 13:37
לפעמים יש שיקולים שחורגים מסך הדברים שנאמרו כאן.
מספיק שרצו להראות למישהו איזושהי יכולת וכבר "זורקים" סכומים אגדתיים. יש בנינו מי שהשתתף בכל מיני תצוגות תכלית שבהן מפעילים כל מיני תחמושות מיוחדות שאפילו במלחמה אין סיכוי לראות אותן. אני מנחש שבמקרה הספציפי של הג'יפ הזה, מישהו הראה (או חשב שהוא מראה) איזו יכולת "מרשימה" לאיזו אישיות: שר הביטחון או נספחים זרים.
לפעמים ה"רווח" לצבא שווה את ההשקעה ולפעמים פחות.
רפול מצד אחד הורה לאסוף תרמילים ומצד שני הורה להפעיל צפ"ש על מערב בירות, סתם ככה, לראות מה זה עושה... (לאף אחד לא היה ספק שאין ברחוב ההוא שד"מ?)למה? ככה. מספיק עיתונאים עמדו איתנו שם לצפות במחזה. (ואני לא מההנדסה - פשוט כל מי שהיה במרחב בירות הוזמן להגיע ולראות).
הצבא הוא גוף בעייתי. לא בכל מה שהוא חוסך שווה באמת לחסוך ולא כל מה שהוא מוציא שווה באמת להוציא.
בסוף הצבא זה אנשים. אני מניח שהיום אי אפשר לגייס לקבע אנשים בשכר ששילמו לנו. העולם השתנה לטוב ולרע.

zivo
01-02-18, 15:21
דרור,

דו"ח ביניים (להתכתבות הארוכה).
1- אתה רק מחזק את מה ששאלתי, מה קפצת? מה חדש? למה הפעם? כל יום יש בצהל דוגמאות כאלו...
2- ביננו (בלי שהערבים שומעים :rolleyes:), בסופו של יום הצבא הזה נראה בדיוק איך שכל המדינה הזו נראת - כמו, דומה, בערך, אולי, כמעט, קרוב....... הכל חאלטורה אחת גדולה (ובמחשבה שניה, יחסית לחלק גדול מהמדינה, הצבא עוד בסדר) :(

nir.samo
01-02-18, 19:51
נאלץ להסכים עם דרור.
איך שראיתי את הכותרת נעשה לי רע.
מילא עשיתם את זה למה לרוץ ולפרסם? מקווה שהרעיון לא נולד מתאוות הפרסום.
ממש לזרות מלח.

איל מ
01-02-18, 20:16
ואם כבר יושבים בצד ומקטרים, לא תאמינו מה שמעתי השבוע על הצבא (ממקור ראשון, ועבר אימות ע"י מקרה אמיתי):
במידה ונשבר לחייל סמארטפון, חוקי הצבא קובעים שצריך לשחרר אותו הביתה כדי שיתקן אותו!!!!
אתם קולטים מה אני כותב כאן??!
מה יהיה השלב הבא? חיילים יוכלו לבחור אם מתאים להם מטווחים באותו יום או שדווקא בא להם ערב צוות?
כשכרמלה מנשה, האשה והסיגריה, התחילה להתערב, בשליחות הורים (מאותו סוג שנדחפים גם לבתי הספר בין הרגליים), ידעתי שאולי כמה חיילים יינצלו מהתעללות, אבל מדינה שלמה תשלם ביוקר. היום אני יודע שצדקתי.
)-:

היילקס אספנות
01-02-18, 20:50
עד עכשיו נמנעתי מלהגיב אבל אחריי הצלבה משני חברים שריונרים זה הרקע לסרטון.
הסופה אכן עם שלדה שנגזרה וירדה מהכביש.
המגד ביקש להדגים לכלל המטקים את התוצאה ההרסנית של דריסת רכב רך עי מרכבה....
הם עולים לאימון ברמת הגולן !

הרקע של המגד הוא שהוא היה ממ או סמפ באירוע בו נדרס האמר שנתקע בבוץ באחד הצירים לפני 7/8 שנים בגולן.
היה ערפל וקר והם לא סימנו את עצמם כראוי
מי שזוכר היה אירוע קשה מאוד.
הבנתי שהמסר עבר היטב לחבר'ה הצעירים.

מקווה שהסיפור מדוייק או קרוב לכך.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

shachar
01-02-18, 21:06
ואם כבר יושבים בצד ומקטרים, לא תאמינו מה שמעתי השבוע על הצבא (ממקור ראשון, ועבר אימות ע"י מקרה אמיתי):
במידה ונשבר לחייל סמארטפון, חוקי הצבא קובעים שצריך לשחרר אותו הביתה כדי שיתקן אותו!!!!.
)-:

לבן שלי נדרס הסלולארי עי סופה כאשר הוא בניווט רגלי (סוג של גיבוי קשר בפאוץ האחורי).
התקשר מחבר, ביקש שאדאג לחלופי ואחרי עשרה ימים שחזר הביתה קיבל אותו.
לא עלה בדעתו לבקש ולא עלה בדעתו של אף אחד לעצור פעילות בגלל זה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

-->