PDA

צפייה בגרסה מלאה : שמן מנוע מזוייף

בןבן
31-05-18, 16:29
שאלה טכנית אולי לא, איך אפשר לדעת שאתה לא קונה שמן מנוע מזוייף באריזה עם מדבקה שנראית מקורית? יתרה מזאת איך המוכר בחנות החלפים יכול לדעת אם מזוייף או לא? משיטוט ברשת ראיתי שגם בהודו וגם ברוסיה וברומניה יש מפעלים שמייצרים שמני מנוע מזוייפים באריזות של קסטרול, מוביל 1 של ועוד.

hadtomer
31-05-18, 16:42
זו שאלה בהחלט קשה. אני לא יכול לצערי לתת תשובה מוחלטת - אבל אני אישית קונה את השמן שלי מהחנות הרשמית של MOBIL1 בהרצליה - אני משער שזה עוזר. למרות שכאמור - ביטחון יש רק במוות...

GodsFather
31-05-18, 18:31
לרוב באתרי היצרן יש רשימת משווקים מורשים בכל מדינה. משם אפשר לבדוק מי מוכר מה ביבוא חוקי וכיוב.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

בןבן
31-05-18, 19:17
זו שאלה בהחלט קשה. אני לא יכול לצערי לתת תשובה מוחלטת - אבל אני אישית קונה את השמן שלי מהחנות הרשמית של MOBIL1 בהרצליה - אני משער שזה עוזר. למרות שכאמור - ביטחון יש רק במוות...

איך מוצאים את החנות הזאת של היבואן הרשמי? טל,כתובת יתקבלו בברכה

boaz avrahami
31-05-18, 20:35
לשמן מנוע מזוייף יש טעם מריר בניגוד למקורי ששלו מתקתק

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ

asafk
31-05-18, 20:57
כחלק מהמלחמה בזיופים, חלק מהיצרנים המובילים מוסיפים מדבקת הולוגרמה.
באתרים של היצרנים אפשר לראות איך זה נראה.

אסף.

איל מ
31-05-18, 21:12
כחלק מהמלחמה בזיופים, חלק מהיצרנים המובילים מוסיפים מדבקת הולוגרמה.
באתרים של היצרנים אפשר לראות איך זה נראה.

אסף.

מדבקת הולוגרמה לא שווה הרבה. כל זייפן ממוצע ומעלה יודע להשיג כאלו. באלכוהול זה סטנדרט בכל זיוף כי זה שוק מטורף ומשתלם. אולי בשמן ההשקעה בזיוף איכותי פחות משתלמת אז זה פחות נפוץ.
בכל מקרה, אני בזמנו נכנסתי לאתר היבואן של קסטרול והוצאתי רשימה של החנויות המורשות באזורי.

בןבן
02-06-18, 07:31
חבר יקר, קנה דיסקברי בן 5 שנים עם 50 אלף קמ ( אמיתי ,סבתא שהרכב שימש אותה לקחת את הנכדים מהגן...) בדקנו את הרכב יחד טופל במוסך מרכזי לנדרובר בת''א אחכ הרכב טופל באדיקות אצל לקוח של החבר בעל מוסך מתל אביב ( בנמל הישן) ורק אצלו .תמיד עם שמן טורקי לא ידוע אבל ''מעולה'' ''חצי סינטטי ,איכות סוף'' וכמובן ממיכל בן 4 ליטר סגור... בערך באיזור ה 120 אלף קמ ליד מצפה רמון הלך המנוע . בבדיקה ,כמה מעברי שמן סתומים עם משהו שחור צמיגי ולא מזוהה.נכון שהרכב שימש בעיקר לנסיעות קצרות בתחומי ת''א מהקמ הראשון מצד שני הבעלים השני החליף שמן כל חצי שנה... תמיד אותו השמן ה''מעולה'' אבל ברור לי שכנראה השמן היה מזוייף .זה שהמנוע החזיק 70 אלף קמ זה הפלא כאן. אני מבין שמוסכים רציניים ומוסמכים לא יכולים לשחק עם זה( בעיות משפטיות בין היתר) מצד שני אפשר לדעת בדיוק באיזה שמן משתמשים וזה ברוב המקרים לא יהיה מה שהייתי רוצה לשים. מכאן השאלה וחוץ מהתשובה של בועז שנוגעת לטעם השמן לא קיבלתי עדיין תשובה מספקת.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

הכוכב הכחול
02-06-18, 07:50
כמו שאני רואה את זה,
מיכל זה מיכל זה מיכל. מאוד קל לזייף אותו.
מדבקה. עם הולוגרמה בלי הולגרמה.. אנשים מזייפים כסף.
מניח שלכל מדינה יש את זיוף המטבע שלה - אז לזייף מדבקה?? קלי קלות.

אם אין לך מעבדה בהישג יד + הרכב החומרים של השמן ע"מ לבדוק ולאשר שאכן מדובר
במוצר מקורי. נראה לי שהסיכויים קלושים..

אפשר כמו שהציעו למעלה
להכנס לאתר הראשי של יצרן השמנים,
לבדוק מי המשווקים המורשים בארץ
ומשם לבדוק באיזה חנויות נמכר.

היית במזרח?
ראית את רמת הזיופים של כל המוצרים לכל המוצרים?..

תכלס בועז נתן את הדרך הכי פשוטה לדעת-
אם הטעם מר זה מזוייף. הבעיה שלוקח זמן לגלות את הטעם המר..
ואז זה גם יכול להיות יקר..

opl
02-06-18, 08:06
תתחיל מפשוט יותר. יש לך מותג מסוים שאתה רוצה לקנות?

GodsFather
02-06-18, 08:35
טעם השמן? זה אמיתי ההמלצה הזו?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
02-06-18, 08:48
שמן טורקי לא ידוע אבל ''מעולה'' ''חצי סינטטי ,איכות סוף'' וכמובן ממיכל בן 4 ליטר
יכול להעיד ממקור ראשון שישר אחרי החלפת שמן גיר, עם שמן מחברה בסגנון הזה, ״ידע גרמני״.. סינטטי מלא לפי האריזה, כל מילות המפתח הנכונות על האריזה, בבוקר, ההילוכים פשוט סרבו להשתלב עד שהשמן היה חם.
זה היה בעונת מעבר, והדילמה הייתה האם הקור קשור, או מצב הגיר.

כמו בהתברברות בשטח, ואבחון קלאסי, חזרתי לנקודה האחרונה בה הכל עבד בסדר, והחלפתי את השמן לשמן של חברה מוכרת מאד.
הבעיה נעלמה.

זה לא רק המותג, אלא גם ממי קונים.
לדעתי, במשווקים הגדולים, הסיכוי שתיפול על זיוף קטן בהרבה.

בטוח שיש כאן עוד מי שזוכרים את הסיפור על השמן הרוסי שלא משחיר..

הכוכב הכחול
02-06-18, 08:59
בטוח שיש כאן עוד מי שזוכרים את הסיפור על השמן הרוסי שלא משחיר..

אפשר תקציר למען הצעירים שלא מכירים?

ד ו ר ו ן
02-06-18, 09:20
לא מצליח למצוא את המודעה המקורית המעשעשת..

לפני לא מעט שנים, כשגם שמני מנוע של רכבי בנזין היו משחירים מאד בין טיפולים.
(תופעה תקינה ומעידה שהשמן אכן עושה את תפקידו).

מישהו פרסם בארץ מודעות ל״שמן מעולה שלא משחיר״ גם אחרי הרבה זמן ואפשר להשתמש בו הרבה יותר משמן רגיל בלהבלהבלה.. , כאינדיקציה שהשמן מעולה להבדיל משמן מנוע שמשחיר וזה ״לא טוב״..

מה שיצא בסוף זה שזה שמן מזרח אירופאי או משהו באזור, שפשוט אין בו תוספי ניקוי ותוספים בסיסיים שיש בכל שמן מנוע נורמלי, ובקיצור, זבל של שמן.

boaz avrahami
02-06-18, 10:31
אני חודב שהבעיה מתחילה בהגדרת השאלה בכלל.

מהו שמן מזוייף?
שמן מזויין הוא כזה המתחזה למותג ידוע ואינו כזה או המתחזה לעמוד בתקנים הרשומים עליו ולא עומד.

כשיהיה לי בערב יותר זמן אנסה להסביר על רגל אחת מהם תפקידי השמן ולמה אין לנו כמעט סיכוי לדעת מה מכרו לנו כלקוחות קצה

Honda TRX300EX
4Z7BOZ

grand
02-06-18, 11:28
למה לקחת סיכונים מיותרים, להתעסק עם משווק אמין ולא לנסות לחסוך כמה שקלים בשנה על נסיונות, שמן מנוע צריך לעמוד בתקן היצרן, ולא מספיק לבדוק רק את דרגת הצמיגות שלו, שמן מנוע סינטטי מלא יקר ושונה משמן בטכנולוגיה סינטטית או חצי, או כל ניסוח אחר.
אישית אני רוכש שמנים מחנות אמינה בשם אבי חלפים באיזור התעשיה ברחובות, ואם יש לי זמן אז מחברת פרנס יבואני וולוולין.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

omri_t
02-06-18, 11:57
בנוסף לזיופים
לא מן הנמנע לקבל מיכל מקורי עם שמן אחר בתוכו.

זה קרה לי שבמיכל נוזל קירור שפתחתי לא היה האטם מהכסף. והנוזל היה בצבע לא נכון...

לא יודע עד לאן אפשר להגיע.

המפתח עבורנו הוא רכישה ממקור אמין ורציני.
עוד 20 שח לא שווה את הסיכון.

ד ו ר ו ן
02-06-18, 12:12
כשיהיה לי בערב יותר זמן אנסה להסביר על רגל אחת מהם תפקידי השמן
אחד משרשורי השמן הטובים לדעתי.
בעקבותיו הלכתי לחפש ומצאתי הסכמה מאד רחבה באתרים שנים לתובנות שעלו בו.
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-105595.html

בןבן
03-06-18, 16:30
תתחיל מפשוט יותר. יש לך מותג מסוים שאתה רוצה לקנות?
מוביל 1? קסטרול? וולוליין? בקיצור חברות גדולות וידועות. עד עכשיו לא מצאתי באינטרנט ,וזה מפתיע אותי בגדול, שום שם של יבואן של השמנים הללו שלא לדבר על משווקים מורשים... הזוי.לפעמים יש שם יבואן ,משווקים מורשים? אין.

נמרוד
03-06-18, 16:43
טעם השמן? זה אמיתי ההמלצה הזו?

אמיתי לגמרי. זה כמו לסגור בורג "עם רגש" לעומת מד מומנט. לא לגמרי מדויק, אבל בכללי זה נכון.

כמובן שלא לבלוע, רק לגלגל בקצה הלשון.

opl
03-06-18, 18:22
http://www.castrol.co.il/index.php/sell-locations

תתקשר...
http://www.valvoline.co.il/%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D

עירא
03-06-18, 19:12
אמיתי לגמרי. זה כמו לסגור בורג "עם רגש" לעומת מד מומנט. לא לגמרי מדויק, אבל בכללי זה נכון.

כמובן שלא לבלוע, רק לגלגל בקצה הלשון.

למה לא לבלוע?
https://youtu.be/7_1uIi5qouM

boaz avrahami
03-06-18, 20:38
זה לא עובד עם נוזל קירור. דיר באלקום!

Honda TRX300EX
4Z7BOZ

בןבן
04-06-18, 20:27
http://www.castrol.co.il/index.php/sell-locations

תתקשר...
http://www.valvoline.co.il/%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9Dוואו ,תודה רבה !

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

moriseven
04-06-18, 20:57

יש כתובת לחנות הרשמית בהרצליה?

hadtomer
05-06-18, 06:08
יש כתובת לחנות הרשמית בהרצליה?
http://www.valvoline.co.il/%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D

ניב151
05-06-18, 08:41
מוביל 1? קסטרול? וולוליין? בקיצור חברות גדולות וידועות. עד עכשיו לא מצאתי באינטרנט ,וזה מפתיע אותי בגדול, שום שם של יבואן של השמנים הללו שלא לדבר על משווקים מורשים... הזוי.לפעמים יש שם יבואן ,משווקים מורשים? אין.

קסטרול אתה יכול לקנות אצל שחמון בפ"ת .

ד ו ר ו ן
05-06-18, 09:32
איזו סאגה..

מי ישמע שיש סכנה מוחשית שבחנויות שאינן היבואן עצמו, השמן מזויף.

באופן אישי, אני מתרשם ממצב החנות, המותגים השונים שמוצגים בה, המגוון וגם תמרור אזהרה ראשוני בדמות ״מחירי מבצע״ על מוצרים שאין באמת סיבה שיש עליהם מבצע, ושמנים איכותיים לא נמכרים במחירי מבצע.

אני בספק אם חנות שמחזיקה ליין של מוצרי יצרן מסויים יחזיקו דווקא שמן מזוייף של אותו יצרן.

מנחם רוזנבך
05-06-18, 09:59
שווה בדיקה.........

http://www.autostore.co.il/

אוטוסטור בחולון

-->