התחברות

צפייה בגרסה מלאה : זקוק למידע ויעוץ לביצוע ישור קו לבלמים cj 83

refa_l
25-04-18, 01:02
הרכב עומד כבר כ10 שנים עם התנעות ויחס מידי פעם.
כחלק מהעבודות כמובן שאתן התייחסות גם למערכת הבלמים.
1. בוסטר עובד,לא מתכוון לגעת.
2. משאבה ראשית גמורה ברור שתוחלף בחדשה, הבנתי שמבצעים ניקוז אוויר מהמשאבה לפני חיבור צנרת, האם חובה לבצע ולמה? אם כן איך מבצעים? ראיתי שיש קיט יעודי לעניין...
3. רפידות בלם קדמי ואחורי יש הרבה בשר, אבל אני מניח שיש תוקף ל"בשר" לכם יוחלפו.
4. צנרת גמישה (גומי) קדימה נראית מצויין גם כאשר אני מקפל את הצינורות ללא סדקים. מניח שכדאי להחליף בכל זאת.
5. צינור גמיש אחורי מתכת שזור , מה הקריטריונים לגביו? יש תוקף? איך מזהים בלאי?
צנרת קשיחה, סה"כ נראית בסדר ללא רקבונות, מה מומלץ?
6. צינור קשיח אחורי ימין, הבורג תפוס לצינור, כדי לפרק משאבת גלגל נאלצתי לפרק אותו מהמחלק ולסובב את כל הצינור. אין סימני ריקבון. להחליף או להחזיר באותה דרך? במידה וכדאי להחליף, איפה ניתן למצוא כזה צינור?
7. משאבות גלגל יוחלפו למרות שלא נוזלות כלל. רוב הסיכויים שיתחילו לנזול אחרי זמן קצר.
8. קליפרים לא רוצה להחליף אלא לבצע שיפוץ. אני רוצה להחליף ברגי ניקוז, אטם וגרמושקה אולי גם תותבים אשמח לטיפים והמלצות לדרכי פעולה ממישהו שהתנסה בביצוע הנ"ל.
9. דיסקים (קדמיים) שוקל לא להחליף אחרי הכל גוש ברזל. אין חריצים אין קנט לא זוכר אם עברו חריטה בעבר, ריבוי חלודה בגוף הדיסק אבל שטחית ולא אוכלת. מה עובי מינימלי שמותר? מצויין על הדיסק 20.7 הייתכן שמדובר במלימטרים ולא באינצ׳? בכל אופן עובי הדיקס עומד על 22.5 מ"מ.
10. תופים(אחוריים) כנ"ל מבחינת מצבם. נדמה לה שמצויין עליו ( אני לא לידו) 10.5. מניח שמדובר במידה אינצ׳ית, איך להתייחס למידה? קוטר פנימי?
אשמח לתשובות והמלצות על הנ"ל.
בנוסף, אם יש דברים שלדעתכם פיספסתי במע׳ הבלמים אשמח להערות והארות.

asafk
25-04-18, 12:40
לגומי אורך חיים של 8 שנים בשירות. לכן:
החלף את כל הצנרת הגמישה.
שפץ קליפרים.
החלף משאבות גלגל.
שפץ משאבה ראשית ובוסטר.

צינורות קשיחים רק אם חלודים להחליף.

אסף.

refa_l
25-04-18, 18:55
היי
צנרת גמישה כולל השזור?
שיפוץ קליפרים זה פשוט כמו שזה נראה? או שיש דברים מיוחדים שכדאי לקחת בחשבון?
משאבה ראשית יאנוביץ לא מחזיק קיט. אפשר קישור?
מה בעניין דיסקים ותופים מתי נדרש החלפה?
רפידות בלם יש להן תוקף?
תודה

asafk
25-04-18, 23:54
גמיש כולל השזור. ברור.
משאבה ראשית תן לשולמן לשיפוץ.
קליפרים - יש כתבה טובה (של שחר) באתר.
דיסקים מצופים מחליפים כששחוקים.
לרפידות אין אורך חיים אבל כשהן מתחילות להיבדק או להתפורר זה סימן שכדאי להחליף...

אסף.

-->