צפייה בגרסה מלאה : פג׳רו קצר בנזין או דיזל ֿֿ2008
שלום חברים.
אני חדש בעולם הג׳יפים ורוצה להתייעץ לפני קניה.
מה ההבדלים בין דיזל לבנזין?
מחלות של הרכב?
צריכת דלק?
טיפולים?
עלויות בעיקר, אני יודע שזה לא זול אבל השאלה עד כמה יקר...
אני לא בן אדם שנוסע הרבה, באיזור ה 1200 קמ בחודש..
כלומר החלטת לקנות פאגרו קצר ואתה רק מתלבט בין בזין לדיזל?
בכל מקרה, ככלל אצבע לא מדוייק - לנסועה שנתית מעטה - בנזין וככל שכמות הק"מ עולה - דיזל...
מנועי הדיזל (כללית, לא מכיר את הדגם עליו אתה מדבר) עובדים בסל"ד נמוך יותר, בד"כ זה גם אומר בלאי נמוך יותר, כלומר מאפשר יותר ק"מ של נסיעה למנוע, חסכוני יותר בדלק. הטיפולים עלולים להיות מעט יקרים יותר. מנוע הדיזל בד"כ יהיה רועש יותר ממנוע הבנזין.
מחירי הבנזין והסולר היום די דומים, למרות שניתן למצוא מחירים זולים יותר לסולר מאשר לבנזין (תצטרך למצוא תחנות אמינות שכאלו באזור מגוריך).
שלום חברים.
אני חדש בעולם הג׳יפים ורוצה להתייעץ לפני קניה.
מה ההבדלים בין דיזל לבנזין?
מחלות של הרכב?
צריכת דלק?
טיפולים?
עלויות בעיקר, אני יודע שזה לא זול אבל השאלה עד כמה יקר...
אני לא בן אדם שנוסע הרבה, באיזור ה 1200 קמ בחודש..
קצת על ההבדלים בין בנזין לדיזל במודל הזה 2008
מנוע הדיזל : כמעט 170 כ"ס מומנט גבוה מהבנזין , עושה כ7-9 ק"מ לליטר ממוצע תלוי בנהיגה , רכב מבוקש מאד נמכר מעל המחירון, מחלות כרוניות , סעפת סתומה וEGR עלות כ3000 ש"ח , ברקסים - הצלחות כל טיפול צריכות חריטה מעצבן זה מנפח את עלות הטיפולים , תקלות בכניסה ל4X4 ולנעילות לרכבים שהיו בשימוש אינטסיבי ואגרסיבי, טורבו מתקלקל לרכבים עם קילומטרז גבוהה ,אם אתה בודק רכב שעבר את ה200K ק"מ מומלץ לבדוק את המזרקים (עלות תיקון יכול להגיע ל10K), שים לב שלקראת סוף 2009 הגיע דגם עם 200 כ"ס חסכוני יותר, אולי שווה להתאמץ ולחפש 2009 או 2010.
מנוע בנזין : כ250 כ"ס מומנט נמוך מהדיזל אוכל הרבה יותר דלק , בפורומים מדווחים כ6 ואפילו 5 קילומטר לליטר , הרבה פחות מבוקש מהדיזל, לא מכיר את המחלות של הבנזין אני מאמין שתקלות של הצלחות וכניסה ל4x4 כמו בדיזל.
לשניהם הצמיגים מאד יקרים בגלל המידות (גאנט 18 רוחב 265 ) עלות של כ800-1200 ש"ח לצמיג בודד , ואין ממש מבחר של צמיגי שטח אגרסיבים , רוב הצמיגים הם מסוג AT והמבחר דל, אני מחכה כבר כמעט שנה לצמיגים של מישלין AT ועדיין אין במלאי.
דרך אגב ההפרש בדלק יכול לעלות לך כ500-600 שקל בחודש החישוב פשוט
בנזין עושה 5 ק"מ לליטר עלות בנזין 6.30 היום , 1200/5*6.3 = 1512 ש"ח לחודש שלך.
דיזל עושה כ8 ק"מ לליטר בקלות עלות סולר 6.1 1200/8*6.1 = 915 ש"ח לחודש שלך.
לא מעט כסף.
בהצלחה.
[QUOTE=oferc;782676]קצת על ההבדלים בין בנזין לדיזל במודל הזה 2008
מנוע הדיזל : כמעט 170 כ"ס מומנט גבוה מהבנזין , עושה כ7-9 ק"מ לליטר ממוצע תלוי בנהיגה , רכב מבוקש מאד נמכר מעל המחירון, מחלות כרוניות , סעפת סתומה וEGR עלות כ3000 ש"ח , ברקסים - הצלחות כל טיפול צריכות חריטה מעצבן זה מנפח את עלות הטיפולים , תקלות בכניסה ל4X4 ולנעילות לרכבים שהיו בשימוש אינטסיבי ואגרסיבי, טורבו מתקלקל לרכבים עם קילומטרז גבוהה ,אם אתה בודק רכב שעבר את ה200K ק"מ מומלץ לבדוק את המזרקים (עלות תיקון יכול להגיע ל10K), שים לב שלקראת סוף 2009 הגיע דגם עם 200 כ"ס חסכוני יותר, אולי שווה להתאמץ ולחפש 2009 או 2010.
מנוע בנזין : כ250 כ"ס מומנט נמוך מהדיזל אוכל הרבה יותר דלק , בפורומים מדווחים כ6 ואפילו 5 קילומטר לליטר , הרבה פחות מבוקש מהדיזל, לא מכיר את המחלות של הבנזין אני מאמין שתקלות של הצלחות וכניסה ל4x4 כמו בדיזל.
לשניהם הצמיגים מאד יקרים בגלל המידות (גאנט 18 רוחב 265 ) עלות של כ800-1200 ש"ח לצמיג בודד , ואין ממש מבחר של צמיגי שטח אגרסיבים , רוב הצמיגים הם מסוג AT והמבחר דל, אני מחכה כבר כמעט שנה לצמיגים של מישלין AT ועדיין אין במלאי.
דרך אגב ההפרש בדלק יכול לעלות לך כ500-600 שקל בחודש החישוב פשוט
בנזין עושה 5 ק"מ לליטר עלות בנזין 6.30 היום , 1200/5*6.3 = 1512 ש"ח לחודש שלך.
דיזל עושה כ8 ק"מ לליטר בקלות עלות סולר 6.1 1200/8*6.1 = 915 ש"ח לחודש שלך.
לא מעט כסף.
בהצלחה.[/QUOT
תודה רבה על התגובה המפורטת!
הצלחת לגרום לי לרדת מהרעיון ולחשוב על יונדאי סנטה פה חח :)
יונדאי סנטה פה ומיצובישי פאגרו הם לא ברי השוואה, מעולמנות שונים לגמרי. עם יונדאי סנטה-פה לא תגיע רחוק בטיולי שוח, אם יש לך כוונה כזו.
נראה שאתה מאד לא מגובש לגבי הצרכים ומה עשוי להתאים לדרישות / לצרכים שלך.
ממליץ לך בחום לפתוח שרשור חדש עם תשובות לכל השאלות המופיעות בשרשור הדביק שבראש הפורום - יעזור לאנשים כאן להבין מה יותר מתאים עבורך ומה פחות ולנסות להכווין אותך.
תודה רבה על התגובה המפורטת!
הצלחת לגרום לי לרדת מהרעיון ולחשוב על יונדאי סנטה פה חח :)
אם אתה לא מתכוון לקנות גיפ לשטח לך על סנטה פה, אם אתה חושב לטייל בשטח אתה לא בכיוון בכלל , סנטה פה לא רכב שטח בכלל , מדובר בגיפ עירוני.
את כל הרשימה רשמתי לך כדי שתדע מה לבדוק , בגדול יש לי פאגרו 2009 כבר מ2013 ואני מאד מרוצה, מאמין שהרכב הבא שלי בקרוב יהיה פאגרו 2015 , ותאמין לי ה2015 זהה למחיר של סנטה פה 2018 אבל אני לא מוכן לוותר על יכולות השטח של הפאגרו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.