צפייה בגרסה מלאה : סמארטפון כמכשיר עיקוב?
יש לי על איזה מדף גלקסי קטן ישן.
אני חושב לזרוק אותו הרכב מחובר לסוללה גדולה כדי שישמש כמכשיר איכון. מחובר לאפליקציה של שי או לאפליקציה דומה אחרת (שאין בינתיים)
יתרונות - יש לו gps וחיישן תזוזה, הוא ארוז והולך הכל.
חסרונות - ???
יכול לעבוד?
אסף.
ברכות על המעבר לאיזור 2, קודם כל ;)
יעבוד כן, הבעיה שהצריכת זרם יחסית גבוהה אל מול מכשיר יעודי בכמה דולרים אז הסוללה תתרוקן מהר (היא בטח גם לא חדשה)
אני גם לא יודע אם כשאתה מחבר סוללת גיבוי לטלפון אז היא אכן תטען אותו כפי שצריך.
קח בחשבון שתצטרך גם סים במסלול דאטה (היום סביב 20₪ לחודש)
אני הייתי הולך על משהו ייעודי (TK104 ודומיו)
יש לי על איזה מדף גלקסי קטן ישן.
אני חושב לזרוק אותו הרכב מחובר לסוללה גדולה כדי שישמש כמכשיר איכון. מחובר לאפליקציה של שי או לאפליקציה דומה אחרת (שאין בינתיים)
יתרונות - יש לו gps וחיישן תזוזה, הוא ארוז והולך הכל.
חסרונות - ???
יכול לעבוד?
אסף.
טווח טמפ' העבודה של הטלפון מגביל אותו בהתקנה קבועה ברכב בטמפ' בארץ, סיכוי טוב שהטלפון יכבה את עצמו. אם תסליק אותו במקום מוגן משמש יתכן וזה יעזור.
בכל מקרה, צריך לעשות root כדי שהטלפון ידלק ברגע שמחובר לטעינה באופן אוטומטי.
צריך לחשוב גם על צריכת הזרם, ייתכן שתצטרך להשאיר את הטלפון מחובר באופן קבוע לטעינה.
הבנתי. מצבר של אופנוע. בצל. דולק כל החיים.
הלאה.
מה לגבי היישום?
אסף.
boaz avrahami
01-05-18, 22:34
מכשיר יעודי שלא יסבול מכל אלו עולה 20-30 דולר. לא סכום שידגדג לך מצד אחד ולא מכשיר שתצטער שחסכת מצד שני.
המלצתי חשב מסלול מחדש...
זה נחשב טוב-
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F111898492999
היה פה פעם דיון שנדמה לי יזם גיתאי על מכשירים יותר טובים שנדמה לי לא תלויים בשרתי צד ג וקצב העדכון שלהם בתנועה יותר מהיר.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
יש לי את המכשיר היותר משוכלל. כל כך משוכלל שזה סיפור להתקין אותו. אנטנות עניינים וכאלה.
היה לי את המכשיר הפשוט. עבד עד ששבק.
רוצה פשוט. והסלולרי יותר פשוט ובעיקר מיידי (מהיום להיום).
ואז יהיה לי זמן ואורך נשימה להתקין את המכשיר המשוכלל שמחכה יותר מדי זמן.
אסף.
סוללרי מידי פעם האפליקציה קורסת או הוא נכבה ונדלק אבל האפליקציה לא תמיד עולה.
יש לי מכשיר קטן שצריך רק חיבור למצבר - קח עד שתתקין את שלך
שי, תודה. לאור אירועי הלילה והמוטיבציה שקיבלתי (הם גונבים גם קמפרים) אם אני לא מסתדר בקלות עם ההתקנה אז נדבר מחר.
השלב הבא הוא להתחבר לאפליקציה.
ולגבי סגירת המעגל... צריך לחשוב כמו קבוצת החילוצים על קבוצת "גנבו לי".
אסף.
(הם גונבים גם קמפרים)
פגע
לדעתי הם ייעדו אותו להובלת כבשים והיו מאד מופתעים כשהבינו בכפר מה נפל להם לידיים.
ספציפית לגבי גלקסי ישן.
בגלקסי שלוש ואולי גם דגם אחד חדש או ישן יותר, יש בעית gps. עם הזמן, מגעי האנטנה מקבלים קורוזיה והgps פשוט מפסיק לעבוד (גם כשתקין, הוא לא משהו).
ניתן לסדר זאת ע"י ניקוי/שיוף ובשלב מתקדם יותר גם לשים נייר כסף על המגעים.
בכל מקרה המכשיר הזה ספציפית הוא לא הבחירה הראשונה.
עם המכשיר שבועז שם אני מאתר רחפנים שנופלים מהשמיים על דעת עצמם.
אני עדיין ממליץ על הTK104 שמחזיק כ-70-60 יום על בסיס הסוללה של עצמו (מנסיון).
אבל השאלה הקבועה תמיד עולה - אז גילית שהרכב נגנב והוא כבר שם או בדרך לשם. מה אתה עושה עכשיו? (אתה לא חייב לענות ואם יש לך תשובה מוכנה - דיינו)
אני מכיר מישהו שחיבר את הTK104 שלו לבלון גז +ברז חשמלי+השעייה + מצת, ככה שכשהוא יגלה שהרכב נגנב ואבוד - SMS אחד למכשיר ו...
עם המכשיר שבועז שם אני מאתר רחפנים שנופלים מהשמיים על דעת עצמם.
אני עדיין ממליץ על הTK104 שמחזיק כ-70-60 יום על בסיס הסוללה של עצמו (מנסיון).
אבל השאלה הקבועה תמיד עולה - אז גילית שהרכב נגנב והוא כבר שם או בדרך לשם. מה אתה עושה עכשיו? (אתה לא חייב לענות ואם יש לך תשובה מוכנה - דיינו)
אני מכיר מישהו שחיבר את הTK104 שלו לבלון גז +ברז חשמלי+השעייה + מצת, ככה שכשהוא יגלה שהרכב נגנב ואבוד - SMS אחד למכשיר ו...
מת על אלו שמוכנים לנסוע על רכב ממולכד כל החיים כדי לשקר לעצמם שהם ינקמו בגנב.
אסף, מנסיון עם גלקסי ישנים (וחדשים) הדבר הראשון שנדפק בהם זה המיקרופון, השני זה הGPS .
משול לאלה שחושבים שבשעת אמת הם והחברים שלהם מהמילואים בקריה יפרצו לאיזה מתחם כזה או אחר וישחררו את הרכב בעזרת איזה 9ממ מסכן שרועד להם בידיים...
לצד סיפורי הגבורה המוגזמים גם שמעתי אנשים אמיצים באמת שהתוודו שזו הייתה אחת הטעויות הגדולות של חייהם שבנס נגמרה ללא פגע רציני.
אבל אנחנו סוטים מהנושא.
כל מכשיר שלא יהיה ממליץ לתכננת אותו לעבודה בצורת geofencing ברדיוס קצר ו/או התרעה ברעידות. ולקוות שהרכב יעבור הסלקה לפני מעבר לשטחים
לא מבין את כל השליליות הזו.
יש לאסף מכשיר, וכרגע הוא עובד (שיתקלקל נדבר, נמצא מכשיר אחר).
מה הבעיה להסליק ולחבר מטען למצב של הרכב \ אופנוע?
בתור התחלה, לא צריך שום אפליקציה - פותחים חשבון חדש בגוגל, והם יעקבו אחרי הטלפון-
https://www.google.com/android/find
אתה רוצה לקבל התראה שהוא זז מהמקום, או נעלם? יש אפליקציות כמו זבל.
יתקלקל הטלפון, שיקום פה מי שאין לא מכשירים ספר בבית, שיקנה מכשיר משומש.....אההה, אולי אז יקנה מכשיר יעודי.
בעיקר כי זה דבילי להסתמך על מכשיר שמועד לבעיות...
יש אפלקציות כמו זבל? תן קישור. שנכיר. עדיף מנסיון בבקשה.
אגב אני בזמנו הייתי פותח כל בוקר בקבלת מיקום מהמכשיר כדי לראות שהוא זמין ותקין.
לא מבין את כל השליליות הזו.
יש לאסף מכשיר, וכרגע הוא עובד (שיתקלקל נדבר, נמצא מכשיר אחר).
מה הבעיה להסליק ולחבר מטען למצב של הרכב \ אופנוע?
בתור התחלה, לא צריך שום אפליקציה - פותחים חשבון חדש בגוגל, והם יעקבו אחרי הטלפון-
https://www.google.com/android/find
אתה רוצה לקבל התראה שהוא זז מהמקום, או נעלם? יש אפליקציות כמו זבל.
יתקלקל הטלפון, שיקום פה מי שאין לא מכשירים ספר בבית, שיקנה מכשיר משומש.....אההה, אולי אז יקנה מכשיר יעודי.
שמתי טלפון באוטו , וחיברתי אותו למערכת איתור שלי .
ההנחה שלי היתה חיבור הטענה לשקע מצית כדי שיטען בזמן נסיעה ובזמן שהאוטו עומד הסוללה אמורה להספיק.
זה עבד עד האוטו עמד 3 ימים בלי לזוז ואז הסוללה נגמרה - שהנעתי את הרכב הטלפון נטען מחדש ולא נדלק לבד. הדלקתי אותו - אחכ הבנתי שצריך לשנות משהו בBOOT של הטלפון כדי שהוא ידלק לבד שניתי .
זה עבד אבל אז הטלפון קרס והאפליקציה לא עלתה אוטומטית . אז הורדתי אפליקציה שיודעת להפעיל את האפליקצית איתור אוטומטית במקרה של אתחול המכשיר.
ואז רץ איזה עדכון אוטומטי ששוב דפק את הכל .
שורה תחתונה מצאתי את עצמי כל היום מחפש פתרונות על פתרונות וכל אפליקציה נוספת שהתקנתי הוסיפה למורכבות .
במכשיר איתור יעודי - אין את כל הבעיות האלו הוא מקבל מתח ומתחיל לעבוד.
למה לסבך, מה שפשוט...
תשאל את אסף, מה יותר קל לו לשנות BOOT של אנדרויד או לדאוג לטעינה גם שהרכב כבוי?
ובכלל, אם הרכב עומד שלושה ימים , ומפסיק לדווח לך, איך אתה יודע אם זה בגלל שהסוללה נגמרה, או שפשוט מישהו פרץ, גילה והשבית את הטלפון?
ובכלל, איזה אפליקציה לא עלתה לך? מי צריך בכלל אפליקציה בצד של הטלפון?
חוזר ומציע,
לקחת טלפון רגיל, ולחבר אותו למקור מתח קבוע ברכב.
להעזר בגוגל ע"מ לדעת איפה הטלפון.
אם רוצים גם לקבל התראות שהסים זז ממיקום מסוים, רק אז צריך להתקין תוכנה נוספת בטלפון שלך.
תתחיל בפשוט, עובד, נשכלל.
למה לסבך, מה שפשוט...
ובכלל, אם הרכב עומד שלושה ימים , ומפסיק לדווח לך, איך אתה יודע אם זה בגלל שהסוללה נגמרה, או שפשוט מישהו פרץ, גילה והשבית את הטלפון?
חוזר ומציע,
אם רוצים גם לקבל התראות שהסים זז ממיקום מסוים, רק אז צריך להתקין תוכנה נוספת בטלפון שלך.
כל מה שכתבת ועוד,עשיתי.
שורה תחתונה זה לא עבד.
תמיד היה משהו שהפיל את הטלפון כל פעם משהו אחר .
מכשיר יעודי לעומת זאת עולה כמה עשרות דולרים , מעדכן בזמן אמת , מעדכן מצב סוללה (כולל אחד שעבד 3 חודשים ללא טעינה) , מתריע על כל נגיעה באוטו -וניתן לראות אותו באונליין בכל רגע נתון.
אני בחרתי באופציה השניה - הוספתי לזה מערכת שמנטרת את המכשיר ושולחת לי התראות לפי דרישה .
אתה רוצה בכל זאת לנסות טלפון בתור מכשיר מעקב - לך על זה אצלי זה נכשל
boaz avrahami
02-05-18, 19:54
למה לסבך, מה שפשוט...
חוזר ומציע,
זיו,
זה דווקא אתה שמסבך עם אונס של טלפון מועד שלא נועד למשימה הכי טוב.
אולי הוא יעבוד ( אחרי כמה שעות משחק) ודי בטוח שלא חלק כמו מכשיר יעודי שיעבוד די מהר אחרי שיצא מהקופסא.
בהינתן שמכשיר יעודי ומוכח עולה כל כך זול אין שום סיבה בכלל לשקול משהו אחר.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מצבר של אופנוע יפתור את בעיית זמן ההפעלה בין טעינות. בעתיד יושלם עם פנל סולארי קטן.
זה קל.
שי ניסה וכשל אז זו עדות מספיק טובה עבורי.
אני פותח דיון חדש על סגירת מעגל מול הרכב לאחר ההתרעה.
אסף.
My two cents
בסופו של יום הגנבים האלו לא כל כך חכמים, ולא כאלו מבינים גדולים באלקטרוניקה ומנועים, הם פשוט לומדים בע"פ את השבלוניות של מערכות ההתקנה (וחלקם בכלל לומדים את המקצוע כמתקינים).
ולכן, לדעתי, כל פעם שמישהו יעשה לבד, משהו חריג מהראש שלו, איזה מפסק שמשבית באופן שונה מהסטנדרט, איזה התראה \ אזעקה לא סטנדרטית....
הוא כנראה יעקב את הפורצים הרבה יותר מכל האזעקות החכמות, אבל הסטנדרטיות.
ברגע שהפורצים יתקלו במשהו לא צפוי, אין להם באמת כלים להתחיל לחקור.
סתם דוגמה - השבתה של איזה חישן (מסילה, גלגל תנופה), אני רוצה לראות מי מוצא את זה בחושך בזמן סביר.
אנחנו אוהבים לקטר על המחשבים של המנועים ולהתגעגע לפלטינות וקרבורטר, אבל למחשב הזה יש יתרון גדול, קל להשבית אותו :)
שים משבית כזה, חבר אותו (בלוטוס) לטלפון שלך.
ביום יום, זה אפס תשומת לב. לא מניע, ואתה מכיר זה, תרים מכסה מנוע ושתי דקות תעקוף, או, מראש תוסיף מפסק השבתה שכל מה שהוא עושה, זה לעקוף את המשבת שהוספת.
ביום יום, לא צריך להשתמש במפסק, הבלוטוס יעשה את העבודה.
אני לא חושב כמוך כלל... הגנבים (לדעתי כמו שכתבת) - גנבים בלילה לעיתים מתקינים ביום יודעים לזהות דברים לא מקוריים ברכב, זה בשבילם קצה החוט לפתרון החידה. אז כל כבל חשמל נהיה חשוד וכנראה שאין יותר מדי כבלים בקמפר... ואני מניח שהרעיון שלך על מפסקים במסלולי חיישנים כאלה ואחרים גם לא ממש תקף פה. פנל סולרי שיחובר למצבר קטן יחשוף את מיקומו. אז נכון שלא כל גנב הוא כזה מבריק אבל הרעיון הוא להשתמש בכבילה קיימת ולא לסלול כלום חדש.
"ובכלל, אם הרכב עומד שלושה ימים , ומפסיק לדווח לך, איך אתה יודע אם זה בגלל שהסוללה נגמרה, או שפשוט מישהו פרץ, גילה והשבית את הטלפון?"
לזכרוני במכשיר הייעודי תקבל התרעה על ירידת מתח בסוללה.
תזכרו שבלא מעט המקרים הגנבים מגיעים שבש תקשורת קטן. זה לא משהו שקשה להשיג... אפילו אני קניתי בזמנו באינטרנט והוא עובד יופי.
אם האפליקציה שולחת בקשה אחת לכמה דקות ולא מקבלת אות חיים בתשובה זה אומר שמישהו משבש או שיש תקלת תקשורת - כך או כך צריך להדליק התרעה. נכון זה עולה בבטריה. לא נורא.
אסף.
מה עם לחבר את המכשיר איכון/טלפון למצברון מוסלק ברכב?
בזמן נסיעה המצברון נטען רגיל, ובחניה מנותק מהמצבר הראשי.
גם אם הגנב ינתק את המצבר, המכשיר חי על המצבר כמה ימים.
כתבתי קודם. הוא ישב על מצבר של אופנוע.
שיהיה מחובר דרך מיתוג במקביל למצבר בית. שנטען רק בנסיעה.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.