PDA

צפייה בגרסה מלאה : אשמח לעזרה לגביי ריתוך :)

yossa
17-04-18, 16:06
שלום לכולם,
אני מעוניין לרתך לי בבית מתח ומקבילים, הרעיון בגדול זה לבנות שני "מתקנים" נפרדים ולחבר אותם עם ג'אמבויים לקיר, עכשיו יש לי כמה שאלות בקשר לכל עניין הריתוך שאמשח לקבל עזרה:

יש לי רתכת של WOLF 140A היא תעשה את העבודה?
אני יכול להגיע מבחינת ריתוך ביתי(עם הרתכת שיש לי) לרמה כ"כ חזקה?
איזה סוגי אלקטרודות אני צריך לקנות ומה הטווח מחירים? הבנתי שזה הולך לפי סוג הברזל ובהתאם לכך אני צריך ברזל דיי חזק (משקל של עד 110ק"ג)
לא מבין כ"כ במחירים אבל זה משתלם הסיפור של בניית דבר כזה בבית? מחיר הברזל לא יקר?
יש המלצה לאיזה סוג ועובי ברזל אני צריך בשביל עומס כה?

תודה רבה לכולם :)

lizard
17-04-18, 17:21
אם אתה יודע לרתך אז כן. צינור עגול קוטר 33ממ חיצוני עובי 2.5ממ מספיק.
תן סקיצה כדי לראות מה אתה מתכנן

yossa
19-04-18, 17:46
אם אתה יודע לרתך אז כן. צינור עגול קוטר 33ממ חיצוני עובי 2.5ממ מספיק.
תן סקיצה כדי לראות מה אתה מתכנן

קודם כל תודה רבה על העזרה!
1. את האמת שעדיין לא הכנתי סקיצה (בקרוב אכין) בגלל שאני ל סדור איך לחשב את המשקל ואיך ליעל את הריתוך למקסימום תוכל לעזור לי בזה?
2. חשבתי על לעשות את זה עם ברזל שהוא בעצם מרובע ורק המוט עצמו של המתח יהיה עגול, אתה ממליץ הכל בברזל עגול?
תודה

lizard
19-04-18, 17:54
אני לא יודע מה אתה רוצה לבנות אז אין לי מושג

yossa
19-04-18, 18:37
אני לא יודע מה אתה רוצה לבנות אז אין לי מושג

אם נתחיל שלב שלב אז קודם כל זה מתח, הרעיון זה שתי זוויות של ברזל ומוט של מתח מחבר בניהם והם מקובעים לקיר.
הצלחת להבין פחות או יותר?

lizard
19-04-18, 18:45
אז מה השאלה? ברזל 33 ממ עגול יספיק לך

yossa
19-04-18, 18:53
איזה אלקטרודות טובים איתו?
יש לך רעיון איך אני אקבע אותו לקיר?
מה המחיים שלו +- למטר?
תודה.

lizard
19-04-18, 20:05
צינור שחור עגול איפה שאני קונה עולה בערך 50 שח לשש מטר.
אם אתה מאיזור המרכז אתה מוזמן לבוא לקחת וכנראה על הדרך גם אבנה לך את מה שאתה רוצה :p.

אלקטרודה 6013. עובי 2.5 ממ.

המתח יהיה בין שני קירות? דלת? איך אתה רוצה לחבר אותו?

yossa
20-04-18, 11:12
קודם כל באמת תודה רבה לך, גם על העזרה ובטח שעל ההזמנה לעזור לי פיזית בבניה!
אני לא מאזור המרכז כך שלצערי לא אוכל להגיע!
תן לי להבין כמה דברים מאחר ואני דיי חדש בתחום הריתוך:

הצינור שאתה מתכוון הוא צינור מלא או חלול?
אני רוצה לקפוץ לחנות ברזל בעיר ולקנות את הברזל, מה בדיוק אני אומר להם? יש סוגי ברזל או פשוט צינור שחור עובי 33 מ"מ?
"אלקטרודה 6013 עובי 2.5 מ"מ" לא כ"כ הבנתי, 6013 זה הדגם שהחברה מייצרת? כי לפי חיפוש בגוגל ראיתי שזה של זיקה.

עכשיו הדבר העיקרי שרציתי לשאול אותך זה בדיוק מה שאמרת, התכנון שלי זה לייצר שני זוויות (ממש שני משולשים עם זווית 90 מעלות) לשים אותם מקבילים( הזוית 90 מעולת עליונה צמודה לקיר) זה לזה ולחבר מקודקוד אחד לשני את המוט מתח עצמו, בכל בסיס משולש כביכול לשים שני פלאחים(לא סגור על המידות אשמח אם תמליץ לי) עם ארבע חורים ו על כל פלאח וג'אמבויים לקיר.
מקווה שהבנת את הרעיון! אני רואה שיש לך מלא ידע וניסיון בבניית סקיצות אולי יש לך תוכנה לשרטוט שתוכל להמליץ לי ככה שאני יוכל להראות לך את זה יותר טוב?
באמת ממש תודה :)

ofir1977
22-04-18, 17:37
מיכה ברשותך אני עונה במקומך לשאול הגנריות.

1. צינור בהגדרה הוא חלול.
כשזה מלא זה נקרא מוט.
מיכה המליץ לך על קוטר 33 מ"מ ועובי דופן 2.5 מ"מ. כלומר ברור שמדובר על צינור חלול.
דרך אגב ברמת הנדסת אנוש לדעתי יותר נוח ביד לעליות מתח צינור קצת יותר קטן.
אני הייתי משתמש בצינור 3/4 שהקוטר החיצוני שלו בערך 26 מ"מ. מצד שני לי יש כפות ידיים קטנות...

2. אתה מבקש צינור ברזל בעובי דופן 2.5 מ"מ. קוטר 33 מ"מ לפי מיכה או קצת פחות לטעמי.
רוב מחסני הברזל מוכרים יחידות של 6 מטר. קח בחשבון. (בכל מקרה החומר לא יקר אז זה לא נורא לקנות יותר).

3. 6013 - סוג האלקטרודה. אתה יכול לרתך עם Z-10 או Z-11 (זה השם בזיקה).

נ.ב.

מי שרוצה להעיר ש- 3/4 לא שווה ל- 26 מ"מ.
ככה מקובל בעולם הצינורות...

yossa
22-04-18, 22:07
מיכה ברשותך אני עונה במקומך לשאול הגנריות.

1. צינור בהגדרה הוא חלול.
כשזה מלא זה נקרא מוט.
מיכה המליץ לך על קוטר 33 מ"מ ועובי דופן 2.5 מ"מ. כלומר ברור שמדובר על צינור חלול.
דרך אגב ברמת הנדסת אנוש לדעתי יותר נוח ביד לעליות מתח צינור קצת יותר קטן.
אני הייתי משתמש בצינור 3/4 שהקוטר החיצוני שלו בערך 26 מ"מ. מצד שני לי יש כפות ידיים קטנות...

2. אתה מבקש צינור ברזל בעובי דופן 2.5 מ"מ. קוטר 33 מ"מ לפי מיכה או קצת פחות לטעמי.
רוב מחסני הברזל מוכרים יחידות של 6 מטר. קח בחשבון. (בכל מקרה החומר לא יקר אז זה לא נורא לקנות יותר).

3. 6013 - סוג האלקטרודה. אתה יכול לרתך עם Z-10 או Z-11 (זה השם בזיקה).

נ.ב.

מי שרוצה להעיר ש- 3/4 לא שווה ל- 26 מ"מ.
ככה מקובל בעולם הצינורות...

קודם כל תודה רבה :), טוב לדעת את שמו של הבחור אחלה מיכה :)
1. שמח שלמדת אותי משהו עכשיו אני אדע להבא את ההבדלים! כן מההתחלה הבנתי שהוא המליץ לי על הצינור כסוג של "מסגרת" אבל צינור המטח עצמו אני התכוונתי לעשות 28 מ"מ אבל תודה על העזרה.
2. מצוין, זה מה שאעסה. עוד דבר, יש לך מושג אם מוכרים גם צינורות שהם כבר מחוספסים מבחוץ בשביל מתח למשל או שזה מוט דיי בעעיתי להשגה? (בכל מקרה אשאל מחר היכן שאלך לקנות)
3. איך אני מרתך צינור לצינור בזווית מסוימת? הרי אם נגיד למשל שאני מרתך באמצע צינור עוד צינור נגיד ב 90 מעלות אז אין בניהם כלכך הרבה נקודות חיכוך, אני צריך לעשות מין "תעלה" עם דיסק?

תודה רבה :)

ofir1977
22-04-18, 22:19
אתה צריך לבצע הכנה לריתוך שנקראת באנגלית fishmouth (פה של דג).

יש המון חומר על זה בגוגל חפש באנגלית fishmouth weld.

https://www.google.com/search?q=fishmouth+weld&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjl2ZipzM7aAhUrMuwKHZyLCqcQ_AU ICigB&biw=1536&bih=735

yossa
22-04-18, 22:26
ווואו ממש תודה :)
עכשיו הכל נהיה לי יותר בהיר ומובן...
שוב תודה:)

lizard
23-04-18, 07:23
אני צריך לראות סקיצה. איך אתה מחבר את המתח לקיר/תקרה? בין שני קירות/פתח של דלת או ישר לתקרה? על פי זה אוכל לעזור לך באיך לחבר ואיזה תפישה לעשות לצינור.

איל מ
23-04-18, 16:36
הבט פותש יקר.
צייר על דף פחות או יותר מה אתה רוצה לבנות, צלם ותעלה.
אחר כך צלם איפה אתה רוצה לתלות ותעלה (אתה יכול גם להוסיף קשקושים עם הסברים דרך העריכה בפלאפון).
יהיה הרבה יותר קל לעזור לך.
ובגדול,
אתה לא חייב לעשות פה-דג אם אין לך את האמצעים לכך (ואני מהמר על האוטו שלי שאין לך). ניתן למעוך את קצה הצינור שיהיה אובאלי כמעט עד שהוא שטוח, ואז לחתוך בזווית הרצויה, המשיקה לצינור אליו מתחברים.
נכון,
פחות יפה, פחות חזק, אבל עדיין יהיה אוברקיל לתליה של משקל של גבר (ואפילו גדול).
זאת בתנאי כמובן שהריתוך שווה משהו ולא חריונים.
בכל מקרה כדי להתחבר לקיר, אתה תצטרך כנראה שני ברזלי זווית ארוכים ומקבילים שאליהם יתחברו המקבילים והמתח. שם הריתוך הוא בלי מעיכות. ועוד דיאגונל שגם הוא לא חייב להיות מצינור.
עריכה:
סתם דוגמה למשהו שייתן כיוון:
119364
למרות שבמחשבה שניה את הדיבלים התחתונים הייתי ממקם באמצע הגובה ולא הכי למטה.
ואת הדיאגנל הייתי מוריד עד הסוף למטה, לקצה הבזנ"ט.

yossa
24-04-18, 11:18
הבט פותש יקר.
צייר על דף פחות או יותר מה אתה רוצה לבנות, צלם ותעלה.
אחר כך צלם איפה אתה רוצה לתלות ותעלה (אתה יכול גם להוסיף קשקושים עם הסברים דרך העריכה בפלאפון).
יהיה הרבה יותר קל לעזור לך.
ובגדול,
אתה לא חייב לעשות פה-דג אם אין לך את האמצעים לכך (ואני מהמר על האוטו שלי שאין לך). ניתן למעוך את קצה הצינור שיהיה אובאלי כמעט עד שהוא שטוח, ואז לחתוך בזווית הרצויה, המשיקה לצינור אליו מתחברים.
נכון,
פחות יפה, פחות חזק, אבל עדיין יהיה אוברקיל לתליה של משקל של גבר (ואפילו גדול).
זאת בתנאי כמובן שהריתוך שווה משהו ולא חריונים.
בכל מקרה כדי להתחבר לקיר, אתה תצטרך כנראה שני ברזלי זווית ארוכים ומקבילים שאליהם יתחברו המקבילים והמתח. שם הריתוך הוא בלי מעיכות. ועוד דיאגונל שגם הוא לא חייב להיות מצינור.
עריכה:
סתם דוגמה למשהו שייתן כיוון:
119364
למרות שבמחשבה שניה את הדיבלים התחתונים הייתי ממקם באמצע הגובה ולא הכי למטה.
ואת הדיאגנל הייתי מוריד עד הסוף למטה, לקצה הבזנ"ט.

ממש תודה חבר ;)!
כן אני ממש בקרוב אעלה את הסקיצה שציירתי :)

- - - Updated - - -

הייי חברים אני מתחיל לרתך ויש לי שני שאלות:
1. אני מרתך פרופיל 50×50 עובי 1.5מ"מ לברזל שטוח 2.5 ממ איזה מתח אני צריך לשים ברתכת? ובכללי אני עובד עם צינור 2.5 מ"מ מה המתח שצריך? האלקטרודות הם 2.5 מ"מ z-10
2. אני רוצה לחבר פרופיל לפרופיל בזווית של 45 מעלות בניהם איך אני חותך אותם יש סירטון כמו טוב שמראה כמו הפה דג?
תודה :)

נמרוד
25-04-18, 18:15
מדבריך נשמע שאתה עדיין לא מרתך בכלל. אז -

* אל תרתך פרופיל בעובי 1.5 מ"מ, אלא 2.5 מ"מ ומעלה בלבד. חומר דק יותר קשה לרתך.
* השתמש באלקטרודות זיקה הפשוטות הזמינות בכל טמבוריה. קנה את האלקטרודות הדקות יותר (2.5 מ"מ ולא 3.25 מ"מ).
* תתחיל לתרגל ריתוך - בשביל זה לא משנה באיזה פלדה אתה משתמש, מה שיש לך.
* אני מניח שמדובר על רתכת אלקטרונית סינית פשוטה כלשהי - תתחיל מ120 אמפר, נניח, ככה קל יהיה לך יותר להצית, ותוריד את העצמה עד לאזור 80-90 אמפר ואפילו פחות (כדי לרתך פרופילים בעובי 2.5-3 מ"מ עם אלטרודה 2.5 מ"מ). זה לא מדע מדויק - ככל שהזרם גבוה, יהיה לך יותר קל להתחיל ולשמר את הקשת החשמלית, אבל יותר קשה לשלוט בריתוך ואתה תראה שאתה מחורר את החומר בקלות. ככל שהזרם נמוך תוכל לעבוד יותר לאט.
* נקה את המשטחים שאתה הולך לרתך. אם זה פלדה שחורה אז שייף אותם עם מברשת פלדה או דיסק להורדת כל החלודה. אם תגיע למתכת מבריקה הריתוך יהיה קל ויפה יותר, אבל זה לא קריטי. אם אתה מרתך מגלוון, מומלץ להשחיז את הגלוון באזור שאתה מרתך, גם לאיכות הריתוך וגם כי אדי האבץ לא בריאים לנשימה.
* תשקיע בחיתוך כמה שיותר מדויק. אם החלקים נוגעים אחד בשני, לא נדרשת רמת מיומנות גבוהה כדי לרתך אותם. אם החיתוך לא אחיד ויש חריצים גדולים בין החלקים - אתה תתחיל להסתבך.
* תתאמן, תעלה תמונות של הריתוכים שלך לכאן אם אתה לא בטוח שמה שאתה עושה נכון.

האם אפשר ללמוד ריתוך בהתכתבות??? כן, עד רמה מסויימת - http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1357

לבנות מתח - אפשר (שים מזרון מתחת, למקרה שישבר כשאתה תלוי עליו!).

yossa
29-04-18, 12:43
מדבריך נשמע שאתה עדיין לא מרתך בכלל. אז -

* אל תרתך פרופיל בעובי 1.5 מ"מ, אלא 2.5 מ"מ ומעלה בלבד. חומר דק יותר קשה לרתך.
* השתמש באלקטרודות זיקה הפשוטות הזמינות בכל טמבוריה. קנה את האלקטרודות הדקות יותר (2.5 מ"מ ולא 3.25 מ"מ).
* תתחיל לתרגל ריתוך - בשביל זה לא משנה באיזה פלדה אתה משתמש, מה שיש לך.
* אני מניח שמדובר על רתכת אלקטרונית סינית פשוטה כלשהי - תתחיל מ120 אמפר, נניח, ככה קל יהיה לך יותר להצית, ותוריד את העצמה עד לאזור 80-90 אמפר ואפילו פחות (כדי לרתך פרופילים בעובי 2.5-3 מ"מ עם אלטרודה 2.5 מ"מ). זה לא מדע מדויק - ככל שהזרם גבוה, יהיה לך יותר קל להתחיל ולשמר את הקשת החשמלית, אבל יותר קשה לשלוט בריתוך ואתה תראה שאתה מחורר את החומר בקלות. ככל שהזרם נמוך תוכל לעבוד יותר לאט.
* נקה את המשטחים שאתה הולך לרתך. אם זה פלדה שחורה אז שייף אותם עם מברשת פלדה או דיסק להורדת כל החלודה. אם תגיע למתכת מבריקה הריתוך יהיה קל ויפה יותר, אבל זה לא קריטי. אם אתה מרתך מגלוון, מומלץ להשחיז את הגלוון באזור שאתה מרתך, גם לאיכות הריתוך וגם כי אדי האבץ לא בריאים לנשימה.
* תשקיע בחיתוך כמה שיותר מדויק. אם החלקים נוגעים אחד בשני, לא נדרשת רמת מיומנות גבוהה כדי לרתך אותם. אם החיתוך לא אחיד ויש חריצים גדולים בין החלקים - אתה תתחיל להסתבך.
* תתאמן, תעלה תמונות של הריתוכים שלך לכאן אם אתה לא בטוח שמה שאתה עושה נכון.

האם אפשר ללמוד ריתוך בהתכתבות??? כן, עד רמה מסויימת - http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1357

לבנות מתח - אפשר (שים מזרון מתחת, למקרה שישבר כשאתה תלוי עליו!).

הי ושלום :)
קודם כל אומר שכל מה שעשיתי זה לפי המלצותיהם הטובים של החברים פה :)
1. כל החומר שאני עובד איתו הוא סביב 2-2.5 מ"מ.
2. בדיוק מה שקניתי 2.5 של זיקה.
3. עשיתי זאת.
4. תודה על שאר ההמלצות אאמץ אותם :)

אני מקווה לסיים בקרוב ויעלה תמונות.
יום טוב :)

-->