צפייה בגרסה מלאה : שאלת הצתה אלקטרונית למנוע ישן
בקמפר מותקן פרטרוניקס ignitor במקום הפלטינות בתוך המפלג. זה למעשה הופך את המפלג לכמו הצתה אלקטרונית.
בהסבות של סיקסים, למשל, מרכיבים קויל ומודול של הצתה אלקטרונית (הקומבינציה שאני רואה שמקובלת היא קויל פורד (מזדה) ומודול 4 פינים GM ) ואיזשהו מפלג שמיועד להצתה אלקטרונית.
נשאלת השאלה. האם אפשר להתייחס למפלג עם ignitor כאילו הוא מפלג של הצתה אלקטרונית? השאלה נשאלת כי יש אזהרה בהתקנה של המוצר שהוא מיועד לשימוש עם קויל בעל התנגדות שלא תיתן יותר מ4 אמפר.
מה עושים בסיקסים? באיזה מפלג משתמשים?
אסף.
בזמנו השתמשתי לא כל חשיבות לסוג הכויל.
עבד.
מצד שני, החלק הכי זול בסיפור הזה זה הכויל.
גש לפירוקיה וקח כויל ישן ובא לציון גואל.
בסיקס משתמשים במפלג המקורי. מושיבים על המפלג המקורי של מוטורקראפט, שגם הוא של פורד במקור. מרכיבים מתאם בעל בסיס רחב יותר ורוטור שונה. זהו. חפש הסבת הצתת סיקס ל-TFI.
לא הבנתי.
המקורי עם הפלטינות?
מכסה ורוטור שונים? למה? כדי להגדיל את המרחק בין הנקודות אני מניח, בגלל המתח הגדול יותר. זה לא עובד עם המכסה והרוטור המקוריים? אז זה הצתה אלקטרונית עם פלטינות?
אסף.
עכשיו כשאני חושב על זה ההצתה אצלי תמיד הייתה אלקטרונית. השדרוג בתכלס היה החלפת הבסיס והכויל. השדרוג הנוסף הוא מודול של gm במקום המקורי.
זה המודול המקורי של הסיקס:
119177
מצד שני, על סיקס עם מודול gm ומכסה מפלג מקורי לא שמעתי.. אבל אני מאמין שגם זה יעבוד.
119176
מימין, המכסה מפלג המקורי של הסיקס, משמאל המתאם עם הבסיס הרחב (tfi).
הבנתי. כלומר זה מראש מפלג להצתה אלקטרונית. (תסלחו לי אבל הסיקס האחרון שהתעסקתי איתו היה מזמן לפני שחשבו על שינויים כאלה)
אז חזרה לשאלה המקורית.
עם פרטרוניקס והקויל המקורי. מודול 4 פינים GM, יעשה את העבודה של ייצוב הניצוץ?
והשלב הבא נדבר על החלפת קויל ותאימות לפרטרוניקס.
אסף.
למרות שהמצלמה של איפון 4, מה דעתך לצלם?
נאה שכן, אבל תן להבין מה זה הפרטרוניקס הזה.
קודם כל שמיל... בטוח יש תמונה של זה בשרשור שיפוץ הקמפר, אז עוד היה לי זיכרון פנוי בטלפון שהיה פעם, כדי לצלם.
מדובר בפיק-אפ שיושב בתוך הדיסטריבוטור במקום הפלטינות.
http://www.pertronix.com/prod/ig/ignitor/default.aspx
יש לי עדיין תחושה שזו חצי עבודה בגלל שאין כמו במודולים מתקדמים התאמה של זמן ה DWELL לסל"ד. ויש לי תחושה שאם יהיה מחובר מודול מודרני בין המפלג לקויל גם הזמן יתאים לסל"ד וגם הניצוץ יהיה אחיד ויציב יותר בסל"ד הגבוה.
אני לא מחפש לסבך סתם משהו שעובד מצויין (טפו טפו) - אלא להבין אם אפשר לשפר באמת ודווקא בשיוט בכביש מהיר - מה שיוביל בהכרח לטמפרטורות עבודה נמוכות יותר (אני מזכיר שזה מנוע קירור אויר והוא מאוד מושפע מיעילות השריפה) ולצריכת דלק נמוכה יותר.
אסף.
לא רואה סיבה למה שזה לא יעבוד. תנסה.. מה יש להפסיד?
בלי לקבע כלום ובשביל הבדיקה, תמשוך פלוס מהמצבר לB במודול, C במודול למינוס בכויל, ואת 2 החיבורים הנותרים במודול לפיקאפ.. זהו. אם אתה רוצה מודול בשביל הבדיקה, מוזמן לבוא.
יש להפסיד מודול IGNITOR שרוף...
אני אשלח להם אולי שאלה לשירות לקוחות נראה מה אומרים (למרות שיש לי תחושה שינסו לדחוף לי את המודול שלהם שבאופן מחשיד נראה כמו מודול מקורי של GM עם מדבקה אחרת)
אסף.
הורדתי את הקטלוג והסתכלתי.
אכן נראה כמו מודול GM רגיל.
כל הקטע בפרטרוניקס הזה, זה ההתאמה של הרוטור והקולקטור, בעיני.
שני הסנט שלי, אם כך, הם רק בקירור יעיל (מאד) של המודול.
אחרת הוא נשרף.
בזמנו, אגב, היה באמת קצת הבדל באיכות העבודה בין מודול מקורי לבין מודול GM.
משהו שהצריך גם שינוי בקידום, בדיוק בגלל תזמון שונה, אבל לא משהו בשמיים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.