צפייה בגרסה מלאה : גימני 2008 אוטומט - נזילת שמן הגה במאמץ
יש לי איזו נזילה של שמן הגה, שבזמן שנוסעים ולא מאמצים את הרכב אין זליגה של שמן אבל ברגע שעשיתי איזשהו מעלה המיכל התחיל לאבד שמן וההגה נעשה קשה.
הבעיה התגלתה לפני כשבועיים ומאז לקחתי את הרכב למוסך ונאמר לי כי יש להחליף תיבת הגה, התיבה הוחלפה בתיבת הגה מפירוק והבעיה נשארה.
למישהו יש רעיון?
המיכל שמן הגה נראה תקין והצינורות המתחברים אליו גם כן...
מאיפה הנזילה?
לא ברור מאיפה מאחר ובסיום הנסיעה מספר מוקדים מתמלא שמן(יתכן ופגיעת שמן ברצועה משפריצה)
תנקה היטב את כל השמן ותבדוק כל כמה דקות. אם הרצועה מתיזה זה בדרך כלל אל מכסה המנוע. הייתי אפילו שוקל להוסיף חומר זרחני לשמן ואז לראות עם אולטרה סגול מאיפה זה נוזל.
ניקזו אויר? אין אחריות לתיבת ההגה שהרכיבו?
תנקה היטב את כל השמן ותבדוק כל כמה דקות. אם הרצועה מתיזה זה בדרך כלל אל מכסה המנוע. הייתי אפילו שוקל להוסיף חומר זרחני לשמן ואז לראות עם אולטרה סגול מאיפה זה נוזל.
ניקזו אויר? אין אחריות לתיבת ההגה שהרכיבו?
בזמן שהרכב מתאמץ נוצר לחץ במיכל שמן הגה?
כי אני חושש שיתכן ויש איזשהו חור קטן במיכל שבזמן עמידה או נסיעת שיוט לא נוצר לחץ ובזמן מעלה או מאמץ כלשהו של הרכב נוצר שם לחץ ויש זליגה של השמן...
קודם כל צריך להבין מה מקור הבעייה (את זה היה צריך לעשות לפני ההחלפה ...)
אם הבעייה נובעת ממאמץ של ההגה זה דבר אחד, ואם כתוצאה מקפיצות, טלטולים או זווית שבה הרכב נמצא זה דבר אחר...
בדיקה קלה: קח אתך חבר ותתקרב עם גלגל קדמי לעמוד יציב או כל חפץ אחר שיתנגד לסיבוב ההגה לכיוונו. פתח מכסה מנוע ובקש מהחבר לסובב את ההגה אל מול ההתנגדות. תסתכל מלמעלה וגם מלמטה (משקפי מגן מומלצים) ותראה אם אתה מזהה את הנזילה ...
אם כלום לא נוזל, נסה להזיז את הצינורות הרלוונטיים תוך כדי מאמץ של ההגה ותראה אם משהו קורה.
אם לא זיהית כלום, נסה לראות אם העמדה של הרכב בזווית כלשהי עשוייה לגרום לנזילה ממיכל השמן עצמו ...
אם עדיין לא מוצא... תחזור בחזרה לכאן ...
לשאלתך,
במיכל עצמו לא אמור להבנות לחץ. זה סה"כ מאגר נוזל הידראולי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.