צפייה בגרסה מלאה : שומע ואינו נשמע
מורכב לי ברכב מקסטרק ויש בעיה שלא שומעים אותי, בתחילה חשבתי שהמעד לא תקין והחלפתי אותו והבעיה בעינה נשארה, למישהו יש רעיון?
לא מבין גדול במכשירי קשר אבל לדעתי בכיות בשידור קשורות לאנטנה או לכבל, תבדוק.
נדב,
שים לב לכותרת שלו, אם היא נכונה, והוא קולט, אז אין מצב שבגלל בעיית אנטנה לא קולטים אותו (מקרוב).
אני בכלל לא מצליח להבין אם המכשיר נכנס למצב שידור?
איך יודעים אם נכנס לשידור?
נדב,
שים לב לכותרת שלו, אם היא נכונה, והוא קולט, אז אין מצב שבגלל בעיית אנטנה לא קולטים אותו (מקרוב).
אני בכלל לא מצליח להבין אם המכשיר נכנס למצב שידור?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
איך יודעים אם נכנס לשידור?
ב MAXTRAC יש נורית חיווי אדומה כשהמכשיר יוצא לשידור.
אם היא נדלקת, ועדיין לא שומעים אותך במכשירים אחרים אז:
1. האם יש חווי קליטה או רעש לבן במכשיר הקולט - אם כן יש בעייה של שמע במכשיר המשדר או במקרופון שלו.
2. אם מכשיר קולט לא מזהה ולא נפרץ (אין חיווי קליטה -נורית או רעש לבן) - יש בעיית שידור בMAXTRAC.
זה אבחון על רגל אחת. ציוד מעבדה או חיבור למחשב יתנו יותר מידע
boaz avrahami
05-07-18, 21:18
זיו, בהחלט יש מצב שנדב צודק.
יש מצבים שבהם חוט האנטנה פגוע ואפשר לקלוט אבל המכשיר יפעיל את ההגנות ולא יצא לשידור
פות״ש, מאחר והבנתך מוגבלת בנושא, נסה להצליב אנטנה כולל הכבל מול לבר אחר עם מקסטרק
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אני לא יודע אם למקסטרק יש הגנות, לכן הוא מוכר כמכשיר שעשוי להפגע מאנטנה תקולה או לא מתאימה.
לפות"ש, אתה מוזמן לקפוץ איזה ערב לנסות לאתר את התקלה.
אפשר לבדוק את האנטנה ועוצמת השידור עם מד יג"ע, אפשר לחבר את המקסטרק שלך אצלי בצ׳רוקי (עם מע"ד ואנטנה בדוקים ומוכחים), ואפשר לבדוק את המכשיר עם אנטנה חלופית.
הניחוש שלי: אם לא קולטים אותך גם מקרוב וגם מרחוק (הכוונה שאין אפילו פריצה לשידור עם רעש לבן), אז כנראה המכשיר עצמו תקול ממש - סטייה משמעותית בתדרים או תקלה במשדר.
אם שומעים רעש לבן אבל לא שומעים אותך, זו יכולה להיות בעיית מגעים פשוטה בתוך המכשיר, שאפשר לאתר ולתקן עצמאית תוך 5 דקות ...
בקיצור, מוזמן לבדיקה + כוס קפה/תה איזה ערב ...
תנסה להרחיק את המעד מהפה.
לא צוחק.
מניסיון. אם הכבל פגוע או שהחיבור לגוף לא טוב, יש דיודה ביציאה שעלולה להישרף. במקרה כזה אתה קולט אבל לא משדר.
(אצלי כרגע מחכה להחלפה).
אסף.
אצלי יש בעיה כזו רק ב5 דקות הראשונות, אחכ מתחמם ועובד תקין.... כבר מספר שנים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני לא יודע אם למקסטרק יש הגנות, לכן הוא מוכר כמכשיר שעשוי להפגע מאנטנה תקולה או לא מתאימה.
לפות"ש, אתה מוזמן לקפוץ איזה ערב לנסות לאתר את התקלה.
אפשר לבדוק את האנטנה ועוצמת השידור עם מד יג"ע, אפשר לחבר את המקסטרק שלך אצלי בצ׳רוקי (עם מע"ד ואנטנה בדוקים ומוכחים), ואפשר לבדוק את המכשיר עם אנטנה חלופית.
הניחוש שלי: אם לא קולטים אותך גם מקרוב וגם מרחוק (הכוונה שאין אפילו פריצה לשידור עם רעש לבן), אז כנראה המכשיר עצמו תקול ממש - סטייה משמעותית בתדרים או תקלה במשדר.
אם שומעים רעש לבן אבל לא שומעים אותך, זו יכולה להיות בעיית מגעים פשוטה בתוך המכשיר, שאפשר לאתר ולתקן עצמאית תוך 5 דקות ...
בקיצור, מוזמן לבדיקה + כוס קפה/תה איזה ערב ...אני אבדוק ברכב של חבר קודם לראות אם פורץ. בינתיים שם את ההזמנה בדיליי .תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.