צפייה בגרסה מלאה : התעקם ה-TIE ROD ב CJ( מוט שפור?), מה צריך בשביל להחליף (השעון מתקתק לקראת חג שני)
CJ ארוך מודל 88.
כככל הנראה עקב כשל של בולם ההיגוי (שמעוגן למוט) המוט התכופף בנקודת העיגון, ממש קיבל בננה.
אני במרוץ נגד השעון לטיול בחג השני כשאין הרבה זמן פנוי לטפל.
בינוביץ יש 2 דגמים,
דגם ישן:
https://www.jeepland.co.il/product/2210-%D7%9E%D7%95%D7%98-%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%A8-CJ-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-%D7%99%D7%A9%D7%9F
דגם חדש:
https://www.jeepland.co.il/product/3174-%D7%9E%D7%95%D7%98-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%92%D7%94-CJ-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-%D7%97%D7%93%D7%A9
מה אני צריך? כמו כן במה עוד דרוש להצטייד על מנת לבצע החלפה? את מיסבי הקצה אני לוקח מהישן?
ולאחר ההתקנה, מה תהליך הכיוון?
אשמח להכוונה.
והנושא השני, בולם ההיגוי - בדיעבד תקופה ארוכה אני נוסע עם בולם היגוי שהיה מנותק (הכשל קרה לאחר ששמתי לב שהחיבור למוט השפור היה משוחרר וחיזקתי את התושבת למוט). תכלס, אפשר לוותר על הבולם?
תודה
88 זה הדגם החדש עם הסרן הרחב. יש שם מידות באינצ'ים. תמדוד את המוט העקום ותזמין ביום ראשון. את תפוחי ההגה אתה יכול להעביר. צריך חולץ תפוחים. בולם הגה תקין עוזר להיגוי. שווה להצטייד באחד חדש. תעלה תמונה של המוט אצלך. יכול להיןת שתושבת בולם ההגה יושבת לא נכון וזה מה שגורם לבעיות. בכל מקרה מומלץ כיוון פרונט אחרי עבודה שכזו.
בהצלחה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
א. אפשר לוותר על בולם הגה ואפילו עדיף לנסוע בלי מאשר עם אחד לא תקין. אבל כדאי להשאיר אותו אם הוא תקין.
ב. אין עניין של כיוון פרונט אלא רק התכנסות גלגלים, שאפשר לכוון לבד בבית עם מטר וגיר. למיטב זכרוני יש פרוצדורה בספר.
ג. החלפה של המוט בלי להחליף תפוחים אפילו לא צריך לחלוץ. מסובבים את המוט עד ששני התפוחים בחוץ. לא לשכוח למדוד עם סרט מידה את המרחק מתפוח לתפוח לפני.
אסף.
תודה על התגובות. המוט 44'' +- אכן דגם חדש.
מצרף תמונות:
119012
119013
119014
יש תובנות לגבי חיבור הבולם?
אין משמעות למדידה בין תפוח לתפוח מן הסתם במצב הזה. אני מניח שאוכל למדוד את המרחק של מרכז התפוח לקצה המוט בכל צד כייחוס.
בניגוד לאסף אני חושב שיהיה לך מאוד קשה להוציא את התפוחים מהמקשר בלי לפרק אותו בגלל שהוא עקום.. עדיף לפרק אותו ולעבוד יותר בקלות. כשאתה מפרק את התפוחים תספור כמה סיבובים יש עד הפרוק ותרכיב בהתאם. אם המקשר החדש באותו אורך זה אמור להיות בסדר.
מפתה מאוד לדפוק את התפוחים החוצה עם פטיש... אל תעשה את זה! אתה תהרוס את ההברגה ואז התפוחים לפח. חולץ עולה 60 שקל בכל חנות כלים נורמלית.
לא יהיה קשה בכלל... לנסר אותו עם דיסק...
אין צורך לספור סיבובים, צריך לכוון שפור בסוף בכל מקרה.
אני מבין שאתה לחוץ בזמן, אבל זו הזדמנות להחליף אותו במוט מחוזק. צינור סקדיול 40 עם מופות חרוטות מרותכות לקצוות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני מבין שאתה לחוץ בזמן, אבל זו הזדמנות להחליף אותו במוט מחוזק. צינור סקדיול 40 עם מופות חרוטות מרותכות לקצוות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אתה על תדביק אותו במחלת ה"אם כבר" שיש לך!
הרכב צריך לטייל שבוע הבא.
שיקנה מוט ב250 שקל, יטייל ובזמנו החופשי המועט יבנה לעצמו מוט מחוזק...
ואין סיבה להסיר מוט עקום. קודם מיישרים ואחר כך מחליפים.
אסף.
עידכון
המוט הוחלף בהצלחה, תודה לכל המייעצים.
צדק יוני שאמר שיהיה קשה לסובב את המוט ולהבריג החוצה את התפוחים מאחר והמוט עקום.
קניתי בל.כ חולץ תפוחים:
119072
130 ש"ח כולל מע"מ, הייתי צריך לתת נגיעה עם דיסק פלפ בפתיחה של הכף של החולץ כי המזלג היה ממש מעט קטן ולא התלבש על התפוח, אחרי ה"תיקון" עבד יפה.
חלצתי את תפוח שמאל שהגישה אליו קלה. ואז הברגתי את המוט החוצה כאשר תפוח ימין נשאר מחובר לאפרייט.
119073
הבולם פורק אחר כבוד ונשאר מחוץ לסיפור עד המשך בירור, מסתמן שהוא פשוט לא עוגן במקום הנכון וזה מה שיצר את הבלגן.
119074
ההרכבה סה"כ פשוטה. הבנתי שהכי קל יהיה להרכיב חזרה קודם את התפוח לתושבת שלו ואחר כך להבריג יחד את שני התפוחים עד קבלת המרחק הנכון בינהם ואז קיבועם. לעת עתה הסתפקתי בלהביא למידה שהייתה קודם, בהמשך אולי אכוון על פי הספר.
119075
ה-CJ בפתיחת רגליים לא אופינית :)
זהו, תם ונשלם, באמת מאוד פשוט, המוט עצמו עולה 280 ש"ח כולל מע"מ בינוביץ, מגיע עם החבקים שנועלים את ההברגה.
119076
אל תחכה עם הכיוון ולא צריך לקרוא שום ספר.
סע עם האוטו קצת, עצור על משטח ישר כשהגלגלים מקבילים. קח שני קרשים/דיקטים גדולים, תצמיד לגלגל הקדמיים מבחוץ, קח מטר, ועם עוזר תמדוד הכי טוב שאתה יכול את המרחק בין הקרשים לפני הגלגלים ואחרי הגלגלים. אתה מהנדס אז תבין בעצמך שזה לא משנה כל כך איך אתה מודד. העיקר שתהיה התכנסות ולא התבדרות של הגלגלים, קריא שהמרחק בין הקצוות הקדמיים של הגלגלים קטן מהמרחק בין הקצוות האחוריים במ"מ ספורים. בספר זה מוגדר 0-3 מ"מ או משהו כזה, בפועל אתה פשוט תמדוד שזה מתכנס ולא מתבדר. באותה הזדמנות תאפס את גלגל ההגה פחות או יותר על ידי כיוון הדראגלינק.
המידה הקודמת לא רלוונטית כי מספיק שהמוט החדש ארוך יותר בשלושה מ"מ מהישן, וזה בהנחה שמקודם זה בכלל היה מכוון.
אל תחכה עם הכיוון ולא צריך לקרוא שום ספר.
סע עם האוטו קצת, עצור על משטח ישר כשהגלגלים מקבילים. קח שני קרשים/דיקטים גדולים, תצמיד לגלגל הקדמיים מבחוץ, קח מטר, ועם עוזר תמדוד הכי טוב שאתה יכול את המרחק בין הקרשים לפני הגלגלים ואחרי הגלגלים. אתה מהנדס אז תבין בעצמך שזה לא משנה כל כך איך אתה מודד. העיקר שתהיה התכנסות ולא התבדרות של הגלגלים, קריא שהמרחק בין הקצוות הקדמיים של הגלגלים קטן מהמרחק בין הקצוות האחוריים במ"מ ספורים. בספר זה מוגדר 0-3 מ"מ או משהו כזה, בפועל אתה פשוט תמדוד שזה מתכנס ולא מתבדר. באותה הזדמנות תאפס את גלגל ההגה פחות או יותר על ידי כיוון הדראגלינק.
המידה הקודמת לא רלוונטית כי מספיק שהמוט החדש ארוך יותר בשלושה מ"מ מהישן, וזה בהנחה שמקודם זה בכלל היה מכוון.
תכלס נשמע פשוט.
[emoji106]WILL DO
תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.