צפייה בגרסה מלאה : טרופר BF/KM2 - איזה לחץ אוויר מומלץ לכביש?
אני עם מקסיס 980 (AT), ושוקל לעבור ל MT.
אז החלטתי לעשות ניסיון וקניתי מדורון את KM2 המשומשים שלו (למזער את עלויות הניסוי \ טעות).
עם המקסיס נסעתי 32-34 על כביש, והייתי מוריד ל 26-28 עם הירידה לשטח.
איזה לחץ אוויר מומלץ לכביש?
עם כמה אתם בשטח (לפני מקרים מיוחדים)?
(אני בכוונה שם את השאלה תחת הפורום של טרופר. חשוב לי לשמוע מבעלי טרופר)
בצמיגי שטח מלא, ממליץ בשטח להוריד ל 20psi. בכביש בהתאם לנוחות (אני על 28-30psi)
Sent from my iPhone using Tapatalk
אותה המידה אותו הלחץ.
לפי הוראות יצרן ותיקון עם השינוי במידה לפי הטבלאות.
אסף.
לא יודע על איזה טבלאות אתה מדבר.
התחושה המיידית היתה ללכת לכיוון כמו ניר, ולהוריד לחץ, גם על הכביש (הפחתה בלחץ ע"מ לקזז את "הקושי" של הצמיג).
דורון (שממנו קניתי את הצמיגים) הפתיע אותי עם לחץ של 35 מלפנים ועד 45 בהילקס מאחור (שהוא עמוס).
מחר, נתקין ונתחיל לשחק.
יהיה גם מענין לראות את ההשפעה על הצריכת דלק.
הטבלאות שכאן
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2927-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%9C%D7%9C%D7%97%D7%A5-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%90
אסף.
אסף,
נראה אם הבנתי?
קודם כל, האמירה שמה שחשוב זו המידה, והאם זה AT או MT זה פחות חשוב (מעבר לסוג צמיג עצמו, C, LT, P..).
הצמיג המקורי הוא 245/70R16 והלחצים המומלצים 30PSI מלפנים ו 35PSI מאחור (רכב ריק ומלא).
לפי הטבלה בצמיג הזה ק"ג35PSI => 736 .
שאני מסתכל על הטבלה של ה 31X10.5R15 אז 30PSI נותן 725ק"ג ולפי השיטה של עיגול כלפי מעלה, בצמיגים מאחור צריך להיות 31PSI.
בטבלה הראשונה חסר נתון לגבי 30PSI, אבל ציור גס על XLS , מביא בערך 670ק"ג , ולפי הטבלה השניה, בצמיגים מקדימה צריך להיות 27PSI.
עדיף לך מעט יותר מאשר מעט פחות.
אין לי ניסיון בטרופר, אבל...
בעיניי סוג הצמיג כן משנה.
אני החלפתי ג'נרל גראבר בצ'ירוקי לקופר STT פרו(שניהם שטח מלא)
הג'נרל צמיג כבד יותר. הייתי ממלא בו 25PSI כדי שיהיה סביר בכביש, ובשטח(כל שטח) מוריד ל15-17PSI כדי שיהיה נוח.
בקופר אני ממלא 30PSI והוא נוח ונעים יותר מהג'נרל, ובשטח מוריד ל20-25PSI והוא עדיין נוח יותר מהג'נרל.
ככה שאני מאמין שצמיג AT יהיה יותר "רך" מצמיג שטח מלא עם 3 דפנות בדופן.
בכל מקרה אל תוציא יותר מידי אוויר בכביש, זה מתכון להרס צמיגים וצריכת דלק מוגברת.
ב AT הייתי נוסע עם 32-33 בכביש ו 22-24 בשטח, מאז ה MT אני ממלא 32-34 מקדימה ו 34-36 מאחור בהתאמה, בשטח 18-20.
הרכב עמוס מאחור קבוע דרך אגב, בערך מאותה תקופה שעברתי ל MT ולכן ההבדל בלחצים בין קדימה לאחורה.
מבחינתי המדד הוא נוחות הישבן שלי.
ברנגלר ארוך צמיגי MT קופר STT PRO מידה 255/75/17 מקביל ל 32" בכביש 32 אחורה ו-30 קדימה.
בשטח "רגיל" 15-18 בכל הצמיגים בשטח קשה טיפס סלעים אקסטרימי בוץ או חול טובעניים 10-12 בכל הצמיגים.
אסור לשכוח שהצמיגים הם חלק בלתי נפרד ממכלול מערכת המתלים ויש להם השפעה עצומה על יכולת השיכוך של הרכב בכביש ובשטח.
יכולת השיכוך של הצמיג משתנה מצמיג לצמיג בהתאם ליצרן וקשיחות דופן הצמיג יכולה להיות מאד שונה בין יצרנים שונים גם אם מדובר באותה המידה ובאותו סוג צמיג. למשל צמיגי TOYO ידועים כקשיחים במיוחד.
לכן, אני חוזר לפתיח מה שקובע מבחינתי זה הנוחות שלי בכביש ובשטח גם אם לצורך כך אני נדרש לנסוע עם לחץ נמוך יותר מהמלצת היצרן.
לכן, אני חוזר לפתיח מה שקובע מבחינתי זה הנוחות שלי בכביש ובשטח גם אם לצורך כך אני נדרש לנסוע עם לחץ נמוך יותר מהמלצת היצרן.
בשטח אין המלצת יצרן, יש התאמה נדרשת לתנאי השטח.
אבל בכביש יש לזה השלכות בטיחותיות שיכולות להיות מהותיות מאד.
ובין המלצות יצרן והישבן, עדיף מעט יותר אויר ולהיות ובטיחותי מאשר נמוך שמוביל לבלאי, התחממות ואף כשל.
בגלל זה בכביש כשאני עמוס לטיול ארוך, אני לא מתבייש לשים גם 45 מאחור.
מקדימה נשאר זהה בכביש.
בשטח מוריד כדי שיהיה נוח וכדי שהמציג אכן יהיה חלק מהשיכוך והאחיזה תשתפר מהותית.
דורון, אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת.
קודם כל אני רוצה להבהיר- הסטייה מהוראות היצרן למען הנוחות היא לא כזו גדולה בתנאי הכביש ועד 5PSI פער לא יוביל לכאלו קטסטרופות כמו התחממות וכשל.
יותר מזה, דווקא בפאן הבטיחותי, אני הייתי ממליץ לסטות מהוראות היצרן כלפי מטה כאשר נוסעים עם צמיגי MT והבהיר את כוונתי.
הוראות היצרן לרוב מבוססות על ההנחה שמדובר בצמיג כביש במידה הסטנדרטית שמסופקת עם הרכב.
צמיג שטח ביחס לצמיג כביש יש לו שטח מגע עם הכביש קטן יותר באופן משמעותי. ניפוח אויר על פי הוראות היצרן שמראש לא כוונו לצמיג שטח יקטינו עוד יותר את שטח המגע של צמיג השטח שכבר ממילא קטן יותר ביחס לצמיג הכביש.
לכן כדי "לאזן" את מידת שטח המגע של צמיג השטח ביחס לצמיג הכביש אני הייתי ממליץ להפחית את לחץ האוויר בנסיעת הכביש ושיהיה נמוך יותר בכמה PSI מהמלצת היצרן שכאמור מכוונת לצמיג כביש.
שלמה,
לטרופר יש להבנתי מידה 31 מאושרת, אז אמור להיות הוראות יצרן למידה זו.
מבין שחשבת שהתייחסתי להוראות יצרן של המידה הקטנה בהשלכה לגדולה יותר, זו לא הייתה הכוונה.
לכל מידה יש ל.א. מתאים לרכב ספציפי.
כשמתחילים לחשב מידה לא מקורית, לדעתי עדיף לעגל למידה העגולה הקרובה למעלה ולא למטה, למשל במקרה שתואר, 27 הייתי מעגל ל-30.
אין קשר בין חתך הסוליה ללחץ האויר.
אם כבר, לחתך שטח מלא יציג לחץ יחסי גבוה יותר פר-יחידת שטח מגע כי משקל הרכב זהה, ולמרות שעל פניו יש פחות שטח מגע.
ההבדל לא כזה גדול, יש צמיגי AT עם חירוץ פחות בולט, אבל הרבה ממנו.
שלמה, אתה טועה מאוד. הוראות היצרן הן לא של הרכב אלא של הצמיג. החלפת מידה או שינוי בעומס דורשת התאמת לחץ האויר. שינוי במדרס לא.
לחץ נמוך מדי בכביש הוא פשוט מסוכן - ואין לי כאן יריעה מספיקה כדי להסביר למה.
הנוחות שאתה שואף אליה הובילה לפרשת פיירסטון שאתה בטוח מכיר (בתחום העיסוק שלך) ועל לחץ אויר נמוך מדי בפאונדים בודדים, אנשים איבדו את חייהם.
אסף.
עוד אתם מתכתבים, ואני החלפתי את הצמיגים.
אני עם 27 מלפנים ו 31 מאחור.
מבחינת רכות נסיעה והיגוי, אין בעיה, לא על כביש ולא בנסיעה מהירה על כורכר.
וזה עם רכב כמעט ריק (אם אפשר לקרוא לרכב ריק אחרי כל מה שהתקנתי עליו), אני מניח שהוספת משקל רק תשפר.
אבל...
1- במהירות נמוכה \ זחילה \ תחילת נסיעה...מרגישים כל שן של הצמיג, כאילו שנוסעים על אבני חצץ.
2- במהירות גבוהה (80-100) על כביש מהיר, האוטו רועש. חלונות סגורים, והרכב מלא "רעש לבן", פתאום צריך להגביר את הכל (רדיו, טלפון, קשר, דיבור).
נתחיל לטייל, ונחליט.
אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שמתקין צמיגי mt 31 על טרופר...
עם כל הכבוד אל תשווה את הצמיגים של דורון, הם ישנים ויבשים.
כל צמיג mt ירעיש טיפה יותר מצמיג at , אבל צמיג mt טרי ירעיש הרבה פחות ויתנהג הרבה יותר טוב ממה שיש אצלך כרגע.
נסה נסיעת מבחן בדרכים שאתה מכיר טוב, נסה להשוות את האחיזה שלהם על פני at ואז תקבל החלטות.
מה שכן לא הייתי נוסע עם הצמיגים האלה עוד הרבה... טובים אולי לספייר לא יותר מיזה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.