PDA

צפייה בגרסה מלאה : ריתוך חומר דק. אלקטרודת 2.5 או 3.25?

איל מ
06-03-18, 09:16
שאלה לבעלי הנסיון.
במסגרת עבודות בחצר וסביב האוטו יוצא לי לרתך בעיקר פחים מגלוונים או פרופילים דקים.
מבחינת גודל התפר והחוזק מספיקות לי אלקטרודות 2.5.
עובד עם 6013 עם רתכת אלקטרונית 200 אמפר של ג'אסיק.
הבעיה היא שבגלל עובי החומר הדק, והעובדה שלא תמיד קו התפר מדוייק (חיתוך בייתי, והתאמה לא מושלמת בין החלקים), הריתוך מצריך מאמץ גדול כדי לשמור על שיווי משקל בין חורים בפח לבין תפר מלא. כיום אני מצא את עצמי יותר מדי פעמים מרתך, משחיז ושוב מרתך. בעבר, כשעבדתי עם חומרים יותר עבים (במסגרת מקום העבודה הקודם) לא היתה לי את הבעיה הזאת.
רציתי לדעת אם מעבר לאלקטרודה 3.25 יעשה לי חיים יותר קלים (בדגש על לא לעשות חורים).
תודה.

מוני אורבך
06-03-18, 10:04
בדיוק הפוך..
לאלקטרודה יותר עבה צריך יותר זרם להתיך == יותר חום ויותר סיכוי לחורים.
אם כבר אז אלקטרודה יותר דקה.
אבל אז הריתוך יקח המון זמן כי תצתרך לעשות כמה מעברים.

איל מ
06-03-18, 10:59
בתיאוריה אתה צודק. וזה מה שאני מכיר.
בתכלס, באלקטרודות דקות נקודת החום יותר ממוקדת. כלומר, באלקטרודה עבה האמפראז' הגבוה יותר מנוצל כדי להתיך יותר חומר ולאו דווקא לחום יותר גבוה.
אני יודע שבזמנו הייתי חותך פחים עם אלקטרודה. עם אלקטרודה דקה זה היה חותך יותר בקלות.
מעניין אותי אם יש משהו בסיפור הזה.

kd2
06-03-18, 22:22
בחומר הדק תנסה לעבור ל6010, עובי 2.5, ריתוך בהפסקות.
בגלל שהשלאקה באלקטרודה הזאת סלחנית יותר (גם לפי המפרט, לא רק לדעתי), הריתוך בהפסקות מתקבל יפה מאוד ומאפשר שליטה טובה יותר בחום, במיוחד במיוחד אם אתה מרתך קצת בעליה (כלומר - נטיית השלאקה לרדת למטה וקדמת הריתוך נקייה).

התוצאה הסופית היא הרבה יותר ברזל נטו, חדירה עמוקה מאוד, ופחות חיריונים.

החיסרונות ברמתך - קשת פחות יציבה, פני ריתוך קצת פחות יפים.

אני עושה את זה בהצלחה רבה כבר 10 שנים, ומאז אני לא מבין למה 6013 היא הסטנדרט בריתוך למתחילים בברזל לא עבה.

איל מ
07-03-18, 09:53
השאלה האם הרתכת יודעת להצית כמו שצריך את ה6010.
אני יודע שהג'אסיק 200 כן. לי יש את הג'אסיק 2000 (גם 200 אמפר אבל קטנה יותר פיזית ועם מתח ריקמ נמוך יותר). לפי מפרט היצרן היא לא מיועדת לכך בעוד שהגדולה יותר כן. להבנתי כדי להצית את ה6010 צריך מתח ריקם גבוה יחסית.
או שאולי בגלל שמדובר בחומר דק אין משמעות לחדירה עמוקה ולכן זאת לא בעיה....
בכל מקרה תודה על התשובות הענייניות. הדיון הזה טוב לי.

kd2
07-03-18, 19:05
הדלקתי אלק' כאלו גם ב-45VAC , כך שמאמין שיהיה לך בסדר.
אבל פשוט קח כמה ותנסה, אם אתה באזור חוטף עזה תבוא תקח ממני.

בהצלחה

עפר ג
08-03-18, 07:17
בריתוך פחים דקים תנסה להפוך את הקטבים כלומר הצד של האלקטרודה מחובר למינוס, עם 6013. אני לא זוכר את ההסבר המקצועי אבל הריתוך חודר פחות לעומק כך שיש פחות חורים. וכמובן עוצמה חלשה יותר מבחינת אמפר. מנסיון עובד מעולה

Sent from my SM-G531H using Tapatalk

lizard
08-03-18, 14:05
ברתכת DC ואלקטרודה 6013 הידית עם האלקטרודה תמיד צריכה להיות מחוברת לקוטב השלילי (-) והארדונג/תנין לקוטב החיובי (+).
הסיבה היא שהזרם עובר מהקוטב השלילי לחיובי, כתוצאה מכך (אין לי מושג למה) החומר המרותך/אמבטית הריתוך חמה יותר מהאלקטרודה.

נמרוד
12-03-18, 23:01
רציתי לדעת אם מעבר לאלקטרודה 3.25 יעשה לי חיים יותר קלים (בדגש על לא לעשות חורים).
תודה.

אין מצב. תוריד את הזרם למינימום האפשרי. או שתעבור לרתכת מיג כמו חלק משמעותי מהחובבים בפורום הזה, ויפה שעה אחת קודם.

איל מ
13-03-18, 21:01
תודה על התשובות.
מיג כרגע לא על הפרק. לפחות עד שהמחירים יהיו נמוכים יותר.
אנסה עם ה6010 ועם עוד סוגים של 6013 שלפי האתר של זיקה מיועדים לפחים דקים.
את נושא ההרדונג אני מכיר.

נמרוד
13-03-18, 21:54
תודה על התשובות.
מיג כרגע לא על הפרק. לפחות עד שהמחירים יהיו נמוכים יותר.

מחיר נמוך? המחירים נמוכים מאד - ביחס לתועלת.

מתפקידנו, כולנו, כקהילה תומכת, לעזור לך לעזור לאשתך להבין כמה חשוב שבכל בית בישראל תהיה רתכת CO2. במיוחד בימים אלו.

מוני אורבך
14-03-18, 08:58
לרתך פחים בעובי דופן 1.5 מילמטר ומטה בעיתי עם אלקטרודה, אפשרי אבל בעיתי.
1 מילימטר גם אפשרי אבל תביא בחשבון שאין שום סיכוי לתפר רציף, פיקים זה כל מה שאתה יכול לצפות.
באופן כללי (גם עם מיג) אסור לחמם יותר מדי איזור מסוים אחרת יווצר חור, לכן צריך ריתוך קטן (מספר מלימטרים)
ואז לרתך באזור אחר עד שיתקרר.
ניתן גם להשתמש בסופגי חום וכו, אבל הריתוך מתחיל להסתבך.
זה היתרון הגדול של מיג, אין שלקה, ואתה יכול פשוט להמשיך בטבעיות אחרי שמתקרר קצת.
מיג הוא הרבה יותר נוח ודורש הרבה פחות מומחיות, לאורך זמן זה מכסה את עצמו.
או כך לפחות אני מוכר לעצמי...

YosSima
17-03-18, 23:11
1- 6013 יכולה לעשות עבודה מצויינת דווקא בגלל שקל להצית אותה ולעבוד איתה
2- את האלקטרודה הייתי מחבר לקוטב החיובי בכדי לגרום להתכה עמוקה יותר בצד של האלקטרודה ולא בפח
3- בהחלט אפשרי להעדיף קוטר 3.2. ביחד עם הסעיפים הקודמים, זה יתן פיזור יותר רחב של חומר הרתך ופחות חדירה לפח.
4- אין מניעה לעבוד עם 6010, רק שצריך לקחת בחשבון שהיא מצופה צלולוזה. או במילים אחרות זו אלקטרודה שמיועדת לחדירה עמוקה. בנוסף לא כל רתכת יודעת להתמודדת איתה אבל ביד מספיק מיומנת גם זה אפשרי.
4- אם אתה יכול להניח את הפחים אחד על השני, הריתוך יהיה הרבה יותר קל

lizard
18-03-18, 06:00
יש גם אלקטרודות 1.6. מיועדות לפחים דקים

-->