PDA

צפייה בגרסה מלאה : ציוד מינימלי לצביעה בהתזה

Jonathan Krispel
31-03-18, 16:25
אהלן חברה,
אני מחפש לדעת מה הציוד המינימלי הסביר לצביעה בהתזה ברמה הביתית.
מה אני הולך לצבוע? כמה אסבסטים ישנים בצבע אוטם, טמבון רכב פה ושם, רהיטים ישנים/חדשים.
בעצם כל חומר אפשרי, אבל לא בנפח מטורף, אני לא מצפה לצבוע ביום אחד בית שלם בהתזה.

העניין הוא שאני לא יודע מה עדיף -

קומפרסור+פיסטולט - איזה נפח מיכל כדאי? מה הנפח המינימלי המומלץ? איזה עוצמה של קומפרסור נדרש? יש דגמים מוצלחים?
מערכת חשמלית - יש מומלצת? הפשוטות טובות? זה מספיק טוב לשימוש ביתי? תוך כמה זמן צפוי שאני אזרוק אותה לפח?

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בעניינים...

תודה!

lizard
31-03-18, 20:27
אני לא צבעי מקצועי, אפילו לא קרוב אבל עושה עבודות צביעה שיוצאות בסדר.
השאלה היא מה התקציב שלך. זאת אם השאלות.

חשמלי אני לא מכיר אז לא אדבר על זה.

מבחינת קומפרסור, רכשתי ב400 שח קומפרסור קטן של 20 ליטר ונדמה לי 180-240 ליטר דקה. משהו סופר סופר פשוט. הכי זול שיש (זה לא הקומפרסור הראשי שלי, אפילו לא המשני אבל לצורך עבודה שעשיתי לפני כמה ימים לקחתי אותו).
צבעתי איתו במשך כמה ימים 21 מטר גדר. לפחות 4 ידיים (2 יסוד 2 עליון). הוא לא הפסיק לעבוד לרגע. כלומר, כל הזמן פעל (זה לא רצוי). זה אומר שהמיכל לא היה מספיק גדול. לכן בתור התחלה אתה צריך מיכל גדול - במסגרת התקציב שלך. דבר שני שחשוב זה הליטר-דקה. כלומר, כמה הוא יעבוד בשביל להגיע ללחץ "עבודה". ככול שהמספר גדול יותר, הוא יעבוד פחות.
לכלי עבודה למשל אתה צריך מיכל גדול וליטר דקה גבוה. לצבע צריך פחות.

פיסטולט - יש פיסטולטים שנקראים LVLP, אלו פיסטולטים שצריכים כמות נמוכה יחסית של אוויר ולכן יותר יעילים עם קומפרסורים קטנים אבל גם עולים יותר.
HVLP אלו הפיסטולטים הנפוצים יותר. אני צבעתי עם HVLP. וכמו שכתבתי עבד אבל טחן לי את המוח עם הרעש הקבוע של הקומפרסור דוחס אוויר.
יש באיביי מלא פיסטולטים למכירה סינים. בארץ בל.כ יש בין 120 למיני ל180 לגדול.

ההמלצה שלי - תקנה את הקומפרסור הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך (ותעשה סקר שוק ואחר כך כנס לדפי יד שניה ולוחות מכירה של כלי עבודה בפייסבוק) ותחפש שם. פיסטולט תתחיל בזול. אל תתפרע עם פיסטולטים של אלפי שקלים. אתה גם ככה לא תוציא ממנו את מה שהוא יכול לתת.

ofir1977
04-04-18, 16:24
אני גם מתעניין בנושא,

האם עדיף פיסטולט עם מיכל עליון או תחתון ?

lizard
04-04-18, 20:56
אני גם מתעניין בנושא,

האם עדיף פיסטולט עם מיכל עליון או תחתון ?עליון. פחות בעיות בדרך כלל. מיצוי מלא של כל הצבע

-->