צפייה בגרסה מלאה : קניית GMC יוקון שנות ה90
שלום חברים,
ראשית רציתי לאמר שאני נהנה מאוד לקרוא כאן את רוב הדיונים. תודה רבה :)
שנית, אשמח לעצתכם: החלטתי שהגיע הזמן להגשים חלום ילדות ולרכוש יוקון משנות ה90.
חשוב לציין שאקנה אותו כרכב ראשון ורב הנסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות.
אשמח לכל עיצה, בראש ובראשונה עם ללכת על בנזין או דיזל (גז לא אופציה בגלל החניה).
הבנתי שאין הבדל משמעותי לגבי עלויות אחזקה, תקנו אותי אם אני טועה בבקשה.
בהחלט בא לי על הV8 בנזין ולו בשביל הצליל :)
שנית, האם זה ריאלי רכב כזה כרכב ראשון? אין לי ניסיון במכונאות ולפחות בהתחלה, האחזקה תהיה במוסכים.
לגבי ההנחיות שפורסמו כאן:
1. כמה אתם רוצים להשקיע? 30-60
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יום יומי
3. מי נוהג בו? רק אני
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? אחד או שניים
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? 6000
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. עדיף בנזין, לא חובה
קראתי כאן הרבה על הרכב אבל אשמח לעוד פידבקים.
אודה מאוד על כל תשובה.
תודה מראש
אופיר
ראשית, אין לי ניסיון אישי עם יוקון, לכן אתייחס לעניין היום יום.
שנית, האם זה ג'יפ ראשון? אני מניח שאתה מתכוון לטייל ברכב.
לדעתי הנסועה שאתה צופה מאוד נמוכה - 6000ק"מ בשנה כולל טיולים. אתה בטוח?
לא יודע היכן אתה גר, אבל טיול מהמרכז לנגב זה סיפור של כ-400-500ק"מ. כמה כאלה בשנה + טיולים קצרים אתה מגיע לאיזור ה6000ק"מ רק על טיולים. ואיפה היום יום?
ניתן לצפות צריחת דלק של 1 ל4-5, על הנסועה שלך מדובר על הבדל של אלפי שקלים בשנה מול רכבים פרטיים סבירים, חשוב לקחת בחשבון.
(דוג' - נסיעה של 10,000ק"מ בשנה בצריכה של 1 ל5 תעלה 12.5אש"ח, ובצריכה של משפחתית מודרנית תעלה חלקי 3 מזה. מדובר על המון כסף)
כל טיפול ברכבים האלה יקר פי 2 פחות או יותר מרכב פרטי(פי 2 שמן מנוע, פי 2 דיפרנצאלים, פי 2 נוזל קירור, פי 2 פלאגים וכן הלאה) , וחלקי החילוף פחות זמינים בארץ, ואם כן הם לא זולים כמו רכב פרטי.
כל זה הוצאות אקסטרה לפני שדיברנו על גיל הרכב ותקלות..
רכב משנות ה-90 זה רכב ישן. כדי שישמש אותך היטב ביום יום תצטרך למצוא אחד שמור היטב, להעביר אותו יישור קו רציני ולצפות בהתחלה לתקלות מעצבנות, קטנות או גדולות שידרשו להכניס למוסך. לאחר מכן המצב יתאזן, אך מידי פעם יהיו תקלות שיעצבנו ויתקעו אותך. חלק מהחיים עם בהמה אמריקאית ישנה.
כמובן שפה ושם שוברים משהו בשטח וגם זה עולה כסף..
אני יודע שזה קצת פאסימי, אבל אני רואה שזאת הודעה ראשונה ואני לא יודע מה הניסיון של עם רכבים כאלה, ולא רוצה שתיכנס לעסק ואז תקבל "שוק" ותברח מהר :D
(גילוי נאות - נסעתי שנתיים באופן יום יומי עם צ'ירוקי 94, ביום שישי עלה את ורדית, וביום ראשון הסיע אותי לעבודה. ההתחלה הייתה קשה, מידי פעם ישב במוסך והייתי צריך להסתדר. אבל לקחתי את זה בחשבון ויש עוד רכבים ואנשים בבית שעזרו בשינוע שלי לעבודה ושל הצ'ירוקי למוסכים.. כרגע הצ'ירוקי רק לטיולים, וההבדל בכיס מורגש... לפני זה היה פוראנר 96 ששימש לרכב יום יומי, הדלק והתקלות גרמה לנו למכור אותו)
תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת!
זה באמת יהיה ג'יפ ראשון.
לגבי טיולים, לא צפויים הרבה.
באמת שהכוונה להשתמש בו כרכב יום יומי, אני לא מטייל הרבה.
אולי מדי פעם אבל לא המון.
רב הנסיעות יהיו בין ר"ג לפ"ת, בין הבית והעבודה (בפקקים).
האמת, דיברתי עם חבר אתמול (יש לו טרופר דיזל ישן) והוא הזהיר אותי שלא אעמוד בהוצאות.
מה דעתך? נשמע שאתה גם חושב שזה לא רעיון כל כך טוב :)
צריכת הדלק בפקקים תהיה 1:2.
זאת אומרת ש 6000 ק"מ יעלו לך 18000 שקל רק דלק.
מתאים לך?
דעתי היא שאתה צריך לדעת לאן אתה נכנס. אם מסתדר לך, וזה משהו שבא לך עליו, לך על זה.
הרבה מחברי האתר מחזיקים פה ג'יפים קשישים שעומדים רוב הזמן רק בשביל הטיול פעם בכמה שבועות, זה לא כלכלי, לא משתלם, אבל זה מה שאנחנו אוהבים.
אם זה באמת רק לטיולים זה דבר אחד. ככזה יש ליוקון לא מעט יתרונות - מרווח ונוח, אפשר להעמיס חצי בית, המוןןן כוח, פוטנציאל שיפורים וכו' וכו'.
אבל אם אתה בונה על שימוש יומיומי, אפילו לקילומטראז' נמוך, רד מזה.
זה לא אוטו שמתאים להתנהלות יומיומית. בוודאי במתאר עירוני צפוף ופקוק.
צריכת הדלק מפלצתית, המימדים מקשים בחניות ובתמרונים צפופים, פה ושם תקלות מעצבנות של הזדקנות...
זה טוב כרכב שני/שלישי בבית ואפשר להשתמש בו מדי פעם כרכב גיבוי. אולי אפילו רצוי.
בכלל, ולא משנה באיזה אוטו מדובר, אל תקברו רכב ישן בחנייה ותזיזו אותו רק לטיול פעם בחודשיים. זה לא בריא לו. כדאי שייסע קצת פעם בשבוע-שבוע וחצי, קניות, לקחת ילדים לבית ספר/גן. רק כדי לשמור אותו בכושר ולהציף תקלות, כדי שלא יתקע אתכם בטיול.....
תקראו את זה. תמיד טוב להיזכר. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2733-%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A2)
תודה רבה על התשובות!
עזרתם לי מאוד.
כנראה שבאמת לא בשבילי, חבל :(
יש המלצה אולי לרכב אחר במקום?
מה סוג הטיולים שתרצה לעשות עמו?
יש רכבים אחרים שעימם אתה מטייל?
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
אני לא מטייל יותר מדי למען האמת.
אולי יהיו קצת טיולי שבילים, אולי פעם בשטח טכני (אם הרכב שאקנה יאפשר זאת).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.