צפייה בגרסה מלאה : CJ - חוויה אחרת
שלום לכולם.
ברשותי CJ מאז מאי 2005. כ 8000 ק"מ. בעיקר טיולים.
הסיבה שאני מעלה את הגיגי על הכתב, היא שההתנסות שלי היא מעט שונה ממה שעולה מבין דפי הפורום מפעם לפעם.
קניתי ג'יפ יקר. CJ8 שנת 84 בקצת פחות מ 30000 ש"ח. אבל....
הג'יפ שקניתי, פורק לגורמים בשנת 2004. השילדה נשלחה לשיפוץ, מולאה יושרה ונצבעה. על השילדה הורכבה מערכת קפיצים חדשה, ו 4 בולמים חדשים (פרו קומפ). מערכת החשמל חווטה מחדש, הותקנו סרנים (44 30), מנוע, גיר, טרנספר, דריבשפטים וציריות - מג'יפ ימ"ח.
הגוף נשלח לפחחות וצבע.
הותקנה מערכת הצתה של DAVIS UNIFIED IGNITION.
http://www.performancedistributors.com/amcdui.htm
עוד הותקנו בג'יפ:
הגה כוח של GMC.
כיסא רוחבי ל 3 כולל חגורות בטיחות (לכל חמשת המושבים).
ברזנט (שימשונית).
4 צמיגי שטח חדשים 31X10.5. (ברישיון)
כננת וורן 9000. (ברישיון)
מה בכל זאת דרש טיפול בשנה האחרונה?
(כל מה שבוצע בוצע כטיפול מונע/יזום.)
הותקנו נעילות קידמית/אחורית NO SLIP.
הוחלף קרבורטור ל MOTORCRAFT 2150
תוקנה "הזעת" רדיאטור.
הוחלף רדיאטור חימום.
ניקנו וטרם הותקנו לוקרים (באחד הלוקרים חסרים שני ברגים - נראה לי דורש החלפה)
אני עוקב בין דפי הפורום ב"מציאות" שניקנות, ומיד ברצף את כל ה"שיפוצים" וההחלפות של כל מערכות הרכב בזו אחר זו. לי ברור, שלא היה שווה לי כאב הראש וההתרוצצויות למוסכים חנויות חלקי חילוף שמתלווים לג'יפ זול, למרות שחלק ממהות ה CJ היא התיקונים. עדיין, בחלק מהמקרים, נראה לי שרוב הזמן המושקע בג'יפ הוא בתיקונים במקום בטיולים.
מי שביצע את השיפוץ היתה סדנת רסטה ליד גדרה. אני קניתי את הג'יפ מהבחור שעבורו נעשה השיפוץ פחות משנה מביצועו. להתרשמותי - ואני לא מבין גדול. השיפוץ ורמת העבודה שבוצעה - טובה.
אם קנית את הג'יפ הירוק של איתי, שהרי כל שקל בקניה שווה.
הרכב עלה הרבה יותר ממה ששילמת ושעות העבודה שהושקעו בו הן רבות.
מצד שני - הפסדת את הכיף (או הסיוט לאנשים אחרים) שבעבודה / בניה עצמית.
בכל אופן, יופי של ג'יפ (אם זה הג'יפ המדובר).
תתחדש.
המהות של הCJ היא לא התיקונים. המהות של CJ (ושל כל ג'יפ) היא לצאת, לטייל. מבחינה זאת- עשית את המעשה הנכון, לדעתי. שבת יפה? זה שקנה גרוטאה ב10000 שקל מתחת לג'יפ. אתה- במדבר. עדיף, לדעתי.
אסף.
המספר מתחיל ב-56-775?
אם כן, אני מכיר את הג'יפ הזה היטב, יכול להראות לך אך הוא נראה לפני השיפוץ...
וברצינות, צדי עושה עבודה מצוינת. ראיתי אותו עובד ואת התוצרים, הוא פשוט מוציא מתחת לידיים ג'יפ כמעט חדש, מכל הבחינות.
אין לי כל ספק שתהנה ממנו.
אני גם עשיתי את הטעות שלך לפני 6 שנים... :lol: את הגי'פ שלי קניתי גם ב28K, במצב דומה מאד למה שאתה מתאר - לאחר שיפוץ, אוברול, פחחות, כל המכלולים טובים, מוגבה משופר עם נעילות עם כסאות ואביזרים וקונסולה של בסטופ וכל מיני סוכריות. אחת ההחלטות הטובות שעשיתי בחיים. במהלך שש שנים החלפתי סרן קדמי, רדיאטור, סטרטר, אגזוז, וזהו בערך מבחינת תיקונים. ולא שלא עבדתי על הג'יפ - כן עבדתי, אבל על שיפורים ודברים יצירתיים, כלוב, פגושים, קרבוטור משופר, שנורקל פנימי, מצבר כפול, מתקונים שונים, שיפורים למתלים וכיו"ב. אני תמיד כתבתי לכל מי שרצה לקרוא (לא הרבה לצערי...) לקנות את הג'יפ הכי טוב שאתה יכול, תמיד יש מה לעשות ועל מה להוציא את הכסף, אבל למה לעשות את זה על עבודות שחורות, תיקונים מבאסים, פחחות?
http://www.jeepolog.com/ext_images/am51.jpg
אני מסתובב כאן באתר כבר לא מעט זמן....כמעט כל יום...קורא...לומד....
חייב לציין שהשרשור הזה הוא הכי רציונאלי :lol: מכל מה שקראתי עד היום....
סתם הגיג של שעת ערב מאוחרת...
אכן שמיל הג'יפ השחור שאתה פירסמת בזמנו. (היום הוא בצבע קרם)
לביא
שחור? אני לא זוכר אותו שחור, התמונות שלו אצלי בקרם.
היה אצל הארי אח"כ, אם אני לא טועה..
היה אצל הארי - נכון. לפני השיפוץ היה שחור. אם אתה רוצה תמונה של לפני ואחרי - שלח כתובת E-MAIL
ערן המסוקס
28-12-05, 23:57
רק רציתי לציין שהג'יפ של לביא הוא אחד הג'יפים הכי יפים שראיתי עד היום. הרכב לא נראה כאילו הוא יצא מהמפעל. הוא נראה כאילו הוא רכב שישר אחרי שיצא מהמפעל הוא הגיע לסדנה לשיפורים וחיזוקים (הכל, אבל הכלללל מחוזק אצלו) ואז הגיע לידיו. בקיצור, לרייר על האוטו.
קיבלת החלטה נבונה. אבל מהמציאות לא תוכל לברוח. כשתרצה למכור אותו, רוב הקונים הפוטנציאלים יסתכלו, יתלהבו, ולבסוף יקנו גרוטאה ב 10,000 ש"ח פחות.
בחצי שנה הראשונה הם יסבירו מעל כל דפי פורום אפשרי למה ההחלטה שהם עשו היא הנכונה.
בחצי שנה הזו (ובעוד כמה "חצאי שנה" שיבואו אחריה), הם יהיו עסוקים בתיקונים, שיפצורים, עבודות שחורות ללא סוף, יפסידו טיולים, יוציאו הרבה יותר ממה "שחסכו" אילו היו קונים ג'יפ כמו שלך, וגם שכבר יטיילו, הםלעולם לא יהיו שקטים.
כל מקרה, שיהיה לך בהצלחה
יוני5
הנה דוגמא מצוינת למטיילי הפורום מדוע לא לפסול רכב שהיד האחרונה שלו לא החזיקה אותו זמן רב.
אדם עסוק, קצין בכיר, חשב שיוכל להנות מג'יפ, ולצערו התבדה אחרי זמן לא רב, והחליט למכור.
נכון שמרבית הפעמים בהם יד שהחזיקה זמן מועט חשודה, אבל, הנה יש גם דוגמא אחרת.
לדעתי, לביא, קנית ממנו בפחות מה שהוא שילם לצדי.
בכל מקרה תהנה.
הג'יפ המקורי לא היה שלי, לא אני מכרתי אותו, סתם היה של חבר טוב ששמתי לעיתים יד בתיקונים ושיפוצים, עוןד לפני שהגיע לצדי.
תודה לכל החברים על החיזוקים. לא זאת היתה מטרת הפירסום מבחינתי. קניתי ג'יפ כדי לסוע לטייל. לא לספר לחבר'ה, וגם לא למכור.
כוונת הפירסום היא לגרום לחברים לפני הקניה, לשקול את אופציה היותר נכונה לדעתי. לקנות ג'יפ לטיולים ולא לפירוקים.
שמיל, כשקונים CJ כבר לא סופרים ידיים...
הבעיה העיקרית עם מכוניות מרובות ידיים היא שקשה עד בלתי אפשרי לעקוב אחרי ההסטוריה של הרכב, ככל שמדובר ברכב יותר יקר זה יותר קריטי.
אני מעדיף לשלם ביוקר על רכב כי מנסיון אני יודע שזה ישתלם במהרה, זה גם מה שאני מנסה להעביר כאן במשך שנים, מעט מאד מיישמים את הלקח...
בימים אלה, כשאני מחפש רכב באזור ה 100K, שזה בערך 7 שנים על הכביש, הסינון הראשוני הוא מס' ק"מ וידיים, אח"כ שיחת טלפון כדי להתרשם מהמוכר, אח"כ אני בא לראות. רכב שאני יכול לאמת את ההסטוריה שלו, נראה ונשמע לי טוב, המוכר נראה לי הגון - אני שם כסף ולא טורח אפילו לקחת לבדיקת מכון (את זה אני לא ממליץ לעשות). נושא הכסף לא משחק - להיפך, אם המוכר מתעקש על המחיר זה משכנע אותי שהוא מאמין ברכב, אני לא אפסיד רכב טוב בשביל כמה אלפי ש"ח.
לגבי CJ - מדובר באוסף של כמה עשרות חלקים שאני יכול לבדוק ולתמחר בצורה די מדוייקת, תראה לי CJ ואני אגיד לך תוך רבע שעה בדיוק כמה כסף תצטרך להשקיע בו כדי להביא אותו למצב הרצוי לך - אתה תחליט אח"כ כמה אתה מוכן לשלם עליו בקנייה.
לביא - עפ"י התאור קנית כנראה את אחד הסיקסים הכי זולים שניתן למצוא, עשית עסקה טובה. גם המוכר עשה עסקה טובה כי מצא את הקונה שרואה נכון את הדברים ויש מעט מאד כאלה, תהנה !
ניר, לא דיברתי על ספירת ידיים, בטח לא על איזה יד ה-CJ.. איזה יד הרכב זה נתון שמשמעותי לי רק לגבי הרכב של אשתי.
מה שאמרתי, אמרתי בהקשר לשרשור אחר, ולציטוט של נמרוד, נדמה לי, באותו השרשור, שאמר שרכב שאינו נמצא אצל היד הנוכחית מספיק זמן, מראש פסול, או נחשד ככזה.
וכן, דווקא בג'יפ כמעט לא משמעותי מה עשו הידיים הקודמות, ומה שחשוב יותר, הוא מה נעשה אצל היד האחרונה.
אם ניקח למשל את הג'יפ של לביא, כדוגמא, ויסלח לי לביא, אבל כולנו כאן הסכמנו שזה ג'יפ מצויין, אזי ההסטוריה שלפני היד האחרונה כוללת - התהפכות ושלושה גלגולים עם הג'יפ, סרנים גמורים, ועוד כהנה וכהנה שלא אפרט. והנה, היד האחרונה השקיעה, ויש לפנינו ג'יםפ לתפארת
.
i rest my case :wink:
ולביא, מעבר להתנצלות נוספת על השימוש בג'יפ שלך כדוגמא, כן, בדקתי היום ואכן הוא נצבע בערוב ימיו בשחור.
ניר, לא דיברתי על ספירת ידיים, בטח לא על איזה יד ה-CJ.. איזה יד הרכב זה נתון שמשמעותי לי רק לגבי הרכב של אשתי.
מה שאמרתי, אמרתי בהקשר לשרשור אחר, ולציטוט של נמרוד, נדמה לי, באותו השרשור, שאמר שרכב שאינו נמצא אצל היד הנוכחית מספיק זמן, מראש פסול, או נחשד ככזה.
זה ברור, לא חשבתי אחרת,
אני פשוט מפריד בין אוסף הברזלים שנקרא CJ שלגביו כל מה שאתה אומר תופס, לבין רכב מתקדם וומורכב יותר שיהיה גם כנראה יקר יותר -
כפי שציינו איציק ואחרים בזמן האחרון - לא ניתן לקבוע את מצב המכלולים ברכב מודרני, יהיה קשה להעריך אם רכב עבר 100 או 200K ק"מ, שניהם עשויים להראות טוב באותה מידה, שניהם עשויים לתפקד באותה מידה ולתת תוצאות דומות במבחני אצבע או בדיקות במכון בדיקה.
לי כקונה חשוב על כן לדעת אם הנתונים המוצגים ע"י המוכר תואמים למצב האמיתי, אם הרכב עבר ידיים רבות יהיה קשה לשחזר את ההסטוריה - המוכר הנוכחי יהיה ישר כמו סרגל ומשוכנע שיש לו זהב בידיים - אבל הוא קנה את הרכב מנוכל שהאכיל אותו לוקשים וזייף את הספידומטר במקרה הכי טוב, גם רכב שנמכר אחרי שימוש קצר הוא בסיס לחששות וכדאי מאד לדעת מה סיבת המכירה. במקרה של לביא בא אדם רציני, השקיע הון בשחזור הרכב ומכר אותו לפני שהספיק להשתמש בו - לביא מקבל רכב משוחזר שלא הספיקו להנות ממנו, יש לו הוכחות לכך , ניתן לראות זאת בעיניים, כל זה במחיר נמוך ממחיר ההשקעה והזמן.
אני מחפש רכב בן 7, סביב 100K ש"ח, רוב הכלים בשוק הם בני צפונה מ 200K ק"מ, רובם לא ירדו מהכביש ונראים מעולה, אין לי דרך לבדוק אם מדובר ברכב שעבר 100K ק"מ ואני יכול להנות ממנו עוד 100K ק"מ לפני שאכנס להוצאות גדולות, או שמדובר ברכב שעבר פי כמה מכך והספידומטר נסע אחורה, כאן כל רמז הוא חשוב - מספר ידיים, פז"מ אצל בעלים אחרון, סוחר מתחזה, הסטוריית טיפולים (ולו לצורך אימות ק"מ), אמינות המוכר ועוד דברים שנדונו כאן לאחרונה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.