צפייה בגרסה מלאה : Article: אבא שלה שאל "במה כבודו עוסק?" ואני עניתי - "פבריקטור!"
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3875-%D7%90%D7%91%D7%90-%D7%A9%D7%9C%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%93%D7%95-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7-%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A4%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%98%D7% 95%D7%A8%21
תודה...השבוע התחיל יותר נחמד
פיצ'ר שכיף לקרוא. אהבתי גם את הזחל המתרומם ומקווה לעוד בסדרה.
הייתי מוסיף שפבריקטור צריך גם לפחות מושג בסיסי בעיבוד שבבי.
(והיום השאלה הבאה היא על הדפסת תלת ממד)
בעצם כתבת את זה במילים אחרות. אבל מסגר צריך גם לדעת לרתך (לדעת באמת) וגם לדעת לתכנן/לעבוד עם תכניות, להכין את העבודה לריתוך ולהרכיב את החלקים. נדמה לי שיש טענה שבמקור העתיק של המילה מסגר הוא זה שסוגר את החלקים ביחד. למשל חלקי המנעול/בריח או להב הנשק לכת.
אגב, את להב הנשק מכין הנפח חרש הברזל. היום אפשר לחתוך, לשרוף, לכרסם, לחרוט, להשחיז, לכופף ... ולרתך. נפח משתמש בעיצוב "פלסטי" של מתכת חמה ליצירת חלקים מורכבים מגוש אחד.
נדמה לי שיש טענה שבמקור העתיק של המילה מסגר הוא זה שסוגר את החלקים ביחד. למשל חלקי המנעול/בריח או להב הנשק לכת.
אגב, את להב הנשק מכין הנפח חרש הברזל. היום אפשר לחתוך, לשרוף, לכרסם, לחרוט, להשחיז, לכופף ... ולרתך. נפח משתמש בעיצוב "פלסטי" של מתכת חמה ליצירת חלקים מורכבים מגוש אחד.
בחול המועד פסח, במקום לטייל ולבלות עם המשפחה, נסעתי לקיבוץ עין שמר בכל בוקר במשך 5 ימים בכדי ללמוד קצת נפחות ברזל ממאסטר חופי בכבודו ובעצמו.
פגשתי בנאדם מבוגר (83) עם ניצוץ בעניים, חוכמת חיים , השכלה ויכולות בלתי מוסברות עם פטיש וסדן.
בין כל הפשט והדרש שהוא הצליף בי, ולא פעם בצעקות שאני לא בטוח אם היו בפולנית או בארמית הוא הסביר לי בפעם הראשונה בחיי על המקצוע מסגר.
ובניגוד למה שחשבתי עד אז שזו נגזרת של המילה מיסגרת, מסגר הוא חרש מתכת שייצר סוגרים ובריחים.
זה מאוד מעניין כי באנגלית אין מלה ספציפית למסגר.
לפי מורפיקס יש כל מיני פירושים.
Locksmith...
אחד שבונה מנעולים. שזה כמו בריחים ...
מה לא ראית חזרה לעתיד :)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אומנות לשמה !!! מסוג הדברים שממלאים את נפש היוצר בחדוות היצירה .
תודה על השיתוף !!!
אולי אתה משתמש בכלים פשוטים ובשיטות בסיסיות לייצור החלקים, אבל התוצאה הסופית שאתה מגיע אליה כפי הנראה מהתמונות כאן, היא לא פחות ממדהימה.
יש לזה שם - ידי אומן!
תגיד, למקרה שנצטרך - איך אתה מתמחר את העבודה שלך?
לפי שעות, פר מוצר, יומיות??
הייתי מאוד שמח להמליץ עליך במידת הצורך.
טל.
תודה רבה חברים :D
הסדנה נמצאת בכפר טרומן
מתמחר לפי איכות עבודה ..
בנוסף אולי יעניינן אתכם - ב8.6 מתוכנן הפנינג חוויתי מעולם הריתוך...
אני מצרף תמונה עם כל הפרטים בשירשור חדש ..
הכל מקסים !
הכתיבה, ההומור, הטכניקה, הריתוכים ו.. התוצאה
ביג לייק - - ביג שאפו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.