PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכישת תיק גג עמיד למים

Tom Bril
09-04-18, 14:35
שלום לכולם,
לאחרונה התחלתי להתעניין ברכישת תיק גג עמיד למים,

משיטוט באתר EBAY נתקלתי במספר רב של אופציות.

המחירים הזולים קורצים מאוד בין 180 ש"ח ל300 ש"ח.

מצורפים לינקים לדוגמה:

https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=bag+car+go&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0. Xbag+car+go+roof+top.TRS0&_nkw=bag+car+go+roof+top&_sacat=0

אשמח לקבל חוות דעת על רכישה של תיק גג מבעל ניסיון במחירים הללו, האם מדובר על מוצר לא איכותי או שמה הזדמנות ופתרון לא רע למי שלא מחפש להשקיע סכומים של 500 ש"ח ומעלה.

תודה.
תום

נדב ש.
09-04-18, 16:24
היה לי את התיק הראשון ברשימה(נירכש בארץ), "עמיד" במים.... כנראה שעד כמות גשם מסויימת כי באחד מהטיולים כל הציוד נרטב בגשם לא רציני.
התיק היה עשוי בד, שאחרי קיץ כבר לא ניראה משהו, אחרי שנתיים כבר ניקרע מעצמו והתפרים ניפתחו.
ממליץ לחשב את הנפח שתירצה אבל קח תיק עם נפח יותר גדול מהחישוב, יהיה לך יותר קל ליסגור אותו לא בלחץ של הציוד.

רכשתי עכשיו(גם בארץ) תיק של efod , משמעותית יותר טוב בהרבה עשוי מחומר איכותי.

yovavz
09-04-18, 16:36
תעבור על השרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/83414-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%A4%D7%A1%D7%97-%D7%AA%D7%99%D7%A7-%D7%9C%D7%92%D7%92-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%99?highlight =%F6%27%E9%EE%E9%E2%E2) - יש בו הרבה מידע שימושי

nir.samo
09-04-18, 17:21
לי יש את זה והיתה לי נסיעה אחת בגשם חזק כמה שעות טובות הכל נשאר יבש.

Keeper 07203-1 Waterproof Roof Top Cargo Bag (15 Cubic Feet) https://www.amazon.com/dp/B00D9C2CDO/ref=cm_sw_r_cp_apa_zA3YAbC43C8QC

zivo
09-04-18, 17:31
כל תיק שיהיה מבוסס רוכסנים, לא יכול להיות עמיד למים.
עמיד למים על הגג, רק תיק שדומה לצ'ימידן שאת הפתח שלו מגלגלים.
או שתופרים פרוייקטים משני חלקים (כמו בשרשור שנתנו פה), אבל גם זה, בערבון מוגבל, שזה מלא ומסודר.
בנוסף, התפירה צריכה להיות אטומה, וזה תהליך יקר (משמש בבגדים).

נדב, אם כבר יש לך תיק פשוט, הדרך הכי טובה ופשוטה, זה לשים אותו על הגג עם הרוכסן כלפי מטה (ואחורה).

GodsFather
09-04-18, 17:48
עמיד למים על הגג

ספר את זה לאופנוענים...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

המשוטט
09-04-18, 17:49
https://m.roofbag.com

יש כמה כאלה בארץ

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

נדב ש.
09-04-18, 17:55
או שתופרים פרוייקטים משני חלקים (כמו בשרשור שנתנו פה), אבל גם זה, בערבון מוגבל, שזה מלא ומסודר.

נדב, אם כבר יש לך תיק פשוט, הדרך הכי טובה ופשוטה, זה לשים אותו על הגג עם הרוכסן כלפי מטה (ואחורה).

לדעתי התיק של efod הוא לא מהפשוטים, יש לי משהו כזה אבל בצבע שחור:

http://www.rikushet.co.il/rikushet/915/5094/?s=0

לרוכסנים יש כפלים שמכסים אותם לאחר הסגירה.

הדסופה
09-04-18, 18:57
You pay peanuts you get monkeys

אם המידה שאתה זקוק לה נמצאת בקטלוג של חברה איכותית תקנה
אם אתה חושב על מידה אקזןטית תתפור לפי מידה מברזנט אטום עם רוכסנים מכוסים וייצא לך אותו מחיר

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
09-04-18, 19:29
אחרי הרבה שנים עם תיק גג שמשונית תפור ושני תיקים מאיביי השקעתי בתיק Jackalberry/גדג'יפ. מידה לפי בקשתי. אלף שקלים וקצת. מעולה. האם שווה כמו שלושה תיקי איביי? כל אחד והחשבון שלו. 119180

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

נדב ש.
09-04-18, 19:38
אחרי הרבה שנים עם תיק גג שמשונית תפור ושני תיקים מאיביי השקעתי בתיק Jackalberry/גדג'יפ. מידה לפי בקשתי. אלף שקלים וקצת. מעולה. האם שווה כמו שלושה תיקי איביי? כל אחד והחשבון שלו. 119180

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

יפה.
אם אתה רוצה שהתיק ישאר על הגג ממליץ בנוסף לקשור עם רצועת ראצ׳ט קטנה לאיבטוח נוסף.

ד ו ר ו ן
09-04-18, 19:41
.
השאלה כמה עמידות אתה מחפש.

תיקים עם חיפוי רחב לרוכסן מאפשרים אטימה טובה מאד לגשם.
בסוף, בתיק גג, הגשם מגיע מלמעלה ומקדימה, וחיפוי רחב על הרוכסן מנתב את המים מטה מתחת לקו הרוכסן, ואין כמעט אם בכלל כניסה של מים בנסיעה או עמידה מהרוכסן.

מה שיותר משמעותי לאורך זמן אלו התפרים, דרכם נכנסים מים אם הם לא באיכות מתאימה.

יש לי צ'ימיגג, ואיכות המוצר מרשימה מאד בתשומת לב לפרטים הקטנים של חיפוי על רוכסנים, סקוץ' בנקודות מפתח שמצמיד את החיפוי לגוף התיק כך שהוא לא עולה במהלך הנסיעה, ובד עבה מאד ביחס למתחרים הזולים.

jacob72
09-04-18, 20:48
לי יש שך חברת צ'ימיגג.
היחידים שבדקתי והתפרים מולחמים .

zivo
09-04-18, 23:18
השאלה כמה עמידות אתה מחפש.

תיקים עם חיפוי רחב לרוכסן מאפשרים אטימה טובה מאד לגשם.
בסוף, בתיק גג, הגשם מגיע מלמעלה ומקדימה, וחיפוי רחב על הרוכסן מנתב את המים מטה מתחת לקו הרוכסן, ואין כמעט אם בכלל כניסה של מים בנסיעה או עמידה מהרוכסן.

מה שיותר משמעותי לאורך זמן אלו התפרים, דרכם נכנסים מים אם הם לא באיכות מתאימה.

יש לי צ'ימיגג, ואיכות המוצר מרשימה מאד בתשומת לב לפרטים הקטנים של חיפוי על רוכסנים, סקוץ' בנקודות מפתח שמצמיד את החיפוי לגוף התיק כך שהוא לא עולה במהלך הנסיעה, ובד עבה מאד ביחס למתחרים הזולים.

דורון,
לפחות מבחינתי, התשובה ברורה - כמו, דומה, כמעט, בערך, אולי...... זו לא אופציה. פעם אחת שאני אגיע ללינה והשק שינה או הבגדים יהיו רטובים, לא שווה.
רוכסן לא יכול לעמוד ב 120 קמ"ש וגשם. אז לפעמים, עם הרבה תשומת לב, והרבה השקעה, זה אולי יעבוד.
אבל הפעם האחת..... לא שווה.
כמו שכתבתי, או גיזרת צ'ימידן, או משהו כמו שלך בסגנון "קופסה ומכסה" מ PVC שהתפרים מולחמים. הבעיה של הפתרון שלך היא בהתעסקות של הסגירה \ קשירה \ פתיחה ...... ושאתה חייב שזה יהיה מלא.
בימים של הויטארה, שהייתי צריך את הגג, אני בחרתי בארגזי פלסטיק, זה אטום וזה קל לתפעול.

ד ו ר ו ן
09-04-18, 23:24
הצימיגג סגור לגמרי בחזית, והרוכסן עם החיפוי רק בצדדים ומאחור, אז החתך שמופנה לגשם בנסיעה מופחת משמעותית.

מנסיון עבר של נסיעה בגשם עם כיסוי ברזנט סגור מלמעלה ובצדדים מעל ציוד בצימידנים, הדברים נותרו יבשים.

tom_1001
10-04-18, 08:49
תודה רבה חברים, תרמתם לי מאוד בהסברים ובתשובות שלכם.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

נמרוד
10-04-18, 18:36
אם אתה רוצה שהתיק ישאר על הגג ממליץ בנוסף לקשור עם רצועת ראצ׳ט קטנה לאיבטוח נוסף.

119188

איל מ
10-04-18, 19:01
מצטער לשבור מילה של חבר פורום. אבל.
ביומיום אני רוכב לעבודה עם אופנוע.
הריצ'רץ' של החלפ"ס שלי הוא ריצ'רץ' רגיל, ועליו חיפוי הנתפס עם סקוץ'.
גם בנסיעות ארוכות, במהירויות של הרבה יותר מ120 קמש לא נכנסים מים.
הבעיה כאמור, היא לא הריצ'רץ' אלא התפרים.
ואגב,
אין דין תפרים מודבקים כדין תפרים מולחמים.
במודבקים מתחילה הפרדות אחרי שנתיים שלוש.
ומולחמים יצא לי לראות רק בpvc או שמשוניות פלסטיות כאלו ואחרות.

אבנר ברוך
10-04-18, 19:53
שאלת תם - איך מעמיסים ופורקים את התיקים הענקיים הללו ? זה נראה לי משימה לא קלה, במיוחד למי שנגמר לו המנוי בבריכה והגב לא מאפשר לו להעמיס משקל מעל 30 ק"ג בהנפה אחת.

לא יותר פשוט לטפל בשלושה תיקים או ארבעה תיקים ? (אפשר לכסות הכל בשמשונית)

אני אישית מעדיף את הגישה המודולרית - תיק לכל משימה (בגדים להורים, בגדים לילדים, שמיכות, כריות).
אני שונא לבזבז זמן, במיוחד שמדובר בחיפוש בגד ספציפי (או פריט אחר) בתיק אחד שמשמש את כל המשפחה.

איל מ
10-04-18, 20:00
לא מורידים בבת אחת. זה במקום השמשונית. ומקל על הקשירה. בעיקר למי שלא בדיוק יודע איך לקשור ציוד (למשל, כל אלו שנוסעים עם מצנח בדמות מזרונים).

הדסופה
10-04-18, 20:04
מורידים בבת אחת 2 אנשים. הציוד בתיק גג צריך להיות ציוד שינה אוהל מזרונים תיקים אישיים
בהתאם גם מכינים ומארגנים את הציוד בתיק גג כשהוא על הקרקע ומניפים למעלה.
יותר פשוט ויותר מהיר כולל כל הקשירות מחדש

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
10-04-18, 22:01
שאלת תם - איך מעמיסים ופורקים את התיקים הענקיים הללו ? זה נראה לי משימה לא קלה, במיוחד למי שנגמר לו המנוי בבריכה והגב לא מאפשר לו להעמיס משקל מעל 30 ק"ג בהנפה אחת.

לא יותר פשוט לטפל בשלושה תיקים או ארבעה תיקים ? (אפשר לכסות הכל בשמשונית)

אני אישית מעדיף את הגישה המודולרית - תיק לכל משימה (בגדים להורים, בגדים לילדים, שמיכות, כריות).
אני שונא לבזבז זמן, במיוחד שמדובר בחיפוש בגד ספציפי (או פריט אחר) בתיק אחד שמשמש את כל המשפחה.
אני משלב את כל מה שציינת.

יש צימידן ביגוד.
צימידן מצעים,
שקשים לילדים, מזרונים ואוהל. וכולם בתוך הצימיגג.
העמסה לגג היא של כל רכיב בנפרד, לא כל הצימיגג מלא.

התיק סגור כל היום, כי מה שיש בו רלוונטי רק לחניון לילה.

בחניון פותח את הרוכסן ומוריד תיקים ואביזרי לינה וכו.

אריזה בסדר הפוך.

נמרוד
10-04-18, 22:16
כמו דורון.

התיק נשאר על הגג. עומדים על דלת הארגז ומעמיסים לתוכו כמו לתוך פיתה, מזרונים, שקי שינה, אוהל, תיקי ציוד (אצלנו לכל בת משפחה התיק שלה). סוגרים, מהדקים, ופותחים רק בחניון לילה.

zivo
10-04-18, 23:53
מצטער לשבור מילה של חבר פורום. אבל.
ביומיום אני רוכב לעבודה עם אופנוע.
הריצ'רץ' של החלפ"ס שלי הוא ריצ'רץ' רגיל, ועליו חיפוי הנתפס עם סקוץ'.
גם בנסיעות ארוכות, במהירויות של הרבה יותר מ120 קמש לא נכנסים מים.
הבעיה כאמור, היא לא הריצ'רץ' אלא התפרים.
ואגב,
אין דין תפרים מודבקים כדין תפרים מולחמים.
במודבקים מתחילה הפרדות אחרי שנתיים שלוש.
ומולחמים יצא לי לראות רק בpvc או שמשוניות פלסטיות כאלו ואחרות.

בביגוד יש רוכסנים שונים שאכן עומדים טוב יותר במים.
לכל הצ'ימידנים האלו (לפחות שאני מכיר), יש רוכסן סלילי גס (חייב להיות חזק), זה לא אטום.
חיפוי שהוא חלק מהרוכסן, לא מספיק.
רק פתרונות של כיסוי "מכסה" (כמו שדורון תיאר), יכולים להגן על הרוכסן ממים.

im_ri
11-04-18, 00:25
לי יש שך חברת צ'ימיגג.
היחידים שבדקתי והתפרים מולחמים .

גם שלי צ׳ימיגג עם תפרים מולחמים והמים חודרים גם בגשם בינוני. הבעיה העיקרית היא שהם לא יודעים לצאת ונהיית בתחתית בריכה.

איל מ
11-04-18, 07:45
זיו, הכוונה היתה לכיסוי מחפה. כל מתפרה יודעת לעשות את זה. הבעיה עם המתפרות הנ''ל היא שהן עובדות בשיטת taped seams. כלומר, מין פס דבק שנדבק או "מגוהץ" לבד. זה חיבור דבק ולא הלחמה אמיתית. יכול להיות שבציוד כזה (בניגוד לבגד שנלבש כל יום וסובל מתזוזות וקיפולים כל הזמן), זה יעבוד יותר טוב.

jacob72
13-04-18, 20:29
אני באופן אישי ,לא מוריד את הצימיגג ,אלא קושר אותו ומעמיס אותו. בחניון לילה הוא נשאר קשור על הרכב ,מטפס ופורק את הציוד ידני. יש לי אותו כשנתיים מאוד מרוצה .

-->