PDA

צפייה בגרסה מלאה : חשיפה: מאנטיס, רכב קרבי ישראלי חדש

bezzat
19-05-18, 18:20
צרנית המאנטיס החדש, רכב קרבי עם מראה יוצא דופן, מבטיחה כי יש לו כושר עבירות מעולה, התנהגות כביש ברמה גבוהה ומיגון ללא פשרות. השקה עולמית צפויה בתערוכת הביטחון יורוסאטורי שתיערך בחודש הבא בפריז. קבלו תמונות ופרטים ראשונים
מקור מ ynet (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5263479,00.html)

asafk
19-05-18, 20:47
ברכות לעמוס, יצא עיצוב מרשים.

אסף.

avikkllk
20-05-18, 08:11
זה כבר נרכש ע״י צהל?

Sent from my iPhone using Tapatalk

omri_t
20-05-18, 10:30
לא מאמין שירכש- כי לא נראה לי שצריך.
ואם ירצו- יבקשו חקנות את זה בכספי סיוע.

התכוף יודעים את העבודה.
נחזיק אצבעות שיביא להם ביזנס והרבה!

zivo
20-05-18, 12:09
האמת, הלכתי לקרוא ואני פחות מתלהב.
אני בכלל לא נכנס לדיון מה בדיוק צבאות מחפשים, ולמה שייצרן קטן יבנה משהו יותר טוב מהגדולים וכו'.
אבל שאני קורא משפטים כמו "
אחת ההגדרות הראשונות כשניגשנו לתכנן את הרכב הייתה לייצר אפקט הפתעה עם עיצוב ייחודי ושונה מכלי רכב ממוגנים מגושמים ומרובעים"....זה מזכיר לי כתבה שקראתי לא מזמן על איזה חברה שמסבירה ששדרות בגין בירושלים זה המקום הכי מאתגר לניסויים ברכב אוטונומי :-)

לא הצלחתי להבין מה באמת מיוחד בפלטפורמה הזו, ולמה דווקא זה ולא איזה זיבר, או איזה כל אחד מעשרות (אם לא מאות) פיתוחים אחרים בעולם???

נמרוד
23-05-18, 11:27
זה עיצוב "מקטב". או שהצופה נדלק או שהוא עוצם עיניים... יש ערך לעיצוב גם בעולם הזה של כלי רכב לכאורה פונקציונאליים לגמרי, כי בסופו של דבר המפרטים הטכניים דומים (כי הם נועדו לענות על אותם מפרטי דרישות במכרזים צבאיים) והפיתוח של כולם הוא אינטגרציה של מכלולי מדף מיצרנים גלובליים שמתמחים כל אחד בנישה שלו. עיצוב יוצא דופן - או בכלל עצם ההשקעה בעיצוב - יכולים להכריע את הכף לפעמים ולסגור עסקה. זה בטח לא מזיק. בהצלחה, הייתי שמח לקרוא גם קצת יותר על הפרטים הטכניים שמתחת לקליפה.

119711

119712

119713

דרור ברלי
23-05-18, 12:42
בואו נשים בצד דרישות ומפרטים טכניים וכמובן יכולות בתכל'ס.
מדברים על עיצוב. אני היחיד שחושב שזה.... נראה מזעזע?

ד ו ר ו ן
23-05-18, 13:09
נראה כמו מוקאפ לסרט מד״ב..

boaz avrahami
23-05-18, 13:18
אם להשוות את זה למה שמשרת כיום בצהל החל מהדוד ובמה שבא אחריו ומצדדיו אז מדובר בעיצוב עוצר נשימה.

אחרי שיהרגו את המפגרים שעיצבו את הכלים שיש היום בצבא אז אני מוכן לדבר על העיצוב של זה.
לא, הוא לא יפה לטעמי אבל הוא מיוחד ומעביר תחושה של עוצמה.

avikkllk
23-05-18, 13:40
אל תשכחו שהכלים הטלה צריכים להיות פרקטים. ויעילים ולא יפים..זה לא שנסראללה יראה אותם ויגיד ״וואי איזה רכב יפה הוא בטח מסוכן בואו נארוז את החוטיני שלנו נברח״

מיכה100
23-05-18, 13:43
בואו נשים בצד דרישות ומפרטים טכניים וכמובן יכולות בתכל'ס.
מדברים על עיצוב. אני היחיד שחושב שזה.... נראה מזעזע?
הייתי מסכם את זה בביטוי 'מגניב'.
יש מצב שבהתקלות הראשונה העיצוב הזה יקנה ללוחמים כמה שניות של תדהמה והערכה אצל היריב :).

lizard
23-05-18, 14:43
בכל הסדרות מד"ב רואים כלים דומים לזה. כלים "עתידיניים" אז עכשיו שמתחילים לצאת כאלה אתם מתרגזים ???

בצחוק בצחוק

דרור ברלי
23-05-18, 15:32
השאלה לא סתם.

מילא העיצוב, יש כלים צבאיים שיש בהם טעויות הנדסיות מזעזעות. תרתי משמע. כאלה שגורמות לכם לתהות מה עבר בראשם של מהנדסים, לא של מעצבים..

אפשר לקבוע בבטחון שכל המכוערים הצבאיים האחרים באמת נולדו ככה משיקולים פרקטיים נטו.
אבל הדבר הזה יצא מתחת לידיים של מעצב רכב ועוד כזה שהוא תותח. לכן אני מתפלא.

אבל זה מיוחד ללא ספק.

de fox
23-05-18, 15:37
מאנטיס זה בלעז - גמל שלמה, בהקשר הזה העיצוב דוקא הצליח לתת לרכב מראה חרקי

nirs
23-05-18, 20:50
גם אני ״לא נפלתי״ מהעיצוב...
לא ברור מה המפרט הטכני ולאיזה מטרה מיועד.

asafk
23-05-18, 21:07
המטרה? להכניס כסף לחשבון הבנק של בעלי 'קארמור'.
רכב צבאי הוא בסופו של יום מוצר שצריך למכור.

אסף.

elephant man
23-05-18, 21:47
עיצוב או לא, יש כאן כמה נקודות הנדסיות חשובות שמראות על חשיבה אחרת ויציאה מהשבלונה.
ראשונה, שטח החלונות. ביחס לרכב ברמת מיגון כמו שמתיימר המאנטיס להציג, הוא עצום. לרוב, יעדיפו להקטין ככל הניתן את שטח החלונות משיקולי עלות, משקל, מיגון. וזה חשוב. כמה שזה חשוב כשאתה מנווט בשטח עירוני עוין וצפוף.
שניה, מיקום הנהג. המיקום במרכז, בעצם שם את הנהג במיקום יותר קדמי ומפנה מקום מאחוריו. בנוסף, מאמין שזה מסייע למצות את יכולות הרכב מבחינת יכולת תמרון.
שלישית, מבנה כללי. מבנה של CAB FORWARD. כל ה"קאבינה" מוטה קדימה. מאמין שזה עוזר בסידור תא הלוחמים עם רצפה שטוחה ותקרה גבוהה.
רביעית, שחדה אחודה. המיגון מהווה גם את השלד. מעין מונוקוק. אותם יתרונות כמו ברכב רגיל אבל, מראה שהרכב מראש תוכנן להיות כזה ולא שדרוג של משהו קיים (ע"ע סופה ממוגנת, דויד, זאב).

לי זה נראה שיש כאן משהו מאוד מיוחד- בהיבט של רכבים בטחוניים.

מויש
23-05-18, 22:19
עיצוב כלים צבאיים (שיט, טיס) עם זוויות "מיוחדות" מסייע לעתים לחתימת מכ"מ נמוכה.
וזוויות ברק"מ מסייעות בהגנה מנ"ט (מרכבה 4 למשל).
אני לא יודע אם זה המצב כאן אבל ייתכן ולזה רמז המשורר..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

boaz avrahami
23-05-18, 22:21
הוא לא מתאים לצה״ל.
הוא מורכב הפוך. בצהל צריך את השדה ראיה מאחור.
וזה מגיע עם המשפט המפורסם ״נהג אחורה מהר״...

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ

ד ו ר ו ן
23-05-18, 22:40
רביעית, שחדה אחודה. המיגון מהווה גם את השלד. מעין מונוקוק. אותם יתרונות כמו ברכב רגיל אבל, מראה שהרכב מראש תוכנן להיות כזה ולא שדרוג של משהו קיים (ע"ע סופה ממוגנת, דויד, זאב).
.
ע״ע ראם, רכב סיור גלגלי ישראלי ממוגן מלפני 40 שנה.

שדרוג של קיים הוא אילוץ שיש לו יתרונות מסויימים בהתייחס לדמ״צ הלקוח.
לא בהכרח צריך מוצר חדש מאפס.

elephant man
23-05-18, 22:51
נכון. שכחתי אותו. והזכרת לי שהתלהבתי ממנו עוד כשעשינו שמירות בלטרון במקצועות אחרי טירונות שריון...

-->