התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הבדלי מחיר לא הגיונים

ספרדי
15-06-18, 10:27
לאחרונה שיחקתי ברעיון של החלפת הטנדר (היילקס 2005) לנדקרוזר 2007 וצפונה,
לפני שהתחלתי את החיפוש ידעתי שאני יהיה צריך לשלם מעל המחירון עבור הרכב ואמרתי עד גבול מסוים אני מוכן,
שהתחלתי לחפש הופתעתי לגלות שהמחירים שמבקשים על הרכבים הרבה מעל המחירון (מחירים לא הגיונים) על רכבים שעשו מעל 300 אלף ויד 3 ומעלה ואם יש רכב עם ק"מ נמוך ויד 2 או ראשון זה כמו לקחת משכנת.
עקב המחירים הגבוהים ולא הגיונים החלטתי לבדוק כמו יעלה לי לרכוש פג'רו BK והופתעתי לגלות שבמחיר שאני מוכן להשקיע אני יכול לקנות BK שנת 2010-2011 בק"מ נמוך יותר ויד 2.

נכון לכל רכב יש את היתרונות שלו וחסרונות שלו "והמחלות שלו"

אבל עדיין זה לא הגיוני לשלם על רכב שנת 2007 כל כך הרבה ממחיר מחירון אפילו שזה לנדקרוזר (שיש לו גם מחלות והוא לא רכב מושלם).

כי מה שעושה לנדקרוזר בסוף יעשה גם BK אולי ישרטו לו המיגונים יותר

Zivcar
15-06-18, 11:00
לאחרונה שיחקתי ברעיון של החלפת הטנדר (היילקס 2005) לנדקרוזר 2007 וצפונה,
לפני שהתחלתי את החיפוש ידעתי שאני יהיה צריך לשלם מעל המחירון עבור הרכב ואמרתי עד גבול מסוים אני מוכן,
שהתחלתי לחפש הופתעתי לגלות שהמחירים שמבקשים על הרכבים הרבה מעל המחירון (מחירים לא הגיונים) על רכבים שעשו מעל 300 אלף ויד 3 ומעלה ואם יש רכב עם ק"מ נמוך ויד 2 או ראשון זה כמו לקחת משכנת.
עקב המחירים הגבוהים ולא הגיונים החלטתי לבדוק כמו יעלה לי לרכוש פג'רו BK והופתעתי לגלות שבמחיר שאני מוכן להשקיע אני יכול לקנות BK שנת 2010-2011 בק"מ נמוך יותר ויד 2.

נכון לכל רכב יש את היתרונות שלו וחסרונות שלו "והמחלות שלו"

אבל עדיין זה לא הגיוני לשלם על רכב שנת 2007 כל כך הרבה ממחיר מחירון אפילו שזה לנדקרוזר (שיש לו גם מחלות והוא לא רכב מושלם).

כי מה שעושה לנדקרוזר בסוף יעשה גם BK אולי ישרטו לו המיגונים יותר

תכף יתנפלו על ההודעה. אבל בגדול אתה צודק.
זה שוק מעוות, מאוד ויש מעט אפשרויות.
למשפחה מטיילת בנוחות נשארו אולי 2 אופציות אמיתיות, פג׳רו ולנד קרוזר.
הלנדקרוזר טוב יותר במידת מה ונחשב הכי אמין (לא יודע אם בצדק) והמחירים משתוללים.
פגרו לעומת זאת כנראה יותר רכב לשקל. אבל תסתכל על מחירי הפגרו הישנים יותר, מכיוון שחלק מהכסף שתחסוך היום ביחס לנדקרוזר תפסיד בהמשך במכירה, יש עדיין לא מעט קונים ללנדקרוזר, למרות טירוף המחירים-וזה טירוף.

נמרוד
15-06-18, 11:06
אתה צודק.

ספרדי
15-06-18, 11:19
פגרו לעומת זאת כנראה יותר רכב לשקל. אבל תסתכל על מחירי הפגרו הישנים יותר, מכיוון שחלק מהכסף שתחסוך היום ביחס לנדקרוזר תפסיד בהמשך במכירה, יש עדיין לא מעט קונים ללנדקרוזר, למרות טירוף המחירים-וזה טירוף.

גם בלנדקרוזר שאני ירצה למכור אותו אני יפסיד כסף,
אף רכב לא יגרום לי לצאת ממנו שווה או מרווח בכל מקרה אני יפסיד כסף.

Zivcar
15-06-18, 11:25
גם בלנדקרוזר שאני ירצה למכור אותו אני יפסיד כסף,
אף רכב לא יגרום לי לצאת ממנו שווה או מרווח בכל מקרה אני יפסיד כסף.

לכל רכב יש פחת, נכון.
השאלה מה יהיה ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה.
אם ההפרש בין המחיר שקנית לנדקרוזר למחיר שמערת אותו, זהה להפרש בפגרו אז בעצם מבחינה כלכלית העלות שלהם זהה מבחינתך.

למשל קנית לנדקרוזר ב120, מכרת ב70, אחרי 5 שנים.
קנית פג׳רו ב100, מכרת ב50 , אחרי 5 שנים.

בסוף הם עלו לך סכום זהה...

אני לא אומר שזה המצב, תלוי שנתון, תלוי שנות אחזקה וכו. ויש עוד שיקולים. שווה להבין את המשמעות של ירידת ערך כשבוחרים דגם זה כן.

בוזי
15-06-18, 11:27
תמשיכו לשלם עשרות אלפי שקלים יותר בקנייה ובתחזוקה עבור מדבקות של מותגים.
זה מה שאתם רוצים, זה מה שאתם יכולים. לפחות אל תתלוננו.

נדב ש.
15-06-18, 11:55

למשפחה שמטיילת יש עוד כמה אופציות, בהנחה שאנחנו מדברים על שנתונים 2007-2010 , רקסטון, פת'פיינדר, דיסקברי, jeep, סוזוקי, לאו דווקא בסדר הזה, וכן הלאה...
כולם יעשו את העבודה.

zerez
15-06-18, 12:00
השאלה אם מי שמבקש גם מקבל. לפני 3 שנים קניתי אחד קצר לפני טסט בערך במחירון.
אולי היה לי מזל כי הגברת רצתה למכור לפני שנגמר הטסט.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
15-06-18, 12:54
אבל עדיין זה לא הגיוני לשלם על רכב שנת 2007 כל כך הרבה ממחיר מחירון אפילו שזה לנדקרוזר (שיש לו גם מחלות והוא לא רכב מושלם).ר
לדעתי לא הגיוני לשלם הרבה מעל למחירון לרכב סטנדרטי שאין לו שום ג’וקר בשרוול בדמות שיפורים או מצב יוצא מן הכלל.
בסוף,

זו תופעה שמזינה את עצמה, וחוזרת בגלים.
חבר קנה כזה לפני כמה שנים, אמנם מעל למחירון, אבל בגבול הסביר בהתאם למצב הרכב ולא שחיטה כמו שהרבה מבקשים.

כמו שהיה בזמנו עם 75/73, שהגיעו לטירוף של מחיר יותר גבוה ממה שעלה כחדש.
וכמו שיש עם דיפנדרים היום.
עם ה-75/73 זה נרגע בסוף.

וכל עוד הרוב ישלמו, התופעה מזינה את עצמה וזה ימשיך.

ספרדי
15-06-18, 13:32
למשפחה שמטיילת יש עוד כמה אופציות, בהנחה שאנחנו מדברים על שנתונים 2007-2010 , רקסטון, פת'פיינדר, דיסקברי, jeep, סוזוקי, לאו דווקא בסדר הזה, וכן הלאה...
כולם יעשו את העבודה.

אני רוצה רכב אמין, חוץ מסוזקי (שגם קשה למצוא) שאר הרכבים השרות שלהם בארץ על הפנים וגם אמינות שלהם

נדב ש.
15-06-18, 13:53
אני רוצה רכב אמין, חוץ מסוזקי (שגם קשה למצוא) שאר הרכבים השרות שלהם בארץ על הפנים וגם אמינות שלהם

אני יגיד בעדינות שלא יתחיל פה עוד דיון ניצחי...
אל תתלה תקוות בלנדקרוזר, רכב בן 10, יש לי 3 דוגמאות כאלה קרובות מאוד ששפכו את כיסם עליו, אחד הצהיר אפילו שתכף מוכר כליה.
יוניון מוטורס לא מתהדרת בשירות טוב, לפחות ממה שאני ראיתי.

בוזי
15-06-18, 13:59
משעשע הדיון הזה...
רוצה רק טויוטה, כי זה אמין :D

asafk
15-06-18, 14:18
לא משנה איזה רכב תבחר, ההוצאות בממוצע על כמה שנים יהיו דומות. אמין לא אמין, טוב לא טוב.. ההוצאות הגדולות הן טסט ביטוחים, צמיגים, מצבר וכו'. תקלות ותיקונים זה כסף קטן יחסית לכל אלה. באחד עושים מזרקים (15000 ומעלה) כל כמה שנים, באחר מוציאים על החלפת מסנן חלקיקים. בזה הדיפרנציאל הקדמי מתפצח באחר זה דווקא משולשים.
מכאן הלאה זה עניין של טעם, ומזל.
לומר שהשירות בארץ וכו'... לא לעניין. אתה לא מדבר על רכב חדש באחריות אלא על רכב ישן. אתה בוחר את המוסך. וזה מה שקובע את טיב השירות.

אסף.

Saar
15-06-18, 17:26
המחירון לא רלוונטי .
אין לו שום משמעות אלא לחברות הביטוח.
המחיר הוא כמה שהמוכר מוכן למכור ובכמה הקונה מוכן לקנות.
זה שלוי יצחק המציא מחיר וטוען שהוא משקף/ממוצע זה תלוש מהמציאות כבר שנים.
אם אתה רוצה טויוטה, זה המחיר שתשלם. פשוט.
(ד"א, תנסה להשוות את מחיר המחירון למחיר בו נמכר צירוקי xj, רמז- לפחות פי 2...., או רנגלר ארוך/גראנד צירוקי ועוד... )

איל מ
15-06-18, 17:57
בגדול פותש צודק.
תופעה שנוצרת מחזירות של מוכרים וטיפשות של קונים.
הרבה יותר מרגיז בעיני מאשר עוולות השלטון למיניהן.
לפני שקניתי את הדיסקברי, התעניינתי ברכבים אחרים. אחרי שראיתי מה התמורה שאתה מקבל אם אתה רוצה "מותג", החלטתי שאני לא משתף פעולה.
על דיפנדר שאינו שחוט לחלוטין בכלל לא היה מה לדבר אז.
אותה סיטואציה לגבי מחירי הדירות.
אז תגידו, כוחות השוק, ואתם צודקים. אבל השוק הזה לא לטעמי ואם האנשים בשוק היו קצת פחות חמדנים, זה היה מקום הרבה יותר טוב לחיות בו.

נדב ש.
15-06-18, 18:16
צודקים בהחלט.
אבל תבדילו בין רכבים מושקעים בטירוף לבין כלי סטנדרטי.
לדעתי לבקש על רכב שאין בו כלום מלבד הגבהה ומיגון 20 או 30 אלף ש"ח יותר כי יש לו סמל של מותג מסויים זה לא מציאותי, ואני יודע שזה המצב ומכיר כאלה שקנו.
זה גם לא אומר שרכבים שכן מושקעים יכולים לידרוש מה שהם רוצים, בעצם הם יכולים אבל לא בטוח שיקבלו, כמו שנאמר היצע וביקוש, כוחות השוק וכו' .

דרור ברלי
15-06-18, 18:17
בגדול פותש צודק.
תופעה שנוצרת מחזירות של מוכרים וטיפשות של קונים.
הרבה יותר מרגיז בעיני מאשר עוולות השלטון למיניהן.
לפני שקניתי את הדיסקברי, התעניינתי ברכבים אחרים. אחרי שראיתי מה התמורה שאתה מקבל אם אתה רוצה "מותג", החלטתי שאני לא משתף פעולה.
על דיפנדר שאינו שחוט לחלוטין בכלל לא היה מה לדבר אז.
אותה סיטואציה לגבי מחירי הדירות.
אז תגידו, כוחות השוק, ואתם צודקים. אבל השוק הזה לא לטעמי ואם האנשים בשוק היו קצת פחות חמדנים, זה היה מקום הרבה יותר טוב לחיות בו.

נו באמת. למה החזירות הפרטית של מישהו מעצבנת אותך יותר מעוולות השלטון?......
לנדקרוזר/דיפנדר/סטייק אנטריקוט מתומחר הזוי. לא רוצה? לא מתאים לך המחיר?... אל תקנה! עוד כמה צרכנים נבונים כמוך, והמגמה תתהפך. זה בידיך, בידי, בידי כולכם.
אם כבר, בתופעת הסגידה למותגים דוגמת טויוטה, אני לא מזהה שום חזירות של המוכרים. רק טיפשות משוועת של הקונים הלהוטים. אם היה לך לנדקרוזר, היית מוכר אותו בזול?..... אל תענה לי. אני יודע את התשובה.

לעומת זאת כשהשלטון מנחית גזירות חדשות לבקרים, אין לך אפשרות בחירה. אתה מחויב.
וזה מעצבן! זה מקומם! זה מוציא את הורידים במצח ואת הסנטה-מריה.

ספרדי
15-06-18, 18:47
אני יגיד בעדינות שלא יתחיל פה עוד דיון ניצחי...
אל תתלה תקוות בלנדקרוזר, רכב בן 10, יש לי 3 דוגמאות כאלה קרובות מאוד ששפכו את כיסם עליו, אחד הצהיר אפילו שתכף מוכר כליה.
יוניון מוטורס לא מתהדרת בשירות טוב, לפחות ממה שאני ראיתי.

כמו שרשמתי בתחילת הדיון לכל רכב יש את המחלות שלו אין רכב ללא מחלות,

ידוע לי שיוניון מוטורס לא בטופ של השירות.

- - - Updated - - -

משעשע הדיון הזה...
רוצה רק טויוטה, כי זה אמין :D

אני לא אמרתי שאני רוצה טויוטה כי זה רכב אמין.

איל מ
15-06-18, 18:59
אם היה לך לנדקרוזר, היית מוכר אותו בזול?..... .

כן.
הדיפנדר שלי נמכר בן 12 עם 300 וקצת אלף ק"מ ב45 אלף ש"ח, בזמן שאנשים ביקשו בזמנו כפול.
למה?
כי זה היה פלוס מינוס המחיר שבו קניתי אותו (לפני העליית מחירים המטורפת) וכי לא הסתדר לי לבקש מחירים מטורפים על רכב ישן.
בהגדרה של תשעים ותשע אחוז מהאוכלוסיה אני כנראה עונה לשם פראייר. אבל יותר חשוב לי לישון טוב בלילה.

דרור ברלי
15-06-18, 19:02
מה אכפת לי כמה מבקשים.
אכפת כמה מקבלים.
סכום המכירה הוא שמגדיר כמה האוטו שווה.

אז אל תיעלב. אבל לפי כל כללי חוכמת ההמונים אתה פראייר.

נ.ב.
למכירה - סופה.
230,000 שקל. רק היום.

בוזי
15-06-18, 19:15

אז למה התכוונת פה?

ספרדי
15-06-18, 21:12
אז למה התכוונת פה?

מה שתכוונתי שמכל הרכבים אז הטויוטה הBK הם יותר אמינים,
אבל אני יודע שיש להם מחלות שהם לא "מושלמים"

כמו שחבר שלי אמר לי זה נבלה וזה טרפה

איל מ
15-06-18, 21:17

אני לא חושב שיש אמת מאחורי האמירה הזאת. רוב הsuv המודרנים יפגינו רמה דומה של אמינות.

בוזי
16-06-18, 07:53

אני חולק על האמירה הזו.
רוב המכוניות בסגמנט הזה טובות ואמינות.
אם כבר יש מכוניות שהן אמינות יותר, אז כנראה שלא מיצובישי ובטח שלא טויוטה.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 08:07
רוב המכוניות בסגמנט הזה טובות ואמינות.

כמה דגמים בפלח הזה יש בכלל בארץ..?
אם אפשר בכלל לקרוא למגוון המצומצם הזה סגמנט.

ספרדי
16-06-18, 08:11
כמה דגמים בפלח הזה יש בכלל בארץ..?
אם אפשר בכלל לקרוא למגוון המצומצם הזה סגמנט.

הבעיה היא שיכול להיות שרכב אמין אבל השירות שהיבואן נותן על הפנים דוגמאת קרסו עם ניסאן.

בוזי
16-06-18, 08:29
הבעיה היא שיכול להיות שרכב אמין אבל השירות שהיבואן נותן על הפנים דוגמאת קרסו עם ניסאן.
למה זה רלוונטי לרכב שכבר לא באחריות?
תכנס לאיזה מוסך שאתה רוצה, טפל בחלפים באיכות שאתה בוחר. מה הקשר ליבואן?

יואב פולס
16-06-18, 08:32
למכירה - סופה.
230,000 שקל. רק היום.
החלפה על לגאסי 93' ששווה 255.0 אש"ח?

פות"ש -
אתה רוצה לנדקרוזר אבל תקנה פאג'רו.
הפאג'רו הוא רכב טוב. אפילו מצויין. אבל אתה רוצה לנדקרוזר.
אתה תהיה עסוק כל הזמן להסביר לכל העולם ואישתו ש 'מי האידיוט שמוכן לשלם על לנדקרוזר את המחירים ההזויים שלו?' גם תרשום את זה כאן לא מעט. הכל כדי לשכנע את עצמך שעשית את הבחירה הנכונה. אבל זה יאכל אותך מבפנים, כי אתה לא נוסע ברכב שאתה רוצה.
יהיו לך תקלות בפג'ארו. מבטיח. ואתה כל הזמן תהיה עם התחושה של 'ססססאמק, הייתי צריך לקנות לנדקרוזר'.
אישית, מכיר כמה אנשים שרצו לנדקרוזר, אבל קנו פאג'רו. אני יודע שהם מבואסים. חלקם הוציא הרבה כסף על תקלות שככל הנראה לא יהיו בלנדקרוזר. חלקם כבר מכרו את הפאג'רו וחלקם עדיין לא.
אני מכיר בחור זהב שהיה לו לנדקרוזר קצר, רצה לנדקרוזר ארוך אבל קנה גרנד צ'ירוקי מהמם. אחרי חודש הוא מכר וקנה לנדקרוזר. עכשיו הוא מבסוט.

האם המחירים מוגזמים - אולי כן, ואולי לא. חפש בסבלנות רכב טוב, במחיר טוב.
כשמצאת רכב כזה - אל תמצמץ, תחתור לעסקה מיידית, כי אם הרכב טוב, ואם המחיר סביר - הוא ייעלם תוך שעות.

אל תפחד ממכוניות עם 300.0K ק"מ. תתעמק באופן השימוש בהן ואופן הטיפולים.
אישית היו לי שלושה לנדקרוזרים על מעל 300.0K ק"מ, וכולם היו במצב מעולה, ונסעו נהדר. כולם עדיין נוסעים.
מכיר עוד לנדקרוזר עם מעל ל 300.0K ק"מ, שאם אתה נכנס אליו, ולא יודע מה הק"מ שהרכב עבר - אתה לא תחשוב שהוא עבר יותר מ 100.0K. נוסע חלק, עובד עגול, שמור בטירוף. רכב שלפעמים אני נוהג בו ואני כל פעם מופתע מחדש.

חפש לעצמך לנדקרוזר כמו שחשקה נפשך, בסבלנות, אל תמהר, אל תתפשר. מבטיח לך שאתה תמצא את הרכב המתאים.

לגביה אמינות - כמו בכל רכב שטח, כמו בכל רכב שעבר ק"מ של מעבורת חלל יד שניה מנאס"א, יהיו תקלות גם בלנדקרוזר. אבל בלנדקרוזר אלו יהיו תקלות של בלאי טבעי ולא תקלות של שבר כזה או אחר. זה בסדר, זה צפוי וזה סביר.

אישית - את הלנדקרוזר הנוכחי יחליף רק לנדקרוזר אחר.

בוזי
16-06-18, 08:38
כבר שמענו כמה וכמה בעלי לנדקרוזרים שנשבעים שהאוטו חדששש, מצב הצגהההה, לא חסר לו בורג ועוד תיאורים, ובסוף אתה רואה רכב מרוט, מעשן, רועד, מניע בקושי, עם גיר מחליק, דשבורד סדוק ומרעיש עם אורגן אורות של דיסקוטק וכסאות שקועים וקרועים.
וזה לפני שמדברים על מה שאתה מכנה בלאי טבעי ואני טוען שזה סתם תכנון לקוי (אם כי אני לא חושב שטויוטה עשו את זה בטעות).

בוזי
16-06-18, 08:42
ורק בשביל שלא תאשימו אותו בגזענות נגד מותג זה או אחר, רק אוסיף ואומר שזה נכון לכל רכב שלא תוחזק כראוי.
כראוי = הרבה הרבה כסף לאורך השנים.

erezgur
16-06-18, 09:01
עדיין לא הבנתי בוודאות האם יש מטרה או שאלה רצינית העומדת מאחורי פתיחת השרשור או שזו עוד דרך לסיוע בהצדקת רכישה בסכום גבוה מהמתוכנן / פריקת תסכול / מחאה חברתית.

אני מציע כך:
שים כאן רשימה של דגמי המכוניות הרלוונטיים מבחינת מחיר ושנת ייצור.
אני משוכנע שהרשימה לא תהיה גדולה.

לכל אחת מהאפשרויות אפשר יהיה לציין "מדוע לא" - מחיר, יבואן, יכולת שטח נחותה, בטיחות, נוחות נסיעה על כביש, מספר מקומות, מרחב אחסון וכו'.

לאחר מספר תגובות אני מעריך שתתקבל תמונה ברורה של הרשויות לרכישה, לפותח השרשור וכן לקוראים האחרים שאולי יש להם שיקולים קצת שונים.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

יואב פולס
16-06-18, 09:03
כבר שמענו כמה וכמה בעלי לנדקרוזרים שנשבעים שהאוטו חדששש, מצב הצגהההה, לא חסר לו בורג ועוד תיאורים, ובסוף אתה רואה רכב מרוט, מעשן, רועד, מניע בקושי, עם גיר מחליק, דשבורד סדוק ומרעיש עם אורגן אורות של דיסקוטק וכסאות שקועים וקרועים.
וזה לפני שמדברים על מה שאתה מכנה בלאי טבעי ואני טוען שזה סתם תכנון לקוי (אם כי אני לא חושב שטויוטה עשו את זה בטעות).

אני משתדל לא להתייחס למה שמוכר רכב אומר לי. מדבר רק מה שניתן לראות / מתועד.
כל הסיפורים - יפים לפרק של דורה וחברים.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 09:04
במה זה שונה מכל מוכר רכב רמאי אחר?
זה נכון לכל רכב למכירה.

ההבדל הוא שאיכשהו, בשביל המותג הזה, יש הרבה שמוכנים לקנות, רכבים בלויים במחיר לא פרופורציונלי.

וזה מאד פשוט להתמודד עם זה.. לא קונים נבלה במחיר מוגזם?

דשים בזה כל מי שלא מוכן לקחת חלק בפארסה הזו אבל אתם לא קהל היעד שבסוף כן קונה נבלה כי מה שחשוב לו זה הסמל בחזית ולא בגלל מצב הרכב/או ששיטו בו לגבי מצב הרכב.

הם לא בדיון.. הם בהכחשה.

ספרדי
16-06-18, 09:09
החלפה על לגאסי 93' ששווה 255.0 אש"ח?

פות"ש -
אתה רוצה לנדקרוזר אבל תקנה פאג'רו.
הפאג'רו הוא רכב טוב. אפילו מצויין. אבל אתה רוצה לנדקרוזר.
אתה תהיה עסוק כל הזמן להסביר לכל העולם ואישתו ש 'מי האידיוט שמוכן לשלם על לנדקרוזר את המחירים ההזויים שלו?' גם תרשום את זה כאן לא מעט. הכל כדי לשכנע את עצמך שעשית את הבחירה הנכונה. אבל זה יאכל אותך מבפנים, כי אתה לא נוסע ברכב שאתה רוצה.
יהיו לך תקלות בפג'ארו. מבטיח. ואתה כל הזמן תהיה עם התחושה של 'ססססאמק, הייתי צריך לקנות לנדקרוזר'.
אישית, מכיר כמה אנשים שרצו לנדקרוזר, אבל קנו פאג'רו. אני יודע שהם מבואסים. חלקם הוציא הרבה כסף על תקלות שככל הנראה לא יהיו בלנדקרוזר. חלקם כבר מכרו את הפאג'רו וחלקם עדיין לא.
אני מכיר בחור זהב שהיה לו לנדקרוזר קצר, רצה לנדקרוזר ארוך אבל קנה גרנד צ'ירוקי מהמם. אחרי חודש הוא מכר וקנה לנדקרוזר. עכשיו הוא מבסוט.

האם המחירים מוגזמים - אולי כן, ואולי לא. חפש בסבלנות רכב טוב, במחיר טוב.
כשמצאת רכב כזה - אל תמצמץ, תחתור לעסקה מיידית, כי אם הרכב טוב, ואם המחיר סביר - הוא ייעלם תוך שעות.

אל תפחד ממכוניות עם 300.0K ק"מ. תתעמק באופן השימוש בהן ואופן הטיפולים.
אישית היו לי שלושה לנדקרוזרים על מעל 300.0K ק"מ, וכולם היו במצב מעולה, ונסעו נהדר. כולם עדיין נוסעים.
מכיר עוד לנדקרוזר עם מעל ל 300.0K ק"מ, שאם אתה נכנס אליו, ולא יודע מה הק"מ שהרכב עבר - אתה לא תחשוב שהוא עבר יותר מ 100.0K. נוסע חלק, עובד עגול, שמור בטירוף. רכב שלפעמים אני נוהג בו ואני כל פעם מופתע מחדש.

חפש לעצמך לנדקרוזר כמו שחשקה נפשך, בסבלנות, אל תמהר, אל תתפשר. מבטיח לך שאתה תמצא את הרכב המתאים.

לגביה אמינות - כמו בכל רכב שטח, כמו בכל רכב שעבר ק"מ של מעבורת חלל יד שניה מנאס"א, יהיו תקלות גם בלנדקרוזר. אבל בלנדקרוזר אלו יהיו תקלות של בלאי טבעי ולא תקלות של שבר כזה או אחר. זה בסדר, זה צפוי וזה סביר.

אישית - את הלנדקרוזר הנוכחי יחליף רק לנדקרוזר אחר.

כמו שרשמתי בתחילת הפוסט אני מוכן לשלם מעלה המחירון (בגבול הטעם הטוב) לרכב אבל אנשים דורשים הרבה מעל המחירון שדעתי שלם כזה סוכם על רכב לא משנה איזה רכב זה, לפני שאני הולך לראות את הרכב ומשגע את המוכר אני רוצה לדעת עם הרכב בתקציב שלי במידה ולא אני לא יתקשר לשגע את המוכר כמו שאני לא ירצה שיתקשרו לשגע אותי

יואב פולס
16-06-18, 09:41
׳–׳” ׳‘׳¡׳“׳¨.
׳׳*׳™ ׳—׳•׳©׳‘ ׳©׳׳×׳” ׳¦׳¨׳™׳š ׳œ׳¢׳©׳•׳× ׳×׳™׳׳•׳ ׳¦׳™׳₪׳™׳•׳× ׳¢׳ ׳¢׳¦׳ž׳š.
׳¡׳×׳ ׳›'׳׳¦׳‘׳¢ ׳ž׳•׳œ ׳”׳¨׳•׳—' ׳•׳‘׳׳ž׳× ׳œ׳ ׳œ׳₪׳×׳•׳— ׳›׳׳Ÿ ׳ž׳œ׳—׳ž׳”, ׳•׳–׳” ׳*׳›׳•׳Ÿ ׳’׳ ׳¢׳‘׳•׳¨ ׳¨׳›׳‘׳™ ׳©׳˜׳— ׳׳—׳¨׳™׳.

׳¢׳œ ׳œ׳*׳“׳§׳¨׳•׳–׳¨ ׳¡׳˜׳*׳“׳¨׳˜׳™, ׳œ׳œ׳ ׳©׳™׳₪׳•׳¨׳™׳, ׳™׳‘׳§׳©׳• 10.0 - 15.0 ׳ž׳¢׳œ ׳ž׳—׳™׳¨׳•׳Ÿ.
׳™׳“ ׳*׳ž׳•׳›׳” ׳‘׳׳•׳₪׳Ÿ ׳—׳¨׳™׳’, ׳§"׳ž ׳*׳ž׳•׳š ׳‘׳׳•׳₪׳Ÿ ׳—׳¨׳™׳’ - ׳™׳‘׳§׳©׳• 15.0-20.0 ׳ž׳¢׳œ ׳ž׳—׳™׳¨׳•׳Ÿ ׳•׳׳•׳œ׳™ ׳œ׳ž׳¢׳œ׳” ׳ž׳›׳š.

׳¨׳›׳‘ ׳¢׳ ׳”׳’׳‘׳”׳” ׳©׳œ ׳§׳₪׳™׳¦׳™׳ ׳•׳‘׳•׳œ׳ž׳™׳, ׳”׳’׳‘׳”׳” ׳ž׳¡׳•׳“׳¨׳× ׳œ׳ ׳—׳׳₪׳¨׳™׳×, ׳‘׳¨׳™׳©׳™׳•׳Ÿ - ׳×׳¢׳œ׳” ׳‘׳™׳Ÿ 6000 ׳©"׳— ׳œ 10,000 ׳©"׳— ׳‘׳”׳×׳׳ ׳œ׳“׳’׳ (׳₪׳•׳§׳¡, ׳׳•׳œ׳“׳ž׳Ÿ, ׳׳™׳™׳¨׳•׳*׳ž׳Ÿ, ׳“׳•׳‘׳™׳*׳¡׳•׳Ÿ ׳•׳›׳“').
׳ž׳™׳’׳•׳*׳™ ׳’׳—׳•׳Ÿ - ׳*׳*׳™׳— 4.0 - 5.0 ׳׳©"׳— ׳›׳—׳“׳©
׳ž׳“׳¨׳’׳•׳× ׳¡׳£ - 2.0 ׳׳©"׳—
׳©׳*׳•׳¨׳§׳œ 1.0 ׳׳©"׳—
׳ž׳¦׳‘ ׳¦׳ž׳™׳’׳™׳ - ׳׳ ׳™׳© ׳¦׳ž׳™׳’׳™ ׳œ׳™׳*׳’׳œ׳•׳*׳’ ׳‘׳*׳™ 4 ׳–׳” ׳©׳•׳*׳” ׳ž׳¡׳˜ BF ׳‘׳Ÿ ׳—׳¦׳™ ׳©׳*׳”. ׳‘׳ž׳§׳¨׳” ׳”׳¨׳׳©׳•׳Ÿ ׳™׳© ׳œ׳š ׳”׳•׳¦׳׳” ׳ž׳™׳™׳“׳™׳× ׳©׳œ 3000 ׳©"׳— ׳¢׳œ ׳¡׳˜ ׳¦׳ž׳™׳’׳™׳, ׳‘׳ž׳§׳¨׳” ׳”׳©׳*׳™ ׳œ׳ ׳×׳•׳¦׳™׳ ׳©׳§׳œ.
׳׳ ׳”׳¨׳›׳‘ ׳¢׳‘׳¨ ׳”׳—׳œ׳₪׳× ׳ž׳–׳¨׳§׳™׳ ׳œ׳₪׳*׳™ ׳—׳¦׳™ ׳©׳*׳” ׳–׳” ׳©׳•׳*׳” ׳ž׳׳©׳¨ ׳¨׳›׳‘ ׳©׳׳×׳” ׳¦׳¨׳™׳š ׳¢׳›׳©׳™׳• ׳œ׳”׳•׳¦׳™׳ 10.0 ׳¢׳œ ׳”׳—׳œ׳₪׳” ׳›׳–׳•.

׳׳ ׳™׳© ׳‘׳¨׳›׳‘ ׳ž׳•׳œ׳˜׳™׳ž׳“׳™׳” ׳•׳ž׳¦׳œ׳ž׳•׳× ׳¨׳•׳•׳¨׳¡, ׳׳ ׳”׳¨׳™׳₪׳•׳“׳™׳ ׳©׳œ׳ž׳™׳ ׳•׳™׳₪׳™׳ ׳׳• ׳ž׳¨׳•׳₪׳˜׳™׳ ׳•׳§׳¨׳•׳¢׳™׳ - ׳”׳›׳œ ׳ž׳©׳₪׳™׳¢ ׳¢׳œ ׳ž׳—׳™׳¨ ׳”׳¨׳›׳‘.

׳¢׳›׳©׳™׳• ׳×׳¢׳©׳” ׳œ׳¢׳¦׳ž׳š ׳׳× ׳”׳—׳©׳‘׳•׳Ÿ ׳”׳׳™׳©׳™ ׳©׳œ׳š, ׳׳£ ׳׳—׳“ ׳ž׳׳™׳×׳*׳• ׳œ׳ ׳™׳›׳•׳œ ׳œ׳”׳™׳•׳× ׳‘׳ž׳§׳•׳ž׳š.
׳ž׳›׳¨׳×׳™ ׳‘׳¢׳‘׳¨ ׳œ׳*׳“׳§׳¨׳•׳–׳¨ 2003 ׳©׳”׳™׳” ׳‘׳ž׳¦׳‘ ׳ž׳¦׳•׳™׳™׳Ÿ. ׳”׳¦׳¢׳×׳™ ׳œ׳—׳‘׳¨ ׳©׳—׳™׳₪׳© ׳¨׳›׳‘ ׳œ׳§׳*׳•׳× ׳׳•׳×׳•. ׳—׳‘׳¨ ׳׳—. ׳”׳¦׳¢׳×׳™ ׳œ׳• ׳׳× ׳”׳¨׳›׳‘ ׳‘ 75.0 ׳׳©"׳— ׳•׳׳ž׳¨׳×׳™ ׳©׳›׳œ ׳×׳§׳œ׳” ׳©׳”׳•׳ ׳¨׳•׳¦׳” ׳ž׳ž׳*׳™ ׳¢׳–׳¨׳” ׳׳*׳™ ׳¢׳•׳–׳¨, ׳•׳׳ ׳¦׳¨׳™׳š ׳”׳—׳œ׳₪׳× ׳ž׳–׳¨׳§׳™׳ ׳׳*׳™ ׳ž׳©׳×׳×׳£ ׳׳™׳×׳•. ׳׳™׳©׳×׳• ׳©׳ž׳” ׳‘׳¨׳§׳¡׳™׳. ׳”׳§"׳ž ׳’׳‘׳•׳”, ׳”׳™׳“ ׳œ׳ ׳ž׳×׳׳™׳ž׳”. ׳œ׳ ׳¨׳•׳¦׳”. ׳ž׳›׳¨׳×׳™ ׳œ׳ž׳™׳©׳”׳• ׳׳—׳¨ ׳׳—׳¨׳™ ׳™׳•׳ž׳™׳™׳ ׳‘ 81.0 ׳׳©"׳— ׳‘׳œ׳™ ׳©׳•׳ ׳ž׳—׳•׳™׳™׳‘׳•׳×. ׳׳– ׳׳*׳©׳™׳ ׳¢׳•׳©׳™׳ ׳׳× ׳”׳—׳™׳©׳•׳‘׳™׳ ׳©׳œ׳”׳, ׳›׳•׳œ׳œ ׳׳œ׳• ׳©׳œ ׳‘׳× ׳”׳–׳•׳’, ׳•׳–׳” ׳‘׳¡׳“׳¨ ׳•׳œ׳’׳™׳˜׳™׳ž׳™, ׳•׳œ׳›׳Ÿ ׳׳*׳—׳*׳• ׳œ׳ ׳™׳›׳•׳œ׳™׳ ׳œ׳”׳™׳•׳× ׳‘׳ž׳§׳•׳ž׳š.

׳ž׳” ׳©׳׳*׳™ ׳¨׳•׳¦׳” ׳œ׳•׳ž׳¨ ׳–׳” ׳©׳׳×׳” ׳¦׳¨׳™׳š ׳œ׳‘׳—׳•׳Ÿ ׳׳× ׳”׳ž׳•׳“׳¢׳•׳× ׳©׳ž׳×׳₪׳¨׳¡׳ž׳•׳×, ׳•׳œ׳¨׳׳•׳× ׳ž׳” ׳ž׳¦׳‘ ׳”׳¨׳›׳‘ ׳”׳¡׳₪׳¦׳™׳₪׳™. ׳–׳” ׳œ׳ ׳©׳•׳§ ׳©׳œ ׳™׳•׳*׳“׳׳™ I30 ׳©׳”׳ž׳›׳•׳*׳™׳•׳× ׳*׳‘׳“׳œ׳•׳× ׳׳—׳× ׳ž׳”׳©׳*׳™׳” ׳‘׳‘׳¢׳œ׳•׳™׳•׳× ׳•׳‘׳§"׳ž ׳•׳ž׳¢׳‘׳¨ ׳œ׳›׳š ׳–׳”׳•׳×.

- - - Updated - - -

WTF??? ^^^
אין מצב שאני רושם את זה שוב...

בוזי
16-06-18, 09:45
איכשהו יוצא, וזה מתקשר למה שכתבתי קודם, שהרבה בעלי טויוטה (אבל ממש לא רק הם) מאמינים באמת ובתמים שהרכב שלהם לא מתקלקל לעולם, תקין לחלוטין, במצב חדש, ולא דרש שום החלפה או תיקון משמעותיים במהלך חייו. רק טיפולים שוטפים וסע.
כשמגיע אדם אחר, שלא מרכיב את המשקפיים הוורודים שמקבלים עם הרכב, הוא רואה רכב בלוי ומוזנח מאוד.
ייתכן שזה קשור לעובדה שהרכבים האלה שורדים ולא עוצרים, גם כשהם כבר במצב ממש רע.
בהחלט ישנם אקזמפלרים יפים, שמורים, תקינים לחלוטין ונשמעים נפלא, גם אחרי 300 ו400 אלף קילומטרים. אבל אלו רכבים שבעליהם טיפחו, שמרו וטיפלו, החליפו כל מה שצריך (וצריך, חברים. אוהו כמה שצריך) ונהגו בזהירות ובמתינות. ושאף אחד לא יחשוב שתחזוקה כזו היא זולה - מדובר בהרבה הרבה אלפים בשנה, כל שנה.

אז לסיכום - היקר הזה, יקר מאוד.
זה שיש רכב שעולה יותר ומסתובבת שמועה שהוא "אמין", זה לא אומר שהוא לא יתקלקל, ויעלה הון באחזקה.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 10:03
זה שיש רכב שעולה יותר ומסתובבת שמועה שהוא "אמין", זה לא אומר שהוא לא יתקלקל, ויעלה הון באחזקה.
זה הכל יחסי למה שמסביב ומה האופציות.

ואיכשהו הדיון הזה מתקיים סביב לעולם בשלל שפות, הרבה לפני שהוא התקיים כאן.
אין כאן בלבנט פטנט או הארה לגויים בנושא הזה.
להיפך, ההיצע ויכולת ההשוואה אצלנו עוד יותר מצומצמת.

KOOKE
16-06-18, 10:14
פותח השירשור והאחרים....

כולנו חייבים להפנים שהמחירון בארץ זה סוג של פיקציה שמשמשת את חברות הביטוח וחוץ מזה הוא לא קנה מידה לשום כלום ובטח שלא קנה מידה לשווי שוק רכב יד 2.

השאלה שקונה פוטנציאלי צריך לשאול את עצמו אם מחיר שמבוקש עבור רכב X מתאים לו או לא... זה הכל.

חוסר הרלבנטיות של המחירון הוא לא רק לגבי הלנדקרוזר אלא גם להרבה רכבים אחרים אם מעל ואם מתחת ל"מחיר המחירון"...

ברגע שנפנים עניין פשוט זה החיים כקונים ואפילו כמוכרים של רכב יד 2 יהיו פשוטים ויפים יותר...

ככה זה כשיש מחירון כמעט מונופוליסטי אחד שהפרמטרים העומדים בבסיסו עלומים ובלתי ברורים בעליל.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 10:25
יואב,
הכל בסדר?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180616/19701785a02ca167958b274f26eca40a.jpg

נדב ש.
16-06-18, 10:32
לנדקרוזר שניקנה מיד ראשונה, נהג יחיד, מקורי, כל חייו בילה על אספלט, 290k ק"מ מטופל רק בחברה עם תיעוד ושקיפות.
כשנירכש ועבר ליד השניה הוא הוגבה והיתמגן.
אחרי 5000 ק"מ הוחלפו מזרקים(פעם שניה או שלישית לפי התיעוד).
זמן קצר אחר כך הוחלף כל הפרונט(כולל הכל, מתלים, ציריות-אחת נישברה).
הלך טורבו.
נישבר טרנספר, ועוד ועוד... כל זה במהלך שנה בערך...

עוד אחד כנ"ל יד ראשונה עם 200k בקניה, רכב שטייל והיה כבר מוגבה וממוגן כנ"ל עם היסטוריה וכו'.
כאמור סביבות הק"מ הזה המנוע קרס, הסיפור נימצא פה בפורום.
לא ניגמר בזה כמובן כי הרכב ממשיך לטייל וכמו הראשון הוחלפו עוד מכלולים רבים.
הרכבים האלה נוסעים יומיומי.

מי שקונה רכב כדי לטייל(ולא, טיול פעם בשנה לא נחשב) שיקח בחשבון שזה יעלה לו כסף חוץ מהבלאי השיגרתי שיש.
יכול להיות שאם היו ממשיכים לנסוע רק על אספלט היו שורדים יותר בלי יותר מידי תקלות... אולי...
מי שחושב שרכב בן 10 או יותר יפגין אמינות בעיה שלו, רוצה שקט? קנה אוטו חדש וגם זה בערבון מוגבל.

בוזי
16-06-18, 10:36
זה הכל יחסי למה שמסביב ומה האופציות.

ואיכשהו הדיון הזה מתקיים סביב לעולם בשלל שפות, הרבה לפני שהוא התקיים כאן.
אין כאן בלבנט פטנט או הארה לגויים בנושא הזה.
להיפך, ההיצע ויכולת ההשוואה אצלנו עוד יותר מצומצמת.

האגדה על טויוטה נולדה בעקבות שני דגמים שהיו באמת פשוטים להחריד ואמינים מאוד, בימים שבהם חלקי רכב לא היו יקרים אש כמו היום, בשילוב שיווק נכון.
היום אין בטויוטה שום דבר שאין במתחרים, בטח שלא אמינות. כל מה שנשאר מזה, זה עדר מאמינים שעושים כל מה שביכולתם בשביל לשמור על "ההשקעה" (הוצאה, בשפת אנשים רגילים) שלהם ומכוניות שלא מזדקנות יפה.
נראה לי שהמותג נמצא בדעיכה, בארץ ובעולם. היצרן, היבואן והבעלים מנסים לחלוב את מה שנשאר בפרה הזקנה.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 10:58
האגדה על טויוטה נולדה בעקבות שני דגמים שהיו באמת פשוטים להחריד ואמינים מאוד, בימים שבהם חלקי רכב לא היו יקרים אש כמו היום, בשילוב שיווק נכון.
היום אין בטויוטה שום דבר שאין במתחרים, בטח שלא אמינות. כל מה שנשאר מזה, זה עדר מאמינים שעושים כל מה שביכולתם בשביל לשמור על "ההשקעה" (הוצאה, בשפת אנשים רגילים) שלהם ומכוניות שלא מזדקנות יפה.
נראה לי שהמותג נמצא בדעיכה, בארץ ובעולם. היצרן, היבואן והבעלים מנסים לחלוב את מה שנשאר בפרה הזקנה.
בתור מי שקורא הרבה חומר מחו״ל, ברשת וגם מודפס, ממדינות שיש להן תרבות שטח הרבה יותר מפותחת וותיקה ממה שיש לנו כאן, חד-משמעית אתה טועה.

עזוב את נושא כן אמין-לא אמין.
המותג חזק מאד בקהילת השטח בעולם, בשווקים שמבחינתם אנחנו בישראל זה פרומיל שקוף.

הם עדיין עושים משהו נכון.
תקרא לזה שיווק, תקרא לזה מינוף הישגי עבר, תקרא לזה מוצר טוב, לא משנה איך תקרא לזה, ואם אתה אוהב את זה או לא, זה עובד להם.

יואב פולס
16-06-18, 11:00
יואב,
הכל בסדר?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180616/19701785a02ca167958b274f26eca40a.jpg

משהו לא ברור...?

משהו השתבש בהעלאה לאתר. אין מצב אני כותב את זה שוב.
ביקשתי מהמנהלים לבדוק אם ניתן לקודד מחדש לעברית.
אם כן - זה רווח נקי לכולם, שיסתום את הגולל אחת ולתמיד, ולא יהיו יותר שאלות אם שווה או לא שווה לשלם על לנדקרוזר את המחירים שמבקשים...
אם לא - זה סופה המוקדם (מדי) של דת חדשה.

- - - Updated - - -

זו דעה שלך.
הנסיון האישי שלי שונה מהותית.

טרודיי
16-06-18, 11:02
׳–׳” ׳‘׳¡׳“׳¨.
׳׳�׳“׳’׳� (׳₪׳•׳§׳¡, ׳�׳•׳�׳“׳�׳�, ׳�׳[emoji769]׳[emoji769]׳¨׳•׳*׳�׳�, ׳“׳•׳‘׳[emoji769]׳*׳¡׳•׳� ׳•׳›׳“').
׳�׳[emoji769]׳’׳•׳*׳[emoji769] ׳’׳—׳•׳� - ׳*׳*׳[emoji769]׳— 4.

- - - Updated - - -

WTF??? ^^^

=======
* = נ

:)
=======

תגובה: הבדלי מחיר לא הגיו׳*ים
זה בסדר.
א׳*י חושב שאתה צריך לעשות תיאום ציפיות עם עצמך.
סתם כ'אצבע מול הרוח' ובאמת לא לפתוח כאן מלחמה, וזה ׳*כון גם עבור רכבי שטח אחרים.

על ל׳*דקרוזר סט׳*דרטי, ללא שיפורים, יבקשו 10.0 - 15.0 מעל מחירון.
יד ׳*מוכה באופן חריג, ק"מ ׳*מוך באופן חריג - יבקשו 15.0-20.0 מעל מחירון ואולי למעלה מכך.

רכב עם הגבהה של קפיצים ובולמים, הגבהה מסודרת לא חאפרית, ברישיון - תעלה בין 6000 ש"ח ל 10,000 ש"ח בהתאם לדגם (פוקס, אולדמן, איירו׳*מן, דובי׳*סון וכד').
מיגו׳*י גחון - ׳*׳*יח 4.0 - 5.0 אש"ח כחדש
מדרגות סף - 2.0 אש"ח
ש׳*ורקל 1.0 אש"ח
מצב צמיגים - אם יש צמיגי לי׳*גלו׳*ג ב׳*י 4 זה שו׳*ה מסט BF בן חצי ש׳*ה. במקרה הראשון יש לך הוצאה מיידית של 3000 ש"ח על סט צמיגים, במקרה הש׳*י לא תוציא שקל.
אם הרכב עבר החלפת מזרקים לפ׳*י חצי ש׳*ה זה שו׳*ה מאשר רכב שאתה צריך עכשיו להוציא 10.0 על החלפה כזו.

אם יש ברכב מולטימדיה ומצלמות רוורס, אם הריפודים שלמים ויפים או מרופטים וקרועים - הכל משפיע על מחיר הרכב.

עכשיו תעשה לעצמך את החשבון האישי שלך, אף אחד מאית׳*ו לא יכול להיות במקומך.
מכרתי בעבר ל׳*דקרוזר 2003 שהיה במצב מצויין. הצעתי לחבר שחיפש רכב לק׳*ות אותו. חבר אח. הצעתי לו את הרכב ב 75.0 אש"ח ואמרתי שכל תקלה שהוא רוצה ממ׳*י עזרה א׳*י עוזר, ואם צריך החלפת מזרקים א׳*י משתתף איתו. אישתו שמה ברקסים. הק"מ גבוה, היד לא מתאימה. לא רוצה. מכרתי למישהו אחר אחרי יומיים ב 81.0 אש"ח בלי שום מחוייבות. אז א׳*שים עושים את החישובים שלהם, כולל אלו של בת הזוג, וזה בסדר ולגיטימי, ולכן א׳*ח׳*ו לא יכולים להיות במקומך.

מה שא׳*י רוצה לומר זה שאתה צריך לבחון את המודעות שמתפרסמות, ולראות מה מצב הרכב הספציפי. זה לא שוק של יו׳*דאי I30 שהמכו׳*יות ׳*בדלות אחת מהש׳*יה בבעלויות ובק"מ ומעבר לכך זהות.

erezgur
׳–׳” ׳‘׳¡׳“׳¨.
׳׳*׳™ ׳—׳•׳©׳‘ ׳©׳׳×׳” ׳¦׳¨׳™׳š ׳œ׳¢׳©׳•׳× ׳×׳™׳׳•׳ ׳¦׳™׳₪׳™׳•׳× ׳¢׳ ׳¢׳¦׳ž׳š.
׳¡׳×׳ ׳›'׳׳¦׳‘׳¢ ׳ž׳•׳œ ׳”׳¨׳•׳—' ׳•׳‘׳׳ž׳× ׳œ׳ ׳œ׳₪׳×׳•׳— ׳›׳׳Ÿ ׳ž׳œ׳—׳ž׳”, ׳•׳–׳” ׳*׳›׳•׳Ÿ ׳’׳ ׳¢׳‘׳•׳¨ ׳¨׳›׳‘׳™ ׳©׳˜׳— ׳׳—׳¨׳™׳.
׳ <השמטתי עוד ג'יבריש...>
- - - Updated - - -

WTF??? ^^^
שתהיה בריא ...

תרשה לי לנסות לתרגם:

זה בסדר.
אני חושב שאתה צריך לעשות תיאום ציפיות עם עצמך.
סתם כ'אצבע מול הרוח' ובאמת לא לפתוח כאן מלחמה, וזה נכון גם עבור רכבי שטח אחרים.

על לנדקרוזר סטנדרטי, ללא שיפורים, יבקשו 10.0 - 15.0 מעל מחירון.
יד נמוכה באופן חריג, ק"מ נמוך באופן חריג - יבקשו 15.0-20.0 מעל מחירון ואולי למעלה מכך.

רכב עם הגבהה של קפיצים ובולמים, הגבהה מסודרת לא חאפרית, ברישיון - תעלה בין 6000 ש"ח ל 10,000 ש"ח בהתאם לדגם (פוקס, אולדמן, איירונמן, דובינסון וכד').
מיגוני גחון - נניח 4.0 - 5.0 אש"ח כחדש
מדרגות סף - 2.0 אש"ח
שנורקל 1.0 אש"ח
מצב צמיגים - אם יש צמיגי לינגלונג בני 4 זה שונה מסט BF בן חצי שנה. במקרה הראשון יש לך הוצאה מיידית של 3000 ש"ח על סט צמיגים, במקרה השני לא תוציא שקל.
אם הרכב עבר החלפת מזרקים לפני חצי שנה זה שונה מאשר רכב שאתה צריך עכשיו להוציא 10.0 על החלפה כזו.

אם יש ברכב מולטימדיה ומצלמות רוורס, אם הריפודים שלמים ויפים או מרופטים וקרועים - הכל משפיע על מחיר הרכב.

עכשיו תעשה לעצמך את החשבון האישי שלך, אף אחד מאיתנו לא יכול להיות במקומך.
מכרתי בעבר לנדקרוזר 2003 שהיה במצב מצויין. הצעתי לחבר שחיפש רכב לקנות אותו. חבר אח. הצעתי לו את הרכב ב 75.0 אש"ח ואמרתי שכל תקלה שהוא רוצה ממני עזרה אני עוזר, ואם צריך החלפת מזרקים אני משתתף איתו. אישתו שמה ברקסים. הק"מ גבוה, היד לא מתאימה. לא רוצה. מכרתי למישהו אחר אחרי יומיים ב 81.0 אש"ח בלי שום מחוייבות. אז אנשים עושים את החישובים שלהם, כולל אלו של בת הזוג, וזה בסדר ולגיטימי, ולכן אנחנו לא יכולים להיות במקומך.

מה שאני רוצה לומר זה שאתה צריך לבחון את המודעות שמתפרסמות, ולראות מה מצב הרכב הספציפי. זה לא שוק של יונדאי I30 שהמכוניות נבדלות אחת מהשניה בבעלויות ובק"מ ומעבר לכך זהות.

אתר מומלץ למי שרוצה לתקן לבד בעיות קידוד עברית - http://www.pixiesoft.com/flip/

ד ו ר ו ן
[QUOTE=יואב;797305]משהו לא ברור...?

][/COLOR]
תיכנס מהר לעריכת הודעה, יכול להיות שתוכל לסדר.

ניר ל
16-06-18, 11:04
כשאני רוצה לקנות רכב - מגדיר לעצמי מה אני מחפש , עושה רשימה של הדגמים המתאימים, עובר על לוחות המודעות כמה זמן שצריך וניגש לבדוק רק את מה שנראה על פניו עונה על הדרישות.
כשאני רוצה למכור רכב - עובר על הלוח ובודק כמה מבקשים עבור כלים דומים, מפרסם מחיר שוק, מפחית אותו אם אין היענות. כשמדובר ברכב יוצא דופן ( ג׳יפ משופר באופן מיוחד) אז מחכה יותר בסבלנות לקונה רציני.
אני מברר מחירון לוי יצחק רק מול חברת הביטוח כדי להעריך אם ההחזר מצדיק את הפרמיה המבוקשת.

אף פעם לא הבנתי את הטענות של אנשים כלפי השוק , אף מוכר הוא לא מונופול, זכותו לדרוש כמו שזכות הקונה לדלג על המודעה.
מי שמתלונן על גובה המחיר בזמן הקנייה הוא בד״כ גם זה שיבקש מחיר מופרז במכירה...

בוזי
16-06-18, 11:13
בתור מי שקורא הרבה חומר מחו״ל, ברשת וגם מודפס, ממדינות שיש להן תרבות שטח הרבה יותר מפותחת וותיקה ממה שיש לנו כאן, חד-משמעית אתה טועה.

עזוב את נושא כן אמין-לא אמין.
המותג חזק מאד בקהילת השטח בעולם, בשווקים שמבחינתם אנחנו בישראל זה פרומיל שקוף.

הם עדיין עושים משהו נכון.
תקרא לזה שיווק, תקרא לזה מינוף הישגי עבר, תקרא לזה מוצר טוב, לא משנה איך תקרא לזה, ואם אתה אוהב את זה או לא, זה עובד להם.
ברור שזה עובד להם. עובדה שאנחנו מדברים על זה.
האם המוצר עצמו טוב מהאחרים כמו שהשוק שלו חזק? לדעתי, כבר הבנתם, לא.

בוזי
16-06-18, 11:17
משהו לא ברור...?

אם כן - זה רווח נקי לכולם, שיסתום את הגולל אחת ולתמיד, ולא יהיו יותר שאלות אם שווה או לא שווה לשלם על לנדקרוזר את המחירים שמבקשים...
אם לא - זה סופה המוקדם (מדי) של דת חדשה.

- - - Updated - - -

זו דעה שלך.
הנסיון האישי שלי שונה מהותית.

מעט הניסיון שיש לי עם טויוטה, לא עם לנדקרוזר אבל אחד הדגמים "האגדיים", הוכיח שמדובר במוצר בינוני ולא יותר.
ממה שאני רואה סביבי בגזרת הלנדקרוזרים, המצב דומה מאוד: יופי של אוטו, בסדר גמור, ממש לא שווה את הכסף.
לגבי תוספות וכדומה - צריך לבחון כל רכב לגופו. אין ויכוח שעל תוספות איכותיות, במצב טוב וכאלה שאתה רוצה - שווה לשלם.

נדב ש.
16-06-18, 11:34

+1
תדברו עם אנשים שהיה בבעלותם כזה תקופה ומכרו, הדעה שלהם הישתנתה מקצה לקצה, כנ"ל כאלה שפויים שהרכב עדיין בבעלותם ולא מפחדים לדבר על הוצאות, תקלות, ומכירה של הרכב, עדיין הם יציעו אותו למכירה לפי מחיר שוק ולא מחירון, כמובן כתלות מצב הרכב, לגיטימי.

יואב פולס
16-06-18, 11:44
לא נהפוך את זה לדיון (עוד דיון אחד מני רבים) בנושא.

ככל הנראה יש מחיר שוק. מי שמתאים לו קונה (ואחכ מוכר בהתאם) ומי שלא מתאים לו מוצא סיבות להצדיק למה זה אוברייטד.

הכל בסדר, לאנשים שונים יש עדיפויות שונות.

בוזי
16-06-18, 11:55
הדיון (שכבר התחיל. בוקר טוב, שבת שלום וברוכים הבאים למצטרפים) התחיל בגלל הטענה שרק טויוטה אמינה. אני טוען שטויוטה ולנדקרוזר בפרט הוא רכב טוב וראוי, בפרמטרים מסויימים יותר מאחרים, בפרמטרים אחרים פחות.
להגיד שהוא יותר אמין או שורד יותר מאחרים, ולכן שווה לשלם את המחיר ה"לא הגיוני", ע"פ הכותרת של פות"ש, זה כנראה לא נכון.
מה שכן, טויוטה היא סחורה חמה וזה טוב למי שעוסק בקנייה ומכירה, אין ספק. מי שזה השיקול היחיד שלו - שיתחדש.
אגב, הדיון הזה לא שונה מדיון של בנות 15 על מותג ג׳ינסים כזה או אחר.
יש כאלו שלא תעזנה לצאת מהבית עם ג׳ינס שעלה פחות מ 500 שקל, החכמות והאמיצות ימצאו מכנסיים איכותיים, יפים וטובים בהרבה פחות.

יואב פולס
16-06-18, 12:01
להגיד שהוא יותר אמין או שורד יותר מאחרים, ולכן שווה לשלם את המחיר ה"לא הגיוני", ע"פ הכותרת של פות"ש, זה כנראה לא נכון.

אני מאמין שזה כן נכון. כך לפחות על פי הנסיון האישי שלי.
בוודאות משמעותית יותר אמין מתוצרת לנדרובר או מיצובישי.
בכמה סדרי גודל מעל האחרים, וגם מעל הפאג'רו.

בוזי
16-06-18, 12:33
ניסינו לבדוק את זה סטטיסטית.
נפתח כאן שרשור, בו כל אחד היה יכול לציין אילו הוצאות היו לו לאורך זמן.
הניסוי נכשל, אם בגלל שאנשים לא ששו לחלוק את הנתונים מכל מיני סיבות, ואם כי הם באמת לא יודעים.
בנוסף גילינו שרמת האחזקה לא זהה - אחד ייסע ברכב מקרטע ומעשן והשני יחליף כל קליפס שחוק של פס קישוט.
ויחד עם כל זה - קח לנדקרוזר שנסע 300000 ק"מ ותבדוק אילו מכלולים כבדים הוחלפו או שופצו ומתי, תשווה למותגים אחרים - ותגלה שהלנדקרוזר לא יותר אמין או עמיד.

נדב ש.
16-06-18, 12:39
אני מאמין שזה כן נכון. כך לפחות על פי הנסיון האישי שלי.
בוודאות משמעותית יותר אמין מתוצרת לנדרובר או מיצובישי.
בכמה סדרי גודל מעל האחרים, וגם מעל הפאג'רו.

הרכב אצלך לטיולים בלבד לא? כמעט ולא נוסע להבנתי ולפי מה שתיארת בעבר, עם כל הכבוד זאת לא דוגמה.

4 סוגי כלים שונים:
2 לנדקרוזרים.
פראדו.
דיסקו.
2 טרופר דיזל.
מטיילים ביחד ומשמשים כרכב יומיומי, לפי הסדר הזה 2 הראשונים בילו יותר במוסך בשנה האחרונה מאשר כולם, ההוצאות שלהם פי 3 אם לא יותר מכולם.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 12:44
ברור שזה עובד להם..
יופי, התקדמנו.

עכשיו, השאלה אם היא בכלל מעניינת מישהו, זה האם הרוב בעולם, לא בביצונת המקומית שלנו, היא משוטה/עיוורת וטויוטה היא הנבל העולמי ששולט במחשבת ההמונים בצורה האולטימטיבית ונביאי השער הם המיעוט שהבין את הטריק, וצועק תיזהרו..

או שהם אלו השבויים בקונספציה מפותחת יתר על המידה, ובפועל זה שילוב דברים עם נטייה להגזמה מכל הכיוונים, בדגש על כל הכיוונים.

יואב פולס
16-06-18, 12:49
הרכב אצלך לטיולים בלבד לא? כמעט ולא נוסע להבנתי ולפי מה שתיארת בעבר, עם כל הכבוד זאת לא דוגמה.

אני לא משווה לאחרים אני משווה למכוניות שאני החזקתי. חלקן בדיוק באותו מתווה. רכב לטיולים.

אבל באמת, ברור לי שהחום משאיר את רובנו בבית וכפועל יוצא אנחנו מקלידים שטויות על המחשב.

יחליט פות"ש מה שבא לו, ובהצלחה לכולם עם הרכישות והמכירות.

ועוד דבר חשוב, לסגנון הנהיגה יש חלק גדול בעמידות של הרכב. מי שנוהג עם רגל כבדה על הגז בשטח, לא קורא את השטח נכון, מפוצץ את הרכב על מכשולים - יחווה הרבה יותר תקלות ושברים (בכל מותג רכב) מאשר אחר שנוסע איתו באותו מסלול, אבל נוהג בעדינות ובזהירות.

נדב ש.
16-06-18, 13:03
הלנדקרוזרים נעולים arb והנהגים "טיפה" מנוסים, להאשים את צורת הנהיגה לא פונקציה בהשוואה הספציפית הזאת.

בוזי
16-06-18, 13:22
יופי, התקדמנו.

לא התקדמנו מאחר ואנחנו לא בשום מסע שכנוע (אני לא, לפחות).
אני לא מנסה לשכנע או להשתכנע.
אני מציג את דעתי על אחזקת suv בישראל.
למי שמצוי עמוק בתוך עדר המשוכנעים זה לא ישנה ממילא (קצת מזכיר סיינטולוגיה, האמת. מי שנמצא בפנים מוכר את נשמתו ורכושו כי זו האמת, ומה יש לדבר בכלל כי מי שלא מסכים הוא טיפש ולא מבין כלום. מי שהצליח לצאת, לא מאמין על עצמו איך הוא היה עיוור כל הזמן).
אני משמיע את הקול השפוי והלא-מכור לטובת מי שאי פעם יקרא את השרשור הזה בעתיד, ויחליט לבדוק את הנתונים ולהחליט בעצמו מה נכון לו, ולא רק לזרום עם העדר, כוחות השוק וצווי האופנה.

איל מ
16-06-18, 14:09
שורה תחתונה. אם היום הייתי קונה suv והיה עומד מולי פג'רו, טרופר, דיסקברי, ולנדקרוזר, כולם באותו מחיר, כנראה שהייתי קונה לנדקרוזר.
אם הלנדקרוזר היה עולה 5-10 יותר עדיין הייתי הולך על זה. אבל כשיבררתי בזמנו, ההבדלים עמדו על שני טרופר במחיר לנדקרוזר אז.....
(אגב, לא בגלל איזה ידע סודי שברשותי, נטו בגלל היחסי ציבור.).

ד ו ר ו ן
16-06-18, 14:41
לא התקדמנו מאחר ואנחנו לא בשום מסע שכנוע (אני לא, לפחות).
אני לא מנסה לשכנע או להשתכנע.

שמנו בצד משהו אחד?

אז התקדמנו.

לא מנסה לשכנע, מקשיב לפרשנויות לתופעה.

יואב פולס
16-06-18, 15:03
אני משמיע את הקול השפוי והלא-מכור

אין כזה דבר. אתה משמיע את הקול השפוי לדעתך. זו עמדתך. זו אינה פרשנות אובייקטיבית המתבססת על נתונים מוחלטים שהוזנו למחשב ונתנו תוצאה.
לדעתך, על סמך המידע שעומד לרשותך הגעת למסקנה שזה לא שווה.
אישית, אחרי הרבה שנות נסיון עם לנדרובר, שנה אחת עם פאג'רו, והרבה שנות לנדקרוזר - אני מצביע לנדקרוזר. מהנסיון שלי. מההוצאות שהמכוניות גרמו לי. מהזמינות שלהן. מהנוחות ומהיכולות שלהן בשטח. רק לנדקרוזר.
קונה יקר, מוכר יקר. באמצע מעט מאוד הוצאות.

סיינטולוגיה - וואו הלכת רחוק מאוד. באזימוט שגוי.

ADaShim
16-06-18, 17:33
שתהיה בריא ...
תרשה לי לנסות לתרגם:
אתר מומלץ למי שרוצה לתקן לבד בעיות קידוד עברית - http://www.pixiesoft.com/flip/

ארז- תודה. לא הכרתי את האתר.
(גם אני ניסיתי לשנות את הקידוד, ללא הצלחה, באמצעות האתר של חנן כהן-קוסם העברית)
http://www.info.org.il/hebrew_magic.php

סליחה על ההפרעה, אפשר להמשיך בדיון.

נדב ש.
16-06-18, 18:51
אין כזה דבר. אתה משמיע את הקול השפוי לדעתך. זו עמדתך. זו אינה פרשנות אובייקטיבית המתבססת על נתונים מוחלטים שהוזנו למחשב ונתנו תוצאה.
לדעתך, על סמך המידע שעומד לרשותך הגעת למסקנה שזה לא שווה.
אישית, אחרי הרבה שנות נסיון עם לנדרובר, שנה אחת עם פאג'רו, והרבה שנות לנדקרוזר - אני מצביע לנדקרוזר. מהנסיון שלי. מההוצאות שהמכוניות גרמו לי. מהזמינות שלהן. מהנוחות ומהיכולות שלהן בשטח. רק לנדקרוזר.
קונה יקר, מוכר יקר. באמצע מעט מאוד הוצאות.

סיינטולוגיה - וואו הלכת רחוק מאוד. באזימוט שגוי.

אתה יודע זה מעניין מאוד מה שאתה כותב... ועדיין יש הרבה כאן בעלי לנדקרוזר שלא מגיבים משום מה.
לנדקרוזר יותר נוח? יותר נוח מהדיסקו שהיה לך? זאת בדיחה.
הרבה מאוד טוענים אחרת, אפילו הבעלים שאני מכיר אומר שהוא לא נוח לו ומה הוא לא עשה כדי לשנות את זה.

סתם בשביל ההשוואה, איזה הוצאות כבר היו לך על הרכבים האחרים? אני יודע שלנדקרוזר לא מתקלקל, אבל למזרקים יש "בלאי"(שמשום מה ברכבים אחרים כמעט ואין אותו באותה תדירות), 10k ש"ח במוסך (מספיק פעם אחת) שווה למה? יישור קו שלם ברכב אחר?
תיקון בוקסות משולשים(או החלפת משולש)/מתלה בערך 3k לצד, שווה למה?
בקיצור מה הוצאת בשנה שהפג׳רו(מניח שזה היה קינג) היה אצלך באותם תנאים שהלנדקרוזר היה(5000 ק"מ בשנה? וטיול פעם ב..)?

את הדוגמה שלי נתתי בהודעה הקודמת, בינתיים באותם תנאי שימוש של יומיומי וטיולים ביחד הלנדקרוזרים עקפו את כולם בהוצאות, אפילו את הטרופר שידוע לשימצה, ואנחנו אנשים פדנטים שמטפלים בכל בורג משוחרר.

asafk
16-06-18, 19:35
ועדיין... יש הרבה אנשים שמוכנים לשלם יותר - בקניה ובאחזקה - כדי לומר שיש להם לנדקרוזר.

אני לא רואה בזה הגיון פרט להגיון המוכח של שמירת הערך... ומי שמתייחס לרכב הפנאי שלו כמו להשקעה - לא יכול שלא לקחת זאת בחשבון.

אי אפשר להתווכח עם זה. אפשר לבחור לא להיות במשחק וגם זה בסדר.

אסף.

יואב פולס
16-06-18, 19:46
נדב,
אני אנסה לענות לך,
1. עבורי הלנדקרוזר יותר נוח. הדיסקברי האחרון שהחזקתי היה דיסקו 2 ES. עם כריות מתפקדות. כמובן אחרי שהחלפתי. הלנדקרוזר עם איירונמן. לי יותר נוח. זה מה שיש. בעלי דיסקברי נוהגים לנפנף בנוחות בלתי מתפשרת כחיפוי על התקלות והאיכות הנמוכה של הרכב. אבל בפועל לטעמי הדיסקו עם שני סרנים חיים והוא פחות נוח מהלנדקרוזר.
2. בעלי לנדקרוזר לא מגיבים כאן כי באמת אין להם מה להוכיח. רוצה תאמין, לא רוצה אל תאמין. who cares ?
3. את מה שעלה לי להחזיק דיסקברים - העליתי לכאן בפירוט יתר. את הלנדקרוזרים - אפילו לא חמישית מאותה העלות. לפני חודש הלנדקרוזר יצא מטיפול וטסט במוסך. טיפול שנתי. עלה כ 1400 ש"ח כולל שירות העברת הטסט, ועלות המבחן עצמו.
4. אתה מתעקש להוכיח לי שאני טועה, ואני מסתכל על רשימת השיפורים על הרכב שלך ומחייך. כי הייתי שם. כי בדיסקברי חייבים לשים נעילה מרכזית (בלנדקרוזר זה מקורי), ונעילה אחורית וקדמית כי ה TC מפגר (בלנדקרוזר עובד כמו שעון שוויצרי), וציריות מחוזקות כי המקוריות נשברות, ועוד ועוד. ולמרות זאת אתה מנסה להסביר לי שאני טועה.

אתה מנסה לשכנע מישהו שלא שווה לקנות לנדקרוזר במחירים שהוא מוצע (נניח 20.0 אלף מעל מחירון) אבל מנסה למכור את הרכב שלך במחיר שהוא פי שלוש (!!!) מהמחירון. יופי של סטנדרטים כפולים. אני לא טוען שהרכב שלך לא שווה את זה, יכול להיות שכן, ובכל מקרה זה לחלוטין עניין שלך, ואני מאחל לך שיגיע קונה שיעריך את ההשקעה העצומה שלך ברכב. אבל אתה לא יכול לזרוק אבנים כשאתה מתגורר בבית מזכוכית.

ידידי, טוב לך? טוב לי? מצויין.

נדב ש.
16-06-18, 20:19
לא מנסה להוכיח לך שאתה טועה, לא השוויתי הוצאות לדיסקו כי די ברור שזה לא בר השוואה, השוויתי לפג׳רו שציינת שהיה לך.
את הנוחות כן השוויתי ללנדקרוזר, כי מה לעשות הרוב טוענים שהוא לא נוח...
בעלי טויוטה לא מגיבים כאן, למה? כי אני מכיר כמה שמשלמים ויוצאים בדלת האחורית! ראבק אפילו גיסי הסתיר ממני שהלך לו טורבו! מה הבושה הזאת?? אז הלך... קורה...

לא יודע מה אצל אחרים, אצלי הנעילה מרכזית מקורית כמו אצל עוד כמה שיש להם אותו דגם כמו שלי בדיוק, אפשר להמשיך להיתווכח על זה.
הדיפ' בלנדקרוזר לא מתפצלח? אני ראיתי כבר כמה כאלה(ולא רק, בכל רכב שיש tc), זה שלא קרה לך מזלך, אולי כי אתה לא מטייל, ולך תשיג דיפ' ללנדקרוזר...
במחיר של שיפוץ מזרקים של לנדקרוזר אפשר לינעול דיסקו כפול עם אשקרופט ישירות מאנגליה.
הציריות בלנדקרוזר כליל השלמות, 2 הלנדקרוזרים שהזכרתי החליפו כבר ציריות קידמיות(שלא לדבר ניתקעו בשטח), השם ישמור איזה מחיר!

פרסמתי את הדיסקו לפי מחיר "שוק" כמו מה שכולם עושים, ותיתפלא שרכבים פחות מושקעים משלי נימכרו במחיר דומה ואני יודע בוודאות, כי מה לעשות, הוא חד קרן!
ותאמין לי זה מחיר נמוך לעומת מה שיש ברכב ולא פירטתי הרבה.
אני עדיין מתלבט אם בכלל למכור ולא שלם עם זה(המחשבה היתה לקנות 3 או 4), יש מצב טוב שהוא ישאר ויבוא עוד אחד בנוסף, ככה יהיה יותר כייף.

ידידי היקר! טוב לך, מצויין לי!

יואב פולס
16-06-18, 20:22
בהצלחה!
אז שהשוק מתמחר את הרכב שלך גבוה זה בסדר לדרוש מחיר מופקע, אבל כשהשוק מתמחר רכב אחר גבוה זה לא בסדר.
הוא שאמרתי. סטנדרטים כפולים.

נדב ש.
16-06-18, 20:55
בהצלחה!
אז שהשוק מתמחר את הרכב שלך גבוה זה בסדר לדרוש מחיר מופקע, אבל כשהשוק מתמחר רכב אחר גבוה זה לא בסדר.
הוא שאמרתי. סטנדרטים כפולים.
ניתן לסכם את הדיון ב:

זה בסדר גמור כשיש על מה לדרוש, ולא לדרוש 20 או 30k ש"ח על רכב שאין בו כלום (שלא לדבר על שחוט ומרוט) מלבד סמל, על זה כל הדיון פה.

תקרא טוב מה כתבתי, ישנם כלים דומים לשלי שדורשים עליהם כמעט אותו מחיר ואין בהם רבע ממה שיש אצלי, לא אומר שזה בסדר, אבל כנראה שזה השוק.

ASIS
16-06-18, 20:57
אני מבין שהתמונה האחרונה התווספה בבדיחות הדעת, ובכל זאת, אפילו הילדים שלי כבר מזמן יודעים לא להשתמש בהומור כזה.

נא למחוק את התמונה העלובה הזו!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

+1 גדול נקודה.

אדון יואב 'כבר לא' - הצלחת להוריד את הרמה של האתר המכובד שלנו לשפל חדש.

ינעל הדיון הזה לאלתר.

צח- אח גדול לילד מיוחד.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 21:59
נדב,
אתה בעל מוסך/מוביל קבוצות מקצועי/עובד במקום עבודה שמחזיק צי רכבי שטח?

נדב ש.
16-06-18, 22:58
לא(רק כתחביב), לא(רק עם חברים), ולא.
אבל יש לי חברים שכן בעלי מוסכים.

ד ו ר ו ן
16-06-18, 23:04
הכי טוב חברים.

לכולם יש חברים, מכל מיני סוגים.

גם החברים של אחרים נחשבים בתור חו״ד או רק החברים שלך?
(לא חייב לענות)

נדב ש.
16-06-18, 23:23
לא הבנתי, נראה לי שחסרים לך חברים?

ModChiP
17-06-18, 00:43
למחוק

ספרדי
17-06-18, 08:16
ועדיין... יש הרבה אנשים שמוכנים לשלם יותר - בקניה ובאחזקה - כדי לומר שיש להם לנדקרוזר.

אני לא רואה בזה הגיון פרט להגיון המוכח של שמירת הערך... ומי שמתייחס לרכב הפנאי שלו כמו להשקעה - לא יכול שלא לקחת זאת בחשבון.

אי אפשר להתווכח עם זה. אפשר לבחור לא להיות במשחק וגם זה בסדר.

אסף.

מסכים איתך בכל מילה.

eliv1
17-06-18, 09:21
תגובה רק כדי לשחרר את המתיחות ולהסיח דעת ...

יש לי פראדו ארוך. משופר קלות. לטעמי רכב שעונה בול הצרכים שלי... נוח מרווח ועובר כל מה שנדרש בטיולי המשפחות. לטעמי אין סיבה אמיתית למחיר הגבוה יחסית לשנתון שלו. הרבה יותר אמין מכל רכב שהחזקתי. היה גרנד צ'ירוקי ישן ועדיין יש 2 סיקסים בבית.
עלות האחזקה גבוהה יותר מכל שאר הרכבים בעיקר כי החלפים יקרים אבל מחזיקים הרבה יותר זמן. רוב התסכול הוא מגומיות ציריה אבל טרם נתקלתי במכלולים משמעותיים שהתקלקלו.
סהכ אני מרוצה והעיקר שהאשה מרוצה.
לגבי קנייה צריך סבלנות למצוא רכב שמור ולא שחוט שנמכר במחיר סביר. ראיתי הרבה נבלות במחירים מופקעים אבל כל אלה סתם מחכים לפראיר או שחיים בסרט שהלוגו על המכסה מנוע יתן להם מחיר טוב לגרוטאה שלהם.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

ronen7k
17-06-18, 11:54
פרסמתי את הדיסקו לפי מחיר "שוק" כמו מה שכולם עושים, ותיתפלא שרכבים פחות מושקעים משלי נימכרו במחיר דומה ואני יודע בוודאות, כי מה לעשות, הוא חד קרן!
ותאמין לי זה מחיר נמוך לעומת מה שיש ברכב ולא פירטתי הרבה.
אני עדיין מתלבט אם בכלל למכור ולא שלם עם זה(המחשבה היתה לקנות 3 או 4), יש מצב טוב שהוא ישאר ויבוא עוד אחד בנוסף, ככה יהיה יותר כייף.

!

מזה זמן שאני עוקב אחרי מחירי הדיסקו 2 שלמכירה ביד 2 , אין מחירון ואין חוק שקובע מחיר מסויים !

נדב , אל תמכור עכשיו , עוד שנה אני קונה אותו ממך , אבל בתנאי שאתה ממשיך לתחזק אותו כמו עד עכשיו ;).

אין לי כרגע איפה לשים אותו , ואני לא אחנה אותו ברחוב ! :cool: ( וגם צריך לגייס עוד כסף)

ולא , אני לא קונה טויוטה .

ModChiP
18-06-18, 00:22
עלתה פה נקודה יפה, מי שרוצה לנדקרוזר שלא ישכנע את עצמו ויקנה אוטו אחר.
כי הוא תמיד ירגיש שהוא התפשר.

oferc
24-06-18, 10:14
אחלה דיון וכמובן שאלה ששואלים אותה הרבה בעלי רכב שטח , לאן הולכים ?

לפני 3 חודשים החלטתי שאני מחליף את הפאגרו הקצר שלי 2009 עם 135000 ק"מ , המטרה גיפ במצב חדש (שמור יד נמוכה ופחות מ60,000 ק"מ) .

התחלתי לחפש לנד קרוזר קצר , מהר מאד הבנתי ש200,000 שקל לא יספיקו למשימה הזאת והתחלתי להעלות את התקציב , חיפשתי במרץ והרמתי עשרות טלפונים , כולם חושבים שהם מוכרים יהלומים או זהב טהור , פשוט מתסכל , היאוש הגיע לשיא אחרי שקיבלתי מספר טלפון של בחור שמוכר 2013 עם 45,000 ק"מ , הוא דרש 255000 שקל כ 62 אלף מעל המחירון , רק לידיעה בחברה מכרו 2018 חדש (דגם ישן) ב285,000 על הכביש, הוא רצה רק 30,000 שקל פחות לרכב בין 5 שנים , ירידת ערך אבסורדית מבחינתו.

אז בלית ברירה החלטתי לקנות חדש במבצע , ניגשתי לחברה כנראה באיחור הכל נמכר והחל להמכר הדגם החדש במחיר מלא , הדגם החדש עולה317000 ש"ח על הכביש והמתנה של 4-5 חודשים , מטורף פשוט מטורף , ושלא נדבר על היחס שמקבלים אצל היבואן , הם פשוט עושים לך טובה שהם מוכרים לך רכב ב317,000 ש"ח , אין הנחות , אין קפה , לא נחמדים ובלי תוספות מיוחדות , גם דגם הלקצורי הוא לא ממש לקצורי ולא כזה מפואר.

שוב חזרתי ליד 2 , חיפשתי 2016 , 2017 כמעט חדשים , כולם רוצים מעל המחירון , כמעט מחיר של חדש , והם גם נחטפים ובמהירות.

ניגשתי שוב לחברה וביקשתי נסיעת מבחן לדגם החדש , החלטתי להזמין חדש וזהו , ניגשתי ליבואן ולקחתי את הלנד קורזר החדש לנסיעת מבחן קצרה בכביש , וואו איזו אכזבה , אין מנוע , ממש אין מנוע , הרכב חלש מאד , אולי בגלל שהוא חדש והמנוע לא נפתח אבל לא ציפיתי לדבר כזה , אני לא משלם על לנד קרוזר לא מפואר עם מנוע חלש 317,000 שקל , חזרתי לפאגרו לא אהבתי את הנסיעה ב"אגדה".

תוך שבוע מצאתי קצר 2015 עם 45,000 ק"מ כמו חדש ב180,000 שקל , הרכב של אשה שאפילו לא יודעת איך להכניס 4X4 , חטפתי אותו ושמתי את שלי למכירה , מכרתי בקלות תוך 4 ימים ב13,000 שקל מעל המחירון . מסתבר שגם לפאגרו יש שוק מטורף , אנשים מגלים את הפאגרו , מדובר ברכב מעולה אמין וגם טוב בשטח ומבחינת נהיגה בכביש הוא הרבה יותר מהנה מהלנד קרוזר.

בוזי
24-06-18, 11:14
אז אתם בעצם אומרים שלנד קרוזר זה תכשיט.
גם רולקס לא מראה את השעה יותר טוב מקסיו, אבל אתה רוצה רולקס.
הבנתי.

גיא
24-06-18, 13:37
זה דיי משעשע ....לקרוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
24-06-18, 14:42
הבנתי.

אבחנה מדויקת. ובאנלוגיה הזאת, הרקסטון שלך זה אפילו לא קסיו. זה מן משהו מכוער שקונים באיקאה ותולים על הקיר. אבל הוא מראה את השעה, אין מה להגיד.

בוזי
24-06-18, 16:54
זה מן משהו מכוער שקונים באיקאה ותולים על הקיר. אבל הוא מראה את השעה, אין מה להגיד.

יש לי כמה כאלה בבית. מראים את השעה בהחלט. עלו גרושים, צורכים סוללה וזהו.
שום דבר מיסטי. אין להם כת מעריצים, לא מנהלים בעניינם ויכוחים סוערים.
שעון.
כמו שאוטו יכול להיות.

יואב פולס
24-06-18, 17:14
הבנתי.

כלומר, לנדקרוזר, טויוטה, זה בעצם...סמל סטאטוס?
https://memegenerator.net/img/instances/52499259.jpg

בוזי
24-06-18, 17:28
זה מה שאני אומר (כלומר, מבין מכם).
רק שבנגוד לסמלי סטטוס אחרים, אין בו, כיום, איזו איכות יתרה.
מוצר בסדר גמור, לא רע חלילה. שווה את הכסף? לדעתי לא.

נדב ש.
24-06-18, 18:49
במקרה הזה הרולקס מזוייף, החיקוי טוב ואפילו לא זול, ולא רק, היצרן גם משתמש ב reverse engineering לכל הדרך עד היום.

והינה מקרה מהשבוע, עוד דיפ' מפוצלח של טויוטה, אפילו לא קרה בטיול והבחור לא טייל עם הרכב כבר כמה חודשים, למי שטוען שזה קורה רק בלנדרובר...
בתמונה הראשונה הורכב סרן חדש בחברה בעלות של 12.500 אש"ח, כן קראתם נכון... יכל למצוא אחד בפירוק בחצי מחיר אבל בשביל מה להחליף חרא בחרא אחר...פדנטים אנחנו... ציינתי כבר.

120096120097

בוזי
24-06-18, 19:13
נדב, מה אתה מנסה להוכיח? שגם בטויוטה יש תקלות וכשלים לפני הזמן, ולא רק זה, אלא שהתיקונים יקרים?
זה מיותר. כולם יודעים את זה. זה ככה בכל רכב, אפילו בג׳י וואגן.

נמרוד
24-06-18, 19:38
אני חושב שהוא מנסה להוריד את מחיר השוק של רכבי ה4x4 של טויוטה.

בהצלחה, הלוואי שלנכתב בג'יפולוג יכולה להיות השפעה כזאת. פיצוץ הבועה הזאת יפתח אפשרויות נוספות לחובבי שטח אמיתיים שלא יכולים להרשות לעצמם LC או היילקס נורמליים, ונאלצים להתפשר על אופציה ב'.

נדב ש.
24-06-18, 19:42
לא מנסה להוכיח כלום, זה ידוע לרובנו, כולם מתקלקלים, ההוכחות בשטח ואצל בעלי הרכבים, זה שחלק גדול מתכחש או שזה לא קרה אצלו עדיין בגלל אי אילו סיבות(החלפה של כלי בזמן קצר, כלי שעומד יותר מאשר נוסע, או שלא מטייל בכלל וכו') עדיין לא מצביע על יותר אמינות, בטח שלא מכלים אחרים שנוסעים ומטיילים פי כמה וכמה.

נדב ש.
24-06-18, 19:54
אני חושב שהוא מנסה להוריד את מחיר השוק של רכבי ה4x4 של טויוטה.

בהצלחה, הלוואי שלנכתב בג'יפולוג יכולה להיות השפעה כזאת. פיצוץ הבועה הזאת יפתח אפשרויות נוספות לחובבי שטח אמיתיים שלא יכולים להרשות לעצמם LC או היילקס נורמליים, ונאלצים להתפשר על אופציה ב'.

גדול אתה...

אלה שבחרו באופציה ב', או ג' זה לא בגלל הבועה...

liontamer84
24-06-18, 20:01
האמת, שעם המחירים של המשומשים - עדיף לקנות חדש.
טנדר חדש.
ב165 אפשר להביא פיאט פולבק עם 0 ק"מ ו5 שנים אחריות.
הוא אולי יהיה טיפה פחות נוח.
אבל אחרי דיגום והתאמה אישית, זה עדיין יהיה רחוק מהמחירים ההזויים שדורשים פה על משומשות שפשוט לא שוות את זה.

לביא
24-06-18, 20:03
הטיעונים - אותם טיעונים....
טיעוני הנגד - גם....
לא נמאס לכם? מה איכפת לכם במה נוסע פלוני? וכמה הוא מוכן לשלם על זה?
כמו שנמרוד אמר - היכולת שלכם להשפיע, לא קיימת.
סעו לטייל - יותר כיף.

avikkllk
24-06-18, 20:08
לא נמאס לכם לטחון מים??
אנשיי טויוטה נגד אנשי אנטי טויוטה
זה מחיר השוק אם שווה או לא זה לא ייגמר
מי שרוצה שיקנה מי שלא לא

Sent from my iPhone using Tapatalk

בוזי
24-06-18, 20:31
אני לא חושב שלמישהו יש ספק של"ק הוא רכב טוב וראוי, בהחלט אחד הטובים. אחרי כמה שיפורים לא גדולים הוא עשוי להיות הטוב מכולם.
עדיין רכב ברזל ופלסטיק, לא בדיוק מרכבת האלים. מתקלקל, מתבלה... אוטו.
אבל בואו נגיד, שאילו היתה עומדת על הפרק רכישה של כזה... אז בהחלט הייתי הולך על אופציה ב', משפר את הגרוטאה, רוכש קרוואן נגרר מפנק ובעודף לוקח את המשפחה לחופשה בחו"ל.
הפרש המחירים פשוט מוגזם עד מגוחך.
וזה, רבותי, נושא השרשור.
אני מבין שיש אנשים ש"רוצים לנדקרוזר" ומוכנים לשלם את המחיר ברכישה ובאחזקה.
לבריאות.
רק כשאתם עושים מזה אידיאולוגיה זה מצחיק.

נדב ש.
24-06-18, 20:49
כשמגיע פלוני פותח נושא ומתלונן על הנ"ל אז כל בעלי המותג מסבירים לו יפה שהוא משקיע במניה.... ברולקס... בתכשיט... ששווה לו לשלם כמעט מחיר של חדש על הכביש, שאחרי שיטייל וישקיע בתחזוקה וטיפולים יקרים הוא גם ימכור ככה, יש כאלה שזה עובד והולכים לרכוש, יש כאלה שקונים במחיר טוב נוסעים קצת ומוכרים במחיר עוד יותר טוב בלי הרבה כאב ראש באמצע, יש כאלה שהבועה מתפוצצת להם בפנים ומגלים לאן ניכנסו, ויש כאלה שזה לא עובד עליהם והולכים לכיוון אחר.
הכל טוב ויפה, כל אחד יעשה ויחליט מה טוב לו, אבל מכאן ועד לבוא וליטעון שזה הכלי מיספר אחת, אין הוצאות מלבד טיפולים וכו' וכו' ובגלל זה המחיר זו באמת בדיחה, ולא אחת טובה, ולא רק, זאת הטעייה.

-->