צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר למיני ספול.
מצאתי תמונה של מיני ספול מפורק.
http://i6.ebayimg.com/04/i/05/b4/b7/55_1_b.JPG
יש את החלקים שמתחברים על הסרן ויש את שני המלבנים עם החור.
אם הבנתי נכון אז מחברים את שני העיגולים לסרנים והמלבנים נמצאים בניהם בתור שן.
אני מניח שזה בנוי ככה בשביל שיהיה אפשר לפרק.
השאלה שלי היא למה זה בנוי ככה? (קצת טפשית אני יודע) האם שרוול אחד לא מספיק?
שאלה שניה, מה מונע מהמלבנים לעוף מהמקום שלהם? האם יש בורג שלא מראים בתמונה?
תודה
מיכה
חנן-ג'יפולוג
27-12-05, 19:06
אם זה היה בנוי מחלק אחד לא היית יכול להכניס אותו לתוך הקייס של הדיפרנציאל.
הקרוס-שפט עובר דרכם ומקבע אותם.
מצאתי אחד שהוא חלק אחד קשיח עד כמה שהבנתי.
http://racersauction.com/auction/lotImage/MINI%20SPOOL%2028.jpg[/url]
חנן-ג'יפולוג
27-12-05, 19:08
28 ו31 ספליינים. זה לדיפ' אחר, לא משלנו, וכנראה מדובר בקייס שמתפרק שמאפשר להכניס לתוכו חתיכה שלמה כזו.
אוקי זאת הייתה השאלה הבאה.
באסה, עולה רק 28 דולר...
לא מוצא אחד לANC20.
כמה מסובך לבנות אחד כזה שיתאים לAMC20? יקר זה בטוח אבל בכללי לא יעלה לי זול יותר מאשר לקנות אחד לדנה 44 ולהחליף סרן ?
בהנחה שאחליט לעשות דבר שכזה. עוד לא בטוח שאני בכלל צריך נעילה כלשהי.
הכי טוב שתתקשר לחברה ותברר מאמין שאחרי כמה טלפונים תמצא
לא שווה לייצר בגלל הלות הנמוכה מיבוא
אם מצאתי לסמוראי בטוח תמצא לשלך :wink:
אבל אבל אבל....ריתוך זה כזה...חד צדדי.
אני חושש שאחרי שארתך אגלה שעשיתי טעות ואז למצוא חלקים לסרן זה יהיה חתיכת מבצע סבתא.
חוץ מזה, אם ארתך ולא אמצא חרט שיבנה משהו אמין וזול אז איך אוכל למכור את המוצר לחברי הפורום ? :wink:
נגיד את זה ככה ואני מקווה שזה לא ישמע טפשי או פלצני.
אם לא אשיג נעילת ספול אז הפתרון הבא יהיה לרכוש כננת.
בסה"כ המטרה היא לא להתקע בשטח.
לא מצאת מיני ספול? תרתך. חלקים לAMC20 תמיד אפשר למצוא- תחשוב כמה חברים כאן זרקו סרן לערמת הג'אנק. בטוח למישהו יהיו סטליטים. מקסימום- לא תמצא... תחזור בדיוק לאותו מקום בו אתה כרגע- לחפש מיניספול.
אסף.
אוקי. אני אחשוב על זה.
מה צריך להביא לרתך?
את הקייס קומפלט נקי משמן ומשאר נוזלים.
נגיד את זה ככה ואני מקווה שזה לא ישמע טפשי או פלצני.
אם לא אשיג נעילת ספול אז הפתרון הבא יהיה לרכוש כננת.
בסה"כ המטרה היא לא להתקע בשטח.
מסתובב כאן בחור צעיר וחסר נסיון עם מעט מאד שנות שטח, השמשוני שמו, הוא נוהג בסיקס נטול נעילות ולא זכור לי שהוא נתקע אי פעם בשטח ליותר ממספר שעות , גם מקרים אלו היו כתוצאה משבר.
תלמד לנהוג ולא תיתקע בגלל חוסר בנעילה, מקסימום תעקוף מכשולים. לעומת זאת - אם תתחיל להתעסק בסרן הזה תמצא את עצמך אוכל הרבה חרא ומוציא סכומי כסף לחינם על נסיון לבטל נזילות, אם תנעל את הסרן הזה עם מיני ספול אני מתערב שמהר מאד תשבור את הסרן.
תתחיל לחסוך לדנה 44 אחורי.
זה אחלה הזדמנות זולה לחוות איך מרגיש ספול , כדי להחליט מה להתקין בדנה 44 שתקנה אחרי שישבר הAMC...
אני מקווה שיהיה לי בקרוב כסף לDANA44 משופץ. כמו שכתבתי, בסביבות ה1800 ש"ח.
רק אחרי שיהיה לי את הכסף אני כנראה ארתך סטליטים ואראה איך זה מתפקד.
אם ילך טוב, סבבה. אם אשבור אז יהיה לי תקציב לסרן חדש.
ניר, אני באמת לא בקטע של לנסות דברים שישברו לי את הרכב. בסה"כ אני לא עושה דברים שאני לא בטוח שאוכל לעשותם, כמובן שמידי פעם מעלים את הרמה ואת הדרישות מהרכב.
הרעיון הוא ללמוד איך לנהוג ברכב בשטח ולא איך לשבור את הרכב בשטח.
בנתיים אני מצליח לא רע בכלל :)
עצור שנייה ותעשה חשבון כמה כבר השקעת ברכב הזה וכמה אתה עדיין מתכוון להשקיע בו - אתה מדבר על החלפה של מנוע וסרן אחורי, התקנת נעילה אחת לפחות, מהתאורים שלך עולה תמונה די עגומה. לא עדיף לך למכור אותו ולחפש אחד אחר ?
כשאתה מפרק סרן כזה לצורך התקנת נעילה, הוא כבר לא יחזור להיות כמו פעם, אם הוא לא דולף היום הוא ידלוף אח"כ, אתה תשמיד את רפידות הבלמים, הנעילה תגזור לך את הציריות מהר מאד, מיני ספול - מעט אחרי שתצא מהחנייה, אתה תיתקע ותצטרך לשלם לגרר, למה לך ללמוד בדרך הקשה ?!
מצד שני אתה יכול להמשיך ולנסוע עם הסרן הזה כמו שהוא, להסתדר יופי בלי נעילות, לחכות שמישהו ימכור בזול סרן נעול. מיני - ספול זה לא פתרון לתפרנים, הוא פתרון למי שרוצה נעילה פשוטה של הסרן האחורי ולא משתמש הרבה ברכב , הצמיגים שהוא יאכל לך יעלו על החסכון.
ניר, קניתי בזול ואני משלם הרבה על התיקונים. אבל באמת שידעתי שזה יקרה וזה בסדר מצידי.
אני אוהב לטייל, אפילו מאוד. בזמן האחרון כל שישי שבת אני בטח ונהנה כהוגן.
אבל, אתמול החלפתי בושינגים לבולמים, כמו שבטח מובן לך ממצבושל הג'יפ זה לא היה משימה פשוטה של פרק הרכב, נהנתי באותה מידה מהרכב.
תחשוב על זה כאל תרפיה בעיסוק. נכון זה יקר אבל אתה יודע מה? יש תחביבים יקרים יותר וזה חשוב לי שיהיה לי מה לעשות. סיפור ארוך ולא נכנס לזה.
בכל מקרה, אני לא מתחרט על הקניה. נכון שהיום אני חכם יותר ואולי הייתי לא קונה את הרכב הזה ספציפית אבל בהחלט ידעתי למה אני נכנס ובנתיים זה גם לא כל כך יקר.
יצא שלאמא שלי הלך ראש מנוע בגולף ולאבא שלי הזרקת דלק באסטטרה דיזל. לאמא שלי נזק של 8 ללא עבודה, לאבא שלי עד כמה שאני יודע בסביבות ה10 כמובן אלפי שקלים.
אני בסיקס החלפתי מלא חלקים וזה עלה לי שליש ממה שזה עולה להם ועוד מדובר על רכב פנאי שלא משבית אותי.
חוץ מזה אני בא מעולם יכטות (בעברי הפרוע), את היכול לתאר לך את העלויות שם. ככה שהעלות לא מפחידה אותי. אלא החוסר ידע שלי.
בכל מקרה היום, מחיאות כפיים סוערות, נתקעתי לראשונה עם הסיקס. נעילות היו בהחלט עוזרות או כמובן כננת. חשוב לי לומר שזה לא נבע מחוסר נסיון אלא מרצון לפלפל קצת את הטיול, הסברים כשיהיו לי את התמונות.
בקשר לסרן שלי. אחרי הרבה מחשבה (ותקיעה אחת :wink: ) החלטתי להשאירו כמו שהוא.
אם נתקע, אז נתקע. זה חלק מהטיול וחלק מהחוויה :)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.