צפייה בגרסה מלאה : אז יש לך מכשיר מעקב. מה הלאה?
אז התקנת מכשיר מעקב. לילה ומתקבלת התרעה מהאפליקציה - האוטו זז.
אתה רץ החוצה יחף ובתחתונים רק כדי לראות את הג'יפ האהוב מתרחק לתוך הלילה.
רץ חזרה הביתה לוקח את המפתח של המשפחתומטית, ומתחיל במרדף בעזרת האפליקציה בה אתה רואה איך הג'יפ מתקרב אל המחסום ואין לך מה לעשות. אתה מתקשר למשטרה אבל עד שמבינים מה אתה רוצה הג'יפ כבר עמוק בשטחים.
אז הנה אלטרנטיבה שאני רוצה להציע.
נפתח קבוצת וואטסאפ "אחי איפה האוטו", קבוצה שקטה. ראית שהאוטו זז אתה מעלה קריאה בקבוצה, עם קישור לראות את הרכב באפליקציה שאליה אתה מחובר.
תכלס אנחנו הרבה. ואנחנו פרוסים באמת בכל הארץ. במקום לרדוף אחרי הרוח אפשר להערך מהר ולחכות לגנב בדרך. אני מניח שהגנב הסביר יעזוב את הרכב ברגע שייתקל במי שחוסם אותו ולא יסתכן.
צרפו לקבוצה גם כמה קציני מגב או משטרה שסהכ רוצים להביא הצלחה מבצעית פעם בכמה ימים - ואני באמת מאמין בזה - ובכלל יש לנו מענה אפקטיבי ממש.
דעתכם?
אסף.
מסוכן לאללה.
אני בפנים. צריך איזה עו"ד שינסח כתב הסרת אחריות.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
מה יקרה ואיש תמים ירצה לעזור והגנב יחליט שהוא לא עומר במחסום אחא עובד דרכו
חלילה אדם נהרג..מה יגידו אחרי זה בחדשות??
׳הקבוצה הרוצחת׳ לקחה את החוק לידיים
חלילה מכך הגנב עם נשק זה כבר נהפך לפיגוע..
איש ברגע גנבה יעשה הכל כדי לא להיתפס
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מניח שהגנב הסביר יעזוב את הרכב ברגע שייתקל במי שחוסם אותו ולא יסתכן.
אסף.
איפה קונים את זה?
אני מתכוון את החומר שאתה מעשן ושותה :-)
אם אי פעם היו לי אשליות לגבי איך גנבים (ושאר אנשים רעים) מתנהגים, מאז שאני מתנדב בשומר החדש, הבנתי שלאנשים האלו, יש עולם מושגים שונה משלנו.
יתרה מזאת, אני גם מבין יותר טוב את החוק, ואת התנהגות הרשויות.
שכח מזה שאתה בכלל מנסה לעשות קולות של עוצר מישהו בשטח ציבור.
אסור לך לחסום אף אחד (סתם באמצע העולם, לא אצלך בבית או בשטח של מישהו אחר, שנתן לך הסמכה ברורה לפעול בשמו).
מתוך הנחה (די הגיונית אני חושב) שהגנב לא יושב על הרשימה של כל הרודפים, וילך לבקר כל אחד בשטח שלו, אתה כבר כמעט חסר יכולת.
לפני שאתה לגמרי מתייאש-
כאזרח, מאוד אכפתניק, אתה יכול להפעיל שיקול דעת, ולחשוב שאתה רואה שמישהו עובר על החוק, ואז להציע לו "להתעכב" איתך.
חוץ מזה, שאני לא בטוח שאנחנו מדברים את אותה השפה,
ביום שהגנב הראשון יאיט לידך, אני ממן סטקים לכולם במפגש ג'יפולוג הבא
אני מכיר את החוק, מודע לבעיות, אבל חושב שאם יהיה מי שימשיך מרדף אחרי הרכב זה בטוח יוצא טוב מכלום.
בקיצור, אני בפנים
054231
שתיים
שבע
שמונה
אחת
מה יקרה ואיש תמים ירצה לעזור והגנב יחליט שהוא לא עומר במחסום אחא עובד דרכו
חלילה אדם נהרג..מה יגידו אחרי זה בחדשות??
׳הקבוצה הרוצחת׳ לקחה את החוק לידיים
חלילה מכך הגנב עם נשק זה כבר נהפך לפיגוע..
איש ברגע גנבה יעשה הכל כדי לא להיתפס
Sent from my iPhone using Tapatalkכמובן שהשבתה מרחוק של הרכב הגנוב רק עוזרת כשהיא בתזמון נכון, ולא מחייבת חסימה פיזית של נתיב הנסיעה, אבל אני לא יכול להמליץ על כך כי זה לא חוקי ואפילו מסוכן.
אסף.
במקום השבתה אולי אפשר לנטרל את דוושת הגז? הרכב יאיט אבל לא ישאר ללא שליטה.
תוסיף לזה הפעלת צופר מרחוק, ואם אתה עושה את זה כשהרכב נמצא באיזור מיושב יש סיכוי שהגנב יברח.
איך אפשר לנטרל את דוושת הגז?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אני מכיר את החוק, מודע לבעיות, אבל חושב שאם יהיה מי שימשיך מרדף אחרי הרכב זה בטוח יוצא טוב מכלום.
בקיצור, אני בפנים
054231
שתיים
שבע
שמונה
אחת
אז כראה שיש חלק בחוק שאתר לא כל כך מכיר :-(
בגלל שאף אחד לא רוצה מרדפים בכל כבישי הארץ, באופן רשמי, גם למשטרה אסור לנהל מרדף (ברוב המקרים), ובוודאי!!! לא לסתם אזרח, בלי הכשרה, ובלי סירנה וצ'קלקה.
וכן, אם תנהל מרדף, יש סיכוי שתהיה בפנים :-)
במקום השבתה אולי אפשר לנטרל את דוושת הגז? הרכב יאיט אבל לא ישאר ללא שליטה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ניתן לשלוח פקודה שהאוטו על 110 ההשבתה בפועל מתבצעת במהירות נמוכה 20-30 ,כך שניתן לשלוט ברכב ולעצור אותו.
מכל מקרי ההחזרות מבוססי מכשיר עיקוב שאני מכיר ההחזרה התבצעה לרוב על בסיס מכר של מכר שהוא איזה באיזה תפקיד מסויים בצבא שהצליח להתחיל תהליך שהגיע למיקום המדוייק והחזיר את הרכב - לרוב על גרר.
או שהרכב טרם עבר לשטחים ונמצא מוסלק בפרדס/מחצבה/חניון שקט, ממתין שיאספו אותו הלאה.
לגבי השבתה - המכשיר היעודי יודע לקבל SMS ולהפעיל ממסר, משם והלאה אתה צריך לבנות מעגל או לחבר לבדך.
boaz avrahami
03-05-18, 07:28
עוד כמה ימים הכול ירגע ונחזור לשיגרע.
אסון השיטפון יחד עם גניבה של טרנספורטר באותו שבוע משפיעים קשה על מדד מצב הרוח של התל אביבים.
אסף, במקום כל המכשירים האלו תוציא אוויר משני גלגלים.
אף אחד כבר לא יגע באוטו.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
boaz avrahami
03-05-18, 08:13
אז שים גלגל מרובע/ שני סנדלים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ירצו את הרכב - יגררו אותו בכל מצב צבירה.
אסף, במדינת ישראל יש סיכוי שיעצרו אותך לחקירה רק על זה שהעלית רעיון כזה...
שים על הקמפר סמל וכיתוב של ל.ק., יראו ל.ק. כזה ישן, מי יגע בו :-)
אבל אם כבר נסחפנו עם רעיונות -
בסוף שנות השמונים היה לי צ'רוקי (מה שחלק קראו אז גלדיאטור), שהשאירו המאמריקאים שבנו את שדות התעופה בנגב.
בתקופה ההיא, להשאיר רכב בשטח, ולטפס לכרכום, או לרדת לעין \ גב חוה, היה יותר בעייתי מהיום.
אז בניתי מעגל קטן עם שני טרנזיסטורים (Flip-Flop), והרעיון היה לחבר את זה לכויל ולחשמל את הרכב כולו.
זה נבנה וזה עבד, אבל אני לא זוכר שהשתמשתי בזה אי פעם.
boaz avrahami
03-05-18, 09:54
אני לוקח את החוט מהכויל למפלג. מכניקה פשוטה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אז כראה שיש חלק בחוק שאתר לא כל כך מכיר :-(
בגלל שאף אחד לא רוצה מרדפים בכל כבישי הארץ, באופן רשמי, גם למשטרה אסור לנהל מרדף (ברוב המקרים), ובוודאי!!! לא לסתם אזרח, בלי הכשרה, ובלי סירנה וצ'קלקה.
וכן, אם תנהל מרדף, יש סיכוי שתהיה בפנים :-)
אין חוק שאוסר לנסוע אחרי רכב אחר. מקסימום יש נושא של "מעקב לא חוקי".
לרכבי משטרה אסור לבצע מרדפים כהנחיה כללית, אחרי ריבוי תאונות של כלי רכב משטרתיים.
בעבר, דרך אגב, ההנחיה אסרה מרדף אחרי אופנועים, ואח"כ התרחבה ככל שהכסת"ח הלך והתרחב
אני לוקח את החוט מהכויל למפלג. מכניקה פשוטה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
שנים שימש אותי כשיטה אמינה על ויליס 58.
השדרוג היחיד היה שמירה של עוד רוטור דיסטרביוטר רזרבי בארגז הכלים הנעול ברכב כלקח מהפעם ההיא שהוא נפל לי מהכיס בים... [emoji849]
אסף מה קרה? גנבו רכב דומה לשלך, ואתה נכנס לפניקה כמו קבוצת וואטסאפ של אמהות לפני ל"ג בעומר.
לא מכובד, לא מתאים.
המוזנקים לא חייבים לבצע "מעצר" או "עיקוב" .
יש מצבים שבהם הפתרון מגיע מזה שיצאת.
לצורך הדיון, בחור תל אביבי מנומנם מתקשר למשטרה בלחץ ומספר שהרכב שלו בדרך למחסום תרקומיא.
בזמן שתחנת תל אביב מנסה להבין באיזו מדינה נמצאת תרקומיא, ולטפל בעוד 50 שיכורים שהולכים מכות בלוינסקי.
שלושה חברים גרים בצירים שמובילים לשם, אם שלושתם יוצאים לכביש, לפחות אחד יפגוש ניידת, סגירת מעגל קצרה והצבעה על הרכב הספציפי ויש להם כותרת מפרגנת ולבחור ההוא חזרה את הנדוניה.
מצב אחר, הוא מנתק הנעה בכביש נידח, הגנב בטח לא מופתע שהדבר הזה נתקע, חבר ניגש להציע עזרה ודואג שזה לא יניע עד הגעת ניידת.
אגב אני מכיר שני מיקרים ספציפיים שרכב גנוב ננטש על כביש חמש כי הוא נכבה להם. אחד הבעלים טוען שזה מקרה השני הודה בברז דלק ממש נסתר.
הרעיון של ניתוק מצערת מוצא חן בעיני. מה דעתכם על מתקן סטייל נעילת הכבל מכסה מנוע לניתוק המצערת. (אצלי יש כבל מכני בין המשאבת סולר לדוושה)
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
אישית הייתי הולך על ניתוק מתח לחיישן מסוים - גם ברכבים משנות ה2000 יש בדרך כלל חיישן שכזה
או ברז דלק חשמלי על הקו.
אישית הייתי הולך על ניתוק מתח לחיישן מסוים - גם ברכבים משנות ה2000 יש בדרך כלל חיישן שכזה
או ברז דלק חשמלי על הקו.שלי יותר ישן וביטלתי את כל החיישנים (כמה שיותר טיפש ככה יותר טוב בשטח)
בועז
לזכרוני שלך ושלי בני מחזור מיצרנים שונים... ואפילו אצלי יש משבת מנוע שקל להתחבר אליו.
"כמה שיותר טיפש ככה יותר טוב בשטח" תזכור את המשפט הזה כשאתה בשטח עם מכסה מנוע נעול שלא נפתח וכבל גז תקוע
זכרונך אינו מטעה אותך, אך מאז הרכב עבר שידרוג מאוטמט edc לידני טיפש. ואני רוצה להתקין את ההתקן הזה על הכבל מצערת. וכיוון שאני אכיר אותו אדע גם איך לעקוף אותו
אסף, אתה בעצם לא רוצה להקים קבוצה שתרדוף אחרי גנבים אתה רוצה קבוצה שקטה שתאסוף מודיעין במקרה הצורך.
פשוט קבוצה שתקרא "מודיעין כלים גנובים" שתפקידה לא ליצור מגע, רק ליידע את רשויות החוק איפה נמצא הרכב. כמובן שאם נתקע, לא עלינו, הגנב וצריך לסייע לו אז נעזור, אחרי הכל, אנחנו אנשים איכפתיים.
אני בעד ,
גם אם מדובר בעוד עין מיומנת שיכולה לראות כלי רכב במקרה הצורך , ולדווח ...לגורמי החוק הרלוונטיים.
058-5686
שלוש
שש
תשע
אמיר.
אני בפנים.
0505063272
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בפנים 0527262 שש שש שש
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז אני מבין שזה נשמע לכם רעיון סביר. יופי. נחשוב על הפרטים (מוזמנים להציע) ונפתח קבוצה.
אסף.
רעיון נחמד (לא בטוח עד כמה יעיל).
למה לא לשלב עם הקבוצה של החילוצים? הקבוצה הזאת מאוד שקטה גם ככה, מנוהלת היטב, ומדובר פחות או יותר באותם חברים.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
רעיון נחמד (לא בטוח עד כמה יעיל).
למה לא לשלב עם הקבוצה של החילוצים? הקבוצה הזאת מאוד שקטה גם ככה, מנוהלת היטב, ומדובר פחות או יותר באותם חברים.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
אני חושב שזה רעיון מעולה. אחרי התפיסה נעמיד את הגנב למשפט פנימי ובועז ולביא ישפטו אותו ויחליטו אם הגנבה הייתה מוצדקת או סתם הצקה ובהתאם לזה יוחלט אם הם יודחו.
boaz avrahami
08-05-18, 09:56
בהנחה שהגנבים פלסטינאים אתם לא רוצים אותנו שופטים.
אחד מאיתנו יזכה אותם למפרע והשני יגזור מוות. לא תהיה הכרעה.
חייבים לצרף מישהו מאוזן בשביל שיהיה משפט צדק.
אני מציע את דרור...
בהנחה שהגנבים פלסטינאים אתם לא רוצים אותנו שופטים.
אחד מאיתנו יזכה אותם למפרע והשני יגזור מוות. לא תהיה הכרעה.
...
אין בעיה איתכם כשופטים. מכיוון שלמפרע ניתן לפרש כבדיעבד.....
boaz avrahami
08-05-18, 10:22
אין בעיה איתכם כשופטים. מכיוון שלמפרע ניתן לפרש כבדיעבד.....
אתה מתחכם.
אני מתכוון לפירוש הנפוץ - אפריורי, מראש... :cool:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.