PDA

צפייה בגרסה מלאה : אין אורות ראשיים/קדמיים בכלל,מה לבדוק?

ybar
27-05-18, 18:48
היום בבוקר אני מדליק אורות ראשיים ואין כלום,גם אורות גבוהים אין, פיוזים בדקתי וכולם תקינים,יש לציין שכשאני מושך "קליק" אחד במתג האורות הראשי יש את כל האורות(לוח שעונים/ידית הילוכים/אורות חנייה אחוריים וקדמיים/איתותים) ושאני מושך את "הקליק" השני של האורות הראשיים לא נדלק כלום,לא רגילים ולא גבוהים,היכן לדעתכם החלק התקול/הבעיתי? המתג אורות הראשי?

tallevi
27-05-18, 19:07
מהמר על המתג, אבל תבדוק את הריליי גם.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

asafk
27-05-18, 19:14
מדובר בג'יפ עם מערכת תאורה אמריקאית? אני מהמר על המפסק.
אבל חבל להמר. קח נורת ביקורת או רב מודד ובדוק מתח בכניסה וביציאה מהמפסק.

אסף.

ybar
01-06-18, 12:32
מדובר בג'יפ עם מערכת תאורה אמריקאית? אני מהמר על המפסק.
אבל חבל להמר. קח נורת ביקורת או רב מודד ובדוק מתח בכניסה וביציאה מהמפסק.

אסף.

אומנם לא גיפ (קמארו 92) אבל כן מערכת תאורה אמריקאית ישנה,החלפתי את המתג החשוד בחדש אך לצערי המצב נשאר בדיוק אותו דבר, כלומר במשיכה אחת יש את כל האורות (חנייה/מספר/לוח שעונים/תאורה פנימית/וינקרים)אך במשיכה השנייה אין שום אורות לא דרך ולא גבוהים.בדקתי עם נורת ביקורת את כל הפיוזים בתוך הרכב מתחת להגה וכולם נראים תקינים,בנוסף גם החלפתי את הקונקטור המגיע למתג בחדש אבל גם זה לצערי לא פתר את הבעיה,את הממסרים של האורות הראשיים והגבוהים(אני לא בטוח בכלל שישנם כאלה ברכב הזה)לא הצלחתי למצוא,היכן יכולה עוד להיות הבעיה? יש למישהו כיוון?

asafk
01-06-18, 13:08
לפני החלפת המתג... היו אורות?

אסף.

ybar
01-06-18, 13:21
הרכב ברשותי כבר 15 שנה ותמיד היה אורות ומעולם לא היה בעיות עם החשמל,שבוע שעבר באתי להדליק אורות בלילה וזהו אין אורות ראשיים,חשדתי במתג ורכשתי אחד חדש באוטוליין,היום לפניי שעתיים ירדתי לרכב ופירקתי את כל הלוח שעונים ע"מ להגיע אל המתג החשוד ולהחליפו בחדש שרכשתי אך לצערי גם המתג החדש מתנהג אותו דבר,אין אורות ראשיים בכלל,איך אני מתקדם מפה?

asafk
01-06-18, 13:31
בין המפסק אורות לפנסים יש בורר אור גבוה/נמוך. הוא החשוד הבא.

אסף.

shmil
01-06-18, 13:32
יש לך מחליף אורות אמריקאי בהגה או ברגל?

הגיוני שהוא מקבל חשמל אבל לא מוציא, או שיש נתק בינו לבין המפסק הראשי.

אופציות נוספות:
אם יש ממסר על האורות הראשיים, מה נכון לעשות ברכב אמריקאי, והממסר נדפק (פחות הגיוני, כי צריך שני ממסרים, אחד לגבוה ואחד לנמוך, ולא הגיוני ששניהם נדפקו).
אם יש ממסרים, ייתכן שהפלוס המוביל לשניהם השתחרר.

עירא
01-06-18, 14:10

אסף.
זה גם החשוד הבא שהייתי בודק,
ואם הוא לא פותר את הבעייה הייתי הולך לבדוק האם המינוס שמזין את הצמת חשמל של הפנסים תקין (ברכב אמריקאי ישן, יכול להיות מאוד שהוא מחובר אבל חלוד...)

ybar
01-06-18, 14:17
במקור המחליף אורות בין הגבוה לנמוך נמצא על מוט ההגה אך לפניי מספר שנים הוא התקלקל ובמקומו שמתי מחליף אורות ברגל.לפי מיטב ידיעתי לא קיימים ממסרים לאורות הראשיים ברכב הנ"ל.

- - - Updated - - -

אסף.

הכוונה למחליף אורות בין הגבוה לנמוך?

asafk
01-06-18, 14:37
כן זה.

אסף.

נדב42
01-06-18, 15:15
לא קשור לאורות בכלל כי גם תאורת הדשבורג נעלמת...

תתחיל לעקוב עם נורית ביקורת אחרי החוטים ממפסק האורות הראשי והלאה. אני מהמר על קונקטור איפשהו בדרך או חוט קרוע ...

ybar
01-06-18, 18:08
נדב,לא הבנת נכון,תאורת הדשבורד/לוח שעונים לא נעלמת בשום שלב, היא נדלקת מצוין במשיכה הראשונה ונשארת כמו שאר האורות גם במשיכה השנייה רק האורות הראשיים לא נדלקים במשיכה השנייה.

ybar
02-06-18, 12:19
אני מעוניין לבדוק באמצעות רב מודד רציפות/נתק בין המתג הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך, המחליף אורות בעל 3 רגליים, כמה מהם למעשה אמורים להיות משורשרים ישירות אל המתג אורות הראשי?

נדב42
02-06-18, 12:31
לפי צבע החוט ?

עירא
02-06-18, 12:35
אני מעוניין לבדוק באמצעות רב מודד רציפות/נתק בין המתג הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך, המחליף אורות בעל 3 רגליים, כמה מהם למעשה אמורים להיות משורשרים ישירות אל המתג אורות הראשי?

לרוב קו אחד (אדום) מגיע מהמפסק אורות ועוד שני קוים (מהמר על אפור ואפור לבן) אחד למעגל אור גבוהה והשני למעגל אור נמוך

ybar
02-06-18, 14:20
אוקיי הבנתי,אחריי שהבנתי בוודאות שהחלק התקול הוא לא המתג אורות הראשי מחר אני אחליף לחדש/משומש תקין גם את המתג המחליף אורות גבוה/נמוך ונראה אם הבעיה תוקנה.

נדב42
02-06-18, 15:07
בדקת את הכניסה והיציאות של המחליף לפני שאתה רץ להחליף ?

ניסית לגשר ליציאה מתח ולראות שהאורות נדלקים ?

ybar
03-06-18, 17:13
יש לי אפשרות לקחת /להשאיל מתג כזה רק לצורך הבדיקה ואם זה לא הסתדר להחזיר ללא עלות,אין לי מה להפסיד,נבדוק ומשם נתקדם.

shmulikbg
03-06-18, 22:27
נורות נבדקו?

ybar
04-06-18, 03:42
ברכב הנ"ל יש 4 פנסיי חזית שניים H4 לאור רגיל ושניים H7 לאור גבוה,לא נראה לי סביר שביום בהיר אחד כל הארבע נורות יישרפו בו זמנית,וכן הנורות נבדקו וויזואלית דבר ראשון בכל זאת ונמצאו תקינות.

גיא
04-06-18, 07:42
סתם לחבר עם נורת ביקורת בכל מקום שיש מתג ... לא ניסיתי ?

הכוונה לעקוף מתגים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ybar
04-06-18, 18:02
יש לך מחליף אורות אמריקאי בהגה או ברגל?

הגיוני שהוא מקבל חשמל אבל לא מוציא, או שיש נתק בינו לבין המפסק הראשי.

אופציות נוספות:
אם יש ממסר על האורות הראשיים, מה נכון לעשות ברכב אמריקאי, והממסר נדפק (פחות הגיוני, כי צריך שני ממסרים, אחד לגבוה ואחד לנמוך, ולא הגיוני ששניהם נדפקו).
אם יש ממסרים, ייתכן שהפלוס המוביל לשניהם השתחרר.

המתג המחליף אורות הוא האשם,כפי שנאמר כאן היה כנראה נתק בינו לבין המפסק הראשי.
תודה רבה לכל מי שעזר .

ybar
07-06-18, 19:06
לרוב קו אחד (אדום) מגיע מהמפסק אורות ועוד שני קוים (מהמר על אפור ואפור לבן) אחד למעגל אור גבוהה והשני למעגל אור נמוך

יש חשיבות למיקום שניי החוטים של האורות הגבוהים/נמוכים שמגיעים למתג המחליף או שזה לא משנה?
עכשיו העניין הוא כזה, שמתי מתג מחליף אורות (ברגל)חדש וחזרו האורות הראשיים, אבל כשאני מפעיל את האורות הגבוהים לאחר מספר שניות/דקות מורגש מעין תיקתוקים/קצר מהמתג עצמו ואף עולה ממנו עשן עד שאני לוחץ עליו לחיצה אחת נוספת וחוזר לאורות הרגילים/נמוכים והכל "מסתדר" והעשן נפסק,מה לדעתכם העניין?מגע רופף ?מה מומלץ לעשות במצב כזה?

עירא
07-06-18, 20:44
לא אמורה להיות חשיבות למיקום חוטי היציאה. לדעתי יש לך קצר על המעגל אורות גבוהים, זה גורם לצריכת זרם גבוהה בזמן הדלקתם, למזלך הגורם שנכשל הוא המפסק עצמו (כנראה שזה טיגן גם את המפסק הקודם) ולא שריפה של החוטים עצמם שיכולים לקחת איתם את האוטו...
ממליץ לעבור על כל הצמה הזו כמו שצריך ולמצא את נקודות הכשל.
בתיאוריה ישנה טענה שבמפסק אורות הראשי (לא המחליף גבוה נמוך) ישנו פיוז אוטומטי (טרמי) שאמור להגן על הרכב, אבל איש מקצוע שאני מאוד מעריך אמר לי שפירק מפסק כזה (מאלו שנמכרים בימינו) ואין בפנים שום הגנה, כך שאולי שווה להוסיף פיוז הגנה לקו הזה.

עירא

עירא
07-06-18, 20:45
ובמחשבה שנייה יכול להיות גם מצב שהמפסק החדש פשוט תקול

ybar
07-06-18, 22:23
המפסק החדש תקין,ניסיתי שניי מפסקים חדשים מסוגים שונים (רגל ומקורי בהגה) ובשניהם מתרחשת אותה תופעה.
יכול להיות שמגע קצת רופף בין החוטים לרגליי המפסק גורמים למעשה להתחממות והרס המפסק?

איל מ
07-06-18, 22:35
אתה עובד עם ריליי, או חיווט ישיר מהמפסק לפנסים?

ybar
07-06-18, 22:56
ברכב הנ"ל אין ממסרים לפנסים הראשיים,החיווט הוא ישיר בין המפסק אורות הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך וממנו ממשיך ישירות עד הנורות בחזית הרכב.

shmil
07-06-18, 22:58
עצמת הזרם העובר במפסק הזה היא לפחות 10 אמפר. זה הרבה ולא כל מפסק יודע להתמודד עם זה.
לכן, כמו שכבר כתבתי, הדבר הנכון הוא להוסיף ממסר. גם לאור הנמוך וגם לאור הגבוה.
יותר בריא למפסק האורות, למפסק המחליף, לחוטים, לעוצמת התאורה - ומה לא.

ויפה שעה קודם!

יונימוג אדום
08-06-18, 08:12
קיים ממסר אורות ייעודי - המכיל את שתי האופציות .
אני רכשתי אצל גרינוולד ביצחק שדה 34 ת"א .
נשאר להתקין פיזית את הממסר , לחבר את שני החוטים (לנתק בדרך ולחבר לממסר ) ולהוסיף הזנה ישיר מהמצבר .
חצי שעה עבודה ( כולל הקפה ושתי שיחות טלפון ) ופתרת את הסוגיה .

אילן

איל מ
08-06-18, 08:53
ברכב הנ"ל אין ממסרים לפנסים הראשיים,החיווט הוא ישיר בין המפסק אורות הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך וממנו ממשיך ישירות עד הנורות בחזית הרכב.

גם בדיפנדרים (tdi, לא יודע מה הולך בtd5), לא היו ממסרים לאורות. התוצאה היתה המון בעיות בידית האורות (גם שם מפסק וידית נפרדים). רוב בעלי הדיפנדרים הוסיפו ממסרים ובא לציון גואל.

בכל מקרה,
עשן במערכת החשמל עלול להעיד על חוט שמתפייח לכל אורכו, או בנקודות כשל נוספות שאתה לא רואה.
שווה (זה עבודת נמלים, ולכן זאת לא חוכמה גדולה לכתוב עצה כזאת על המקלדת בבית כשאין מחויבות) לעבור על החוטים החשודים לכל אורכם לראות שאין בלאגנים נוספים ואולי גם להחליפם.

asafk
08-06-18, 09:54
יכול להיות שאחד ממגעי המפסק נוגעמבגוף?

בכל מקרה התחממות כזו של חוט אפשר להרגיש לאחר מכן שהחוט קשה ולא גמיש. חייבים להחליף אותו. הבידוד שלו בטח כבר נמס.. הוא עלול לקצר.

בכל מקרה אל תיסע ככה, זה מסוכן. רכב שעולה באש בגלל קצר חשמלי אי אפשר לכבות.

אסף.

איל מ
08-06-18, 10:41
וממש בהזמנה, דוגמה מעכשיו:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/108395-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%A0%D7%A9%D7%A8%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%94-%28

ybar
08-06-18, 11:27
היכן הכי נכון/מקובל ומומלץ למקם את הממסרים של האורות הראשיים? בקירבת המצבר בתא המנוע? האם ניתן לשים אותם גם בתוך הרכב באיזור הפיוזים מתחת להגה?

איל מ
08-06-18, 13:59
בדיפנדר הם היו בקופסת ממסרים שבקבינה, אבל יותר נכון שהחיווט העבה יהיה קצר ככל הניתן.
זאת אומרת, על הכבל שבין המצבר לפנס בקופסת הפיוזים שבתא המנוע.

ybar
08-06-18, 23:03
נשאר להתקין פיזית את הממסר , לחבר את שני החוטים (לנתק בדרך ולחבר לממסר ) ולהוסיף הזנה ישיר מהמצבר .

אילן

מה הכוונה? ממסר אחד המיועד גם לאורות הנמוכים וגם לגבוהים? איך הוא נראה, שונה מהרגיל? כמה רגליים יש לו?
אגב,ברכב הנ"ל אין תיבת פיוזים בתא המנוע אלא רק בקבינה מתחת להגה.

יונימוג אדום
08-06-18, 23:12
נראה דומה במקצת לוסת טעינה של דינמו .
את החוטים המוליכים מהמפסק לפנסים פשוט חותכים באמצע ומחברים לכניסה ויציאה של כל אחד מהם , בנוסף יש חיבור של + מהמצבר .
קופסה אחת בלי יותר מידי חוטים ועושה את העבודה .
יש בתוך הקופסה גם פיוזים לאורות .

אילן

ybar
09-06-18, 00:04
לפי מיטב ידיעתי "המגבר אורות" הייעודי הזה היה נפוץ מאוד ומקובל לפניי הרבה שנים והיום כמעט בלתי אפשרי להשיגו ולכן חשמלאי רכב "מודרניים" משתמשים בממסרים רגילים, מתיי רכשת אותו?בתקופה האחרונה או מזמן לפניי כמה שנים?

גיא
09-06-18, 01:00
יכול להיות שאחד ממגעי המפסק נוגעמבגוף?

בכל מקרה התחממות כזו של חוט אפשר להרגיש לאחר מכן שהחוט קשה ולא גמיש. חייבים להחליף אותו. הבידוד שלו בטח כבר נמס.. הוא עלול לקצר.

בכל מקרה אל תיסע ככה, זה מסוכן. רכב שעולה באש בגלל קצר חשמלי אי אפשר לכבות.

אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180608/7777bc2dac69302210558fcec525b5dc.jpg

החוקר שריפות אמר שהסובארו של אשתי. נשרף בגלל קצר שהתחיל מהמנוע של המאוורר.

אמנם כיבו את זה בסוף. אבל לא נשאר הרבה סובארו.

תתקן את זה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יונימוג אדום
09-06-18, 07:24
נרכש לפני כחצי שנה אצל גרינוולד בת"א ר"ח יצחק שדה 34 - 03-5370781 .
עלות לא יקרה התקנה פשוטה ועובד היטב .

אילן

ybar
09-06-18, 12:34

אילן

אתה יכול בבקשה בזמנך הפנוי לצלם לי את הממסר והיכן קיבעת אותו ברכבך?

ybar
11-06-18, 18:45
לא אמורה להיות חשיבות למיקום חוטי היציאה. לדעתי יש לך קצר על המעגל אורות גבוהים, זה גורם לצריכת זרם גבוהה בזמן הדלקתם, למזלך הגורם שנכשל הוא המפסק עצמו (כנראה שזה טיגן גם את המפסק הקודם) ולא שריפה של החוטים עצמם שיכולים לקחת איתם את האוטו...
ממליץ לעבור על כל הצמה הזו כמו שצריך ולמצא את נקודות הכשל.
בתיאוריה ישנה טענה שבמפסק אורות הראשי (לא המחליף גבוה נמוך) ישנו פיוז אוטומטי (טרמי) שאמור להגן על הרכב, אבל איש מקצוע שאני מאוד מעריך אמר לי שפירק מפסק כזה (מאלו שנמכרים בימינו) ואין בפנים שום הגנה, כך שאולי שווה להוסיף פיוז הגנה לקו הזה.

עירא

כנראה שאכן זו הבעיה קצר על מעגל האורות הגבוהים,אבל מה לדעתך יכול לגרום לכך?מגע רופף למפסק?חוטים דקים מדיי? אוליי ישנים?מה לבדוק?
אגב, לשים את הפיוז הגנה בין המפסק אורות הראשי לבין המחליף גבוה/נמוך? כמה אמפר?

-->